Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Päättäväisyyttä ja jääräpäisyyttä tarvitsivat suomalaiset miehet lähtiessään talvisotaan, taistellessaan vuosisadan kylmintä talvea ja ylivoimaista vihollista vastaan. Itsenäisyyttä, kotiaan ja maataan puolustaessa ei kysytty, haluatko tai viitsitkö.

Tuplaamon jullien matka on alkanut Kauhavan Kosolan koulun pihasta. Samasta pihasta lähtivät Kauhavan miehet talvisotaan 13.10.1939.

Tampereen Lyseon lukion yrittäjyyskurssilla eräs oppilas esitti minulle kysymyksen: ”Mitä ominaisuutta olet yrittäjänä eniten tarvinnut?” Vastasin, että päättäväisyyttä ja jääräpäisyyttä.

Jääräpäisyyttä siinä, että uskoo omaan tekemiseensä ja ideaansa, ei lannistu ensimmäisestä, toisesta tai kolmannestakaan vastoinkäymisestä. Päättäväisyyttä siinä, että huononakin hetkenä ottaa itseään niskasta kiinni ja jatkaa eteenpäin.

Yrittäjänä on myös välillä ollut pakko perääntyä, hakea uusi suunta. Juuri silloin jääräpäisyys näyttäytyy heikkoutena; kun pitäisi myöntää, että valittu tie ei kanna. Vahvuudeksi se muuttuu silloin, kun epäilijöiden vastustuksesta huolimatta päätät jatkaa eteenpäin.

Jääräpäisyys, päättäväisyys ja tahto ovat tärkeitä ominaisuuksia yrittäjälle.
Sokeus, muutoshaluttomuus ja kaiken tekeminen yksin sen sijaan eivät ole.

Millaista yrittäjyys mahtaisi olla, jos esi-isämme olisivat talvella 1939 luovuttaneet. Olisiko meillä mahdollisuutta yrittää, luoda uutta ja kantaa vastuuta muista?

He, jotka taistelivat puolestamme, pitivät huolta toisistaan, yhteiskunnasta ja omasta tulevaisuudestaan. He ottivat riskin, joka antoi meille tänä päivänä mahdollisuuden tehdä sitä, mikä meille on rakasta.

Vaikka isoisiemme ja -äitiemme uhraukset olivat moninkertaiset omiimme verrattuna, olemme me yrittäjät eräänlaisia oman aikamme taistelijoita. Me otamme riskejä, kannamme huolta myös muista ja työnteollamme pidämme yhteiskunnan rattaat pyörimässä.

Kiitos niille, joiden ansiosta saan olla jääräpää yrittäjä.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.