Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Päätin aloittaa tänään sarjan ihmiskokeita, testata ihmisiä oikein urakalla. Testausmetodini ovat erittäin arveluttavia, ja aion käyttää niitä tänään jokaiseen kohtaamaani ihmiseen.

Lähestyin ensimmäistä koehenkilöäni toivottamalla hyvää huomenta. Kiitin rengasliikkeessä myös ääneen hyvästä palvelusta, kun kerran sitä aidosti sain.

Aamulla minulla oli harvinainen mahdollisuus käydä teekupposella keskustan kahvilassa. Toivotin sielläkin lähtiessäni kiitokset.

Rautatieasemalla yllätin lippumyyjän toivottamalla hyvää huomenta oikein isolla äänellä. Tiskin toisella puolella herrasmies, jonka otsarypyt muuten näkyivät ovelle asti ja silmälasitkin olivat vihaisen oloisesti nenänkärjellä.

Kaveri oikein säpsähti ihmiskokeestani. Hän korjasi murahduksensa ensin huomeneksi ja vielä sekunnin sadasosan myöhemmin oikein hyväksi huomeneksi. Sain häneltä siis kiitokseksi kaksi hyvää huomenta ja alkumurahduksen.

Annoin hänelle kaupan päälle hyvät päivänjatkot. Vieläkin tuli paluuposti takaisin. Päätin jatkaa matkaa, jotta ei olisi mennyt ihan kiittelyksi.

Eräs ystäväni soitti minulle. Hän kysyi, mitä kuuluu. Sanoin, että erittäin hyvää. Yrityksellä on asiakkaita, olen tavannut viime aikoina potentiaalisia asiakkaita, lapset voivat hyvin, ja muistin ihan pussata vaimoa kunnolla kahvilan pihassa erotessamme (siis ihan vaan päivän ajaksi).

Täällä junassa toivotin neljälle pöydän ympärillä olevalle ihmiselle hyvää huomenta. Sain hymyn ja yhden ihmettelevän katseen. Ympärilläni olevat ihmiset katselivat minua kuin hullua.

Vieressä istuvalle rouvallekin olen sanonut, että ei haittaa vaikka rampataan kahvilla ja vessassa. Taukojumppahan tekee vain hyvää.

Ajattelin jatkaa tätä ihmiskokeiden sarjaa Ski Expossa; siellä sitä testikarjaa riittää.

Testi tuntuu toimivan hyvin. Olen saanut aikaan hymyjä, hymyryppyjä ja itselläni on hyvä fiilis (joka voi johtua myös vitamiinien yliannostuksesta).

Lopulliset testitulokset julkaisen heti ensi viikon alussa.

« | »

“(Kesä)työmarkkinoilla menestyy varmasti, kun osaa asiakaspalvelun perusteet.”

Haluaisitko sinä saada töihin osaavampia nuoria? Haluaisitko sinä antaa nuorille työvälineitä olla valmiimpia työelämään jo ensimmäisestä kesätyöpaikasta lähtien? Haluaisitko sinä olla viemässä koko Suomea kohti parempaa myynnin ja asiakaspalvelun maailmaa?

Nyt siihen on täydellinen tilaisuus! Lahjoita omille kesätyöntekijöillesi tai vain paikkakuntasi nuorille asiakaspalvelu- ja myyntikoulutus.