Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Lähes kolmen opiskeluvuoden jälkeen ammattikorkeakouluoppilaan luulisi tietävän tietojenkäsittelystä jo melko hyvin. Ensimmäisinä vuosina on käyty läpi monia perusteita liiketaloudesta tietoverkkoihin ja 3d-animaatioihin.

Opiskelijoille päntätään yleistietoa aiheesta kuin aiheesta ja vakuutetaan tiimityöskentelyn tärkeyttä. Mutta kun nuorelta vaaditaan opetussuunnitelman mukainen viiden kuukauden harjoittelujakso alaan liittyen, tarjoaa koulu suppeahkosti ohjeita ja taputuksen olalle. ”Anna mennä, hyvin se menee!”

Monelle opiskelijalle tämä harjoittelupaikan itselöytäminen on varmasti hyvin palkitsevaa ja sopivaa, mutta allekirjoittaneelle asiasta uhkasi muodostua jo pienimuotoinen kauhuelokuva. Mihin voisin hakea? Kuka voisi hyötyä osaamisistani? Osaanko vielä mitään asiaa hyvin? Mitä minä haluaisin harjoittelupaikalta? Jäytävät kysymykset mielessäni aloin pohtimaan tilannetta.

Olimme saaneet tunneilla vain summittaisia neuvoja, millaisista yrityksistä paikkaa voisi kysellä. Tosiasiassahan melkein joka yritys tarvitsee jossain kohtaa tietoteknistä apua, joten hakuskaala vain suureni entisestään. Osassa harjoittelupaikkailmoituksissa vaadittiin pro-osaamista tietyistä ohjelmista tai aiempaa työkokemusta, jota orastavalla digimeedikolla ei tietenkään vielä ole. Projektityöskentely katsottiin useimmissa plussaksi, mutta vastaavatko koulussa kaveriporukalla tehdyt yhteistyöt työelämän raameja?

Suurimmaksi ongelmaksi koin sen, että koulussa oppii monelta osa-alueelta pintapuoliset asiat, mutta perinpohjaiseen syventymiseen ei ole usein aikaa/kursseja. Moni alue tulee tutuksi, mutta sen täydellinen oppiminen edellyttää itseopiskelua muiden kouluprojektien (monen kohdalla myös töiden ja perheen) ja perus arjenpyörityksen ohella.

CV:n osaamislista toki laajenee, mutta haluaisihan sitä mieluummin kirjoittaa itsensä parin alueen ammattilaiseksi kuin tusinan perusteiden tuntijaksi.

Tosiasiahan kuitenkin on, että ei kannata muuta kuin ottaa härkää sarvista ja kokeilla onneaan. Osaan monesta asiasta perusteet, ja harjoittelun ydinhän on lähteä syventämään näitä taitoja. Osaan toimia tiiminä projekteissa, mutta kokemukseni ovat vielä hieman rajalliset. En tiedä tarkkaan, mitä haluaisin täällä oppia, mutta tarkoitukseni on löytää se kipinä, joka saa työni tuntumaan mielenkiintoiselta ja antoisalta.

Ja kuinka ollakaan, Tuplaamo oli valmis ottamaan minut siipiensä suojaan ja tarjoamaan minulle kipinän sijaan koko tulitikkuaskin. Viimeisten neljän kuukauden aikana olen saanut runsaat eväät työelämään, rutkasti uutta tietoa alaan liittyen, selkeämmän kuvan tulevaisuudestani koulun jälkeen ja pari hassunhauskaa työkaveria. Kokemukset Tuplaamon harjoittelijana eivät varmasti jää minulle vain pelkäksi merkinnäksi CV:een, vaan säilyvät hyvässä muistissa pitkälle eteenpäin.

Lisää asiaa

« | »

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!