Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Näin minä tekisin, jos tänä vuoden toiseksi lyhimpänä perjantaina olisin autokatsastusalan yrittäjä ja hallissani olisi vielä tilaa hermoileville autonomistajille.

Sen sijaan, että tekisin kuten kaikki muutkin ja lähettäisin ”automaattisen” viestin kaikille, joiden auton katsastusajankohta lähestyy, lähettäisinkin kirjeen kaikille niille, jotka ovat katsastaneet autonsa minun konttorillani vajaa vuosi sitten.

”Hei, Kävit meillä katsastuksessa 12.2. Aika alkaa taas olla käsillä” jne. Antaisin myös jonkinlaisen edun, mieluummin bonuksen kuin alennuksen, jos asiakas varaa ajan katsastukseen viikon sisällä.

Kirjeen mukaan laittaisin tiedon siitä, mitkä ovat tyypillisimmät hylkäykseen johtavat viat, joita asiakkaan omistamassa automallissa ilmenee. Mitä hänen siis kannattaa tarkistaa ennen katsastukseen tuloa.

Tekisin sopimuksen muutaman autohuoltamon kanssa. He antaisivat hyvän tarjouksen ennakkotarkastuksesta, ja asiakkaat voisivat käyttää tarjouksen hyväkseen näyttämällä huoltoliikkeessä kirjettäni. Nämä huoltoliikkeet ja tarjous olisivat tietenkin mainittuna kirjeessä.

Kun asiakas on käynyt katsastuksessa, tarjoaisin hänelle mahdollisuutta varata uusi aika seuraavaan katsastukseen vuoden päähän.

Aikaisesta varauksesta asiakas saisi 10 % alennuksen seuraavan vuoden katsastuksesta.

Etuna asiakkaalle olisi tietenkin sekin, että hän tietäisi katsastuksen hinnan etukäteen eivätkä mahdolliset hinnankorotukset vuoden aikana vaikuttaisi hänen maksamaansa hintaan. Varauksen voisi myös vaihtaa myöhemmässä vaiheessa koskemaan toista autoa.

Jotta voisin muistuttaa asiakasta katsastusajasta, tarvitsisin häneltä tietenkin puhelinnumeron tai sähköpostin. Muutamaa viikkoa myöhemmin lähettäisin hänelle kyselyn katsastuksen sujumisesta ja asiakaspalvelusta, jotta voisin kehittää toimintaani.

Näin minä tekisin, jos tänä vuoden toiseksi lyhimpänä perjantaina olisin autokatsastusalan yrittäjä ja hallissani olisi vielä tilaa hermoileville autonomistajille. Mitä sinä tekisit?

PS. Kerran tai kaksi kuukaudessa järjestäisin toimistolleni muutaman lisäkäden ja tarjoaisin lisäpalvelun. Niille päiville ajan varanneet voisivat nimellistä korvausta vastaan tilata noudon ja palautuksen autolleen. Hakisimme siis hänen autonsa katsastettavaksi työpaikalta tai kotoa ja palauttaisimme sen katsastuksen jälkeen (edellyttäen, että autolla saisi ajaa katsastuksen jälkeen).

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.