Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Edit 25.11.2014. HUOM! Tämän artikkelin summat ja prosentit eivät ole enää ajan tasalla! -Jukka

 

Mainiosti härmänkin kielellä toimiva ruotsalainen korttimaksujen vastaanottamiseen tarkoitettu iZettle-järjestelmä vaikuttaa kaikkineen nerokkaan kätevältä, vaan miten se soveltuu yrittäjälle?

Toistaiseksi lähtökohtana on se, että voidaksesi käyttää iZettleä voit käyttää vain iPhonella tai iPadilla tai tietyillä Android-laitteilla. Jos siis haluat ottaa palvelun käyttöösi, mutta et omista edellä mainittuja laitteita, alkuinvestointi on turhan iso.

Sovellus itsessään on ilmainen ja lisäksi tarvitset kortinlukijapalikan. (Edit 12.2.2014) , joita firma jakaa ja postittaa 5000 ensimmäiselle asiakkaalleen myös ilmaiseksi. Mitä lisäosa maksaa sitten, kun kaikki ilmaiset on jaettu, ei ole vielä tiedossa.

Itse asiassa et tarvitse lisäosaakaan, sillä voit näppäillä veloitettavan kortin numeron suoraan sovellukseen ja hoitaa maksun sitä kautta. Lukijaa kannattaa kuitenkin käyttää, sillä yli 25 euron summan tilitykseen kuluu muuten huomattavasti pidempi aika ja provisio on suurempi. Lisäksi kortinlukijan käyttäminen on paljon tyylikkäämpää…

Normaalisti iZettelin veloittama provisio on 2,75 %, mikäli käytettävä kortti on Visa, MasterCard tai Diners Club ja kuukaudessa veloittamasi kokonaissumma jää alle parin tuhannen euron. 12.2.2014 iZettle muokkasi hinnoitteluaan ja nyt kokonaisprovisio kutistuu mitä enemmän teet kauppaa kuukaudessa. American Expressin käytöstä rangaistaan prosenttiyksikön verran, eli provisio on 3,75 % (edit 6.6.2013: nykyään iZettlen veloitus on sama kaikista maksutapahtumista).

Sovelluksen käyttäminen on helppoa. Laitat vain kortin laitteeseen, annat summan ja myytävän tuotteen kuvauksen, räpsäiset tuotteesta vielä vaikka kuvankin, syötät asiakkaan sähköpostiosoitteen ja se on siinä. Tämän jälkeen asiakas vielä ”allekirjoittaa” maksunsa ja homma on selvä. Saatavissa on myös lukija, johon asiakas voi nakutella pin-koodinsa, jolloin erillistä allekirjoitusta ei enää tarvita. Voit ostaa lukijan vaikka Verkkokauppa.comista.

Asiakas saa sähköpostiinsa linkin kuittiin ja maksu veloitetaan heti. Sinun iZettle-tililläsi tapahtuma näkyy myös saman tien ja omalle tilillesi raha kolahtaa viimeistään kuuden päivän kuluttua.

Kuten sanottua sovelluksen käyttö on kätevää lukuun ottamatta sisäänkirjautumista. Tai ei siinäkään mitään ongelmaa ole, mutta se vain vie aikaa. Voit toki jättää kirjautumatta ulos sovelluksesta, jolloin sen käynnistäminen käy rivakammin, mutta siinä on kaksi ongelmaa.

Ensinnäkin itse en ainakaan mielelläni jätä kirjautumatta ulos palveluista, joissa käsitellään minun rahojani. Toisekseen, kun jätin kirjautumatta ulos, puhelimen akku tyhjeni yön aikana tehokkaasti. Voi toki olla, että jokin muu söi virrat, mutta itse en ainakaan löytänyt muita epäiltyjä.

Yrityksen omilla nettisivuilla iZettlen kerrotaan soveltuvan pienille yrityksille, kotona palveluja tarjoaville, eli putkimiehille, kodinkoneiden korjaajille, puutarhureille tai kirvesmiehille sekä yksityishenkilöille vaikkapa kirpputorimaksujen veloittamiseen.

