Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

Konkreettista markkinointiopastusta ja kannustavaa takapuolelle potkimista pienyrittäjille kautta Suomen: Yrittäjä, tee nyt vtu edes jotain – Markkinoi, älä marise!

Markkinointi-iltamat kiertue on tullut päätökseensä – kiitos kaikille osallistujille!

 

Markkinointi-iltamat kiersi Suomea kolmen kiertueen rykäyksin keväällä 2016, syksyllä 2016 ja keväällä 2017. Hangosta Utsjoelle ylttäneet kiertueet tavoittivat lähes 7000 kuulijaa ja vierailivat 45 paikkakunnalla. Markkinointi-iltamat kiertue päättyi 6.4.2017 Tampereelle, jonne oli kokoontunut lähes 600 osallistujaa kuulemaan kahmalokaupalla konkreettisia markkinointineuvoja. Tallenne tuosta tapahtumasta on myynnissä Tuplaamon Putiikissa.

Oletko kuullut Markkinointi-iltamien serkusta Myynti-iltamista? Seuraa Myynti-iltamia Facebookissa ja käy kurkkaamassa Myynti-iltamat.fi.

Palautteet Markkinointi-iltamista

Palautteita Markkinointi-iltamien 1. – 3. kiertueelta. Alle listattuna kaikki palautteet, joiden julkaisuun on annettu lupa (869 kpl). Palautteet ovat myös luettavissa suorina kuvakaappauksina Markkinointi-iltamien Facebook-sivulla, Palautteet-kansiossa (kiertue 1kiertue 2 ja kiertue 3).

Palautteet Markkinointi-iltamien 3. kiertueelta.

Kiertue järjestettiin maalis-huhtikuussa 2017.

Kiva ja inspiroiva ilta, paljon asiaa mitä kyllä pitäisi jokaisen jo tietää ja olla käytössä …..mutku..

Olli Ikonen

Joensuun Keittiötukku Oy

Erinomaista asiaa taitavasti esitettynä. Pasissa on showmiehen vikaa 🙂 Infopaketin sulattelu on käynnissä ja toimenpiteitä on luvassa. Kiitos paljon.

Henri Syvänne

microvox productions

Yksinyrittäjälle hyvää tsemppausta. Kaikki tosiaan on kiinni omasta viitseliäisyydestä. Kaikki meistä pääsevät hyvään alkuun omin voimin ja apua on sitten tarjolla. Kiitos, oli mukava ja antoisa ilta! Jaoin heti tietoa yrittäjäystävälle, joka ei päässyt mukaan.

Moro,
Kiitos mieleenpainuvista asennetta muuttavista aihealueista.
Pistää ajattelemaan asiaoita pintaa syvemmältä.
Meidän pitää uskaltaa hypätä rohkeasti ulos kolmannen kerroksen mukavuusikkunasta.
Terveisin punapaitainen eturivin liiketoiminnanharjoittaja.
(ei pelkästään yrittäjä)

Juhani Juutilainen

Joen Autokulma Oy / Motonet korjaamo, Huoltopalvelut Juutilainen Oy / AD korjaamo

Kiertue oli vauhdikas ja viihdyttävä. Kyllä sinne takaraivoon jäi monia ajatuksiakin kytemään. Videoita omasta tekemisestä pitää ilman muuta tehdä ja ladata facebookiin ehkä myös youtubeen ja toivottavasti tuoda sillä tavoin mielekästä sisältöä asiakkaille. Täytyy olla avoin itse ja kysellä lisää asikaakiden tarpeita ja toiveita. Ehkä sen iltamien sanoman voisi tiivistää : rohkeasti eteenpäin, luottavaisin mielin, kaatumista tai vaivannäköä pelkäämättä.

Minna Rahkola-Sorsa

Hoikan Herkku Oy

Juu kiitoksii jälleen kerran. Kivasti muistutettuna mitä huomioitava markinoinnissa ja muutakin. Lisättävä tekstiä enemälti sinne. Täs alkaa hampaitten valkasukausi jot videol passaa hymyillä leveesti. Kuumeisesti mietin mikä on blogin nimi ja eka ajatus ol elämä hiuskarvan varassa. Videoklipit ehkä toteutuu ensimmäisenä. Blogi tulee perässä kunhan jokkui neuvoo perustamisen. Tarkisteltava viel kotisivujen kohtaloo. Into pinkeenä lähen tuumasta toimeen ja positiivisin mielin kohti uusia seikkailuja. Kuha käyn viros ensin. Hauskaa ja runsaita kiertueita sinne. Suosittelen kaikille jotka haluavat enemmän liksaa näkyvyyttä jne. Kyllä tää iltama buustia antaa mennä eteenpäin!!!! Illoo, valloo ja rakkautta sinne nääs.

Tuija Kekäläinen

P-K Tuija ja Lime hair Salon Shop

Ilta oli tarpeellinen, olemme jo panostaneet aika paljon ao. illan aiheeseen, mutta aina tulee uutta ja asioita on unohtunut seurata, lisäksi uusi myynti/markkinointikoordinaattorimme oli paikalla, joka sai heti konkreettisia korjattavia sivuillemme, Kiitos ahkeruudestasi ja tahtotilastasi!

Aivan mahtava ilta, kiitos! Mielenkiintoinen, antoi aihetta miettiä omaa markkinointia. Ainakin firman nettisivut saavat uuden ilmeen, ja puutteet korjataan. Otin välittömästi yhteyttä nettisivujen tekijääni, ensimmäinen askel siis otettu.

Minna Kosonen

Kauneushoitola BellaSofi

Tilaisuus oli loistava! Hauskat esimerkit auttoivat jaksamaan kahden huonosti nukutun yönkin jälkeen seuraamaan lapsellisella innolla koko esityksen. Nenäliina olisi ollut hyvä olla mukana, kun välillä joutui nauramaan vedet silmissä. Ilahduttavaa oli huomata, että oman yrityksen markkinointiasiat ovat kenties keskivertoa paremmalla tolalla – silti aivan lapsen kengissä. Yhdellä lauseella kiteytettynä voisi sanoa, ettå tapahtumasta ei ainakaan ollut merkittävää haittaa edustamalleni yhteisölle tai omalle psyykkeelle.

Suosittelen kaikille yrittäjille sekä oman ja muiden elämän ankeuttajille. Näitä asioita kannattaa muutama hetki miettiä.

Illan alusta loppuun asti oli hyvä mieli, ja hymyilytti. Jopa niin hyvä, että jo ihan tilaisuuden aluksi tirautin muutamat onnenkyyneleet.

Ilta oli innostava. Some-viidakkokin avautui, kun Pasi sillä isolla machetellaan huiski. Hän tietää selvästi, mistä puhuu. Omassa työssäni tuskin tulen tarvitsemaan (olen toimittaja ja tekstintekijä) kaikki esiteltyjä some-kanavia. Sen sijaan pystyn paremmin ymmärtämään asiakkaitteni tarpeita ja kontaktipintaa. Käynti markkinointi-iltamissa kannatti! Kiitos.

Ulla Ylönen

toimittaja, yrittäjä, Viestintäpalvelu Ulla Ylönen Ky, Lappeenranta

Iltaman ohjelma sisälsi juuri osioita joissa olen kaivannut apua yrittäjänä ja vielä ilmaiseksi! Loistava koulutus.

Mahtava energia Pasi! Koulutuksesta jäi hyvälle mielelle ja se oli myös hyvä paikka verkottua. Aiheet olivat ajankohtaisia ja antoivat oikeanlaista potkua persuksille. Kiitos!

Loistava ilta mikä todellakin pisti miettimään ja motivoi tekemään asioita eri tavalla. Suurkiitokset illan puhujalle Pasi Rautiolle! Kaikin puolin onnistunut tilaisuus.

PS: Kalja auttaisi ihmisiä verkostoitumaan 🙂

Kiertue hyvä. Koko kiertueen sisältö hyvä, mukaansa tempaava. Antoi paljon pohdittavaa oman yrityksen toiminnan kehittämiseen, sekä yrittäjänä toimimiseen. Markkinointiin, asiakassuhteiden luontiin ja ylläpitämiseen.
Suosittelen kaikille yrittäjyydestä kiinostuneille.

Reijo Mykkänen

0207569820, GSM. 0405502507, Mykkänen Reijo

En ole hetkeen ollut näin virkistävässä tilaisuudessa. Hyvin tuli perseelle potkittua. Herätti ajatuksia ja ajattelemaan asioita.

Huippuilta! Tärkeää asiaa, hauskasti esitettynä. Oli myös hyvä juttu että verkostoitumiseen oli mahdollisuus. Voin suositella kaikille yrittäjille! Vaikka suurin osa asiasta olikin minulle ennestään tuttua, niin kyllä ilta sai taas vauhtia omaan ideointiin. Peukku!

Piia Koivuporras

Graphic Design Koivuporras

Luento oli inspiroiva ja humoristinen, mutta jämäkkä infopakkaus ja täyttä asiaa. Itsestäänselvien peruspalikoiden täytyy olla kondiksessa, sillä ne ovat firman kantava perusta ja oli hyvä, että luennolla käytiin nämä läpi. Ehdottomasti suosittelen kaikille yrittäjille ja yritystä suunnitteleville tätä, sillä aika kului jouhevasti mutta samalla sai rakennuspalikat ja kehittämisideat moneen asiaan, joka koskee ihan jokaista firmaa. Parasta on, ettei tämä itsensä kehittäminen kustanna kävijöilleen mitään! Kannattaa siis tsekata oman paikkakunnan iltamat ja ilmoittaa itsensä ja kolleegansa mukaan 🙂 !

Hei Pasi,

Nyt oli mestarit asialla. Markkinointi-iltamat oli voimaannuttava, todella hyvin suunniteltu, aikataulussa pysyvä, mutta silti hauska ja rento. Toimit isolla sydämellä.

Iso kiitos illasta.

Todella inspiroiva luento. Olen jo yritykseni kuopannut melkein 10 vuotta sitten ja olin paikalla opiskelijana mutta pieni into yrittämiseen heräsi taas. Verkkokaupan pyörittäminen kymmenen vuotta sitten kun oli ihan erilaista kuin nykyään. Olisikohan se helpompaa? Ainakin ideoita riittäisi markkinoinni suhteen – kiitos luennon!

Henkilökohtaisen tarinan kautta ihmiseltä ihmiselle. Luonteva, vakuuttava, viihdyttävä, innostava, laaja-alaisesti asiantunteva. Vahva suositus kouluttajaksi ja puhujaksi!

Loistava peruspaketti ja lisäkilkkeet yrityksen markkinointiin ja myyntiin. Suosittelen yrityskoosta välittämättä. Nämä asiat kuuluvat kaikkien yritysten ja yrittäjien työkalupakkiin ehdottomasti!

Sami Puro

yrittäjä, yritysneuvoja, Sapucon Oy

Markkinointi-iltamat ovat hauska tapa oppia markkinoinnista ja kuulla uusimmista muutoksista alalla.
Itse olen virtuaaliassistentti ja sisällöntuottaja, joten kaikki oli jo tuttuja juttuja. Viihdyin silti ja sain hyödyllisiä yhteistyökumppaneita.
Suosittelen iltamia kaikille yrittäjille olivat he jo ammattilaisia markkinoinnissa tai sitten ei.

Hanna Siltamäki

www.hannasiltamaki.fi

Kävin kuuntelemassa setin ensimmäisen kerran 2016 keväällä Kouvolassa. Kuten Pasi sanoi, ei ole taikajauhetta, on vain perusasioita, jotka tulevat tekemällä kuntoon.

Me olemme soveltaneet näitä oppeja käytäntöön ja olemme saaneet vaikuttavia tuloksia, suosittelen perehtymistä sinullekin.

Kiitos järjestäjille ja mahdollistajille!!!

Wille Viittanen

Wiitta Oy - We Love Plastics

Antoisa mukava tapahtuma. Ainahan parannettavaa onneksi on. Aijon ja kävin jo päivittämässä fb sivujeni tietoja. Paljon ajatuksia joita pikkuhiljaa laitan käytäntöön. Tällainen olisi pitänyt järjestää jo vuosia sitten. Kaikille varsinkin pienille yrityksille, jotka pähkäilee yksikseen näiden asioiden kanssa. Kiitos

Loistava paketti, hauskasti ja selkeästi esitetty. Mainiot, käyttökelpoiset materiaalit. Kattavuus laaja, mutta ei aiheuttanut ähkyä.

Vaikea sanoa, kenelle tämä valmennus ei sopisi 🙂

www.erinomainen.fi , www.hukkajahti.fi

Päivi Strömmer

Inspiroiva ja innostava paketti, joka sai minut lupauksen mukaisesti hyvälle tuulelle. Paljon hyviä käytännön vinkkejä ja hauskoja esimerkkejä. Illan annista on riittänyt juttua vielä tänäänkin. Hieno mahdollisuus verkostoitua. Järjestelyt ja tiedottaminen toimivat erinomaisesti. Tykkäsin ja odotan jo innolla myynti-iltamia!

