Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Kun käyt golfkurssilla, opit toivottavasti golfia. Kutomiskurssin jälkeen osaat kenties tehdä villasukat, ja puutyökurssilla vihkiydyt piirongin teon saloihin. On kuitenkin yksi asia, jonka voit oppia jokaiselta näiltä kursseilta, ja se on lopulta tärkeämpää kuin mikään muu.

Yle FEM -kanavalta paljastui jälleen loistava ohjelmasarja. Politiikasta pitäisi puhua on avannut hienolla tavalla poliittista elämää. Erityisesti politiikan viestinnästä puhunut jakso paljasti monta mielenkiintoista asiaa. Vaikka politiikka ei kiinnostaisikaan, yhden yksittäisen kommentin pitäisi kiinnostaa.

Jaksossa Tom Westerén AC-Sanafor Oy:stä kertoi poliitikkojen mediakoulutuksesta, mutta tuli samalla todenneeksi kirpeän totuuden suomalaisesta työntekijästä.

Westerén päivitteli sitä, että olemme valmiita käyttämään aikaa ja rahaa tullaksemme paremmaksi jossakin harrastuksessa, vaikkapa golfissa, mutta emme ole kiinnostuneita kehittämään itseämme paremmaksi omassa ammatissamme.

Perinteisesti ihminen käy pakolliset koulut, sitten jonkin tietylle alalle pätevöittävän opinahjon ja sen jälkeen opiskelut on opiskeltu. Tietenkin työnantaja pakottaa joskus opettelemaan jonkin uuden tietoteknisen järjestelmän tai työkalun, mutta enempää ei tarvitse opiskella.

Samaa tarinaa kertoo tietokirjojen myynti niin Suomessa kuin muilla mailla. Muutaman sata kopiota myynyt opus on jo menestys. Yleensä kaikki kiinnostavat bisneskirjat löytyvät Tampereenkin kirjastosta suoraan hyllystä ilman odottelua.

Onneksi ainakin sinä olet toista maata, päätellen siitä, että luet tätä tekstiä. Haluat oppia jotakin uutta ja tulla paremmaksi. Haluat löytää uusia ideoita tai vain inspiroitua luodaksesi itse jotakin uutta. Toivottavasti myös jaat tuota asennetta lähipiirillesi.

Kysy aina silloin tällöin pihvinpaistokurssia hehkuttavalta ystävältäsi vinkkejä hyvistä ammattikirjoista tai koulutuksista. Anna hänelle omia vinkkejäsi. Jaa linkkejä mielenkiintoisiin artikkeleihin, videoihin, kokonaisiin sivustoihin.

Tee selväksi, että sinulle on näiden kaikkien lukemisesta hyötyä ihan oikeasti. Tietenkin joku ärsyyntyy ja kuvittelee, että yrität vain tuoda esiin omaa erinomaisuuttasi. Se on kuitenkin pieni hinta siitä, että saat jonkun toisen houkuteltua itsensä kehittämisen huikeaan maailmaan.

Jos jokainen golf- tai kudontakurssin käynyt oppisi tänään, että vastaavanlaisia koulutuksia löytyy myös oman ammattitaidon kehittämiseen ja että niillä kannattaisi käydä, Suomen talous lähtisi kohenemaan rajua tahtia.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.