Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Seurasin lasteni todistustenjakoa kyläkoulumme luokassa. Opettaja neuvoi aluksi eskarilaisia sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisia, kumpaan käteen otetaan todistus ja kummalla kädellä kätellään.

Lapsihan jännittää todistuksensaantia, vaikkakin näin pienillä arvostelut ovat vielä kirjallisena, ei numeroina. Yllättävää oli, kuinka nämä kaikki 6-8-vuotiaat, normaalisti niin sanavalmiit ja reippaat kyläkoulun kasvatit, menivät lukkoon kättelytilanteessa.

Kävin myös samana päivänä lääkärillä (kunnon yrittäjähän sairastaa luonnollisesti joululomalla), ja tapasin toisen ammattiryhmän edustajan, joka tarvitsisi kipeästi kättelykoulutusta.

Tuo muuten niin mukavan palvelukokemuksen antanut lääkäri kun tarjosi tullessa ja mennessä ärsyttävän vetelän, suorastaan velton kättelyn. Tämä ei muuten jostain syystä ollut ensimmäinen lääkäriltä saatu valju puristus.

Annoin lasteni opettajalle kevätkaudeksi tehtävän. Ehdotin, että vähintään joka maanantai ja perjantai opettaja ottaa oppilaat vastaan kätellen ja silmiin katsoen. Tätä kun harjoiteltaisiin koko lapsuus, voisi tulevaisuudessa erilaisissa tilaisuuksissa kohdata mukavia, jämäköitä kädenpuristuksia ja katseita silmiin.

Kättely on kuitenkin edelleen arvostettu ele ja myös ensimmäinen kontakti ja ensivaikutelman antaja kohtaamisissa.

Toiset veivaavat, toiset vatkaavat, jotkut antavat vain sormenpäät (ettei vaan kukaan vie koko kättä), joillekin kädenpuristus on vain märän rätin tarjoamista toiselle.

Meidänkin koulukulttuuriimme voisi tuoda jo esikoulusta asti kättelyn ja esittäytymisen kurssit. Nuoret voisivat jengiläpyjen ja yläfemmojenkin sijaan opetella heittämään kunnolla kättä.

Opetellaan itse, ja opetetaan lapsetkin kättelemään. Kukahan vain kävisi lääkäriopiskelijoille opettamassa saman asian?

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.