Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Meillä jokaisella on haaveita ja tavoitteita elämälle. Työ- ja vapaa-aikaa kuljettavat eteenpäin erilaiset tavoitteet oppimiseen ja menestymiseen sekä erilaisiin kanssakäymisiin.

Ilman tavoitteita ja haaveita meistä jokainen tarpoo päämäärättömästi eteenpäin.

Jokainen meistä voi saavuttaa haaveensa tai esimerkiksi oppia uutta asettamalla tavoitteet. Jokainen varmasti muistaa joko käymistään koulutuksista tai koulunpenkiltä, kuinka alkajaisiksi määriteltiin tavoitteet (mitä opitaan) sekä aikamääre (missä ajassa opitaan).

Voiko ilman tavoitteita päästä mihinkään? Henkilökohtaisesta kokemuksesta voin kertoa, että hetkellisesti kyllä, pidemmällä tähtäimellä ei.

Amerikkalainen Zig Ziglar on vanha myyntimies, joka jo vuodesta 1970 on kiertänyt työkseen motivoimassa ihmisiä ympäri maailman. Ziglar painottaa työssään vahvasti omia kristillisiä arvojaan sekä jokaisen ihmisen mahdollisuutta vaikuttaa omaan menestykseensä.

Tässä yksinkertaisuudessaan Zig Ziglarin seitsemän askelta, joilla olet lähempänä tavoitteiden saavuttamista:

  1. Kirjoita tavoitteesi ylös paperille. Kirjoita yksityiskohtaisesti, ei vain esimerkiksi “haluan laihtua”, vaan “haluan laihtua kymmenen kiloa, jotta voin fyysisesti ja henkisesti paremmin”.
  2. Aseta päivämäärä, jolloin haluat olla valmis (ja pidä siitä kiinni).
  3. Listaa haasteet ja esteet, joita voit kohdata. Juhlat, jouluruuat, sohvan lämpö, kaamosmasennus; kirjoita myös, miten voit ylittää nämä.
  4. Listaa ryhmät, ihmiset tai verkostot, jotka voivat olla hyödyksi sinulle tavoitteissasi.
  5. Kirjoita tarkka suunnitelma, miten aiot tämän toteuttaa.
  6. Aseta selkeä aikaraja, milloin ja miten aiot päästä tavoitteeseesi.
  7. Tunnista kaikki hyödyt, jotka saat toteuttaessasi nämä.

Tätä kaavaa on helppo käyttää käytännössä jokaiseen asiaan, jonka haluat saavuttaa.

Kirjaamalla kaikki ylös ja miettimällä kaikki esteetkin valmiiksi voit palata tarkistamaan tavoitteesi ja siihen pääsemiseen tarvittavat ponnistelut.

Asettakaa tavoitteet kaikkeen, mitä teette.

PS. Emme ole ostaneet Painonvartijoiden franchise-lisenssiä, vaikka useammassa blogiartikkelissa onkin viitattu painonpudotukseen.

« | »

“(Kesä)työmarkkinoilla menestyy varmasti, kun osaa asiakaspalvelun perusteet.”

Haluaisitko sinä saada töihin osaavampia nuoria? Haluaisitko sinä antaa nuorille työvälineitä olla valmiimpia työelämään jo ensimmäisestä kesätyöpaikasta lähtien? Haluaisitko sinä olla viemässä koko Suomea kohti parempaa myynnin ja asiakaspalvelun maailmaa?

Nyt siihen on täydellinen tilaisuus! Lahjoita omille kesätyöntekijöillesi tai vain paikkakuntasi nuorille asiakaspalvelu- ja myyntikoulutus.