Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Viime aikoina jalkani ovat olleet kovin jumissa, eikä venyttelykään ole oikein auttanut. Päätin siis, ensimmäistä kertaa elämässäni, suunnata urheiluhierojan pakeille. Sopivan hierojan löytäminen Tampereelta ei ollutkaan aivan helppoa.

Ei, ongelma ei todellakaan ollut siinä, etteikö eri portaaleista tai verkkoluetteloista olisi löytynyt alan yrittäjiä ja yrityksiä. Ongelma oli löytää sellainen, joka kertoisi nettisivuillaan:

  1. Olevansa toiminnassa tai edes elossa juuri nyt
  2. Miten palvelee ja paljonko veloittaa
  3. Kuka hieroo ja miltä hän näyttää

1. Nettisivut on helppo tehdä. Ne voivat olla jopa ilmaiset. Siksi on käsittämätöntä, että vieläkin löytyy yrityksiä, joilla ei ole sivuja lainkaan. Samalla helppous ja ilmaisuus tarkoittaa sitä, että verkossa roikkuu sivuja, joiden julkaisu- tai päivitysajankohdasta ei ole mitään tietoa.

On täysin mahdollista löytää Google-haun etusivulta sivusto, jonka perustaja ei enää vuosiin ole ollut alalla. Jos sivuilta ei löydy tuoretta päivämäärää, en ainakaan suoriltaan soittele.

2. Valitettavasti hieronta on ala, jossa hinnat ovat olleet esillä jo pitkään. Siksi hintojaan piilotteleva jää auttamatta jalkoihin.

3. Ei, en hakenut missiä hiplaamaan reisiäni, enkä edes hunksia. Hieronta on kuitenkin sen verran intiimi toimitus, että haluan nähdä, minkälainen tyyppi asiantuntemustaan ja osaamistaan käyttööni tarjoaa.

Onneksi löysin viimein nettisivun, joka palveli minua kaikilla näillä osa-alueilla, ja vaikutelma jäi muutenkin plussan puolelle. Niinpä rimpautin numeroon varatakseni ajan. Kukaan ei vastannut – hieman miinusta – mutta pian minulle soiteltiin takaisin, ja sain itselleni ajan jo huomiselle.

Haku- ja varauskokemus ei ollut täydellinen, mutta tarpeeksi hyvä, että tartuin luuriin. Jos huominen varsinainen hieronta auttaa ja kokemus on muutenkin hyvä, päivitän valitun nimen ja nettisivuosoitteen tähän alle. Jos käynti on pettymys, jääköön palveluntarjoaja mainitsematta.

Päivitys 4.9.2012: Hieronnassa käyty, ja kokemus oli positiivinen. Saapa nähdä, miltä huomisen aamulenkillä jaloissa tuntuu. Kiitokset hieronnasta, Toni Kaarros!

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.