Innostava ja energiaa antava ilta. Harmittaa parin ystävän puolesta, kun eivät päässeet tilaisuuteen. Uutta tietoa, jota voi hyödyntää omien sivujen päivityksessä.
Suosittelen tulevaa vuoden 2018 tilaisuutta kaikille.
Kirjaa aloitin heti lukemaan.
Kiitos koko tiimille

Ulla ja Tero Haukilahti

Homemakers Oy

Kiitos markkinointi-iltamat tapahtumasta! Kaikki asiat toimivat jouhevasti, tunnelma oli hyvä ja ennen kaikkea Pasi kertoi markkinoinnista inspiroivasti ja ammattitaidolla. Ei ollut tylsää hetkeä. Antoisa ilta siis! Kiitos.

Ilta oli mielenkiintoinen! Pasilla on selkeästi esiintyminen hallussa, meininkiä oli ilo katsella. En koe olleeni täysin oikeaa kohderyhmää, itselleni ei tullut suuria oivalluksia tai herätyksiä ja kaikki esittelyt työkalut ja perusteet olivat tuttuja. Ilta oli enemmänkin varmistus itselleni, että nämähän ovat asioita joita osaan oikeasti, miksi en myy osaamistani enemmän. Eli kaiken kaikkiaan hyödyllinen ja viihdyyttävä setti, kiitos siitä!

Noora Qvick

Projektitoimisto Massive Osk

Aivan mahtava tapahtuma. Hyvää energiaa lähes kenelle tahansa. Itse olen vielä yritystaipaleeni alkumetreillä,ja koin saavani todella paljon käyttökelpoisia vinkkejä. Paljon samoja asioita käsiteltiin yrittäjyyskurssilla,mutta mies punaisissa kengissä ja positiivisella energialla buustattuna saa ehkä kuitenkin näkemään asiat erilailla 😉

Sari Huhtala

vaatetusompelija, Sarinka

Tärkeimpänä jäi mieleen hymy ja että ei sen markkinoinnin todellakaan tarvitse olla totista “tuuttaamista”. Kiitos positiiviesta energiasta!
Aion miettiä tarkemmin mihin markkinointienergiani suuntaan ja miettiä miten kotisairaanhoitoyrityksemme löydetään parhaiten.
Suosittelen pk-yritysten löytävän paikalle, heille kun tuo markkinointiosaamisen ostaminen voi olla kynnyskysymys.

Mira

HoivaSilta Oy

Sairaan hauskaa ja informatiivista ilakointia! Oli onni mahtua mukaan! Kiitos!

Kiitos p*rseelle potkimisesta punaisilla kengillä.
Olemme markkinoinnissa vielä aika alkutekijöissä ja moni asia valkeni illan aikana. Saimme paljon hyviä ideoita tulevaisuuteen. Moniala osuuskunnan markkinointi on haasteellista, mutta vielä me näytämme kyntemme.

Kiitos!

Tapatuma oli erittäin mielenkiintoinen ja antoisa. Vasta alkajalle tuo tapahtuma oli todella idea rikas. Tapahtumassa olisi voinut olla pidemmältä tulleille yksi vahvempi ruoka. Suosittelen kaikille alkaville yrittäjille ja sellaisille jotka ei hallitse markkinointia niin hyvin.

Mukava ilta, hyvää ja hyödyllistä tietoa ja samalla vähän stand upia 🙂

Vaikka asioita on paljon, tuli tunne, että on ihan ok edetä asia kerrallaan. Ei “haittaa” vaikka en heti osaa ja hallitse kaikkea. Hienosti kannustit mokaamaan ja etsimään omaa tapaa toteuttaa markkinointi.

Muutan kotisivujen tekstejä ja aktivoidun sillä saralla.
Jättelen käyntikortteja kulkiessani.

Leena Peltonen

jalkahoitola Poutapilvi

Ihan ensimmäisestä minuutista lähtien Pasi antoi 110% latauksensa ja tietotaitonsa yleisölle hersyvällä ja mukaansa tempaavalla tavalla. Suosittelen lämpimästi kaikkialla ja kaikille jotka ovat edes vähän tekemisessä myynnin ja markkinoinnin parissa, etenkin ne, jotka asioista päättää. Ei jätä kylmäksi, tosikoille ehkä vähän haasteellinen muttei ehdoton no noukaan, vaarana saattaa vallan olla, että ihan pikkuruinen hymynväre lipsahtaa huulille, saati sitten nauru. Ei liian teknistä ammattijargonia vaan selvällä Suomen kielellä, perustellen ja tarinoiden avulla havainnollistaen viety neljä tuntinen aina maaliin asti. Hyvä Yritys Suomi, hyvä Pasi

Kiitos!
Ei tässä oikein muuta voi sanoa!
Ilmapiirillisesti viime vuoden Valkeakosken tapahtuma oli jotenkin intiimimpi, mutta minkäs sille tekee, kun tapahtuma on suosittu niin se on suosittu! Kertaus on opintojen äiti, mutta myös uutta tuli jälleen paljon!
Mielenkiinnolla odottelemme jo ensivuoden kiertueen päivämäärien julkaisua!

Jouko Hildén

Ekox Finland Oy

Hieno ilta, jälleen kerran! Pasi taitava työssään ja innostava!

Oli mukava kuunnella sujuvasanaista esiintyjää, jolla oli monia käytännön esimerkkejä pelkän teorian sijaan.

Iso tehtävälista lähti mukaan illan jälkeen vaikka moni asia olikin jo entuudestaan tuttua. Eteenpäin potkiminen oli kuitenkin antoisaa. Nyt vaan pitäisi… ei kun pitää… 🙂

Antti

Teippitarhasta

Show-tyypinen esitys oli itselleni uutta ja mukavaa. Sopivasti huumorilla maustettu.
Jonkin verran esityksessä tuli eteen uusia termejä, liittyen “nettimaailmaan”, siihen olisi ehkä syytä kehittää jotain selkeämpää (ymmärrettävämpää) ilmaisua. Porukassa kun näytti olevan hiukan iäkkäämpääkin porukkaa, jolle terminologia ei ole tuttua.
Kaikkineen oikein hyvin kehitelty tapahtuma!

Markkinointi-iltamat 5.4.2017 Heinolassa

Pasin innostava ja rento esiintyminen, mutta asiallinen ote markkinontiin antoi energiaa oman markkinointisuunnitelman tekoon. Kolme tuntinen paketti oli täyttä asiaa. Hyvin tiivistettynä asia tuli selväksi hyvin tehdyn materiaalin tukiessa esitelmää.

Eila Laatinen

VIP Hyvän Ilman Parturi-Kampaamosta

#IVESEENTHELIGHT at #MARILTA because #PASIONKINGI
Illan tuoteseloste: Kokonaisvaltainen. Herättelevä . Inspiroiva. Tuore.

“Marina lopetettu ja hommat laitettu työn alle. Takuuvarmasti tulee vatun hyvä lopputulos. Jatkoa odotetaan ja uusia punaisia kenkiä. Ens kerralla me tullaan Joukolla.

Jaana Alila

Pop Up Vintage Finland Oy

Pirteä esitystapa ja humoristinen ote toimvat. Pysyi hereillä 🙂
Kahvitarjoilu peräti 2 kertaa kera naposteltavien oli plussaa- sumppi toimii aina!
Kehoitus verkostoitumiseen ja siihen varattu aika oli hyvä, sitä kautta jo tullut uusia tilaisuuksia!!
Parannettavaa: Pari lakupussia lisää jakoon …oli tosi hauska juttu!
Olen tsekannut ja fixannut kotisivuni, päivittänyt somekanavani näin ensi töikseni.
Voisin suositella kaikille pienyrittäjille ja sitä suunnitteleville!! Oli hyvä ja rohkaiseva positiivissävytteinen ilta.
Kiitos 🙂

Tintti Mikkonen

aka Fire Lady-tulitaiteilija, www.firelady.fi

Innostava ilta josta matkaan tarttui monta hyvää vinkkiä.
Nyt ensin työn alle ne omat nettisivut, niistä on hyvä jatkaa.
Suosittelen kaikille yrittäjille, myös niille vanhoille konkareille!
Ihan ehdoton yritystoimintaa suunnittelevalle tai aloittavalle yrittäjälle.

Hyviä yhteistyökumppaneita voisi olla enemmän tai suosituksia luotettavista voisi olla lisää.

Oli erittäin mielenkiintoinen iltama sähköiseen markkinointiin painuva.
Käyttökelpoisia ideoita tuli, jotka viedään asia kerrallaan käytäntöön.
Suosittelisin tätä markkinointi-iltamaa kaikille yrittäjille välttämättömäksi päivityksesi tämän päivän markkinointiin.

Korhonen Mikko, mikko.korhonen@cafepepe.fi

Kauppakatu 16, 80100 Joensuu, Cafe Pepe

Käytännönläheistä markkinointia. Kannustava ja innostava puhuja. Vakavaa asiaa hauskasti ja innostavasti. Kiitos.

Kiitos Mikkelin illasta. Parannettavaa olisi se, että ilmoitetut aikataulut olisivat joka paikassa samat. Minä sain tiedon, että loppuu klo 20 ja loppuikin myöhemmin. Myös tapahtuman aikainen aikataulu ja käytäntö tulisi olla yhteneväiset. Hyvää oli se, että kerrot asiaa välillä “asiattomasti”. Tämä uppoaa minuun 🙂 Kuivakoita esitelmiä aiheesta jo kylliksi kuullut. Käytäntöön aion ottaa Googlen aktivoinnin ja useampia somekanavia käyttöön. Suosittelen kaikille yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Minusta tätä voisi mainostaa mm. Xamkin yrittäjäopinnoissa, lisäbuustina. Ps. en huomannut punaisia kenkiäsi, silmäni jäivät viiksiisi 🙂 Kiitos vielä kerran tästä työstä jota teet mitä ilmeisemmin suurella sydämellä.

Kiitos hienosta, ammattitaitoisesta esityksestä! Tempo oli huikea! Mutta ei liian kova. Esitys oli voimaannuttava ja toi esille asioita joita on hyvä kehittää omassa toiminnassaan edelleen eteenpäin. Tarinat ovat hyviä avaamaan asioita ajatustasolla!

Jorma Ronkainen

Episteme Oy

Luennot olivat innostavia, nykyajan tekniikasta sai paljon uutta tietoa ja markkinointiin sai ajatuksia. Aion kehittää sähköistä viestintää ja markkinointia. Tilaisuuden tarjoilut ok. Myös yrittäjäjärjestö olisi voinut olla esillä. Verkostoituminen ventovieraiden kanssa ei oikein edennyt. Sitä puolta voisi vielä miettiä, miten helpommin tietäisi, onko omalta kannalta katsottuna mielekkäiden toimialojen ihmisiä paikalla. Ehkä olisi voinut jakaa yhteenvedon ilmoittautuneista. Tila muuten toimiva, mutta sammutetut valot poistuttaessa ainakin vähensi ihmisiltä intoa jäädä verkostoitumaan. Joku täky olisi voinut olla lopussa, että sitä olisi tehty enemmän. Firmojen esittelijöillä tuntui olevan kiire pois paikalta.

Jari Mäkinen

Taloasema

Minusta ilta oli erittäin onnistunut. Suosittelen sitä etenkin yrittäjille ja oman osaamisensa markkinoijille. Selkeät työkalut miten parannetaan näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa olivat hyviä.

Pasin esimerkit palvelukulttuurista ja positiivisesta käytöksestä olivat mahtavia. Sydämellä ja intohimolla asioita tekeviä tarvitaan lisää. Olen vain täällä töissä-asenteen pitäisi olla historiaa. Hyvä tunnekokemus ei jätä ketään kylmäksi. Hyvä kello kauas kuuluu !

Autetaan toisiamme. Minä autan tuttavaani profiiilien luomisessa ja yhdessä mietimme miten voimme yhdistää osaamistamme.

Eija Sääksjärvi

Pasia voisi kuunnella vaikka kuinka monta kertaa, nyt kolmatta kertaa parin vuoden sisällä… Aivan MAHTAVAA asiaa ja monta juttua jo laitettu toteutukseen.. Kiitos

Juha Hentula

JH TUKKU

Kiitos,
Ilta meni” kuin siivillä” , juuri noin koulutuksen pitää sujua huumorilla ja ottaen yleisö mukaan, en
Tiedä tarvitseeko mitään muuttaa… itse olen niin alkutaipaleella “yrittämisessäni”että löysin monta hyödynnettävää seikkaa ja vinkkejä tuli paljon! Kannatti tulla mukaan , sai potkua muutenkin elämään.

Maarit Sivonen

VAU siis kaikki kertomasi oli juuri NIIN totta 🙂 Suosittelisin kaikille (siis suurimmalle osalle suomalaisia) joiden naama on aina niin norsun ….lla ja mikään asiakkaan toive ei onnistu.

Esimerkit onnistuneista markkinoinneista sekä epäonnistuneista antaa monelle hyvää tietoa. Ehkä sosiaalisten medioiden markkinaosuudet mainosmarkkinoilla ei ainakaan itselle ollut se tärkein juttu…? Esiintyminen oli ainakin mukaansatempaavaa, mutta ainahan kaiken voi kai tehdä paremminkin.
kiitos mukavasta illasta!

