Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, alemyyntien käydessä kohti tammikuista loppuaan, olisin pienoismalleja ja harrastustarvikkeita myyvä kauppias ja kivet voisivat olla vielä kuumempiakin.

Perustaisin kunnon nettikaupan, josta jokaisen tuotteen löytäisi helposti kuvineen päivineen. Kävisin jokaisen valikoimassa olevan tuotteen läpi ja miettisin, mitä voisin myydä juuri tämän tuotteen mukana.

Esimerkiksi koottavaan lentokoneeseen tarvitaan mukaan ainakin seuraavia tuotteita:

  1. Pakkauksen kyljessä on lista maaleista, joita tarvitaan, aina vähintään 2-5 eri väriä
  2. Liimapurkki
  3. Erilaiset ohenteet ja kitit, sekä maskeerausteipit maalaukseen
  4. Pensselit

Näistä tuotteista kokoaisin nettikauppaan paketteja, jotka ilmestyisivät tarjolle aina jokaisen tuotteen alle. Tekisin paketteja myös yleisimmistä työkaluista, joita jo hiukan edennyt pienoismallin rakentaja tarvitsee.

Kivijalkamyymälässä vieraileville asiakkaille tarjoaisin samoja paketteja. Jokaiselta asiakkaalta pyytäisin samalla vähintään sähköpostiosoitteen, johon lupaisin lähettää häntä kiinnostavien aiheiden tiimoilta uutisia uutuuksista.

Näille asiakkaille lähettäisin muutaman päivän kuluttua viestin, jossa tarjoaisin mahdollisuutta ostaa tuotteeseen liittyviä työkaluja tai maaleja vaikka ilman postituskuluja, mikäli myymälässä ei kauppoja tullut.

Lisäksi hankkisin yhteistyökumppaniksi alan kovimman harrastajan, jolla on kirjoitushaluja tai vaikka Suomen suurimman pienoismallilehden. Näiden kanssa tekisimme jokaisesta pienoismallista arvion, parhaimmat kasausvinkit sekä vaikka pienen historiakatsauksen tuotteesta.

Painattaisin näitä kevyitä kirjeitä jokaisen nettikaupan kautta tulleeseen tilaukseen. Vähintään julkistaisin nämä kirjeet omilla nettisivuillani olevassa blogissa, johon tällä tavalla saisin taatusti kiinnostuneet asiakkaat tutustumaan.

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, alemyyntien käydessä kohti tammikuista loppuaan, olisin pienoismalleja ja harrastustarvikkeita myyvä kauppias ja kivet voisivat olla vielä kuumempiakin. Mitä sinä tekisit?

« | »

“(Kesä)työmarkkinoilla menestyy varmasti, kun osaa asiakaspalvelun perusteet.”

Haluaisitko sinä saada töihin osaavampia nuoria? Haluaisitko sinä antaa nuorille työvälineitä olla valmiimpia työelämään jo ensimmäisestä kesätyöpaikasta lähtien? Haluaisitko sinä olla viemässä koko Suomea kohti parempaa myynnin ja asiakaspalvelun maailmaa?

Nyt siihen on täydellinen tilaisuus! Lahjoita omille kesätyöntekijöillesi tai vain paikkakuntasi nuorille asiakaspalvelu- ja myyntikoulutus.