Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Tuotekehitys, uusi markkinointikampanja, sosiaalinen media, asiakasehdokkaille viestiminen, tarjousten teko, asiakaspalvelu, laskutus ja kirjanpito, sähköpostit, alan uutiset ja blogit, kirjat. Joko hengästyttää?

Kauniisti sanottuna yrittäjän päivä on täynnä ja yleensä todelliset aikaansaannokset liittyvät päivänpolttaviin asioihin. Niihin, joita putkahtelee sähköpostin, puhelimen ja livekohtaamisten kautta. Vietät päiväsi reagoiden ja kaikki kehitystyö jää tekemättä.

Miten saat viimeinkin sen uuden markkinointikampanjan tehtyä? Kuinka pääset vihdoin pullauttamaan sen uuden palvelukonseptin markkinoille? Kuinka saat tehtyä uutta aikaa jokaiseen päivääsi? Kiinteistömarkkinoihin erikoistunut markkinointivelho Dean Jackson kertoo sen sinulle.

Jacksonin tuotteliaisuuden taustalla on selkeä filosofia, jonka kulmakivenä ovat 50 minuutin mittaiset tiiviit sessiot. Niiden toimiminen edellyttää kuitenkin neljän häiriöntuottajan eliminointia.

1. Sähköposti
2. Puhelin
3. Ihmiset
4. Vapaat ajatukset

Kun nämä reaktioita aiheuttavat tekijät on poistettu yhtälöstä, pääset keskittymään totaalisesti siihen, mihin sinun pitääkin keskittyä. Oikean, tuottavan työn tekemiseen.

Jackson kehottaa varaamaan aikaa toiminnolle nimeltä GOLF, mutta nyt ei puhuta skotlantilaisesta mailapelistä. Lyhenne muodostuu seuraavasti:

Goal
Optimal enviroment
Limited distractions
Fixed timeframe

Kun siis päätät mitä haluat tehdä, luot ihanteelliset olot sen tekemiselle, poistat häiriötekijät ja määrittelet itsellesi aikataulun, saat aikaan enemmän kuin koskaan uskalsit edes kuvitella.

Jacksonin demo siitä, miksi multitaskaus, eli monen asian tekeminen ei yksinkertaisesti onnistu, on erittäin paljastava. Voit kokeilla sitä helposti kaverin kanssa. Ottakaa molemmat yksi paperiarkki ja tehkää siihen kolme saraketta.

Ensimmäiseen kirjaatte allekkain parilliset luvut kakkosesta 24:een. Keskimmäiseen sarakkeeseen rustaatte kuukausien nimet ja kolmanteen parittomat luvut ykkösestä 23:een. Valitkaa sitten kumpi teistä on keskittyjä ja kumpi multitaskaaja.

Keskittyjä täyttää yhden sarakkeen kerrallaan ylhäältä alas, ja multitaskaaja kirjaa asiat vaakatasossa, eli 2, tammikuu, 1. Ryhtykää tehtävään yhtä aikaa ja katsokaa kumpi saa taulukkonsa aikaisemmin täyteen.

Vieläkin valaisevampi on esitys siitä, miksi yhteen asiaan keskittyminen on erityisen hyödyllistä bisneksessä. Oletetaan, että sinulla on kolme projektia, A, B ja C ja niistä jokainen tuottaa valmistuttuaan sinulle kassavirtaa. Jos käytettävissäsi on yhdeksän aikayksikköä ja ryhdyt tekemään projekteja samanaikaisesti, edistyy työsi tähän tapaan:

A B C A B C A B C

Kun taas keskityt yhteen asiaan kerrallaan, etenevät projektit näin:

A A A B B B C C C

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa A-projekti on siis tuottanut rahaa jo kauan ennen kuin se valmistuisi ensimmäisessä mallissa. Sitä paitsi todellisuus ”moniajossa” on yleensä jotakuinkin tämä:

A B C A B C D A B C D A B C D E

Jos siis haluat, että liiketoimintasi kehittyy, etenee ja tuottaa tehokkaammin ja kenties jättää sinulle myös hieman vapaa aikaa…

poista häiriötekijät, päätä mitä teet, varaa tietty aika työllesi ja tee vain yhtä asiaa kerrallaan.

Ihan helppoa!

Katso Deanin koko esitys tästä:

The 50-Minute Focus Finder from Dean Jackson on Vimeo.

« | »

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!