Ehkä se päivä on lähempänä, että hyödynnän somea työkaluna…
Ilta oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.
Mikä on normi? Mieleeni hiipi ajatus, mitäs jos kaikki yrittäjät “shokeeraavat” , niin sehän muuttuu normiksi -> erottuuko sitten? Mutta ei varmaankaan tapahdu tämän sukupolven aikana. Loppujen lopuksi palvelu ja tyytyväinen asiakas ratkaisee.

Hei,
varsinkin toinen puoli esityksestä oli antava. Pidän siitä, että esimerkit ovat muista kuin konsultin omista kokemuksista. Usein omat kokemukset tuntuvat väritetyiltä ja olevan kaukana todellisuudesta. Nokkela hoksaaminen on taiteenlaji ja ei ole suinkaan kaikilla hallussa. Mutta anyway, esitys oli viihdyttävä.

Marja Niermikoski

Kaakon Viestintä Oy

Hieno ja inspiroiva ilta. Nyt jaksaa taas taikoa ja sahailla.. KIITOS!

Moottorisahajonglööri

www.eetulampi.fi

Kiitos Pasi ajatuksia herättävästä ja aivan antoisasta Markkinointikoulutusillasta! Hauska ja virkistävä oli meidän tapaus auditoriossa -kiitos rohkaisusta; olemme inspiroimassa toisiamme =)
Kiitoksia ja nähdään joskus taas.

Martha Balerina

Kuvataitelija, http://www.marthabalerina.com/

Mahtava ja innostava ilta! Sain juuri sitä mitä lähdin hakemaan, ja vielä paljon enemmän. Matkaan tarttui lisää intoa yrittäjyyteen ja paljon hyödyllisiä neuvoja markkinointiin. Iltamat oli onnistunut ja hienosti järjestetty kokonaisuus. Mukana oli mukavasti huumoria ja tarinoita. Kiertuetta voisi kehittää jatko-osalla. Suuri kiitos!

Taru Järvinen

Sinun Polkusi, Lappeenranta

Mahtava ilta! Kiitos!!

Markkinointi-iltamat olivat hieno tapahtuma. Pasi täytti lupauksensa yrittäjien markkinointiin yllyttämisestä. Saimme hyviä vinkkejä, millä hienosäätää markkinointiamme ja näkyvyyttämme. Suosittelen tapahtumaa kaikille yrittäjille ja etenkin aloittaville yrittäjille.

Jussi

Perintäritari Oy

Sisältö loistava ja upeasti esitetty. Tässä koulutuksessa ei tarvitse haukotella!
Voin suositella kenelle tahansa markkinoinnin parissa päätään raapivalle.

Itse markkinointi tapahtuma hyvä. Mutta jäi luentoon josta sai imettyä infoa. Miten saada yrittäjät puhumaan toisilleen? Edes jumalauta tervehtimään niitä saa..kuten luennoit? Miehet seisoo omassa nurkassaan päälle katsomatta- kun haki katsekontaktia ei osu ei nappaa katse..ei sitten millään. Mene nyt sitten puhumaan toiselle poskelle..oli tosi kannustavaa. Ei edes kysytty kuka oon ja mitä teen vaikka käyntikortin laitoin käteen väkisin..heh..olipas uuvuttavaa..Missä ne katseet oli vaikka porukka ei ole tietääkseni kuuroa:)

Iltamissa tuli paljon hyviä ja oikeasti realistisia tiedonjyviä ja vinkkejä. Erityisen hienoa oli nähdä, että alkuvaiheen yrittäjien rajalliset resurssit oli oikeasti huomioitu, kun monesti sille ryhmälle vain toitotetaan, että pitää olla kalliit nettisivut ja työntää markkinointiin rahaa niin pirusti. Hyvän markkinoinnin ei aina tarvitse olla kallista. Täytyy myös myöntää, että itse en ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut motivaatiopuhujista tai vastaavista, mutta markkinointi-iltamista lähtiessä oli kyllä sitä “oikeanlaista pöhinää” havaittavissa niin itsestäni kuin monesta muustakin paikalla olleesta. Suosittelisin tätä settiä mielelläni kaikille yrittäjille ja yrittäjähenkisille.

Mun naama jäi nauruasentoon, kun tulin kotiin. Katsoivat vähän hitaasti, kun aloin viuhtomaan käsiäni ja kertomaan uusista ideoistani. Uuden videon olen jo aloittanut.

Tuli hyvää asiaa hauskassa muodossa, ei siis ulkotyöläinenkään meinannut sisällä istuessaan nukahtaa. Moneen asiaan sain myös varmistuksen omille ajatuksilleni.

Minna Leppälä

Nou-Hau M. Leppälä/ NouHaun Opaskoirapalvelu

Kiitos. Huikea paketti, todella paljon asiaa lyhyessä ajassa.

Sari

www.telepalvelut.fi

Hauskin ja positiivisin koulutus jossa olen ollut. Arkeen ja kaavoihin tylsistyneet ajatus- ja työmallit saivat potkun persuksiin ja sain intoa saattaa loppuun yrityksessämme käynnissä olevat uudistusasiat.

USA Varaosat Koskinen Ky

Oli aivan MAHTAVAA! Olin niin intoa täynnä, ettei uni meinannut tulla silmään! Olen sivutoiminen yrittäjä ja iski melkein pakottava tarve päästä kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja ottaa kaikki vinkit käyttöön.
Pasi olet mahtava, inspiroiva ja huumorilla höystetty esiintyjä.
KIITOS!

Hei! Ilta oli upea ja antoi rutkasti potkua markkinoinnin kehittämiseen.
Etukäteis matskun avulla ja neuvoilla oli helppo lähteä tutustumaan uusiin ihmisiin ja käyntikortteja ja kontakteja sainkin runsaasti. Nyt aion myös jakaa oppimiani asioita tiimiläisilleni ja uskon että tiimini lähtee hurjaan nousuun.
Iso Kiitos kaikille mukana olleille tekijöille ja vieraille.

Maaret Halonen

Tupperware konsulentti ja Kissanminttu Tiimin johtaja

Todella innostava ja asiapitoinen ilta höystettynä huumorilla. Pasia jaksaisi kuunnella koko päivän, ilosi ja intosi tarttuu. Illasta sai paljon vinkkejä jokapäiväiseen työhön sekä bonuksena iloisen mielen.
Suosittelen tapahtumaa ehdottomasti työkavereilleni sekä muille iltamista mahdollisesti hyötyville ystävilleni.

Ihan mahtava! Inspiroiva ja tietorikas tapahtuma. Paljon tuli kotiläksyä, mutta se ei haittaa. Ideoita pursuaa pää ja en voinut keskittyä siivoustöissä mihinkään, kun mieli teki koneelle luonnostelemana blogi ideoita ja tutoriaali materiaaleja liidimagneetiksi.

Teija Pasanen

Visual Editor, www.visualeditor.fi

Pasi veti illan potkien inspiroivasti, eikä taatusti jättänyt ketään kylmäksi. Hyviä arjen esimerkkejä, selkeä materiaali ja koko yleisön huomioiva esiintyminen. Erittäin hyvin toteutettu tilaisuus parkki yms informaatioita antaen.
Jäi nälkä, haluan nähdä ja kuulla lisää Pasi Rautiosta sekä hänen tiimistään.

Kaisa Auer

Teiskon Viini

Yritystoimintaa suunnittelevalle ja sitä kohta käynnistävälle sairaanhoitajalle tilaisuus oli kannustava ja inspiroiva, eli juuri sitä, mitä lähdin tilaisuudesta hakemaan. Vahvistusta omille ajatuksille ja lukuisia uusia ideoita. Luennoitsija haastoi ainakin minut ajattelemaan uudella tavalla ja rohkeammin ja juuri tätä rohkaisua kaipasin ja kaipaan toki edelleen, mutta aikaisempaa vähemmän. Suosittelen tilaisuutta yrittäjille, mutta myös tällaiselle ihmiselle, jolla ei aivan vielä ole yritystoimintaa.

Kiitos yöunieni menettämisestä, kerrankin se ei harmittanut!
Erityisesti illan isännän taito pitää yleisö hereillä ja kiinnostuneena oli hienoa kuunneltavaa ja katseltavaa. Somemaailman avaaminen tuli todellakin tarpeeseen. Oli myös kiva huomata, että olen itse hoksannut jo tehdä osan asioista joista puhuttiin!
Käytäntöön aion ottaa ensimmäiseksi s-postimainonnan sekä synttärikorttien lähettämisen 🙂

Tosi hyvä ja ajatuksia herättävä koulutus. Parasta että se oli hauskaa, eikä maistunut puulta.
Rohkaistuin heti ja latasin omaan asiakasryhmään fb:ssä videon.

Kuin rokkikonsertti, mutta pelkkää asiaa. Suosittelen kaikille, jotka haluavat tehdä markkinointia tämän päivän välineillä ja tavoilla.

Äärimmäisen taitavasti läpiviety ilta – täyttä törinää!
Huumorintäyteinen asiantuntijuusspektaakkeli voisi lisätä kuulijoiden aktivointia – lakut ja laatikko kiva, mutta jotain, mikä liittyy esitettyyn sisältöön, esim. nopea osallistuminen kyselyyn kännykän kautta tmv missä kuulija tekee jotain. Tai jotain, jolla sinä saat mielenkiintoista dataa itselle esityksen tueksi ja toisaalta kuulijat pääsevät osalliseksi spektaakkelia ja näkevät tuloksen.

Oli tosi hauska ja rento ilmapiiri Pasin esityksessä. Sain muutaman hyvän vinkin verkostoitumissa.

Kaipasin enemmän harjoitustehtäviä.

Kiitos paljon mahdolisuudesta osallistumaan kaikille järjestäjille ja sponsorielle

Nadja Purm

Esimies, Palveleva tilitoimisto Primo Contanti Oy

Mielettömän hauska ja antoisa ilta markkinoinnin parissa.
Paljon tuli uutta asiaa sekä vahvistuksia omille ajatuksille.

Anne Äikäs

Vaatturi

Kiitos mahtavasta illasta! Tuli avoimin mielin ja hieman jännittyneenä kun olin vain kuulut juttua kyseisestä tapahtumasta. Mieli on täynnä virikkeitä nyt miten voisin toimia tulevaisuudessa 🙂 Nyt kun malttaa vain tehdä sen listan ja edetä pienin mutta varmoin askelin eteenpäin! Tämä Markkinointi-ilta pitäisi saada kaikkien uusien yrittäjien TO DO-listalle 🙂 Vaikka ilta oli pitkä en kertaakaan katsonut kelloa, Kiitos siitä Pasille! Myynti-iltamia odotellessa!

Laura Jonkka

Jonkka.fi

Korkiakosken Mark- Suomi kamppiksen rinnalla toinen hyvä herätyspuheenvuoro markkinoinnin puolesta.

Vaikka viljeltiinkin hyviä esimerkkejä nimeltä , niitä toivoisi vielä enemmän.
Case purettuna esimerkiksi mistä ylivoimainen asiakaskokemus muodostuu.

Todella kattava ja selkeä tehopaketti markkinoinnin ja myynnin välineistä, keinoista sekä kanavista. Suosittelen kaikille pienyrittäjille ehdottomasti tätä tapahtumaa – varsinkin jos vähänkään tuntuu siltä, että kaikkia olemassa olevia mahdollisuuksia ei hyödynnetä niin kuin ehkä olisi mahdollista. Myös todella hyvä ja ymmärettävä läpileikkaus somekanavista, sekä niiden käytöstä. On hienoa ollut seurata kuinka Pasi Rautiosta on kasvanut Suomen eturivin esiintyjä ja koluttaja. Täällä iltamissa ei todellakaan haukotella 🙂

Jarmo Hautamäki

www.palkintotehdas.fi

Ilta oli mukava ja antoisa. Asiaa oli paljon ja se tuotiin hauskasti esille. Ei käytetty vierasperäisiä termejä, joiden taakse on hyvä piiloutua. Asian siis ymmärsi hyvin. Markkinointi alkoi tuntua myös hauskalta. Suosittelen etenkin mikro- ja yksinyrittäjille. Sain paljon tietoa, ideoita sekä rohkeutta tehdä erilaista ja toivottavasti myös omanlaistani markkinointia. Jatkossa toivottavasti uskallan ja osaan käyttää luovuuttani. Paljon on työtä tehtävänä – perusasiat kuntoon!

Tuija Saarinen

Hyvämieli luonnontuotteet

Energinen ilta, hyvin käytännönläheisesti esitetty asiat sooivalla huumorilla höystettynä. Sain valtavasti virtaa ja halua toteuttaa markkinointia päivitettynä tähän päivään (some). Suosittelen kaikille pk-yrittäjille, erityisesti yksinyrittäjille. Erittäin onnistunut kokonaisuus!

Hieno innostava juttu … tulimme mieheni kanssa ottamaan selvää markkinoinnista vaikka varsinaista yritystä ei vielä olekaan .. markkinoinnistahan kaikki lähtee .. nyt on ainakin eväät siihen vaikka jotain meni ohikin tässä some ja tietokone tulvassa .. mutta mieheni sai rohkeuden hypätä yrittäjän ihmeelliseen maailmaan ja yhteisiä projekteja kehitellään jo kovasti

Silja Mikander

Salon Eskada Nastola

Kivaa oli, se että oli kivaa.

