Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Vietimme ajatuksia herättävän päivän Tampereella Villa Sofiassa parinkymmenen muun Yes-Kummin kanssa. Ryhmä koostuu yrittäjistä, jotka haluavat viedä omaa tietotaitoaan sekä yrittäjyyden ilosanomaa kouluihin ja oppilaitoksiin.

Yrittäjyys ja yrittäjäksi ryhtyminen ei kuitenkaan ole se pääsanoma, vaan tietynlaisen yrittäjäasenteen omaksuminen omaan kehitykseensä ja sen vieminen tavalliseen työelämään. Kaikista kun ei tarvitse tulla yrittäjiä.

Päivällä näimme myös pienen raapaisun sosiaalisen median pimeisiin syövereihin. Kuten aina, uudet asiat jakavat ihmiset puolesta ja vastaan, sukupolvista ja ikäryhmistä piittaamatta. Tässäkin ryhmässä kuultiin kiivasta peitsien kolistelua, ollako vaiko eikö sosiaalisessa mediassa.

Valitettavasti somesta (sosiaalisesta mediasta) on muodostunut monille pelottava mörkö. Osaltaan tämän on ehkä aiheuttanut järjetön hype sekä monenkirjavat asiantuntijat, mutta toisaalta myös puhdas tietämättömyys mahdollisuuksista, joita erilaiset sosiaalisen median muodot tarjoavat.

Kaikkien ei tarvitse olla Facebookissa, eikä siellä olo yksinään tee ketään autuaaksi. Pitää vain tietää, kenelle markkinoit ja mitä sieltä haluat. Omassa liiketoiminnassamme sosiaalinen media on tarjonnut meille kanavan jakaa ajatuksiamme kohdennetuille ryhmille.

Vastaavan ihmismäärän tavoittaminen perinteisten medioiden tai keltaisten sivujen kautta olisi vaatinut isoa nippua rahaa.

Meille sosiaalisen median apuvälineet ovat tuoneet asiakkaita, tukijoita ja mentoreita.

Keskustelimme muutaman yrittäjän kanssa muun muassa blogien voimasta, ja yhden pää ainakin jo kääntyi. Parasta oli palaute sähköpostissani: ”Kiitos, kun avasit silmäni saarnaamatta blogin mahdollisuuksista, suuri kiitos siitä.”

Rohkeasti kone auki ja sukellus sosiaalisen median maailmaan, se on paljon muutakin kuin Facebook ja toisten saunapäivitykset. Se voi tuoda eteesi jopa asioita, joita et tiennyt olevan olemassakaan.

YES-kummi

Pasi

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.