Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Seurasin lasteni todistusten jakoa kyläkoulumme luokassa. Opettaja neuvoi aluksi eskareita sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisia kumpaan käteen otetaan todistus ja kummalla kädellä kätellään.

Lapsihan jännittää todistuksen saantia, vaikkakin näin pienillä arvostelut ovat vielä kirjallisena, ei numeroina. Yllättävää oli kuinka nämä kaikki 6-8 vuotiaat, normaalisti niin sanavalmiit ja reippaat kyläkoulun kasvatit, menivät lukkoon kättelytilanteessa.

Kävin myös samana päivänä  lääkärillä (kunnon yrittäjähän sairastaa luonnollisesti joululomalla) ja tapasin toisen ammattiryhmän edustajan, joka tarvitsisi kipeästi kättelykoulutusta.

Tuo muuten niin mukavan palvelukokemuksen antanut lääkäri kun tarjosi tullessa ja mennessä ärsyttävän vetelän, suorastaan velton kättelyn. Tämä ei muuten jostain syystä ollut ensimmäinen lääkäriltä saatu valju puristus.

Annoin lasteni opettajalle kevätkaudeksi tehtävän. Ehdotin, että vähintään joka maanantai ja perjantai opettaja ottaa oppilaat vastaan kätellen ja silmiin katsoen. Tätä kun harjoiteltaisiin koko lapsuus voisi tulevaisuudessa erilaisissa tilaisuuksissa kohdata mukavia jämäköitä kädenpuristuksia ja katseita silmiin.

Kättely on kuitenkin edelleen arvostettu ele ja myös ensimmäinen kontakti ja ensivaikutelman antaja kohtaamisissa.

Toiset veivaa, toiset vatkaa, jotkut antavat vain sormenpäät (ettei vaan kukaan vie koko kättä), joillekkin kädenpuristus on vain märän rätin tarjoamista toiselle.

Meidänkin koulukulttuuriimme voisi tuoda jo esikoulusta asti kättelyn ja esittäytymisen kurssit. Nuoret voisivat jengiläpyjen ja yläfemmojenkin sijaan opetella heittämään kunnolla kättä.

Opetellaan itse ja opetetaan lapsetkin kättelemään. Kukahan vain kävisi lääkäriopiskelijoille opettamassa saman asian?

Tästä videotipsit kunnon kättelyyn.

httpv://www.youtube.com/watch?v=66PwUHjgPi4

Tästä edistyneimmille

httpv://www.youtube.com/watch?v=k4aIf8Gb4fM

Älä yritä tätä kotona

httpv://www.youtube.com/watch?v=SzFZgBKXFLw&feature=related

Lisää asiaa

« | »
tuplausopas-mockup

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

tuplausopas-mockup

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!