Hauskuuden kautta oli hyvä nähdä omia virheitä tai aukkoja markkinoinnissa. Aika hengästyttävä tahti setillä / sedällä, mutta sai ajattelemaan ja pohtimaan omaa kokonaisuutta.

Materiaali oli hyvää ja sitä oli sopivasti, myös kotiin vietäväksi.

Kiitos.

(mutta en minä onnistunut verkostoitumaan)

Ilta oli mahtava elämys, tunnekokemus vie asiasisällön ymmärrykseen asti!

Kynä sauhusi ahkerasti lisäyksiä Markkinointi-iltamien työvihkoon, joka jää käyttöön asioitten mieleen palauttajana. Seuraavana päivänä käsittelimme tärkeimmät työpaikkapalaverissa ja yhtä ideaa suosittelin heti yhteistyökumppanilleni. Erityisesti somekanavien uudelleentarkastelu oli tärkeä osio.
Palautteen antaminen viivästyi, kun samaisena iltana sairastuin neliviikkoiseen keuhkoputkentulehdukseen…

Anne Yrjänä

Valokuvaaja

Aivan mahtava tilaisuus, tuli ajateltua asioita uudelleen ja todettua että moni asia hoidettu oikein mutta parannettavaakin jäi

Olipas Lappeenrannassa kova meno näissä iltamissa. Pasi herätteli reippaalla menolla, hyvillä puheenlahjoilla ja ennen kaikkea perustellulla asialla. Kyllä oli hauska seurata myös yleisön reaktioita, kun päissä tuntui oikein kohisevan oivalluksia!

Omaan käteen jäi heti kärkeen rohkeampi ote somettamiseen. Kun tuo #pasionkingi liipaisi huuliltaan, että yrittäjään henkilönä ne asiakkaat luottaa ja haluaa seurata häntä eikä yritystä, niin lamppu välähti päässä. Munhan pitää rohkeesti laittaa itteni likoon ja näyttää, ettei näitä mun kaikkien-himoitsemia-harvojen-saamia Luomuksia tee koneet vaan Luoja, eli mä. Johan alkoi instagramiin puskemaan selfietä…

Muutenkin Pasi piirsi niin selvän polun nettimarkkinointiin, että jos ei sillä niin ei sitten millään. Kivet ja kannotkin tuolla polulla tuli maalatuksi neon-väreillä. Itse lähden tässä kevään ja kesän aikana pistämään perustaa kuntoon ja unohdan aggressiivisesti sen aggressiivisen odottamisen.

Tuuthan Pasi piiskaamaan pian uudelleen! Instagram.com/LuomusWoodworks

Ville Naumanen

Puusta luoja , Luomus Woodworks

Ensinnäkin, mitä mahtavin esiintyjä, tykkää tyylistäsi Pasi, kiitos! Kiitos ideoista. Hyvä huomata että eihän tämä ole rakettitiedettä, täytyy vain uskaltaa. ,Hyvä että saatiin konkreettisia vinkkejä joita voi heti lähteä toteuttamaan käytäntöön.

Ulkoasu kuntoon ja videoiden tekoon, seuraavat askeleeni. Suosittelen Pasin kirjaa myös, äänikirja kuunneltu jo läpi ja sieltähän tulikin monta ideaa joita lähden toteuttamaan itselleni, sekä asiakkailleni aivan heti! 🙂

Tykkäsin kovasti.

Sari Parikka

www.myyntiagenttis.fi

Todella hyvä koulutus, jonka aikana pysyi helposti hereillä. Kun kouluttaja puhuu intohimolla, se tarttuu kyllä kuulijoihin ja niin kävi Markkinointi-iltamissa! Suosittelen lämpimästi tätä yrittäjä-ystävilleni 🙂 Aion kokeilla ainakin 9 sanan sähköpostia uinuville asiakkailleni. Ja tottakai se sinne Twitteriin on liityttävä, kun ihan henkilökohtaisesti kehotettiin 😉

Kiitos Pasi ja kumppanit! Nyt härkää sarvista ja etiäpäin.

Laura Sivonen

laura.sivonen@fitverstas.com 045 8053252, Personal Trainer

Kiitos innostavasta markkinointi-iltamasta Kuopiossa!

Sain paljon käytännön vinkkejä omaan markkinointiin, sekä ennen kaikkea entisestään intoa ja puhtia työskentelyyn. Harvoin saa raudankovaa tietoa ja yltiömäistä innostusta samassa paketissa – mutta te yllätitte!

Markkinointi-iltamat avasivat silmät: mikä minun markkinoinnissa on tällä hetkellä hyvää, mitä pitäisi kehittää ja mitä tehdä ihan uutena juttuna. Otin heti neuvosta vaarin ja seuraavana päivänä päivitin markkinointisuunnitelman – osa muutoksista oli sellaisia, jotka korjasin vielä samana iltana, osa vaatii pitkäjänteisempää työtä. Esimerkkinä tein videopostauksen. Siis minä, valokuvaaja, joka on aina siellä toisella puolella kameraa! Otin askeleen oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja kappas, ei se niin kauhiaa ollutkaan! Ja asiakkaat tykkäsivät (y)

Lisäksi pää on täynnä ideoita, mieli entistäkin motivoituneempi ja innostuneempi. Rakastan tehdä tätä työtä ja olen ylpeä yrittäjä – ollut sitä alusta saakka, mutta markkinointi-iltamat muistuttivat tästä entisestään. Näin iltamien jälkeisenä yönä unta, jossa olin töissä jättimäisessä Ikeassa. Piileskelin hyllyjen välissä ja mietin missä kaikki asiakkaani ovat, eivät he minua täältä löydä. Eli jotain varmasti jäi mieleen, enkä enää odota kädet ristissä asiakkaiden yhteydenottoa.

KIITOS! Ja ihanan arinkoista kevättä!

Iita Sillanpää

Valokuvaaja Iita Sillanpää, Kuopio

Mikkelissä oli Markkinointi-iltamat Kulttuuritalo Tempossa 28. maaliskuuta. Täytyypä sanoa että monenmoisissa seminaareissa ja kursseilla on tullut oltua – tämä oli vastaavanlaisista tapahtumista paras ikinä! – Markkinointi voi olla parhaimmillaan hyvän tuulen levittämistä! Hulvaton meininki. Kotimatkakin sujui hyvin uudenlaisia aatteita miettiessä. Ja erilaisia raikkaita toimintatapoja. Hyvä mieli jatkui seuraavana päivänä. – Parantamista en keksi. Mutta suosittelen lämpimästi, tämä on tosiaankin sopivasti herättävä tilaisuus kaikille yrittäjille. Tapahtuman puitteet ja ruoka oli myös erinomaista. Kaunis kiitos.

Minna Järvinen

Mellis Oy

Kiitos Pasi & co.

Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä ilta. Alkuun oli hikikarpalot otsalla, että kuinka päin persettä on asiat, mutta ilokseni sain todeta, että olemme oikealla tiellä ja tehneet asioita oikein. Ainakin, mitä tuli diagrammeissa oleviin vihreä-punainen -osioihin.

Paljon entuudestaan tuttua asiaa, mutta osallistujien eri taustat huomioiden tuli varmasti kaikille jotain pureskeltavaa. Omaa toimintaa on kuitenkin hyvä tarkistaa välillä myös “tuttua kauraa ja meillä tämä on jo käytössä” -lasien takaa uudestaan.

Esitys oli sopivasti jopa hurmoksellinen ja tarina taustalla kulki kantavana voimana. Voimaannuttava kohtaaminen kaiken kaikkiaan. Antoi mukavasti lisäpotkua omille – jopa hulluille – ajatuksille toteuttaa niitä.

Kaikki oli hyvää, enpä osaa sanoa mitä voisi kehittää – ilta oli todella mielenkiintoinen sisällöltään ja esitys oli mukaansatempaava. Voisin suositella iltaa ihan kaikille yrittäjille! Yrityksellämme on ollut kotisivu ja facebook, vihdoin liityimme myös instagramiin. Verkkokauppa on suunnitelmissa, mutta se on vielä ihan vaiheessa. Olen yksinyrittäjä kultasepänliikkeessä ja sijaitsemme pienellä paikkakunnalla – en ole vielä onnistunut saamaan puolueetonta infoa, että pitääkö kaikilla olla verkkokauppa, minkälainen valikoiman pitää olla että on riittävän kiinnostava, paljonko pitää investoida, minkälaiselle pohjalle perustaa jne. Mutta hyvä asia on se, että se on nyt vireillä ja kuulostelen vaihtoehtoja. Olen oppinut ymmärtämään, että kannattaa pitää “meteliä” itsestään(=yrityksestä), pieni pöhinä pitää helpommin ihmisten mielessä ja olen päättänyt jättää taakseni ajatuksen, että “kyllä ihmiset meidät tietää”… Tietää, mutta muistaako? Lisäksi yritän entistä enemmän somessa tuoda esille meitä ihmisiä ja tekemisiämme täällä yrityksessä. Ensimmäinen käytännön asia on, että kotisivulle laitetaan minun kuva yhteystietoihin ja someen tehdään esittely henkilökunnasta (osa-aikainen myyjä sekä työharjoittelija). Tarkistetaan kotisivujen “kunto” ja hakukoneoptimointi. Toisena asiana selvitetään verkkokauppa, onko se meidän juttu? Lisäksi hyödynnetään somepäivityksissä samalla paikkakunnalla sijaitsevaa Powerparkin huvipuistoa, jotta matkailijoille tulisi tietoisuus meidän olemassa olostamme (instagram #huvivaltiopowerpark). Nämä nyt ainakin aluksi! Työkirja ja tehtävälista on ladattu tietokoneelle, joten aion käyttää niitä apuna tulevan suunnittelussa. Kiitos kun potkitte persuksille 🙂

Susanna Huhtala

Kultakello Nikolai, Alahärmä

Osallistuin Markkinointi-iltamiin Seinäjoella ja en oikein tiennyt, mihin tulin. Pasi ei ollut aikaisemmin minulle tuttu persoona, joten ennakko-odotuksia ei ollut.
Ilta oli niin mahtava, että en varmaan montaa kertaa elämässäni ole nähnyt yhtä vaikuttavaa esitystä. Ja takuuvarmasti oli paras koulutus, jossa olen ollut läsnä.
Monesti tuntuu, että oman yrityksen kehittäminen on loputon suo ja tehtävää on jos vaikka minkälaista. Pasi hahmotteli asiat pieniin kokonaisuuksiin, joista on helppo pala palalta ryhtyä kehittämään toimintaa. Työkirja toimii hyvänä muistutuksena, jos kokonaisuus alkaa uudelleen tuntumana sekavalta.
Kiitos Pasille! Erittäin hyvä koulutus ja paljon tärkeätä asiaa. Energiasi tarttui minuunkin.

Marleena Haatainen

Metallivaruste.fi

#marilta #pasionkingi

Niin mahtava ja inspiroiva Markkinointi -iltamat Heinolassa ke. 5.4.2017!

Olin samalla kierueella kuulemassa vuosi sitten jo silloin sain esityksestä valtavasti innostusta ja vahvistusta omille ajatuksille ja tekemiselle. Täytyy kyllä sanoa, että Pasi painaa täysillä ja laittaa itsensä likoon itseään säästämättä. Hän kertoo elävästi ja värikkäästi havainnoistaan, hoksaamisistaan, hyväksi havaituista käytäntöön panoista jotka on helppo monistaa, kuulijalle jää vastuu panna toimeksi! Kaikki ketä jututin, olivat ensimmäistä kertaa iltamissa, ja olivat aivan innoissaan! Homma senkun paranee vuosivuodelta, joten mitäköhän kuulemmekaan ensivuonna! Jätti-iso kiitos Pasi ja tiimi, ette jätä ketään kylmäksi. Pasi The King!

Marianne Lauslehto

myynnin-, markkinoinnin-, ja asiakaspalvelunpalo sielussa oleva markkinointi hullu

Suomessa on yrittämisessä vaivuttu eräänlaiseen epätoivontilan aiheuttamaan siilipuolustukseen. Onneksi löytyy #pasionkingi -henkisiä, jotka haluavat kehittää suomalaista yritystoimintaa. Vielä kun saisi nukkujat mukaan oikeasti heittäytymällä tekemään tulosta. Viime vuosina on ollut liikaa vallalla minimienergiaperiaate – mahdollisimman vähällä mahdollisimman suuriin tuloksiin. Tällä on saatu kuihdutettua koko Suomi. Maatalousyrittäjä tietää ettei maa anna satoa ellei sitä lannoita – oikein. Ei kaikkea kaikille, vaan sitä mitä mikäkin lohko ja lajike vaatii. Pasin sanoma on juuri tätä: “Muista lannoittaa (markkinoida) omaa tuotettasi oikealla tavalla oikealle kohdeasiakaskunnalle, niin korjaat paremman sadon (taloudellisen tuloksen). Tärkein viesti on silti perin yksinkertainen, ja tehokas: Tee itse jotain oman itsesi eteen, älä enää odota ihmettä!
Markkinointi-Iltamat olivat mahtava tilaisuus kuulla totuus, polku ja löytää uusia ihmisiä verkostoonsa. Elämä ja sen toteuttaminen jää itselle, niin kuin sen pitääkin olla. Suomalaiseen kuulijaan puree karismaattinen “saarna” aidon osaavan puhujan suusta.
Kiitokset Pasille ja koko Tuplaamon jengille. Tästä on hyvä jatkaa.

