Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Kiroamme lähes päivittäin puhelinmyyjiä, mainospostia, TV-mainoksia, uusia turhuustuotteita, tyrkkyjä myyjiä tai muuta ”ylikaupallistumista”. Miksi emme osaa vetää yhtäläisyysmerkkejä niiden ja jokapäiväisen leipämme väliin?

Myynnin kouluttajat, myyntijohtajat, erilaiset järjestöt ja hyviä myyjiä kissojen ja koirien kanssa etsivät yritykset ovat vuosikymmenten ajan yrittäneet nostaa myyntityön arvostusta. Pääargumentti on ollut: ”Jos kauppaa ei synny, mitään muutakaan ei tapahdu.”

Viesti on yksinkertainen, mutta miksi se ei vain mene jakeluun?

Jos yritys A ei saa myytyä tuotetta B kuluttajalle C tai yritykselle D, mitään ei tapahdu. Yritys A ei maksa veroja, palkkoja, sosiaalikuluja, vuokraa, se ei lyhennä lainaa, ei osta palveluita siivousfirmoilta, IT-yrityksiltä, mainostoimistoilta, vartiointifirmoilta, ei osta raaka-aineita, koneita, kalusteita.

Jos yritys A ei maksa veroja ja palkkoja, valtiolla ja kunnilla on X euroa vähemmän kassassaan, jolla maksaa työttömyyskorvauksia, sairaaloita, opintotukia, kouluja, päiväkoteja, teitä, jäähalleja, palkkoja.

Yritys A ei siis osallistu sinun palkkasi tai tukiesi maksuun.

Jos yritys A ei maksa veroja ja palkkoja, valtiolla ja kunnilla on X määrä enemmän ihmisiä, joille täytyy maksaa työttömyyskorvauksia. Jos käytettävissä oleva rahamäärä pienenee ja tarvittava rahamäärä kasvaa, heikomminkin matematiikassa pärjäävä ymmärtää rahojen loppuvan viimeistään ennen pitkää.

Joka ikinen kerta, kun joku tarjoaa sinulle jotakin ostettavaksi, hän osaltaan yrittää saada sinun elantoasi maksettua. Voi olla, että et missään tapauksessa voisi/haluaisi ostaa hänen tuotettaan, mutta eihän hän voi sitä etukäteen tietää. Sinun täytyy kertoa se hänelle.

Jos kukaan ei yritä myydä meille joka päivä jotakin uutta tuotetta tai uudestaan vanhaa tuotetta, voimme unohtaa ravintolaillalliset, Full HD -televisiot, iPadit, uudet autot, vanhat viskit, jäähdyttävän ilmastoinnin, pikalomat New Yorkiin.

Kaikki materiaalinen hyvinvointimme syntyy siitä, että me myymme ja ostamme.

Toki kyse on valinnasta. Jos haluat elää vaatimattomammin, ilman mukavuuksia ja samalla ilman myyjiä ja markkinointia, se onnistuu kyllä. Mutta jos valitset mukavuuden, valitset myös sen, että joku soittaa sinulle tai lähettää sinulle sähköpostia ja tarjoaa tuotettaan ostettavaksi.

Niin yksinkertaista tämä on.

« | »

Hae opit myyntiin ja markkinointiin Tuplaamon koulutuspäivistä

Kuhunkin koulutukseen on tarjolla vain 12 paikkaa, joten kannattaa ilmoittautua pikaisesti!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!