Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Olen viime aikoina saanut lukuisia puheluita jos jonkinmoisilta netin yritysrekisterifirmoilta. Kaikki ovat kopioineet myyntipuheen toisiltaan, ja poikkeuksetta teksti alkaa samoilla sanoilla: ”Tarkistellaan tässä yrityksenne tietoja.”

Hälytyskellot soivat joka kerta, siksipä esitänkin aina ensimmäiseksi saman kysymyksen: ”Tarkistellaan vaan, mutta mitäs tämä tarkistelu maksaa?”

Siitä se ämpyily ja ympäripyöreiden puhuminen sitten aina alkaakin. Luvataan satojatuhansia kontakteja ja mahtavaa näkyvyyttä. Jokaisella vielä tuntuu olevan yksi ja ainoa perustelu: ”Täytyyhän sun tiedot näkyä netissä, että asiakkaat löytää!”

Eilinen kaveri oli kaikista paras. Kun kysyin, että mitäs tämä maksaa, vastaus oli ”No tämä määräaikainen vuoden sopimus maksaa 390 euroa.” ”Mitäääääh?”, pääsi suustani, ”Siis mitä tämä pitää sisällään!!??”

No se olisi sisältänyt tietysti yrityksen perustiedot, jotka muuten jo löytyivät heidän nettisivuiltaan, nettiosoitteemme ja 20 hakusanaa heidän sivuilleen ”jotta asiakkaat löytävät meidät paremmin heidän palvelustaan”.

Jumaliste, mahtavaa, että joku kehtaa pyytää; tyhmähän on se, joka maksaa. Minä en maksanut.

Puhelun aikana Jukka haki Alexa.comista dataa tästä sivustosta. Ranking-listat ja kävijämäärät löytyivät heti.

Tuplaamo.fi, joka on ollut auki nyt kaksi kuukautta, on Alexan ranking-listalla sijalla viisisataatuhatta ja rapiat. Tämä yritysrekisteri taasen löytyi sijalta kuusimiljoonaakuusisataatuhatta ja jotain.

Tokaisin myyjälle, että onpa palvelulla hintaa, mitäs te lupaatte tällä rahalla? Kauhea selitys alkoi siitä, että raha menee tietysti järjestelmän ylläpitoon ja siihen, että yrityksemme näkyy!

No, uudistin kysymyksen ja kysyin, että paljonko he lupaavat kontakteja tai hakuja sivujensa kautta. Vastauksena taas tulva ympäripyöreitä; ei hän voi luvata meille mitään, ja häneltä irtoaa pää, jos hän alkaa kaikki kertoa!! Häh?

Kerroin, että sivustomme on suositumpi kuin heidän, joka on ollut jo toista vuotta auki, ja kiitin tarjouksesta. Jatkamme edelleen linjaa, jossa emme maksa netin yritysrekistereistä, kun ilmaiseksikin pääsee hakujen kärkeen!

Yrittäjä, ole skeptinen ja esitä aina sama kysymys näille myyjille: mitä palvelu lupaa? Pyydä heiltä materiaali sähköpostiin tai postitse toimistolle.

Jos he eivät vaivaudu lähettämään edes perustietojaan, ei palvelua kannata miettiä. Tiedän jo kokemuksesta, että myyntihalut katoavat, kun heiltä kysyy lupauksista – niitä ei ole.

Omien sivujemme kohdalla olemme siinä tilassa kuin haluammekin kävijöiden osalta olla. Blogeilla, niin kirjoitetuilla kuin videoillakin, yrityksemme löytyy listojen kärjestä siinä halvimmassa hakumoottorissa, Googlessa. Listojen kärkeen siis alle kuukaudessa maksamatta penniäkään yritysrekistereille!

Oikein tekemällä saa enemmän. Jos olisin maksanut jokaiselle palveluaan minulle kaupanneelle yritysrekisterin pitäjälle, olisin varmasti tonneja köyhempi!

Lopuksi vielä erään myyjän lopetus puheluun, jossa hän tarjosi minulle paikkaa yritysrekisteriinsä, josta en ollut kuuna päivänä kuullut. Olin pyytänyt myyjää lähettämään palvelustaan sähköpostilla lisätietoa.

Kun tämä ei onnistunut, kiitin tarjouksesta ja sanoin ei kiitos. Hetken hiljaisuus puhelimessa, ja kiivas kysymys minulle: ” Onko meidän palvelu jotenkin huono vai?”
”Ööööö, on.”

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.