Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Oletko tavannut työpaikallasi ihmistä, joka löytää työstään vain ja ainoastaan negatiivisia puolia? Minä olen, ja osittain tunnistan saman myös itsessäni. Jokainen meistä voi tahtomattaan ajautua tähän tilaan, josta pois pääseminen ei ole helppoa.

Vuosia sitten silloinen työnantajani oli tilannut uuden lanseerauksen alla aurinkokuningas Tami Tammisen tsemppaamaan myyntitiimin uuteen nousuun.

Aurinkokuninkaan viesti oli tuolloinkin valtavaa vaahtoamista uskosta itseensä ja että jokainen voi todistaa itselleen olevansa voittaja. Tammisen esiintyminen ei silloin vakuuttanut minua. Näin jälkikäteen voin sanoa, että en täysin ymmärtänyt sanoman ydintä.

Yhtiökumppani laittoi minulle linkin Zig Ziglarin videoon, jossa puhuttiin jälleen samasta asiasta. Esimerkki vain oli huomattavasti toimivampi.

Kyse oli itsesuggestiosta, jota jokainen voi toteuttaa omassa elämässään.

Jokainen tietää tilanteen, jossa sinun on hyppäämällä ylitettävä ääriään myöten täynnä vettä oleva oja tai puro. Matka ei ole pitkä, mutta syvä oja ja pieni epäilys saattaa vesittää koko ylityksen.

Jos siellä takaraivossa on pienikin epäilys: ”En kuitenkaan pääse yli”, takuulla löydät itsesi keskeltä ojaa kengät täynnä vettä.

Jotkut hallitsevat itsensä suggestoimisen ja psyykkaamisen jalon taidon. Tarpeeksi kun hokee itselleen pääsevänsä ojan yli, niin taatusti pääsee.

Jos ongelmasi on esimerkiksi se, että et pidä työpaikastasi, tässä Ziglarin ohjeet tiivistettynä:

  1. Tee lista asioista, joista pidät työpaikassasi (taatusti on jotain, esimerkiksi palkka tai terveydenhuolto).
  2. Joka ilta ja aamu mene peilin eteen ja lue lista itsellesi ääneen.
  3. Vaihda ”minä pidän” tilalle ”minä rakastan” työtäni, koska…

Huomaat muutoksen hyvin pian.

Tätä metodia käyttävät myös urheilijat ennen suoritustaan. He sulkevat kaiken muun ympäriltään ja kertaavat tulevaa koitosta. Minä onnistun lähdössä, minä juoksen ensimmäisen kaarteen kovemmin kuin kukaan, minä taatusti juoksen viimeisen rypistyksen lujempaa kuin kukaan muu, minä tulen maaliin selvänä voittajana.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.