Hei!

Aivan mahtava tapahtuma, ja todella ihanaa että se oli osallistujalle ilmainen (sikäli kun ne jotka tätä eniten tarvitsevat eivät usein ole siellä rahavuoren huipulla) ja ettei vaatinut olemassaolevaa yritystä, sillä itse seison vielä osakeyhtiön rekisteröinnin kynnyksellä hiomassa suunnitelmaa kuntoon.

Vaikka aiheet olivat samoja joita on käsitelty miltei jokaisessa koulutuksessa ja seminaarissa yrittäjyyteen liittyen, niin todella paljon tuli hyvää uutta asiaa ja uutta näkökulmaa. Erityisen vaikutuksen teki suora puhe, ilman kiertelyä kun kerroit että näin ei kannata tehdä ja tässä syy miksi.

Puheen aikana tuli kuitenkin mieleen pari pointtia joita en kehdannut paikalla ääneen lausua. Tumblr jolla on vähän käyttäjiä on pääasiassa (vaikka sitä ei sellaiseksi suunniteltu) naisille suunnattu “guilty pleasure” täynnä fanifiktiota, käyttäjien tarinoita, ja suoraa pornoa. Syy miksi sillä tuntuu olevan niin vähän käyttäjiä on että hyvin hyvin pieni osa niistä kehtaa siitä ääneen puhua, eikä juuri kukaan esiinny omilla nimillään. Kuitenkin jos markkinoi esimerkiksi Harry Potter-teemaisia aikuisten leluja tai taidetta jossa jonkun tunnetun tv-sarjan kaksi mieshahmoa lempii keskenään, on tuo mitä parhain mainoskanava. Tietysti jos tämän sanoo ääneen, ja kysyy naiselta että onko näin, niin kieltävät kaiken ja saattavat samalla hieman punastua. Itsehän en ole tumblr-käyttäjä, mutta kuten internetin kultainen sääntö kuuluu: what has been seen, can never be unseen.

Kiitos vielä kerran, aivan uskomaton tapahtuma, ja aivan uskomaton persoona lavalla. Innolla odotellen myynti-iltamia, tarkoituksena olla siihen mennessä jo firma täydessä vauhdissa.

Rohkaiseminen verkostoitumaan on hyvä veto, kun tässä on suomalaisilla tekemistä, mutta missä säilön kasaa käyntikortteja yrityksiltä, joiden toimiala ei liippaa läheltäkään omaani ja joiden palveluja en ehdi elämäni aikana testata ja sitten suositella? Tykkäisin oikeasti tavoittaa illan aikana esim. kaikki rakennusalan mahdolliset tekijät ja osaajat, mutta voisiko heitä saada ohjatuksi yhteen kasaan tauolla tai illan päätteeksi vaikka lavalta kuuluttaen?!

Pasi, ihan pikkiriikkisen rauhallisempi puhetempo tuntuisi miellyttävältä: asian hallitset!

Olen vienyt viimesyksyisen illan jälkeen nettisivuilleni blogin, ja nyt en muuta tekisikään kuin sitä kirjoittelisi. Kun pitää kumminkin pohtia sanojaan, joutuu selvittämään asiataustoja ja samalla oppii ja kehittää asiantuntemustaan! Hämmästyttävän kauan panttasin käyntikorttien hankkimista, mutta semmoinen on oikeasti kätevä ojentaa ja antaa uskottavuutta. Kiitos pelkästään näistä vinkeistä!

Iltaa suosittelen etenkin sellaiselle pienyrittäjälle, joka osaa asiansa muttei ymmärrä etsiytyä asiakkaiden luo, vaan odottaa heitä putiikissaan hiljaisella kadulla.

Salla Paakkunainen

Arkkitehtitoimisto Akkuna, Pälkäne

#PasiontodellakinKingi!Rytmitys oli loistava, asiat hyvin johdonmukaisiksi kokonaisuuksiksi koottu. Ilmeet, eleet, äänensävyn vaihdokset, elämän eteen tuomat esimerkit ym. pitivät kuulijan koko ajan otteessaan. Parantamisehdotusta on vaikea keksiä, sillä kaikki oli niin hyvin hiottu. Edes tekniikan temppuilu ei häirinnyt. Suosittelen jokaiselle yrittäjälle, myös jo pitkän yrittäjäuran luoneille, mutta etenkin heille joiden mielestä “ei toimi meillä”. Ensimmäisenä laitan “perustan kuntoon”, haen ammattilaisen arvion sivuistani ja kaivan esiin omat “Liidini”…tehtävää on paljon. p.s. 7.4. klo. 01 aikaan kävin vielä koiran kanssa ulkona, astuin rotvallilta alas sillä seurauksena, että nilkka leikataan 9.4. ja vahvistetaan metallilla – nyt on aikaa tehdä kaikki minkä kultalautasella eteeni ojensit – tulosta on arvioitavissa 8vk:n kuluttua:) Kiittäen ja kumartaen

Johanna Tel. 044 4000 400

Leankatu 4 A, 00240 Helsinki, PODOPOLI

Suosittelen markkinointi-iltamia kaikille yrittäjille, yrittäjämielisille, yritystoimintaa harkitseville tai markkinoinnista kiinnostuneille. Tai ihan vaan edellä mainittujen tyyppien seurassa mukaan viihdearvon vuoksi lähtemistä. Ilta oli täynnä inspiraatiota, naurua ja silkkaa faktaa markkinoinnista, sen mahdollisuuksista kasvattaa yritystä tai pahimmillaan jopa kykyä tukehduttaa koko homman alkuunsa. Se oli herätysisku ja inspiraation lähde jopa minulle jonka puoliso on yrittäjä mutta omaa yritystoimintaa vasta etäisesti haaveilen toteuttavani joskus opiskeltuani.

Värikkäät esimerkit, hersyvä kerronta ja persoonallinen keulakuva hommalla tekivät illasta ehdottomasti täyden kympin ajanvietoksi!

Kiitos! 😀

Innostava, hauskasti pidetty esitys. Kyllä pysyi hereillä työpäivänkin jälkeen. Oli konkreettisia asioita ja teknisiä juttuja, joita ei välttämättä tiedä/tajua/tule ajatelleeksi. Kiitos antoisasta illasta!

Matleena Engblom

Asianajotoimisto Roihu Oy

Valtava positiivinen energialataus tässä esityksessä. Selkeä, ajankohtainen, hyviä käytännön neuvoja. Tätä juuri tarvitsin. Suosittelen yrittäjille ja kaikille markkinoinnista vastaaville ja kiinnostuneille työntekijöille.

Sonja Sjöblom-Rindell

Huokuva

Oli antoisa kurssi- iltapäivä, paljon tosiasiaa ja aiheellisia toiminta kehotuksia, joiden noudattamista jo aamulla aloitin. Ei mennyt investoitu aika hukkaan!

Wasse

PALIKKATALO.fi

Oli ihan mahtava ilta! Konkreettisia ohjeita, innostavaa puhetta ja vieläpä hauskaakin. Yö meni tosin vähän pipariksi, kun jäi niin ylivireinen olo, että piti heti alkaa suunnittelemaan toimenpiteitä 😉

Kirsti Palmu

maisemasuunnittelija, Keidas-Suunnittelu

Markkinointi-iltamat tarjosivat monipuolisen katsauksen markkinoinnin ihmeelliseen maailmaan. Yleisö pidettiin hyvin hereillä Pasin tarinoilla sekä työvihkon “etsi piirustus”-tehtävillä”. Kerrankin koulutustapahtumassa varmistettiin, että osallistujilla oli tarpeeksi aikaa verkostoitua, tähän myös kannustettiin hyvin.

Zaki Azedani

zaki@zakisome.fi, Zakisome

Ilta oli mahtava positiivuuspläjäys ja Pasin esittämät asiat pyörivät yrittäjän mielessä vielä useita päiviä myöhemmin. Jos tekeminen meinaa junnata paikallaan, on tämänkaltainen koulutus oiva tapa saada lisäpotkua tekemiseen. Nyt vain sanoista tekoihin. Suuri kiitos inspiroivasta illasta!

Virpi Helanen

Fysioterapeutti/Physio Trainer, Fysio Feenix

Markkinointi-iltamat Turussa 8.3 oli hyvin paketoitu kokonaisuus. Ottaen huomioon että kuulijakunta oli hyvin laaja ja erilaisia yrittäjiä taustoiltaan, oli sisältä innostavaa, konkreettista ja hyödyllistä kaikille ja myös itselleni hyvä muistutus että että pitää skannata 360-astetta mutta täytyy keskittyä oleelliseen & “keep it simple”

Ismo Karjalainen

Konvertigo Oy

Hyvää esiintyjää entistä rennompana oli kiva kuunnella toisenkin kerran. Illan bonuksena naistenpäivän turkulainen mieskaraoke. Kotiinviemisinä kaksi konkreettista kehityskohtaa omassa markkinoinnissani ja reippaasti lisää rohkeutta tehdä edelleen asioita omalla tavallani.

Tiina

Vihersuunnittelu Kivi ja Kasvi

Kiitos Pasi, olet aivan huikea puhuja ja esiintyjä. Valoit koko joukkoon uutta rohkeutta ja ideoita. Olen ollut vasta 5 kk töissä tässä firmassa ja minut palkattiin tänne uudistamaan, olen kokenut markkinoinnin kanssa muutamia vastalauseita (juurikin sitä: ihan kiva, muttei toimi meillä) joten puheesi resonoi minulle voimakkaasti. Kiitos tästä, kiitos puheestasi, kiitos kun jaoit tietoasi ja kiitos siitä, että pidät punaisia kenkiä.

ISO KIITOS upeasta koulutuspäivästä. Pasi olet oikea mies oikealla asialla. Olet positiivinen, iloinen ja innostava. Päivästä jäi tosi hyvä fiilis ja jatkoin viikkoa hyvillä mielin eteenpäin. 🙂 Suosittelen tilaisuutta kaikille!
Kiitos järjestäjille, mahtavaa, että meitä yrittäjiä muistetaan ja innostetaan.
Ystävällisin terveisin

Kikka Pitkänen

Koirankuje Tmi

Jestas mikä koulutus!
Sain monta hyvää vinkkiä ja löysin korjattavaa hoitolani sivuille ja markkinointiin. Niitä alan työstää oitis ja käyttää vanhojen ja uusien asiakkaiden tavoittamiseen.
Suosittelen koulutusta ihan kaikille yrittäjätutuilleni.

Soile Teitti

www.helmenhohde.fi

Olen itseeni tyytyväinen, että lähdin tilaisuuteen. Ajatteluni singahti uusiin sfaareihin,. Positiivisuutta, kannustusta ja rohkaisevia esimerkkejä. Ei yltiöoptimistista hehkutusta vaan jalat maassa asiaa markkinoinnista. Domainin tarjoajia olen etsinyt ja nyt jo pää pyörällä. Suosittelen kaikille, jotka tarvitsevat uskoa omaan yrittämiseen ja tekemiseen. Kiitos!

Melkoinen pläjäys! Hirveä määrä “nice to know” tietoa joka laittoi ajettelemaan asiaa tarkemmin. Osui ja upposi ja se mikä ei osunut osuu takuulla joskus myöhemmin! Itse en ole yrittäjä, mutta tämä olisi kyllä jokaisen alkutaipaleella tai vähän pidemmälläkin olevan syytä käydä läpi. Eikä käynyt kyllä aika pitkäksi!

Saine Jori

yksikönpäällikkö, ISS Security Oy

Markkinointi-iltamat toiseen kertaan. Samat jutut ja konsultin höpinät, mutta hyvää kertausta. Muutama juttu laitettu jo käytäntöön hyvillä tuloksilla.

Suosittelen kaikille!

Markkinointi-iltamat oli todella virkistävä ja innostava poikkeus suomalaisessa esiintymiskulttuurissa! Pasi Rautio puhui asiaa ja esitti sen erittäin hauskasti – todella mainio esiintyjä! Konkreettisia esimerkkejä, hyödyllisiä vinkkejä. Olen ryhtymässä yrittäjäksi oltuani pitkään muiden palveluksessa myynnin ja asiakaspalvelun johtotehtävissä. Hyviä ideoita sain näistä iltamista mukaani. Suosittelen yrittäjille, myyjille, markkinoijille, omaan esiintymiseensä paloa hakeville jne. Tsemppiä Pasille ja kumppaneille jatkokiertueille!

Antoisa tilaisuus!

Mielenkiintoinen, hauska ja tehokas kolmen tunnin setti. Kattavasti ja kompaktisti käytiin läpi, mitä erityisesti digitaalisen markkinoinnin tiimoilta pitää huomioida. Hyvä työkirja toimii muistilappuna.

