Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Toimiakseen ihminen tarvitsee ravintoa, lepoa ja liikuntaa. Laihtuakseen ihminen tarvitsee ravintoa, lepoa ja liikuntaa. Työssä, onpa se mikä tahansa, ihminen tarvitsee ravintoa, lepoa, liikuntaa ja onnistumisia.

Mutta osaatko sinä levätä, syödä oikein ja liikkua oikein? Pidätkö päivän aikana taukoja, ja ovatko tauot todellisia akuntäyttöhetkiä?

Tuplaamon jullit ovat nyt reilun vuoden haastaneet itsensä tarkkailemalla painoa ja ruokavaliota. Jukka on ottanut jopa kovat aseet käyttöön. Se vetelee joka päivä mentaalirentoutumisharjoituksia. Pasilla rentoutumisharjoitukset päättyvät yleensä siihen, että uni painaa lumpeet silmille.

Törmäsimme (emme fyysisesti) Halea Oy:n Lauriin ja Petriin, jotka kertoivat meille palvelustaan, jolla voidaan mitata työn kuormitusta sekä lepoa ja sen laatua.

Kolmen päivän ajan meillä kumpaisellakin oli kaksi anturia teipattuna rintaan, ja niistä roikkui puolikkaan tulitikkuaskin kokoinen laite.

Ennen testiä mielessä pyöri, että kuinkahan tuon mokkulan kanssa saa nukuttua ja miten tietoisuus testistä vaikuttaa tuloksiin. Toisaalta pelotti, että tulokset paljastavat yrittäjän stressikäyrän huitelevan satasella aamusta iltaan.

Testissä oli yksi lepopäivä (sunnuntai), ja maanantai-tiistai edustivat työpäiviä.

Verkkopalveluun merkattiin ruokailut, lepoajat, autoilut, liikunnat, eli kutakuinkin kaikki kortinpeluuta isommat tekemiset.

Mokkula rintapielessä unohtui melko nopeasti. Kaikki tekemiset menivät normaalin kaavan mukaan, ja nukkuessakaan ei laite häirinnyt. Uni tuli joka yö. Tosin viimeinen meni kyllä omasta mielestä pyöriessä.

Tulokset eivät olleetkaan huonot. Tosin kummaltakin löytyi monta asiaa, joita parantaa. Minulle isoin yllätys oli työn lomassa olevien taukojen huono onnistuminen.

Vaikka päivän aikana pidän ruokatauon ja pari kahvitaukoa, teen siinä jotain väärin. Tauon aikana pitäisi pystyä rentoutumaan niin, että palautuminen alkaa – poistaa mielestään kaikki työhön liittyvä ja tehdä hetki jotain muuta.

Vaikka olin maanantaina pitänyt kolme taukoa, oli työpäivän aikana pisin todellinen lepohetkeni yhden minuutin! Siinä ei paljon palautumista tapahdu.

Jukka puolestaan oli saanut palautumismoodin jopa meidän kirjapalaverissa päälle. Jumaliste!

Miten siis voit tehokkaasti käyttää energiaasi ja ladata akkuja myös päivän aikana?

1. Pidä taukoja. Kun syöt, syö rauhassa ja lue samalla jotain.
2. Yritä rauhoittua hetkeksi tauolla.

Nyt yritämme ottaa testin tuloksista vaarin ja rentoutua tauoilla paremmin. Tavoitteena on, että akut olisivat vireessä koko päivän ja tulosta syntyisi paremmin.

Miten sinä pidät taukosi?

« | »

“(Kesä)työmarkkinoilla menestyy varmasti, kun osaa asiakaspalvelun perusteet.”

Haluaisitko sinä saada töihin osaavampia nuoria? Haluaisitko sinä antaa nuorille työvälineitä olla valmiimpia työelämään jo ensimmäisestä kesätyöpaikasta lähtien? Haluaisitko sinä olla viemässä koko Suomea kohti parempaa myynnin ja asiakaspalvelun maailmaa?

Nyt siihen on täydellinen tilaisuus! Lahjoita omille kesätyöntekijöillesi tai vain paikkakuntasi nuorille asiakaspalvelu- ja myyntikoulutus.