Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

YouTubeakin voi käyttää joskus hyödyllisesti. Katsoin TEDx Helsinki -tapahtumasta taltioituja pätkiä. Mikael Jungner puhuu omassa puheenvuorossaan otsikolla kontrollinpuute. Pidän Mikael Jungnerista puhujana; sisällössä on aina jotain ajatuksia herättävää. Niin nytkin.

Jungner puhuu yrityksissä piilevästä potentiaaliruuhkasta. Ihmisissä on roimasti potentiaalia odottamassa valloilleen pääsyä. Räjähdysmäisen lumivyöryn vaan estää usein pomo tai ihminen itse. Odotetaan sitä parempaa hetkeä, jolloin voi nostaa täyden potentiaalinsa esiin. Harvoin sitä parempaa hetkeä kuitenkaan tulee.

Olen työskennellyt elämäni aikana useissa erilaisissa organisaatioissa, ja useimmissa henkilöstön potentiaali on onnistuttu dumppaamaan esimiesten voimin oven rakoon ja välillä jopa ulos. Perisuomalainen pelko ja kateus siitä, että joku voisi keksiä tehdä asioita tavoilla, jotka ovat tehokkaampia tai uudenlaisia, veisi jotenkin esimiehen asemaa tai arvovaltaa.

Tapetaanko teillä ideoita esimiehen vallanpelossa?

Jäin miettimään Jungnerin puheenvuoroa. Onko vuosien saatossa tapahtunut idearikkauteni tukahduttaminen ollut oma vai esimiesteni syy? Usein esimiehet ja kollegat ovat osallistuneet talkoisiin tehokkaasti, mutta useimmiten oma pää on tainnut olla suurin este.

Onko oman potentiaalin esiintuonti vaikeampaa, kun joku puskee väärään suuntaan tarpeeksi kauan? On. Kun joku tarpeeksi kauan uskottelee sinulle, että ideoistasi ei ole mihinkään, alat uskoa siihen itsekin.

Vastuu on kuitenkin jokaisella itsellään. Jokaisen tulisi käyttää omaa potentiaaliaan ja kehittää sitä jatkuvasti. Meidän jokaisen tulisi myös kehittää taitoa myydä ajatukset työyhteisöissä. Kehittää siis ideaa pidemmälle kuin vain heitettynä ajatuksena. Miten vien asiaa eteenpäin, mitä käytännön toimia voisin tehdä, jotta idea muuttuu tekemiseksi?

Pidä huoli omasta potentiaalista, äläkä anna muiden lannistaa sitä.

Oman potentiaalinsa kehittämisessä täytyy olla hereillä koko ajan. Olen saanut tavata useita yrittäjiä, jotka ovat kertoneet tarinaansa vuosien palkkatyöläisen roolin vaihtumisesta innovaatioiksi, ideoiksi ja toteuttamiseksi. Tässäkin kohtaa merkityksellistä on se, pystytkö yrittäjänä muuttamaan tai myymään ajatuksesi toiminnaksi ja tulokseksi.

Antaa ruuhkan tulla!

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.