Suosittelen markkinoinnin ummikoille, kuin myös kokeneimmillekin.

Vapauttava ja kohottava kokemus. Reipas tekemisen meininki!

Kaipaan Yhdeksän sanan aloite verkostoitumiskeskusteluun – koulutusta.

Hei,
Olipa upea ilta. Oli virkistävää kuulla erilaista markkinointistrategiaa mukaansa tempaavalla tavalla esitettynä. Hyvät esimerkit huumoriväritteisesti esitettynä sai yleisön pysymään mukana virkeänä. Markkinointi ja myynti on iloinen asia. Ei pitäisi olla vaiketa tämän iltaman markkinointi.

Hei,

KIITOS.

Meillä juuri julkaistaan uudet sivut ja ehdimme vielä viilata niitä ennen H-hetkeä. Vaikutit meihin innostavalla tavalla, sait meidät ajattelemaan uudesta näkövinkkelistä.
Some asioitakin on mietitty ja ajattelimme ottaa tuon Facebookin ensin haltuun.

Ilta oli täynnä hyödyllistä asiaa, josta otettiin heti onkeen.

Ihan huikea ilta! Herätti kyllä ajatuksia, ravisteli ja piiskasi. Kuitenkin ilman syyllistämistä. Mikä mieletön energia on ukossa, wau!

En keksi parannettavaa, tuntuu että sain paljon illasta. Ikää ainakin tuli monta vuotta lisää 😀

Sinne someenhan sitä pitää sukeltaa ensimmäisenä. Kävin jo katsomassa opasvideon woocommercen lisäämisestä wordpressiin. Twitter on ollut niin pelottava, että se on jäänyt tyystin tsekkaamatta. Pitää se käydä sekin siis korkkaamassa!

Olen jo suositellut tätä aivan kaikille. Olipa yrittäjä tai ei, niin mukaan vaan!

Huikeaa kevättä koko porukalle!

Ilta oli vauhdikas ja onnistunut. Vanhasta miehestä tuntui välillä, että sitä on tipahtanut nykyajan kaupankäynnistä kärryiltä. Kaikki on niin sähköistä ja digitaalista, mikä tuntuu vieraalta. Onneksi siinäkin on kuitenkin tärkein ihmisen kohtaaminen. Se ei ole muuttunut.

Puhuja Pasi oli todella hyvä ja piti hereillä läpi session. Aluksi meinasi tällaista puolijöröä kuuntelijaa puhujan suunnaton pirteys hieman ärsyttää, mutta se meni ohi aika pian. Hyviä oppeja jäi illasta plakkariin ja verkostoitumista harjotellaan sitten seuraavalla kerralla lisää.

Jarkko Karhunen

Laatusuklaa

Ilta oli todella hyvä. Se antoi paljon ajattelemisen aihetta ja rohkaisi kyllä miettimään mitä hullumpia ideoita. Tälläiset iltamat olis kyllä ihan tervetulleita useamminkin jo siitä syystä, että siellä sai nauraa ja unohti hetkeksi kaikki huolet ja murheet.

Marjatta Koivuranta

Marrasjärven taksi

Kiitos, että potkit persuuksille <3 Vaikka moni asia alkaa omassa kuviossa olla suht kunnossa, niin kyllä tuli taas muistutus monesta jutusta, mitkä pitää korjata kuntoon. On kiva käydä tapahtumassa, jossa on positiivinen ja kannustava meininki!

Minna Hänninen

GreenDreams Oy

Tulin iltaan hyvin väsyneenä neljän maissa. Lähdin kotiin innostuneena noin klo 20.30. Sain uutta virtaa ajatteluuni. Hyvä ja inspiroiva esitys. Kiitos!

Viivi Sirkeinen

Kainuun ammattiopisto, liiketalouden ala

Erittäin hyvä tapahtuma ja paljon hyödyllistä tietoa tulevaa yritystä ajatellen.

Markkinointi-iltamat oli hauska, opettavainen pläjäys, jossa käytiin läpi perusasiat höystettynä uusilla oivalluksilla. Tätä ei kannata jättää väliin, vaikka kuinka kotisohva ja harrastukset houkuttelisivat enemmän.

Oli todella hyvä markkinointi ilta 🙂

Tykkäsin illasta ja ilmapiiristä! Sain paljon vinkkejä ja into jatkaa eteenpäin vahvistui. Verkostoituminen oli tilaisuudessa helppoa, oli vain itsestä kiinni menikö juttelemaan. Sitku…eiku nytku on aika ne nettisivut tehdä ja tulla näkyväksi!

Tinna Roiha

Tinnan Luontaishoidot

Mielenkiintoinen ilta! Yrityksen markkinointiin saatiin monia oivallisia ideoita, jotka on helppo ottaa välittömästi käyttöön. Suosittelen muillekin!

Maarit Honkanen

Kelvitec Oy

iltamat innostivat ja ennen kaikkea antoi käytännön tietoa! Mainoskuvaamo Heinosen väki kiittää ja kuittaa!

Kiitos illasta, se oli loistava!

Kiitos jälleen Pasi. Sinun innostunutta ja herättelevää esiintymistä jaksoi kuunnella kolmannen kerran vuoden sisällä. Esitysmateriaalit eivät olleet kopioita aikaisemmista, joten oli mukava nähdä päivitetyt diat. Lakua en saanut tälläkään kertaa, se jäi hieman harmittamaan.

Kiitokset erittäin omaksumiskelpoisesta sisällöstä ja tarttuvasta esitystavasta. Hienoa että aikamme killeri markkinointiautomaatio oli osattu pukea kuin susi lammasten vaatteisiin. Tuntui silä että elätte niin kuin opetatte.

Inspiroiva ja innostava ilta! Erityisesti tällaiselle pikkuruiselle salayrittäjälle antoi paljon ajattelun aihetta ja piiiitkän to do-listan 😉 Näillä ohjeilla ei oo homma eikä mikään tuplata, jopa triplata oma toiminta jo ihan lähitulevaisuudessa.

Kiitos!

Herättelevää, muistia virkistävää, sydäntä sykähdyttävää, nauruhermoja kutkuttavaa. Kokonainen paketti markkinointia tehostavia ajatuksia.
Suosittelen kaikille opiskelijasta konkariyrittäjään!

Ihan loistava ilta. Sai ideat virtaamaan ja energiatason nousemaan. Lisäksi tämä oli hieno mahdollisuus verkostoitua, jaoin kymmeniä käyntikortteja ja ensimmäinen tapaaminen uuden tuttavuuden kanssa on jo kalenterissa.

Hyvä, mielenkiintoinen esittäjä! Ammattitaitoista toimintaa, mutta osittain käytettiin liian ammattilaissanastoa, joten kaikki termit eivät tavan tallaajalle auenneet.

Koulutuksesta sain innon miettiä oman yritykseni markkinointia ja se antoi draivia tarttua tuumasta toimeen!

Tilaisuuden konseppi on rento ja myös viihteellinen, mutta täyttä asiaa. Varmasti jokainen sai käytännön vinkkejä omaan toimintaansa. Osallistujat tekivät runsaasti ja innokkaasti muistiinpanoja ja työkirjat olivat haluttuja. Omalta osaltani kirjasin myös konkreettisen ja nopeasti toteutettavan “lisäarvon” jäsenillemme tiedottamiseen.
Suosittelen tilaisuutta kaikille yrittäjille.
Kiitos ja lisää Pasin keikkoja odottaen.

Aivan mahtava potkimistilaisuus; tällaiselle uudelle yrittäjälle lisää tietoa ja avaimet, miten tästä eteenpäin

Oikein hyvä ja mielenkiintoinen ilta, suosittelen.

Kirsi Martikainen

Hautaustoimisto Mielonen Oy

Innostava esiintymistyyli. Rohkaisee yksinkertaisiin käytännön tekoihin.

-Koneurakointi Henry Laitinen

Moi.

Ilmoittautumisen yhteydessä voisi merkitä minkä alan yrittäjiin/yrityksiin haluaisi olla yhteydessä (Kuten Slushin Round Table -tapaamiset).
Kaikki ketkä haluaisivat antaa tietonsa julki voisivat jo verkostoitua mahdollisesti ennen tapahtumaa, tai ainakin näkisivät minkälaisia firmoja paikalle on tulossa.

Jesse Korhonen

Omaan osaamiseen nähden mentiin ehkä hieman liian yleisellä tasolla. Olisi hieman ollut kaipuuta mennä pintaa syvemmälle tietyissä asioissa. Muutamia pieniä (tai eihän siitä tiedä, vaikka olisivat isojakin eteenpäin mentäessä) juttuja tuli kuitenkin napattua, joten ei ollut turha reissu.

Jos alan vaihto kiinnostaa, niin suosittelen kokeilemaan Stand up -alaa. Näytti luonnistuvan hyvin 🙂

Hannes Kari

Analystica Oy

Mahtava tapahtuma yrittäjyydestä kiinnostuneelle opiskelijalle! Sain paljon hyviä näkökulmia ja vinkkejä markkinointiin liittyen. Pasin hyvä energia tarttui ja inspiroi. Kiitos!

Roni Nukarinen

Laurea-ammattikorkeakoulu

Parasta on se fiilis mikä tästä jää, itse uskon toistojen voimaan joten on tullut istuttua lehterille jo useamman kerran. Ollaan Pasin viitoittamalla tiellä edetty joka kerta vähän. Nykyajan markkinoilla pelivälineet täytyy olla kunnossa. Onneksi kilpailijat eivät olleet mukana kuulemassa tätä.

 -kiitos-

Henri Lundell

Suomen Vesirakenne

Mielenkiintoinen ja mukaansatempaava koulutus, josta jäi matkaan hyviä markkinointikikkoja;)

Kiitos!

Juha Väyliö

JTV-Solutions Oy / Avantpalvelu Oy

Kiitos, mahtava tilaisuus. Sain paljon uusia ideoita. Yksi lausahdus syöpyi erityisesti tajuntaani: “Negatiivisuus tuhoaa aivosoluja. Kuka meistä haluaa kuolla tyhmänä?”. Kiitos alustajille, kiitos sponsoreille. Suosittelen.

Erkki Murto-Koivisto

kiinteistönvälittäjä, AsuntoSatama Oy LKV

Loistava ilta – monestakin näkökulmasta. Saimme aiheeseen liittyen välineitä ja menetelmiä tietoähkyyn asti. Kuinka lisätä tällaista toiminnallisen osaamisen jakamista ja asennetta tähän maahan – eikä vain yrittäjien keskuuteen?

Nauru kivasti kevensi oloa!

Ulla Rosendahl

by Hybrid Human Consulting Oy

Luento oli aivan loistava, ja se kannusti minua todella paljon. Olen opiskelija Turun Ammattikorkeakoulun BisnesAkatemiasta, jossa pyöritämme omaa osuuskuntaa, ja tämän luennon ansiosta sain paljon uusia vinkkejä ja kehitettävää nykyisiin ja tuleviin projekteihimme. Kiitos!

Oli ihana olla noin osaavissa käsissä. Esitys oli poikkeuksellisen hauska ja inspiroiva. Ja hyvällä maulla tehty. Vaikka lista tehtävistä asioista oli pitkä, se kantoi siten, ettei tullut toivoton tunne. Päinvastoin sain hyvät eväät ja ohjeet mihin suuntaan lähteä. Ja lähdenkin nyt iloisin mielin osoittamaasi suuntaa. Sinulla on ihastuttava ja kuitenkin omantakeinen tyyli ilmaista komiikan/stand up:n keinoin hankalia asioita, ja nimenomaan tehdä siten niistä asioista selkeämpiä ja kevyempiä. Saamani tietopaketti ideoideen oli valtava ja painava. Erityiskiitos kaikesta materiaalista, jonka sain mukaani ja jälkikäteen.

Voiko tätä enää parantaa? En usko. Lähelle täydellistä: mieletön hinta-laatusuhde tällä koulutuksella.

Suosittelen kaikille!

Kiitän sydämeni pohjasta! Olet jäänyt mieleeni!

Erittäin inspiroiva ja innostava luento! Paljon käytännön vinkkejä ja sitäkin enemmän motivointia markkinointiin.

Milla Järvinen

yrittäjä, assistenttipalvelut

Erinomainen esitys!

Uskon, että tapahtuma lisää tietoisuutta siitä, miten yritys voi tuoda liiketoimintaansa paremmin esille. Ennen kaikkea markkinointi on palvelu, jonka yritys tarjoaa asiakkailleen. Esityksestä jäi parhaiten mieleen kysymys: Mikä asiakkaalle on helppoa? Tästä ajatuksesta on hyvä lähteä liikkeelle. Olen samaa mieltä, että markkinointi koostuu pienistä teoista, ja ne vievät yritystä eteenpäin.

Silja Vatunen

Precond Oy

Mielenkiintoinen, innostava ja mukaansatempaava esitys. Asiaa unohtamatta!

Aivan loistava juttu, hienosti kohdennettu start-up -yleisölle ja laittaisi myös vanhemman yrityksen ajattelemaan markkinoinnin kohdentamista sekä uusia kikkoja. Pasilla hieno kontakti yleisöön!

