Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Olen syyllinen. Minun käsieni kautta on menettänyt henkensä moni. Useimmiten olen tehnyt tekoni yksin, toisinaan minulla on ollut rikostovereita. En silti kadu, sillä tekojen hetkellä olen ollut täyttä ymmärrystä vailla.

Sinullakin taitaa olla tunnustettavaa, vai mitä? Sinäkin olet, yksin ja yhdessä työtovereidesi kanssa, tehnyt julmia ja harkitsemattomia tekoja:

Olet nauranut ison joukon hyviä markkinointi-ideoita kuoliaaksi.

Kaava on sama joka kerta. Myyntiä pitäisi saada lisää. Olisi keksittävä jokin tehokas markkinointi-idea, jolla saataisiin kassakone laulamaan.

Rustailen paperille ideoita. Niitä pälkähtää päähän liikennevaloissa, kassajonossa tai istuessani valkealla posliinilla.

Palavereja pidetään, ja alkuinnostus tuottaa toinen toistaan hullumpia ehdotuksia. Jokaista heittoa seuraa naurunremakka ja kohta uusi lohkaisu. On kivaa, että on hauskaa, mutta aikaan ei tunnuta saavan mitään.

Ongelma on nimittäin siinä, että henkinen sordiinomme on päällä jatkuvasti.

Emmehän me voi tehdä mitään sellaista, millä erottuisimme porukasta, joutuisimme silmätikuksi, ehkä jopa naurunalaiseksi. Tai mikä kauheinta, suututtaisimme jonkun.

Millainen on mahtanut olla palaveri, jossa yritys on päättänyt lähettää potentiaalisille asiakkailleen suoramainoksena kookospähkinän. Tai nyrkkeilyhanskat. Tai täysikokoisen metalliroskakorin, jonka sisällä on myyntikirje.

Kaikki menestyksekkäitä kampanjoita, joita ei taatusti olisi syntynyt ilman ennakkoluulottomuutta.

Sensori lienee ollut sairaslomalla myös silloin, kun on valittu nimeä puupellettejä valmistavalle puljulle: Parkanon Pellet Oy, sähköasennusfirmalle: Vakio-Säätäjä Oy, kiinalaiselle ravintolalle: Wok N Roll tai todella isoja tuulettimia valmistavalle yritykselle: Big Ass Fan Company.

Jos käytössä ei ole miljoonia, joilla rummuttaa mitäänsanomattomia latinan kielen sanoista johdettua nimeä asiakkaiden kaaliin, ei sellaista kannata valita. Haluat kuitenkin jäädä mieleen, joten miksi et aloittaisi erottumista jo nimestä.

Mutta ne murhat. Onneksi niistä et joudu tilille jälkikäteen. Paitsi jos lasket menetetyt voitot rangaistukseksi. Parasta on siis pyytää itseltään anteeksi ja parantaa tapansa. Ideoita maailmaan kyllä mahtuu ja sinullakin niitä on takaraivossa aimo läjä.

Toki iso osa niistä on oikeastikin päättömiä, jopa umpisurkeita. Silti niistä jokaiselle kannattaa antaa mahdollisuus. Laita ne ainakin paperille. Vaikka sellaisenaan et ainoatakaan toteuttaisi, hieman muokattuna ne voivat johtaa huikeaan menestykseen.

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.