Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Kesälomalla teimme minikiertueen Verla-Imatra-Porvoo -akselilla. Toinen toistaan kauniimpia maisemia ja paikkoja, joita löytää, kun malttaa ajella välillä niitä pikkuteitäkin.

Mukavaa tuolla reissulla oli kohdata hyvää asiakaspalvelua, kuulla kylien ja kaupunkien kaduilla muutakin kuin savon murretta ja yllättyä Suomen matkailun tarjonnasta.

Lappeenrannan linnoituksen uumenista löytyi 1908 rakennetun ”pihavaraston” ovi, jonka takaa löytyi mahtavia visakoivusta ja muista puulajeista tehtyjä koruja; uniikkeja, upeita käsintehtyjä. Voitte vain kuvitella naisväen ihastuksien voihkintaa.

Erityistä huomiota putiikissa herättivät päreistä tehdyt kyltit, joissa oli opastuksia ja ohjeistuksia asiakkaille. 

”Hyväksymme ainoastaan käteisen ja pankkisiirron”, ja sama englanniksi alla.

Toisen kyltin kohdalla minua jo pikkaisen vihlaisi.

”This is the only shop in the world where you can see and buy this beautiful Karelian wooden jewelry”

Tämä kauppias oli toivottavasti kääntänyt myyntinsä moodiin, jossa niukkuudesta tehdään myyntivaltti. Vain täältä, tänään, heti. Ei mistään muualta.

Tai sitten yrittäjä tekee, kuten valtaosa suomalaisista käsityöyrittäjistä. Piiloudutaan. Ei ole verkkosivuja, ei puhettakaan verkkokaupasta, saati edes esittelysivua sosiaalisessa mediassa.

Mukavaa tietysti, jos olen täysin väärässä, ja yrittäjä haluaakin vain viettää kesän Lappeenrannan linnoituksen kuumassa piharakennuksessa ja vähän harrastella korumyyntiä.

Miksi verkkokauppaa tai pankkikorttikoneita pelätään? Miksi omasta menestymisestä, kaupankäynnistä pitää tehdä vaikeaa? Miksi yrittäjä on valmis ottamaan riskin pankkisiirron kanssa, vaikka korttikoneet eivät maksa juuri mitään?

Tässä muutama vinkki kaikille käsityöyrittäjille:

  1. Perusta yrityksellesi nettisivut, jossa kerrot kuvin ja tarinoin omista tuotteistasi. Muista myös mobiiliversio.
  2. Verkkokauppa. Myy heti maailmanlaajuisesti. Annat mahdollisuuden tilata silloinkin, kun paikan päällä ei päätöstä syntynyt.
  3. Sosiaalinen media. Ota nyt vähintään vaikka Facebook käyttöösi. Kuvia tuotteistasi. Tarinoita. Tavoitat kyllä ihmisiä, jos tuotteesi ovat kiinnostavia.
  4. Perusta verkkokauppa kimpassa tuttujen käsityöyrittäjien kanssa. Hae mukaan useampi tuote ja tekijä. Kulut per yrittäjä painuvat pienemmiksi.
  5. Korttikone ei maksa montaa kymppiä kuukaudessa. Tai tee sopimus sen viereisen yrittäjän kanssa. Tsekkaa iZettle.
  6. Etsi myyntipisteitä, jotka voisivat tuotteitasi myydä.
« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.