Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Youtubeakin voi käyttää joskus hyödyllisesti. Katsoin TEDx Helsinki -tapahtumassa taltioituja pätkiä. Mikael Jungner puhuu omassa puheenvuorossaan otsikolla kontrollinpuute. Pidän Mikael Jungnerista puhujana, sisällössä on aina jotain ajatuksia herättävää. Niin nytkin.

Jungner puhuu yrityksissä piilevästä potentiaaliruuhkasta. Ihmisissä on roimasti potentiaalia odottamassa valloilleen pääsyä. Räjähdysmäisen lumivyöryn vain estää usein pomo tai ihminen itse. Odotetaan sitä parempaa hetkeä, jolloin voi nostaa täyden potentiaalin esiin. Harvoin sitä parempaa hetkeä kuitenkaan tulee.

Olen työskennellyt elämäni aikana useissa erilaisissa organisaatioissa ja useimmissa henkilöstön potentiaali on onnistuttu dumppaamaan esimiesten voimin oven rakoon ja välillä jopa ulos. Perisuomalainen pelko ja kateus siitä että, joku voisi keksiä tehdä asioita tavoilla jotka ovat tehokkaampia tai uudenlaisia, veisi jotenki esimiehen asemaa tai arvovaltaa.

Tapetaanko teillä ideoita esimiehen vallanpelossa?

Jäin miettimään Jungnerin puheenvuoroa. Onko vuosien saatossa tapahtunut  minun idearikkauteni tukahduttaminen ollut oma vai esimiesteni syy. Usein esimiehet ja kolleegat ovat osallistuneet talkoisiin tehokkaasti, mutta useimmiten oma pää on tainnut olla suurin este.

Onko oman potentiaalin esiintuonti vaikeampaa, kun joku puskee väärään suntaan tarpeeksi kauan? On. Kun joku tarpeeksi kauan uskottelee sinulle, että ideoistasi ei ole mihinkään, alat uskoa siihen itsekin.

Vastuu on kuitenkin jokaisella itsellään. Jokaisen tulisi käyttää omaa potentiaaliaan ja kehittää sitä jatkuvasti. Meidän jokaisen tulisi myös kehittää taitoa myydä ajatukset työyhteisöissä. Kehittää siis ideaa pidemmälle kuin vain heittettynä ajatuksena. Miten vien asiaa eteenpäin, mitä käytännön toimia voisin tehdä jotta idea muuttuu tekemiseksi.

Pidä huoli omasta potentiaalista äläkä anna muiden lannistaa sitä.

Oman potentiaalinsa kehittämisessä täytyy olla hereillä koko ajan. Olen saanut tavata useita yrittäjiä, jotka ovat kertoneet tarinaansa vuosien palkkatyöläisen roolin vaihtumisesta innovaatioiksi, ideoiksi ja toteuttamiseksi. Tässäkin kohtaa merkityksellistä on se, pystytkö yrittäjänä muuttamaan tai myymään ajatuksesi toiminnaksi ja tulokseksi.

Antaa ruuhkan tulla!

Lisää asiaa

« | »
tuplausopas-mockup

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

tuplausopas-mockup

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!