Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Mies, joka kasvattaa husky- eli rekikoiria ja työskentelee niiden kanssa, sanoi minulle: ”Iloinen koira on hyvä työkoira”.  Hänen mielestään kaikki ne satsaukset, jotka hän tekee ympäri vuoden koiriinsa, tulevat tulona joskus takaisin.

Hänen on tarjottava ensiluokkaista ruokaa, pidettävä tassuista ja terveydestä huolta, treenattava koiria riittävästi sekä annettava niille myös mahdollisuus lepoon. Koirat kiittävät huolenpidosta tekemällä rajusti töitä kiireisenä ja lyhyenä talvikautena, jolloin tämän bisneksen rahat tehdään.

Pilke silmäkulmassa hän kertoi myös oppineensa suunnilleen kaikki henkilöstöjohtamisen filosofiansa juuri koirien kautta.

Työntekijät ovat myös kuin huskykoiria, jotka väsymättä vetävät valjakkoa perässään. Jos ruokit, pidät huolta, kannustat, annat lepoa ja opetat lisää, panostuksesi tulee taatusti takaisin. Välittäminen, kannustaminen, rohkaisu ja myötäeläminen ovat asioita, jotka eivät maksa esimiehelle tai työnantajalle mitään.

Jokainen työntekijä vetää iloisesti työtaakkaansa perässään, kun asiat ovat hyvin.

Kun koirien kanssa laiminlyö jonkin edellä mainituista, koira ei ole iloinen, eikä huonosti motivoitunut koira ole hyvä työkoira. Samalla tavalla käyttäytyy myös homo sapiens, tuo luomakunnan kaksijalkainen keihäänkärki.

”Työkoirien hyvä hoito on kuin laittaisi rahaa pankkiin” – Valentijn Beets

Uusi vuosi tuo mukanaan lupauksia. Tässä olisi hyvä lupaus jokaiselle työnantajalle tai esimiehelle. Pidetään hyvää huolta työntekijöistä.

Herra, joka lausui nämä mahtavat koirafilosofiat, on Valentijn Beets. Suomessa 11 vuotta asunut hollantilainen, joka pyörittää perheineen Lieksassa BearhillHusky -yritystä. BearhillHusky tarjoaa koiramaisia luontoelämyksiä niin Lieksassa, Helsingissä kuin Rovaniemelläkin.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.