Tulkaahan BisnesAkatemialle inspiroimaan nuoria tiimiyrittäjiä!

Joonas

Osuuskunta Pointti Crew

Hieno tilaisuus herätti tarkastamaan joitakin asioita ja palvelimen siirto kotimaiseksi toteutetaan ja somenkäyttöä aktivoidaan muutenkin kuin fasen osalla, ja tavoitellaan googlen kakkossivulta pääsyä ykkössivulle.
Suosittelen kaikille joilla on yritystoimintaa.

Pasi Salo

kukaosaa.fi

Olipa upea ilta!
Hyviä vinkkejä markkinointiin tuli roppakaupalla pienistä yksityiskohdista isompiin kokonaisuuksiin.
Otin käyttöön Google My Business heti paikan päällä.
Facebook-sivustolla aion kokeilla videoita ja LIVE-videoita.
Lisään myös maksullista markkinointia yritykseni FB-sivulle.

Raija Lehtinen

Punainen Lanka

Kiitos, Paljon ajattelemisen aihetta.
Huomasimme että meillä on aika paljon jo samassa linjassa tehty.
Saimme vahvistusta markkinointi ideoihin.
Aiheutti silti myös heti toimempiteitä .

Päivi Matti

Kuulemisen Erikoisliike

Vauhdikas markkinointi-ilta
Ei tullut uni silmään, sen verran vahdikkaasti juoksit estraadilla.
Ilta oli mielenkiintoinen ja uskon saavani eväitä arkeen – ei muuta kuin toteuttamaan.
Suosittelen kaikille joita menestyminen kiinnostaa

Hei!

Ilta oli tehokas, hauska ja innostava. Sain tietoa ja energiaa muutosten aloittamiseksi.

Outi Sjöblom

T:mi Työn Ilo

Aivan huippu luento! Sai nauraa kippurassa, ei ollut todellakaan tylsä! Omat silmät kyllä avautuivat monellekin asialle. Hyviä vinkkejä ja ideoita, joita aion ottaa käyttöön.

Kiitos, oli aivan huippu ilta! Super inspiroiva ja sain paljon uutta positiivista puhtia tekemiseen. Voin suositella lämpimästi kaikille.

Vauhdikas ja mukaansa tempaava ilta, olen ollut kahdessa tilaisuudessa. Toinen oli n.kolme vuotta sitten. Molemmista jäi ajatuksia, joita haluan kokeilla jossakin muodossa ja omaan yritystoimintaani soveltaen.
Verkostoituminen ja uusien kasvojen tapaaminen oli aika haastavaa, mutta yllättäen mukavaa. Käyntikortit vaihtuivat muutaman sanan kera ja pidemmänkin keskustelun kävin nuoren vasta-alkajan kanssa. Yksi sana riittänee KIITOS !

Markkinointi-ilta oli todella hyvä ja mielenkiintoinen. Erittäin hauska vetäjän persoona piti mielenkiintoa yllä, eikä aika käynyt tylsäksi missään vaiheessa. Otan ehdottomasti vinkkejä käyttöön omassa firmassani. Suosittelen kurssia ihan kaikille. Luulin, että itselläni oli hyvät tiedot markkinoinnista, koska mainostan paljon esim Facebookissa. Mutta kappas, ihan uutta tietoa ja vinkkiä sain minäkin. Hyödyllinen siis, kiitos!

Hullun hauska matkkinointi-ilta. Tietoa tuli tuutin täydeltä ja sormet syyhysivät, että saisi laittaa ideat käytäntöön. Selväksi suomeksi eikä sisältänyt vaikeita kiemuroita. Somen käyttöön markkinoinnissa olisi kiva saada vielä kädestä pitäen ohjausta. Tosi bueno!

Kate Suopajärvi

Arctic Cherry -kauneus- ja hyvinvointipalvelut

Pasilla on ihan uskomaton kyky saada ihmiset lumoutumaan ja oikeasti ajattelemaan asioita. Olen tässä vuoden verran pähkännyt yrittäjyyttä ja nyt, opiskellessani muotoilua, olisi yrityksen perustaminen enemmän kuin kannattavaa. Ilta vahvisti jälleen omia ajatuksiani – pitäisi vain enää uskaltaa hypätä tekoihin.

Hei Pasi,
Iso KIITOS antoisasta koulutuksesta. Tosi paljon sain uutta tietoa ja halua toimia uudella, rohkeammalla tavalla. Apua tulen tarvitsemaan paljon, koska tietotekniikka ei ole vahvuuteni. Olet mies paikallaan tällaisessa koulutuksessa. Osaat innostaa, kannustaa, rohkaista, luoda uskoa niin, että myös minä tulen onnistumaan ja pärjäämään. Lämpimin kiitoksin ja halauksin 🙂

Hei, huiput iltamat! Käteen jäi konkreettisiä neuvoja, joita oikeasti voi toteuttaa. Ehdottomasti jatkossakin mukana näissä tapahtumissa. Ja ne kirjat! Kuinka monta hyvää ja edelleenkin täysin toteutettavaa vinkkiä siellä olikaan. Kiitos =)

Sanna Jämsä

tuleva luonnontuotealan yrittäjä

Kiitos,
ilta oli täynnä erittäin tärkeää asiaa ja hyvin harvoin se osataan esittää nuin mukaansatempaavasti. Oli kunnia ja ilo olla mukana.

Anne Jarlas

JarlasOy

Tykkäsin kovasti Markkinointi-iltamasta! Heti alkuun korjasin kotisivujani! Ajatustyö jatkuu…

Päivi Heinonen

Merifysio ky Merikarvia

Jos et vielä ole yrityksesi kanssa somessa niin nyt viimeistään olisi aika mennä. Älä ole salayrittäjä!

Virva Saastamoinen

Paltamon apteekkari

Yllätyin positiivisesti illasta, Pasi sai jopa suomalaiset hymyilemään. 🙂
Pidin illan rakenteesta ja sain paljon hyviä ideoita meidän yrityksellemme. Erityisesti ajatus asiakkaiden ongelman ratkaisusta jäi mieleen. Kiitos mukavata illasta!

Lennokas luennoitsija puhumassa supertärkeästä aiheesta. Ainakin into tarttui! Hyviä käytännön vinkkejä.

Pasi Rautio värikäs ja vakuuttava! Suosittelen kaikille yrittäjille, jotka eivät ole perehtyneet markkinointiin. Vaikka olen itsekin markkinoinnin konkari ja asiat oli tuttuja, tämä oli hyvä potkaisu omalle takapuolelle – ei kun toimeksi!

Lämmin kiitos mielenkiintoisesta ja mukaansa tempaavasta illasta.
Käytännön toteutukseen lähtee moni asia, osa jo muutaman päivän sisällä ja pari juttua jotka toteutan keväämmällä.
Suurin anti illasta on se muistutus teiltä minulle eli ideoi ja toteuta. Jostakin ihmeellisestä syystä sitä tarvitsee pikku tönäisyn ja muistutuksen arjen keskellä.

toisen kerran olin MArkkinointi iltamissa ja kyllä taas kannatti jättää isäntä sekä kakarat keskenään, Pasi kyllä huolehtii että porukka pysyy asian ytimessä koko illan, ja jatkuupa se näköjään jo oitis aamulla, tuli ihan helvetin hyvä virtapiikki. NÄhdään ja jakoon menee.

Kiitos inspiroivaa ja innoittavaa ravistelua jokaiselle yrittäjälle tärkeästä asiasta

Susanna Antikainen

Fysio Center Jyväskylä Oy

Kiitos Pasi nauruhermojen kutkutuksesta!
Ilta oli hyvä, viihdyttävä sekä tiivistetty paketti markkinoinnista ammattitaidolla, tarinallisesti. Tuosta on hyvä lähteä syventämään.

ps. Olen aina sanonut, että punaisia kenkiä käyttävä ihminen ei voi olla huumorintajuton. Nyt se tuli taas todistettua!

Kiitos positiivisesta energiasta, huumorista, heittäytymisestä, vinkeistä, ajatuksista ja pienestä itusesta yllytyshulluutta. Muutahan me ei oltaisi kaivattukaan!

Jenna Valokorpi

Ecotek Oy

Timanttinen ilta! Täysilaidallinen asiaa ja erityiskiitos tehtäväkirjasta, ei pääse unohtamaan, mitä pitää tehdä markkinoinnin parantamiseksi!

Sanna-Maria

MOSH Jewelry

Kiitos Pasi ja jengi jälleen kerran mahtavasta illasta. Inspiraatio otti vallan ja muutama idea järjestötyöhönkin napattu mukaan. You rock!

Heidi Lampinen

Etelä-Savon Yrittäjät

Pasi puhui todella innostavasti yrittäjänä yrittäjille, erityisesti siitä, että bisneksessäkin täytyy muistaa olla ihminen ihmiselle. Ja ne punaiset kengät, ooh!

Heidi Huovinen

Design Heidi Huovinen, Mikkeli

Ajankohtaista asiaa reippaasti esitettynä. Nauru vapauttaa kohti luovuutta!

Ystävällisin terveisin

Helena Reponen

LaserArtisans

Kiitos mahtavasta esityksestä! Ei varmaan jättänyt ketään kylmäksi ja sait miettimään parannuksia näkyvyyteen ja markkinointiin kautta linjan. Ei nukuttanut missään vaiheessa! (hymiö) Onneks ei ollut paljon kilpailijoita kuuntelemassa (toinen)

Teen työkseni markkinointia, joten pohdin että antaako ilta minulle mitään uutta. Hyvä, että tulin mukaan. Osa asioista tuttua, mutta ilta antoi innostuksen kipinää ja toki hieman ahdistusta tekemättömistä töistä. Pasin luentotapa oli innostava hyvine esimerkkeineen. Mihinkään asiaan ei menty liian “syvälle”, vaan kokonaisuus oli monipuolinen ja esitystapa loistava. Niinpä minun oli jätettävä käyntikorttini “katumuslaatikkoon” illan päätteeksi 🙂 Suosittelen!

Vuosi sitten istuin markkinointi-iltamissa kuuntelemassa miestä josta en koskaan aiemmin ollut kuullutkaan. Aloittavalle yrittäjälle tapahtuma antoi suunnattomasti uutta ajateltavaa mutta jätti mieleen myös jälkensä jota on tullut hymyssä suin muisteltua monta kertaa sen jälkeenkin. Pasi näytti kuinka välittömällä olemuksella, hymyllä ja huumorilla voi jäädä ihmisten mieliin paremmin kuin millään maksetulla mainoksella tai käyntikortilla.

Kun nyt tuli mahdollisuus ilmoittautua jo toistamiseen markkinointi-iltamiin, en miettinyt kahdesti. Se hymy tarttui vielä seuraavana päivänäkin aivan vieraisiin ihmisiin. Oppeja on monia ja otti niistä vaarin tai ei, Pasin asenteessa on jotain mitä jokaisen meistä pitäisi edes hieman lainata jokapäiväiseen elämäänsä ja ihailla niin kuin suomalainen heteromies vain voi toista miestä ihailla.

Iso kiitos jälleen, isolla hymyllä, seuraavaa kertaa odotellessa.

Alexi Ikonen, Kajaani

Rohkeasti ravisteleva, jopa ärsyttävä. Nosti esille asioita, joita on muutettava omassa markkinoinnissa. Pari erittäin hyvää vinkkiä mm. muutaman sanan sähköpostiviestit.

Alkuvaiheessa tunnin sessio verkoistoitumiseen oli turha, koska suuri osa ei tuntenut toisiaan ja siinä vaiheessa katsekontaktia etsittiin vain vanhoihin tuttuihin. Tauolla oli jo sytykkeitä keskusteluun aivan eri tavalla.

Suosittelen jokaiselle pk-yrittäjälle.

Kiitos!

Maarit Simoska

Lähteentien Pirtti, Veerantalo Oy

Hei, Pasi.

Kiitos koulutuksesta.
Herätti taas ajatuksia ja muutama yö unikin on mennyt.
Pään sisällä soi kokoajan ” tee v… jotain äläkä marise”
Kiitos, monta ideaa on poikinut kunhan vain työstän todeksi.
Joka päivä vähintään 15min vie asioita eteenpäin.
Kiitos!!

Sari Kuosmanen

Hallituskatu 22, Oulu, Kukkakauppa Kanerva

Erittäin hyvät iltamat! Asiaa tuli paljon, mutta sopivan keveällä tyylillä. Tilaisuus antoi ajattelemista ja suorastaan vaatii tarkistamaan ja kehittämään oman yrityksen markkinointia ja näkyvyyttä. Tässä tekemättömien töiden saattaa hieman ahdistaa, mutta lähdetäänpä kehitystyöhön pienin askelin, vaikkapa LinkedInin profiilipäivityksellä!

Suosittelen tilaisuutta kaikille pk-yrittäjille ja tällaisten yritysten markkinoinnista vastaaville.

