Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Keväällä 2020 tapahtui elämässämme muutos, jollaista emme koskaan olleet kokeneet. Toki pandemioita ihmiskunta on kohdannut ennenkin, mutta ei silloin yhteiskuntaa ole laitettu kiinni.

On siis ymmärrettävää, että myös tuon seuraukset ovat meille yllättäviä. 

Ainakaan kukaan ei silloin maaliskuussa odottanut, että me ihmiset – joille sosiaalinen kontakti on ihan oikeasti elintärkeää – unohtaisimme miten ihmisten kanssa toimitaan.

Ja niin siinä kuitenkin kävi.

No niin, tuossa nyt oli pientä yliampumista näin markkinoinnin hengessä. Kuitenkin sen huomaa turuilla, toreilla ja toriparkeissa, että ei se tutustuminen, keskusteleminen ja (nyt tulee ruma sana) verkostoituminen suju samaan malliin kuin kolme vuotta sitten.

Ainahan jutun alkuun pääseminen vieraan kanssa on ollut valtaosalle meistä vaikeaa. Nyt olemme kuitenkin pudonneet tasolle, josta ylös nouseminen vaatii todellakin ponnisteluja.

Kun nimittäin ihan faktoja tutkitaan, voidaan päätyä vain yhteen johtopäätökseen: kaikki hyvä meidän elämässämme tulee muilta ihmisiltä: läheisyys, rakkaus, hyväksyntä, kunnioitus, ilo ja tietysti myös raha.

Ilman ihmisiin tutustumista tämä kaikki jää vähitellen pois ja se tie on synkkä. Se on niin synkkä, että en halua edes ajatella sitä.

Apua siis tarvitaan ja tämä vieläkin jatkuva erikoinen aika antaa onneksi hyvän lähtökohdan tutustumisen aloittamiselle. Nosta kissa pöydälle ja tee siitä yhteinen puheenaihe. Se onnistuu kysymällä kohtaamisen hetkellä näin: ”Kätelläänkö, halataanko vai suudellaanko?”

Jo vain helähtää hymy kaikkien kasvoille ja jää on murrettu.

Miksi ihmisiä kannattaa tuntea, miksi kasvotusten tapaaminen päihittää verkkomiitit mennen tullen ja miten voisit lähteä raaputtamaan koronan kohottamaa ruostetta pois sosiaalisista taidoistasi?

Näistä kaikista puhutaan tuoreimmassa Tuplaturinat-jaksossa.

PS. Jakson lopussa herkullinen tarjous Verkostoitumisen vetovihjeet -koulutuksesta. Kannattaa poimia talteen!

Kuuntele tai katso koko jakso alta, iTunesista tai Spotifysta.

Katso:

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.