Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Halusitpa kirjoittaa sukupolvesi merkkiteoksen tai osoittaa asiantuntemuksesi asiakasehdokkaillesi kirjan muodossa, kahden merkkihenkilön neuvoilla pääset hetkessä alkua pidemmälle.

Ernest Hemingway palkittiin kirjallisuuden Nobelilla vuonna 1954. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Jäähyväiset aseille, Kenelle kellot soivat sekä Vanhus ja meri. Koomikko Jerry Seinfeld tuli tunnetuksi koko maailmalle TV-sarjansa kautta.

Nämä miehet ovat toki maailmantähtiä, Hemingway kiistatta legenda, mutta silti heillä molemmilla on yksi yksinkertainen ohje. Ohje, jota noudattamalla pääset hyvään alkuun oman kirjasi kirjoittamisessa.

Hemingwayn suuhun on soviteltu tukku sitaatteja, mutta yksi ohje kirjoittajalle on ylitse muiden. Itseasiassa ohje pätee toki moneen muuhunkin kuin kirjoittamiseen. Maailmankansalainen Ernest on tokaissut näin:

”The first draft of anything is shit.” Suomeksi siis: ”Ensimmäinen versio on aina paskaa.”

Miten tämä sitten auttaa sinua kirjoittamaan kirjasi? Se auttaa sinua tyrmäämällä tyhjän paperin kammon. Kuten kirjailija Scott Berkun toteaa, tyhjän paperin kammo ei johdu siitä, että pelkäät kirjoittaa. Se johtuu siitä, että pelkäät kirjoittavasi huonosti.

Kun Nobel-palkittu kirjallisuuden suurmies antaa sinulle luvan kirjoittaa aluksi huonosti, sinun ei tarvitse pelätä mitään. Et saa pelätä mitään. Moni kirjailija sanoo, että kirjoitustyö alkaa vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen versio on valmis ja sitä ryhdytään muokkaamaan.

Tulosta siis Hemingwayn kuva työpöydällesi ja ala nakuttaa näppäimistöä.

Jerry Seinfeld ei ole aivan niin meritoitunut kirjoittaja kuin suuri Ernest, mutta menestynyt hänkin. Ja hänkin on kirjoittanut valtavasti uransa aikana. Koomikko kirjoittaa lisäksi paljon turhaa tavaraa, siis vitsejä, joista ei koskaan ole ylittämään julkaisukynnystä. Miten hän ehtii kirjoittaa niin paljon?

Tärkein asia kirjoittajalle on Seinfeldin mukaan se, että kirjoittaa joka päivä. Hän siis kirjoittaa joka ainoa päivä ainakin vähän. Jotta tämä onnistuisi, mies on kehittänyt oman järjestelmänsä. Järjestelmän, jonka yksinkertaisuus on suorastaan nerokasta ja joka sopii jälleen mihin tahansa muuhunkin kuin kirjoittamiseen.

Päätä, että kirjoitat joka päivä puoli tuntia. Aloita tänään. Kun olet kirjoittanut tämän päivän annoksesi, piirrä iso ruksi tämän päivän kohdalle seinäkalenteriisi. Käytä mieluiten kirkkaanpunaista tussia. Kirjoita taas huomenna, ja sen jälkeen piirrä ruksi huomisen kohdalle siihen samaan kalenteriin.

Nyt olet polkaissut alkuun ketjun, jota et voi katkaista. Sinun on pakko kirjoittaa taas ylihuomenna ja sitä seuraavana päivänä. Mitä pidemmäksi ketjusi kasvaa, sitä vaikeampi sinun on katkaista sitä.

Käytä siis Seinfeldin tekniikkaa kirjoittaaksesi kirjastasi ensimmäisen, Hemingwayn luvalla surkean version. Tästä on enää muutama hassu askel siihen, että kirjasi on valmis julkaistavaksi.

Jos silti uskot, että tarvitset sittenkin enemmän hoivaa ja huolenpitoa saadaksesi ajatuksesi julkaistavaan kuntoon, kannattaa tutustua E-kirja Mastermind -koulutukseen. Siellä sinulla on käytössäsi oma mentori kirjaprojektiisi kuuden kuukauden ajan. Katso ja lue lisää täältä.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.