Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, ensimmäisten uudenvuodenlupausten jo petettyä olisin kahvilayrittäjä ja pannussani riittäisi vielä kahvia kaadettavaksi.

Teettäisin tai tekisin aluksi kasan etukuponkeja, jotka olisivat esimerkiksi kolmen euron arvoisia minun kahvilassani. Edun voisi käyttää vain kuponkiin merkittynä päivänä. Kupongin etupuolella olisi kahvilani ja setelin tietojen lisäksi paikka päivämääräleimaukselle.

Toisella puolella olisi kartta, johon kahvilani sijainti olisi merkitty selkeästi. Kupongissa olisi myös helposti irrotettava kanta.

Seuraavaksi hankkisin muutaman päivämääräleimasimen, joiden päivämäärää pystyy muuttamaan helposti. Lisäksi hankkisin laatikoita, joihin nämä tykötarpeet mahtuisivat kätevästi.

Näine hyvineni marssisin liutaan kahvilani ympäristössä toimivia vaate-, kirja-, lahjatavara-, kello-, kenkä- ynnä muita kauppoja ja liikkeitä. Ehdottaisin heille yksinkertaista tapaa ilahduttaa omia asiakkaitaan kahvilaetukupongilla.

Kukapa ei haluaisi shoppailukiertueen lomassa rauhoittua hetkeksi kahvikupillisen ja leivoksen tai pullan ääressä.

Jotta he saisivat antaa rahanarvoisen lahjan ostaville asiakkailleen, pyytäisin heitä vain lyömään päivämääräleiman jokaiseen kuponkiin ja kupongin kantaan, repäisemään kupongin irti ja antamaan sen asiakkaalle. Kupongin kannan he voisivat pudottaa antamaani laatikkoon.

Kun asiakas tulisi kahvilaani lunastamaan kuponkinsa, kertoisin hänelle mahdollisuudesta osallistua samalla arvontaan ja voittaa vuoden kahvit (ilmainen kupillinen jokaisena kahvilan aukiolopäivänä).

Osallistuakseen hänen tarvitsisi vain kirjoittaa nimensä ja sähköpostiosoitteensa kuponkiin. Jos asiakkaalla ei olisi sähköpostiosoitetta, hän voisi kirjoittaa puhelinnumeronsa.

Näin saisin mukavasti täydennystä asiakasrekisteriini.

Kerran-pari viikossa kävisin hakemassa kuponkikannat yhteistyöliikkeistä ja vertaisin jaettujen kuponkien määrää käytettyjen kuponkien määrään. Lukujen perusteella voisin kokeilla erilaisten kuponkien tehoa ja virittää kampanjan tuoton huippuunsa.

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, ensimmäisten uudenvuodenlupausten jo petettyä olisin kahvilayrittäjä ja pannussani riittäisi vielä kahvia kaadettavaksi. Mitä sinä tekisit?

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.