Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Kirjoitin maanantaina yksinkertaisesta tavasta hankkia palkankorotus. Mutta haluat sinä paljon muutakin. Haluat uuden asunnon, auton, poikaystävän, tyttöystävän, työn, tietokoneen, puhelimen. Nyt kerron sinulle, miten saat ne.

Pieni lapsi itkee sydäntä särkevästi, kun aikuinen kieltää häneltä jotakin. Useimmiten aikuinen heltyy ja antaa lapselle kakkua, keksin, puhelimen tai kaukosäätimen. Kun lapsi kasvaa isommaksi ja aikuinen vahvemmaksi, itku ei enää toimi.

Lapsi joutuu siis uuden tilanteen eteen, mutta pian hän jo käy napsimassa keksejä salaa, tarjoaa Molla-Maijaa vaihdokiksi kaukosäädintä vastaan tai lupaa siivota huoneensa, jos saa puhelimen. Lapsi kehittyy, koska hän ymmärtää kysyä hyvin olennaisen kysymyksen.

Miten saan keksin?

Lapsen neuvokkuus jatkaa kasvuaan noin kaksikymppiseksi, jolloin ihminen on viisaimmillaan. Sen jälkeen hän ei enää kysy tuota yksinkertaista kysymystä, vaan hän ryhtyy haaveilemaan.

Olisipa varaa ostaa uusi auto.

Mitä kysymyksen esittäminen sitten merkitsee? Tämä on yksinkertaista. Jos kysyt: ”Miten saan uuden auton?”, auto muuttuu haaveen sijasta tavoitteeksi ja alat miettiä suunnitelmaa, jolla toteutat haaveesi.

Suunnitelmasta on toki pitkä matka toteutukseen, mutta silti olet huomattavasti lähempänä haaveen toteutumista. Käytännön toimenpiteiden ajatteleminen tekee haaveesta konkreettisemman. Pian huomaat, että suunnitelma on realistinen, ja alat toteuttaa sitä.

Joku viisas on sanonut:

”Hän, joka tietää, minne on menossa, yleensä pääsee sinne.”

Minne sinä olet menossa?

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.