Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, kevättalven auringon kimaltaessa hangilla, olisin LVI-alan asiantuntija ja minulla olisi kalenterissa vapaata ennen kesän rakennusbuumia.

Tuotteistaisin kaksi erilaista pakettia, laskisin tarkan hinnan, teettäisin hyvät materiaalit ja laittaisin postipojan juoksemaan. Paketit olisivat suunnattuja omakotitalojen asuttajille.

Ensimmäinen tuotepaketti olisi kaikille koneellisen ilmanvaihdon omistaville. Selkeä tarjous sisältäisi ilmastointiputkien sekä ilmanvaihtokoneen puhdistuksen, ilmanvaihtoventtiilien säädön sekä suodattimien vaihdon. Samalla tarkistettaisiin muut ilmanvaihtoon liittyvät välineet ja niiden kunto.

Toinen tarjous olisi talouksille, joissa ilmalämpöpumppu raksuttaa sähkönsäästöä seinällä. Huoltotarjous sisältäisi laitteen puhdistuksen, säätöjen tarkistuksen sekä laitteiden tarkistukset sisällä ja ulkona.

Kun olisin saanut myytyä ensimmäisen käynnin asiakkaani luokse, kysyisin seuraavaa käyntikertaa vuoden päähän ja laittaisin sen kalenteriini. Sopisin vielä muistuttavani saapumisestani kuukautta tai kahta ennen.

Lähtiessäni jättäisin asiakkaalleni pienen nipun käyntikorttejani, joissa olisi asiakkaan oma ”asiakasnumero”. Pyytäisin asiakastani antamaan kortteja naapureille ja tuttaville, joille hän uskoisi minusta olevan apua. Kertoisin jokaisen palautuneen suosituksen tuovan hänelle kivoja etuja seuraavaan käyntiin.

Samalla sopisin asiakkaan kanssa, haluaako hän itse ostaa ilmanvaihtokoneensa suodattimet vai tuonko ne seuraavalla käynnillä mukana. Mikäli asiakas tahtoo tehdä pienemmät suodatinvaihdot itse, selvitän, voinko lähettää hänelle suodattimet ja laskun kätevästi suoraan kotiin.

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, kevättalven auringon kimaltaessa hangilla, olisin LVI-alan asiantuntija ja minulla olisi kalenterissa vapaata ennen kesän rakennusbuumia. Mitä sinä tekisit?

« | »

“(Kesä)työmarkkinoilla menestyy varmasti, kun osaa asiakaspalvelun perusteet.”

Haluaisitko sinä saada töihin osaavampia nuoria? Haluaisitko sinä antaa nuorille työvälineitä olla valmiimpia työelämään jo ensimmäisestä kesätyöpaikasta lähtien? Haluaisitko sinä olla viemässä koko Suomea kohti parempaa myynnin ja asiakaspalvelun maailmaa?

Nyt siihen on täydellinen tilaisuus! Lahjoita omille kesätyöntekijöillesi tai vain paikkakuntasi nuorille asiakaspalvelu- ja myyntikoulutus.