Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Kivijalan murenemisen voi pysäyttää vain kivijalka itse

Kun syönti loppuu, kalamies nostaa ankkurin ja suuntaa paremmille apajille. Valitettavasti kivijalkakauppias ei voi siirtää puljuaan noin vain vilkkaampien vaellusreittien varteen.

Kun nyt kuitenkin kaupunkien keskustat ihan mobiilidatankin perusteella hiljenevät, mureneeko kivijalka vääjäämättä?

Kyllä, monenlaiset asiat vaikuttavat siihen, että ihmiset kulkevat kaupungilla vähemmän. Totuuden nimissä on kuitenkin pakko sanoa, että ei yrittäjienkään toiminta kauheasti auta tilannetta.

Ydinongelma on markkinoimattomuus.

Ei asiakkaan vastuulla ole ottaa selvää, oletko olemassa. Ei asiakkaan vastuulla ole ottaa selvää myytkö sinäkin tuotetta X, jonka hyllypaikankin iso kilpailija kertoo nettisivuillaan. Et sinä voi velvoittaa asiakasta tekemään salapoliisityötä aukioloaikojesi selvittämiseen.

Toinen ongelma on aukioloajat.

Et sinä voi syyttää asiakasta siitä, että hän ei pyydä töistä vapaata päästäkseen asioimaan putiikissasi sinun mukavuutesi määrittelemien aukioloaikojen puitteissa.

Kolmas ongelma on palvelu.

Jos asiakas tulee luoksesi hipelöimään tuotetta ja tilaa sen lopulta jostakin verkkokaupasta halvemmalla, oletko aivan varma, että hän oli päättänyt tehdä alunpitäen niin? Vai oliko sittenkin kyse siitä, että sinä et osannut hoitaa kauppaa kotiin, kun etsikkoaikasi oli?

Jos tusinasta tamperelaisesta kahvilasta yksikään ei mainosta Googlessa ja kaksi Facebookissa, syytä heikkoon myyntiin kannattaa katsella muualta kuin verkkokaupoista tai automarketeista.

Tämän viikon Tuplaturinat menivät ehkä välillä paatoksen puolelle, mutta sinun, rakas kivijalkayrittäjä, parastasi me vain ajattelemme.

Jaksossa mainittua: “Puhelindata paljastaa, että Tampere voittaa Helsingin taistelussa keskustan autioitumista vastaan – selityksenä voi olla yksi syy: asuminen” (Yle.fi)

PS. Oletko jo hyödyntänyt herkullisen tarjouksen Verkostoitumisen vetovihjeet -koulutuksesta? Kannattaa poimia talteen!

Kuuntele tai katso koko jakso alta, iTunesista tai Spotifysta.

Katso:

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.