Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Muttakun ei meillä ole rahaa, aikaa tai ihmisiä. Ei me voida, kun ei meillä ole. Kyllä niiden isojen on helppo, kun niillä on niin paljon enemmän rahaa laittaa kuin meillä.

Selityksiä, selityksiä ja vielä kerran selityksiä kuulee yrittäjän suusta, miksi jokin asia on tekemättä. Pienikin toimija voi ponnistaa korkealle. Tarvitaan vain hiukan kekseliäisyyttä ja tahtoa tehdä asiat paremmin kuin isommat kilpailijat.

Kesälomalla perheen kanssa koimme kaksi erilaista hotelliyötä. Lähdimme matkaan yhtenä sunnuntaiaamuna extempore, joten majoituksessa oli tyydyttävä siihen missä oli vapaata.

Ensimmäinen yö vietettiin ihan tuliterässä kylpylähotellissa. Lapset olivat kärttäneet koko alkuvuoden pääsyä edes päiväksi kylpylään. Vapaata oli ja sinne siis mentiin. Palvelu oli paikoitellen ihan mukiinmenevää, huoneet hohkasivat uutuuttaan ja vesi oli altaissa lämmintä. Asiakaspalvelijoiden hymyttömyys ja kylmät nakit & lihapullat aamiaisella latistivat hiukan. Mitäs pienistä. Lapset olivat onnellisia, nukuttiin melko hyvin ja matka jatkui.

Seuraava yöpaikan metsästys meinasi ottaa tiukille. Ei vapaita huoneita, majatalot ja bed & breakfastit vaikeasti löydettäviä tai sivuja päivitetty edellisen kerran vuonna 2003.

Täyden hotellin respa kertoi kuitenkin parista vaihtoehdosta 15 minuutin ajomatkan päässä. Toisen paikan nimi tuli vähän sillain, tiedäthän ”onhan sitten se paikka x”.

Nimi ei ollut tullut hauissa vastaan, joten nopea tsekkaus ja soitto. Vapaa huone löytyi ja sopi vieläpä kylpylähotellin köyhdyttämään budjettiin. Asiakaspalvelija kuulosti puhelimessa todella iloiselta.

Perhe autoon ja hotellia kohti. Paikka mainosti itseään kokous ja kongressihotellina. Ulkokuvat kertoivat että vuodet olivat kuluneet. Pihaan ajettaessa nuorimmainen tyttärenikin kysyi, ”onko isi tämä oikeasti se paikka jossa ollaan yötä?”.

Vuodet olivat tarranneet paikan ulkonäköön kovalla kädellä. Paikka oli taatusti ollut alueen ykkönen kokousten ja kongressien kulta-aikana, 70- ja 80-luvuilla.

Mutta yksi asia erottui jo heti vastaanotosta. Palvelu oli erinomaista. Huoneet olivat siistit (ikäänsä nähden), lakanat puhtaat ja löytyipä talosta viisiratainen 25-metrin uima-allas!

Aamupala ei hävennyt tarjonnassaan ja tuoreudessaan kolme kertaa kalliimmalle kylpylähotellille. Tästä paluusta menneisyyteen voisin maksaa vaikka toistekin.

Tässä pähkinänkuoressa vinkit pienelle toimijalle.

  1. Tee asiat aina paremmin kuin kilpailijasi. Palvele ja hymyile. Tee käynnistä elämys
  2. Varmista että nettisivusi ovat ajan tasalla ja että löydyt myös sellaisista sosiaalisen median kanavista, joita asiakkaasi käyttävät (kysy heiltä mitä he käyttävät)
  3. Erotu markkinoinnilla massasta
  4. Luo palveluita, joita ei kilpailijoilla ole
  5. Usko itseesi, tee kovasti töitä.
« | »

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!