Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, petollisen kevätsään kaataessa väkeä flunssapetiin, olisin lääkäriaseman omistaja ja kaikki aikani eivät olisi vielä varattuja.

Alkajaisiksi varaisin pöydän yhdelle lempiravintolastani, ja saapastelisin sisään mukanani kynä ja lehtiö. Tilaisin lempiateriani, ja ruokaa odotellessani ottaisin kirjoitusvälineet esiin.

Alkaisin katsella ympärilleni, ja listaisin kaikki ne asiat ravintolan miljöössä, tunnelmassa, tuoksuissa, henkilökunnan käytöksessä, jotka saavat minut viihtymään paikassa.

Seuraavaksi varaisin ajan lempikauneushoitolaani tai vaimoni/tyttöystäväni/äitini lempikauneushoitolaan. Heti sisään astuessani alkaisin listata – ainakin mielessäni – asioita, jotka tekevät juuri siitä paikasta minulle tai vaimolleni/tyttöystävälleni/äidilleni niin mieluisan. (Viimeistään odotellessani hoitoon pääsyä kirjoittaisin havaintoni ylös.)

Kasvohoidon, kulmakarvojen nyppimisen ja manikyyrin jälkeen suuntaisin kulkuni oikeastaan mihin tahansa pieneen autokorjaamoon. Jo parkkipaikalla ryhtyisin kirjaamaan asioita, jotka tekevät visiitistäni epämieluisan. Etenkin miettisin asiaa naisnäkökulmasta (erityisen helppoa, jos olet nainen).

Päättäisin kierrokseni johonkin valtion virastoon, esimerkiksi Kelaan, ja toteuttaisin havainnointini samalla periaatteella kuin autokorjaamossa. Täällä kiinnittäisin erityistä huomiota opasteiden kielen jäykkyyteen.

Kun kaikki kohteet olisivat käytynä, lukitsisin työhuoneeni oven, sulkisin puhelimen ja ryhtyisin käymään listoja läpi. Kahden ensimmäisen listan jokaisessa kohdassa miettisin, miten voisin tuoda saman vaikutuksen oman lääkäriasemani odotushuoneeseen.

Kahden jälkimmäisen listan asioita puolestaan tarkastelisin siitä näkökulmasta, että mitkä niistä toteutuvat tällä hetkellä praktiikkani ovilla ja niiden sisäpuolella ja miten pääsisin niistä eroon.

Kun olisin keksinyt kaikkien listojen jokaiseen kohtaan oman sovellukseni, avaisin työhuoneeni oven ja ryhtyisin toteuttamaan synnyttämiäni ajatuksia.

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, petollisen kevätsään kaataessa väkeä flunssapetiin, olisin lääkäriaseman omistaja ja kaikki aikani eivät olisi vielä varattuja. Mitä sinä tekisit?

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.