Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin nyt vuoden lähestyessä loppuaan, jos olisin lähinnä kotitalouksia palveleva putkimies ja työpäivissäni olisi vielä tunteja täytettävänä.

Varaisin alkajaisiksi verkko-osoitteen eli domainin ”www.putkimiestampere.fi”. Osoitteeseen pistäisin pystyyn yksinkertaisen sivuston, jossa olisi blogi, kuvaus palveluistani ja minusta itsestäni sekä palautesivu.

Palautesivulla olisi Facebook-integraatio eli palautetta voisi antaa vain Facebook-tunnusten avulla. Tällöin jokaisen palautteen antaja esiintyisi sivulla omalla nimellään. Pyytäisin jokaista asiakastani käymään sivulla ja jättämään oman palautteensa.

Sivuston optimoisin vaikkapa näiden yksinkertaisten ohjeiden mukaan erityisesti hakutermille ”putkimies Tampere”.

Blogiin kirjoittaisin sarjan juttuja tyypillisistä kodin putkistoihin liittyvistä hankaluuksista, hoitotarpeista ja puhdistustavoista. Ensimmäiset viisi artikkelia julkaisisin heti, sen jälkeen kirjoittaisin uuden jutun joka viikko.

Seuraavaksi kirjoittaisin pikaoppaan siitä, miten toimia, jos kotona sattuu vesivahinko. Pyytäisin ammattilaista kuvittamaan ja taittamaan oppaan, ja laittaisin sen ladattavaksi nettisivulleni.

Painattaisin/tulostuttaisin opasta myös sen verran, että voisin lähettää sellaisen kaikille vanhoille asiakkailleni. Mukana lähettäisin kirjeen, jossa kiittäisin asiakkuudesta. Kertoisin kirjeessä myös sivustostani, josta löytyy lisää tietoa muun muassa siitä, mitä kannattaa tarkistaa/puhdistaa, jotta jouluna taloa eivät valtaa epämiellyttävät tuoksut tai ylimääräinen vesi.

Sivullani mainostaisin isosti myös juuri perustamaani päivystysnumeroa. Siihen asiakkaani voisivat soittaa milloin vain putkimiehen palveluita tarvitessaan.

Seuraavaksi tekisin lentolehtisen, jonka yhdessä kulmassa olisi irti leikattavaksi ja säilytettäväksi tarkoitettu kuponki. Kupongissa mainostaisin päivystysnumeroani. Lisäksi kehottaisin lehtisessä vastaanottajaa käymään nettisivullani lataamassa ilmaisen oppaani.

Jakaisin lentolehtistäni eri puolille kaupunkia 500 kpl, ja seuraisin sivustoni kävijämääriä ja oppaan latausmääriä. Sitten muokkaisin lehtistä hieman, jakaisin toiset 500 kpl eri talouksiin ja vertaisin tuloksia ensimmäiseen satsiin. Jatkaisin tätä jouluun asti.

Ensi vuoden puolella tietäisin, mikä lentolehtinen tuotti parhaiten tuloksia, ja sitten jatkaisin sen jakamista koko tammikuun. Miksei helmi- ja maaliskuunkin.

Näin minä tekisin nyt vuoden lähestyessä loppuaan, jos olisin lähinnä kotitalouksia palveleva putkimies ja työpäivissäni olisi vielä tunteja täytettävänä. Mitä sinä tekisit?

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.