Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Eilen mieleeni muistui Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelman jutunpätkä eräästä kotimaisesta huonekaluketjusta. Kaivelin jutun esiin ohjelman nettisivuilta ja lukaisin läpi. Sisältö oli juuri se, mitä muistelinkin, mutta kommenttiosiosta löytyi melkoinen yllätys.

Jos kuluttajakauppaa harjoittava yritys saa valtakunnallisen televisiokanavan suositussa televisio-ohjelmassa lokaa niskaansa, puhutaan valtavasta pahasta kellosta. Yrityksen edustaja kyllä sai sanoa oman sanansa, mutta se ei juuri vakuuttanut.

Ottamatta kantaa siihen, pitävätkö jutussa esitetyt väitteet paikkaansa tai onko kyse tarkoitushakuisesta mustamaalauksesta, jutun kommentointi on mielenkiintoista.

Kahdeksasta kommentoijasta kuusi ilmoittaa olevansa parjatun yrityksen työntekijöitä.

Onko kyse yrityksen johdon masinoimasta kampanjasta vai tyytyväisten työntekijöiden omaehtoisesta vastarinnasta heidän mielestään epäreilua uutisointia kohtaan?

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.