Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Kesä on kohta ovella, ja opiskelijat kirmaavat oppilaitosten uumenista kesälaitumille. Tuhannet aktiiviset ovat saaneet haalittua itselleen myös työpaikan. Joillekin se voi olla ihka ensimmäinen, toisille jo tuttua puuhaa.

Kesätöitä pakerretaan eri aloilla ja eri tehtävissä. Mansikkamaat, varastot, tehtaat, siivousfirmat ja jopa myynti tulee monille kesän aikana tutuksi.

Nuoruuden innolla pääsee jo pitkälle, mutta hallitsetko sinä seuraavat tärkeät taidot?

1. Asenne

Positiivinen mieli auttaa aina. Oikealla asenteella liikenteessä olevat jäävät kyllä mieleen. Muista, että jokainen työharjoittelu ja kesätyö on näytön paikka. Tee työsi niin kovalla asenteella, että työnantaja puhuu sinusta vielä seuraavallakin vuosikymmenellä.

Tee työt kuin työpaikkasi olisi oma yrityksesi.

2. Hymy

Asiakaspalvelussa ja missä tahansa elämäntilanteessa hymy on tärkeä. Hymyile ihmisille ja huomaat, että sinullekin hymyillään. Ei mitään tekovirnistystä, harjoittele peilin edessä aitoa hymyä, se tunnistetaan.

3. Älä esiinny

Kukaan, eivät edes asiakkaat oleta sinun osaavan heti kaikkea. Älä siis esitä myyjää tai ammattilaista, vaan ole oma itsesi. Paljon parempi on sanoa etsivänsä tiedon kuin jäädä kiinni myyjänä esiintymisestä.

Älä siis ole valemyyjä. Ole aito kesätyöntekijä, jolla on kova tahto oppia.

4. Opettele puhumaan säästä

Osaatko small talkin jalon taidon? Osaatko tehdä tikusta asiaa? Vaikkakin Suomessa jutustelua pidetään amerikkalaisten hapatuksena, on tärkeä taito osata puhua asiakkaiden kanssa vähän muustakin. Sää, viikon uutiset tai vaikka ihan lähiviikkojen kesätapahtumat ovat hyviä keskustelun herättäjiä.

Lue siis aamulehtesi. Älä kuitenkaan erehdy puhumaan politiikasta tai uskonnosta.

5. Tiedä, mitä teet ja myyt

Tutustu kesätyöpaikkaasi, sen tuotteisiin ja palveluihin jo ennen kuin aloitat työt. Käytä kesän aikana kaikki luppoaika tiedon keräämiseen. Kun tunnet myytävän tuotteen tai palvelun läpikotaisin, itsetuntosi ja tulokset lähtevät taatusti nousuun.

Älä sorru emmätiä-tyypiksi.

6. Kuuntele

Sinulla on kaksi korvaa ja yksi suu, käytä niitä siinä suhteessa. Kuuntele asiakasta, selvitä tarpeet, tarjoa ratkaisua. Höpöttäjät ja tuoteselosteen toistajat eivät menesty. Käytä kuuloelimiäsi siihen tarkoitukseen, mihin ne on luotu. Kuuntele.

Näillä eväillä saat kesäduunistasi paljon enemmän irti kuin pelkän liksan. Raha riittää ehkä pariksi kuukaudeksi, karttunut kokemus ja taidot auttavat vuosia eteenpäin.

« | »

“(Kesä)työmarkkinoilla menestyy varmasti, kun osaa asiakaspalvelun perusteet.”

Haluaisitko sinä saada töihin osaavampia nuoria? Haluaisitko sinä antaa nuorille työvälineitä olla valmiimpia työelämään jo ensimmäisestä kesätyöpaikasta lähtien? Haluaisitko sinä olla viemässä koko Suomea kohti parempaa myynnin ja asiakaspalvelun maailmaa?

Nyt siihen on täydellinen tilaisuus! Lahjoita omille kesätyöntekijöillesi tai vain paikkakuntasi nuorille asiakaspalvelu- ja myyntikoulutus.