Kaikki tuo tuli meillekin mieleen, kun ensimmäisen kerran tutustuimme palveluun. Miksi ihmeessä putkimies tuhertaisi ja lähettelisi laskujaan iltamyöhään, kun voi hivauttaa asiakkaan kortin lukijaan ja veloittaa maksunsa heti alta pois. Myös asiakkaalle homma on sujuvampaa.

Onko iZettle siis täydellinen palvelu? Ei ihan.

Meille korttimaksujen vastaanottaminen ei ole arkea ja niinpä sen puolen ratkaisut olivat vieraita. Siksi yllätyimme kuinka helposti vastaava onnistuu jo olemassa olevilla järjestelmillä. Ja tapauksesta riippuen jopa huomattavasti edullisemmin.

Jos teet pientä putkiremppaa, laskutat siitä 500 € ja veloitat summan asiakkaan kortilta, maksat luottokunnalle ja pankille yhteensä 0,75-0,8 € + noin 37 euron kuukausimaksun maksupäätepalvelusta (Soneran hinta, muita ei tutkittu). Toki voit myös ostaa oman päätelaitteen, mutta silloin olet omillasi, kun laite täytyy päivittää tai se menee rikki. IZettle veloittaa sinulta samasta tapahtumasta 13,75 €. Jos vastaavia tapahtumia on kuukaudessa kolme tai enemmän, iZettle onkin jo kalliimpi.

Jos taas veloitat esimerkiksi 300 kappaletta tai vähemmän viiden euron maksuja kuukaudessa, iZettle on himpun verran halvempi, mutta määrän kasvaessa vaaka kääntyy perinteisemmän ratkaisun puoleen.(edit 12.2.2014) Uuden hinnoittelun myötä iZettlen kustannusten laskeminen ei ole aivan suoraviivaista. Siksi kannattaa kokeilla heidän omaa laskuriaan. Sen löydät täältä.

Kaiken tämän lisäksi täytyy kaikissa rahankäsittelyyn liittyvissä asioissa miettiä luotettavuutta. Tässä tilanteessa vertailtavina ovat vuosikausia luotettavasti maksuja välittänyt vakavarainen suomalainen (toistaiseksi) yhtiö sekä ruotsalainen start-up -yritys.

Myös asiakkaasi saattaa epäillä touhusi luotettavuutta, kun vedät esiin puhelimesi sekä pienen muovipalikan ja pyydät pankkikorttia.

Uutuudenviehätys sokaisee helposti ja sitä kannattaa varoa myös iZettlen suhteen. Palvelu on toki ylivoimaisen helppo ottaa käyttöön eikä se taatusti sisällä minkäänlaisia piilokuluja tai sopimusmaksuja, mutta kustannukset ovatkin äkkiä kovin suuret.

Luottokunnan sivuilla oleva kuvaus heidän palvelunsa käyttöönotosta antaa puolestaan mielikuvan, että juuri työläämpää homma ei voisi olla. Ei ilmeisesti silti mahdotonta.

Joka tapauksessa totuus on se, että korttimaksumahdollisuus helpottaa niin yrittäjän kuin asiakkaankin arkea. Kuluja tulee aina, mutta taitaa se olla yrittäjänkin aika jonkin arvoista.

Alla olevalla laskurilla voit tutkia, mitä Luottokunta+pankki -ratkaisu sinulle maksaisi. Voit verrata sitä iZettlen oman laskurin antamaan arvioon heidän kustannuksistaan. Perinteisen puolen kustannuksissa on otettu keskiarvoksi 3 sentin maksu pankille per tapahtuma. Kaikki pankit eivät kuitenkaan tätä veloita, kun taas toiset veloittavat viisikin senttiä.

Mikään virallinen laskuri tämä ei ole, eli emme takaa, että lopulliset kulusi ovat nämä. Lisäkuluja saattaa tulla ainakin eri palveluiden aloitusmaksuista ym. (Edit 12.2.2014. IZettle poistettu laskurista hinnoittelun epäselvyyden takia.)

[jazzy form=”izettle_laskelma”]

Lisää asiaa

« | »

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!