Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Muistatko, kun istuit siellä seminaarissa kuuntelemassa puhujaa, joka lateli pelkkiä itsestäänselvyyksiä, listasi perusasioita, jotka olit kuullut jo satoja kertoja. Toivottavasti jaksoit kuunnella.

Olen harrastanut 12-vuotiaasta saakka pistooliammuntaa. En räiskimistä, vaan sitä urheiluversiota, jossa harjoitellaan tiiviisti ja käydään kilpailuissa tavoitteena olympiakulta tai jokin hieman vähäisempi palkinto.

Radoilla törmää vähän väliä ihmisiin, jotka vuodesta toiseen rimpuilevat keskitason tienoilla ja sitä alempana. He etsivät syitä milloin mistäkin yksityiskohdasta tai viasta varusteissaan.

Tosiasia kuitenkin on se, että he eivät tee perusasioita oikein.

He tietävät kyllä, millainen asennon pitäisi olla, miten asetta tulisi puristaa, miten tähdätä, miten liipaista. He vain eivät vaivaudu keskittymään asioiden oikein tekemiseen. He vain toistavat samat virheet päivästä päivään ja vuodesta vuoteen.

Mikä heidät sitten saisi ottamaan sen ratkaisevan askeleen ja ryhtymään tosissaan töihin tulostensa parantamiseksi? Vaihtoehtoja lienee kaksi:

He kerta kaikkiaan kyllästyvät keskinkertaisiin tuloksiinsa.
He kuulevat perusasiat niin monta kertaa, että tieto alkaa väkisinkin muuttua teoiksi.

Totaalinen kyllästyminen asioiden tilaan saa jokaisen ihmisen tekemään jonkin ratkaisun. Joko hän käärii hihansa ja ryhtyy töihin, mutta yhtä hyvin hän saattaa myös luovuttaa kokonaan.

Yrityksessä tilanne on tietenkin aika paljon rajumpi kuin urheiluharrastuksessa. Kassa ja tilauskirja sanelevat sen, milloin on joko pakko ryhtyä haalimaan lisää asiakkaita tai panna lappu luukulle.

Jos markkinoinnissa ja myynnissä ei edes yritetä tehdä niitä perusasioita, saati sitten, että ne tehtäisiin oikein, on yrityksen taipale yhtä taistelua. Juuri siksi perusasioiden kuuleminen jonkun toisen suusta ärsyttää.

Se on kyllä tiedossa, mitä pitäisi tehdä, mutta eipä ole tullut niin tehtyä.

Tämä on täysin inhimillistä. Jos hommat kerran pyörivät ihan kohtuullisesti, motivaatiota asioiden paremmin tekemiseen ei tahdo löytyä.

Mikäli kuitenkin tiedostat olevasi vastaavassa tilanteessa ja haluaisit saada siihen muutokseen, ratkaisu on altistushoito.

Lue, katso ja kuuntele perusasioita niin kauan, kunnes ne ovat niin tiukasti selkärangassasi, että alat väkisinkin toimia niiden mukaisesti. Kansan kielellä taot perusteet kaaliisi vaikka väkisin.

Ohjelmoit itseäsi vähitellen tekemään asioita tavalla, jolla haluaisit niitä tehdä nytkin. Ja kas, kohta näetkin jo tuloksia.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.