Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, valon juhlan kolkutellessa ovella olisin kukkakauppias ja pankkitilini ei olisi vielä täynnä.

Kaivaisin tiedot kaikista yli viisi ihmistä työllistävistä yrityksistä, jotka sijaitsevat alle kilometrin päässä myymälästäni. Ehkä rajaisin otannan vielä sellaisiin yrityksiin, joissa tehdään lähinnä toimistotyötä. Jokaiseen näistä yrityksistä kävisin viemässä joulutähden, ja sen mukaan laittaisin hieman materiaalia.

Kirjekuoressa olisi yksinkertainen myyntikirje, jossa puhuisin joulukukista ja tarjoaisin yhteistilausmahdollisuutta. Yrityksen työntekijät voisivat tilata omat joulukukkansa kimppatilauksena sopivaan hintaan.

Mitä useampi tilaisi, sitä edullisempaa tilaaminen kaikille olisi.

Mukaan laittaisin yksityiskohtaisen tilauslomakkeen, jonka avulla yhteyshenkilön olisi helppo kerätä tilaukset ja toimittaa ne minulle joko mukana olevassa palautuskuoressa tai netin kautta sivulla, jonka olisin tehnyt ihan tätä operaatiota varten.

Tilaukset toivoisin viikon kuluessa, ja kukat toimittaisin hyvin pakattuina (jotta ne olisi helppo kuljettaa kotiin) yrityksen toimitiloihin jouluviikolla. Maksun veloittaisin joko ennakkoon yhteislaskulla tai sitten käteisellä toimituksen yhteydessä.

Kun pakkaisin kukkia, tuikkaisin jokaiseen pakettiin etukupongin, joka oikeuttaisi alennukseen vaikkapa jouluisesta ovikranssista tai sitten puhtaan alennuskupongin, jonka voisi käyttää mihin tahansa tuotteisiini. Voimassaoloaikaa olisi yksi kuukausi.

Joulukampanjan jälkeen käyttäisin samoja materiaaleja ystävänpäivänä, pääsiäisenä, äitienpäivänä…

Näin minä tekisin, jos juuri nyt, valon juhlan kolkutellessa ovella olisin kukkakauppias ja pankkitilini ei olisi vielä täynnä.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.