Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Kun Julius Caesar sai viestin Galliasta taistelujen etenemisestä, hän luultavasti veisasi viis siitä, millaisessa käärössä viesti hänelle kulki. Älä sinäkään keskity siihen liikaa.

Pekan Zufeen yrittäjä Pekka päättää pistää haisemaan ja ostaa lehdestä mainostilaa. Pekka soittaa mainostoimistoon ja pyytää heitä suunnittelemaan kivannäköisen ilmoituksen.

Mainostoimisto tekee työtä käskettyä, mutta Pekka ei ole tyytyväinen.

”Onko tuossa nimietiketissä pakko olla noin iso varjo? Voisiko tuo Pekan Zufee olla hieman tummemmalla oranssilla?” Mainostoimiston väki perustelee kantansa, ja Pekka jää miettimään.

Mainosta tuijotellessaan Pekka hätkähtää koputukseen. Yksi Pekan työntekijöistä, Riitta, on kuullut mainosasiasta ja on suunnitellut oman ilmoituksensa. Hän on tehnyt sen ajatellen etenkin kahvilan kanta-asiakkaita.

Riitta esittelee kömpelöltä näyttävän tekeleensä Pekalle. Nyt tulikin tenkkapoo. Kumpi mainos lehteen laitettaisiin? Kumpi sinut saisi suuntaamaan perjantaina Pekan Zufeehen zufeelle?

Mainostoimiston näkemys:

Kauneinkin kuva kaikkein tyylikkäimmässäkin mainoksessa on täysin, siis kertakaikkisen yhdentekevä, jos viesti ei ole kunnossa.

Tosin, vielä yksi asia menee tärkeydessä viestinkin edelle. Siitä myöhemmin.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.