Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, talven selän taittumisen hetkillä, olisin laulaja-lauluntekijä ja tarvitsisin pientä lisätuloa levytyssopimusta ja platinalevyä odotellessa.

Alkajaisiksi kehittäisin palvelukonseptin, jonka ideana olisi kahvituntikeikat. Tarjoaisin siis miestä ja kitaraa viihdyttämään yrityksen taukohuoneeseen kahvitunnin ajaksi. Yritys voisi tilata minut pistokeikalle tai ostaa vaikka yhden viikon kaikki kahvitunnit.

Tämän jälkeen pistäisin pystyyn nettisivun, jossa esittelisin konseptini. Nettisivullani olisi nähtävillä videopätkiä esiintymisestäni, ja nämä videot olisivat tietenkin myös YouTubessa ynnä muissa videopalveluissa.

Myös Facebook-sivun perustaminen kuuluisi kuvioon, tai mahdollista olisi myös se, että operoisin pelkän Facebook-sivun avulla. Oman verkkotunnuksen hankkisin siitä huolimatta, jotta minut olisi helppo löytää.

Seuraavaksi ryhtyisin soittelemaan läpi henkilöstövuokrausyrityksiä, mainostoimistoja, konsulttitoimistoja sekä muita firmoja, jotka palvelevat suuria yrityksiä. Näihin tarjoutuisin tulemaan keikalle ilmaiseksi.

Ilmaiskeikalla markkinoisin heille tuotettani, jotta he voisivat suositella sitä eteenpäin.

Tietenkin ottaisin ilmaiskeikkojen kohteeksi myös muutamia isoja yrityksiä, joiden katsoisin kuuluvan potentiaaliseen kohderyhmään.

Jokaisen ilmaiskeikan jälkeen pyytäisin yrityksen edustajaa antamaan tapahtumasta palautetta videolle, jonka itse kuvaisin paikan päällä. Näistä referenssipätkistä koostaisin yhden tai kaksi videota, jotka jakaisin nettisivullani.

Sitten ottaisin yhteyttä tiedotusvälineisiin. En tietenkään lähettäisi pelkästään tiedotetta – minkä senkin toki tekisin – vaan menisin heittämään ilmaiskeikan muutamiin toimituksiin.

Koska olisin jo tehnyt monta ilmaiskeikkaa yrityksissä, voisin kertoa niistä myös toimittajille. Näin toimittajat näkisivät kehittämässäni konseptissa piilevän potentiaalin ja saisivat lihaa luiden ympärille minusta kirjoittamiinsa juttuihin.

Kun juttuja ilmestyisi, linkittäisin verkossa julkaistuihin nettisivultani ja muut mainitsisin listauksena.

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, talven selän taittumisen hetkillä, olisin laulaja-lauluntekijä ja tarvitsisin pientä lisätuloa levytyssopimusta ja platinalevyä odotellessa. Mitä sinä tekisit?

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.