Jarmo Seppälä

Viestintä J. Seppälä

Kiitos Pasi,

Ilta oli viimeisen päälle valmisteltu ja loi erittäin hyvää asiakaskokemusta. Kiitos koko joukkueelle ja erityisesti sinulle siitä. Ehdottomasti parasta antia illassa oli, että asioita käytiin lävitse konkreettisten esimerkkien kautta ja ne todistettiin myös lukujen ja saatujen tulosten kautta toimiviksi. Ilta herätti itsellä paljon ajatuksia erityisesti oman viestinnän (blogien, some-päivitysten) sisällön kehittämisestä. Mietiskelemään jäin, miten voisin omaa sisältöäni kehittää vieläkin paremmin asiakkaita ja lukijoita kiinnostavaksi.

Kiitos myös sinulle oman elämän esimerkkisi jakamisesta. Siihen oli helppo samaistua ja niitä omia mörköjä on nyt syytä lähteä tunnistamaan. Paljon olen pohdiskellut, mikä itseä estää rohkeasti toimimasta. Vastauksiakin taisi löytyä.

Kiitos siis,

Henna Väätäinen

Projant Oy

Kuuntelin iltaman jo toiseen kertaan ja aina sieltä vain saa uutta puhtia mukaan! Suosittelen kyllä tätä markkinointi-iltamaa ihan jokaiselle, niin yrittäjälle, asiakaspalvelijalle kuin markkinointiin erikoistuneille! Sain itse suurta apua siihen, että pysyisin maailman muutoksessa mukana ja löydän kohderyhmäni asiakkaat sosiaalisesta mediasta, josta tänä päivänä ihmiset hakevat miltei kaiken tiedon ja tekevät jo verkossa ostopäätöksensä. SISÄLTÖ ON ILTAMASSA MIELETÖN! MÄÄ NIIN TYKKÄÄN TEISTÄ ISOSTI, olette niin oikealla asialla koko tiimi! <3

Riikka Sinkkonen

Valokuvaamo Studio Raija T:mi Sinkkonen

Hyvä kokonaisuus, eteni selkeästi ja oli ymmärrettävä. Esimerkkien kautta tajusi, mitkä olivat tärkeimmät korjattavat kohdat omassa markkinoinnissa. Työvihko erinomainen plussa! Sen voi jättää auki töissä pöydälle, niin tulee oikeasti hoidettua jotain eteenpäin. Varasin ajan kolme päivän päähän omalle mainostoimistolle. Nyt laitetaan mobiilinäkyvyys remonttiin. Kun asiakkaiden keski-ikä on +55, on aika panostaa paukkuja nuorempiin. Pieni yrittäjä tarvitsee konkreettista neuvontaa: “tee näin, älä hemmetissä tuhlaa rahoja tuohon”. Myös tasapuolisuus oli huomioitu, ei sortunut Pasi pelkästään mollaamaan paperilehtiä mainospaikkana. Ja plussa myös siitä, että vakuutusyhtiöt malttoivat pysyä taustalla. Olen itse työskennellyt viestinnän parissa ja luulen tietäväni jotain yleistä markkinoinnista, mutta hemmetin some menee ohi ja lujaa. Siksi sen avaamiseen tarvitaan tällaista esitystä. Ja ihan sama mikä toimiala, kaikki tarvitsevat markkinointia.

Juha-Matti Anttila

Kehystysliike Vihinpuu, Kokkola

Tykkäsin tapahtuman rytmityksestä. 🙂 Asiasisällöltään oli hyvin laaja, sellaisetkin kohdat mitkä eivät ehkäpä olleet juuri miulle, tuli seurattua suurella mielenkiinnolla ja uteliaisuudesta. Hyvin rakennettu ja jäsenetty. Mukaan tarttunut vihkonenkin on koluttu jo pari kertaa läpi, ruksiteltu ja vähän raapustettukin.
Sitten se mutta kohta 😀
Yrittäjien/yritysten “treffailu hetket” voisi jotenkin ohjata/ohjelmoida. Itselläni tuli hieman olotila kuin susilauma lammasaitauksessa. Eli sokeus iskee ja menee hieman pää hämilleen ja jumittuu. Näin isossa massassa erityisesti. Tämä ei ollut mitenkään häiritsevä kokemus, mut tuli mieleen.

Olen tarkka siitä, mihin käytän aikaani ja mihin en, enkä halua istua koulutuksissa, josta ei saa irti kahvipullaa enempää. Markkinointi-iltamat ylitti odotukset. Pasin into ja tekemisen meininki tarttuivat. Sen lisäksi sain ajantasaista tietoa markkinoinnin suunnista ja työkaluista. Jatkossa voisi koulutuksissa olla ohjattu verkostoituminen. Ajankohta sille olisi hyvä siinä puolenvälin paikkeilla, niin vielä jaksaa tutustua, eikä takki ole vielä tyhjänä. Kiitos illasta, tulen ensi vuonna uudestaan ja tuon nipun yrittäjäkavereita.

Mirja Kärnä

kävelijä, kirjailija ja luennoitsija, www.mirjakarna.com

Erittäin mukaansatempaava, ja innostava tapahtuma!
Vinkeistä, ja uusista ideoista roppakaupalla kiittää.
Uuteen WordPress pohjaiseen verkkoauppaan ,WooCommerce, päivitys itselläkin menossa, ja uudet ideat oli tervetulleita!

www.facebook.com/SahkotyoJuhaPeltonen/

Sähkötyö J.Peltonen

Tilaisuus oli kyllä sanalla sanoen erinomainen. Runsaan asian keskeltä nousivat hyvin esiin – suorastaan päin naamaa – ne haasteet ja neuvot, jotka koskevat omaa yritystoimintaa.

Arvostan sitä, että puhuit jonkin verran myös somemarkkinoinnin sisällöstä, siis asian keksimisestä ja kirjoittamisesta. Tästä ei usein puhuta halaistua sanaa, ja kun yrittäjä on sitten käskystä ottanut käyttöönsä kymmenen somekanavaa, hän huomaa, ettei olekaan mitään sanottavaa. Ja jos on sanottavaa, kirjoittaminen ei aina luonnistu. Onneksi on meitä suomen kielen ammattilaisia, joilta voi pikaisesti saada kirjoitusapua nettisivuille ja blogeihin ja vähintäänkin oikeinkirjoituksen tarkistuksen!

Taina Ruottinen

Sanataika ky. - kielineuvot, editointi, kieliasuntarkistus

Kokemus, josta saa 100% aidosti energiaa ja hyvää oloa. Pasin innostuneisuus ja palo omaa asiaansa kohtaan ei voi olla tarttumatta kuulijaan, kaikki tuntuu mahdolliselta illan jälkeen!

Suosittelen osallistumista kaikille, jotka ovat vähänkään tekemisissä markkinoinnin ja myynnin parissa, olivat sitten yrittäjiä tai eivät. Sparraus, joka antaa – ihan aikuisten oikeasti! Ainoa harmituksen aihe on, että kaverini missasi koulutuksen…

Kiitos ja kummarrus!

Panu

Odotukset iltaan kohtaan olivat korkealla! Tuoreella verkkokauppa yrittäjällä “olen kuullut kaikenlaista, mutta en ymmärrä miten nämä systeemit toimii” leijaili suuret kysymysmerkit pään päällä. Kiitos buustaavasta illasta, noste oli niin suuri, että maaillmanvalloitus omalla ei ollut kaukana 🙂 Kiitos erityisesti hyvästä asiasisällöstä, se osui ja upposi minuun kuin lämmin veitsi voihin. Työkirja on minulle tällä hetkellä hyvä apu navikoida, mitä asioita lähden konkreettisesti korjaamaan/parantamaan ja kehittämään.

Susanna "terveystäti" Hyytiäinen

Hauskat tukisukat

Olen suht tuore yrittäjä ja iltamat tarjosivat valtavasti apua omaan tekemiseen juuri tähän hetkeen. Vaikka osin tuli tuttuakin asiaa, sain illan aikana uusia näkökulmia, tuiki tärkeitä tietoja ja yllättäviä oivalluksia. Maisema avautui huimasti.

Pasi oli hauska, innostava, inhimillinen ja täyttä asiaa. Upeasti suunnitellun ohjelman, tarinoinnin ja top-tietoa tulvivan esityksen ansiosta en kokenut tylsää sekuntiakaan.
Iltamiin tullessani en osannut odottaa mitään, kotiin lähdin täynnä vieläkin isompaa intoa ja uusia ideoita, laukussa tehtävälista, joka nyt tukee omaan markkinointiin liittyvissä valinnoissa ja opastaa miten tehdä asiat oikein.

Se, että yrittäjä saa tällaista valmennusta ja vielä ilmaiseksi, on ihan uskomattoman hienoa. Kiitokset!

Saija Juulia Kojo

Laulujuulia

Tykkäsin kovasti -duunipäivän jälkeen on kiva kun luennolla on “viihdyttävä fiilinki” mutta toki tärkeintä on että tulee oikeaa asiaa ja neuvoja. Ja on muuten tärkeää sekin, että luennoijalla on omakohtaista kokemusta kun asiat ei suju tai kun ne onnistuvat -esimerkit ovat aina parhaita. Hyvä fiilinki, hyviä neuvoja ja sopivasti, aiheellisesti raippaa. Tällaisia juttuja pitäisi olla useamin; ainakin minä tarvitsen juuri tällaista realismin sävyttämää positiivisuutta jotta saan oman mieleni pidettyä vireessä. Loistava ulosanti ja tietynlainen “show”-meininki oli hyvä -sitä oli just sopivasti. Hyvä idea pitää valokuvaaja mukana -ja myydä kirjoja. Mulla se on nyt alussa ja pari aukeaman jälkeen vaikuttaa hyvälle! Kiitos!

Sanna Rautio

Hirmuisen iso kiitos illasta.
Osu ja uppos tiivis koulutus.

Opit ovat jo käytössä ja testauksessa.
Nyt katsotaan tuleeko tuplat vai triplat uusissa tilauksissa.

Käykää vaikka katsomassa miltä näyttää upea tuotteemme

https://www.ecotekremontit.com
#mikrosementti #kylpyhuone

Hieno ilta! Mahtava energiapläjäys ja oikeasti pisti ajattelemaan asioita monelta eri kannalta. Riittävästi oli myös huumoria mukana, ei mitään jäykkää tiukkapipotouhua 🙂 kengät oli hienot!
Ehdottomasti käymisen arvoinen tapahtuma!
Kotisivut uudestaan työn alle, some markkinointia lisää, ehkä kauppias heittää lisää omaa persoonaa peliin mainonnassa, paljon pitää skarpata monessa asiassa
Suosittelen ehdottomasti tutuille yrittäjille ympäri suomea!

Mari Seppänen

Mikkelin lemmikkikeskus Oy

Asiaa ja opettavaisia tarinoita, huumoria ja huimaa asennetta!

Iltamat puhalsivat aurinkotuulten lailla yrityksemme tähtilaivan aivan uuteen vauhtiin; viiksekäs aivoittelija ja markkinalaivueen luottamusta herättävä kapteeni luotsasi varmoin ottein ajatukset tuttujen tähtien toiselle puolen katsomaan stellaarisia markkinointimahdollisuuksia aivan uusin silmin. Yrityksemme fuusiomoottoreista ei hetkeen lopu leiskunta näillä eväillä kun jokainen neuvo ja temppu laitetaan syyniin ja käytäntöön!

Suurkiitos järjestäjille ja illan isännälle; ei ne viikset mitään kriisiä ole vaan tyyliä. Ja komeaa sellaista, toteaa nuoriherra Incognito. Suosittelen iltamia lämpimästi jokaiselle joka kokee ihmettelevänsä markkinoinnin mustia aukkoja; tällä porukalla on homma plakkarissa kuin herra Hawkingilla konsanaan.

Kiittäen, hymyillen ja syvään kumartaen,

Olli Keinänen

KollektiWe Oy

Palautteet Markkinointi-iltamien 2. kiertueelta.

Kiertue järjestettiin elo-syyskuussa 2016.

Mielenkiintoinen ilta, ylitti odotukset. Pasi R. on aivan hillittömän hyvä roolissaan: kaikesta näki, että esitys oli huolellisesti valmisteltu.

Parannuksia on vaikea keksiä, mutta ehkä painotus oli vähän liikaa digiratkaisuissa. Toisaalta sitähän tämä bisnesmaailma on. Ei siis parannettavaa 🙂

Käytäntöön olen jo vienyt kotisivujen sisällön tarkistamisen. Poistin jargonia!

Suosittelen etenkin vastikään yrittäjiksi ryhtyneille. Vaikka kyllä antia riitti kokeneemmillekin konkareille.

Kiitos piristävästä illasta, paljon jäi ajatuksia mieleen ja kytemään!

Odotukset oli, että edessä on huippuilta, mutta kyllä ilta silti ylitti odotukset 🙂 Selkeä, monipuolinen sekä käytännönläheinen. Huumori osui ja upposi! Hienoa nähdä ja kuulla, kun tekee työtään, joka on itselleen mielekästä ja saa kipinän opeillaan myös muille.

Tiina

Tupalanmäen Puoti

Hei, aivan loistava ja innostava koulutus! Nyt laitetaan asiat kuntoon. LinkedIn jo uutena kanavana ladattu ja vastaanotto merkitty kartalle. Kiitos Pasi ja koko tiimi!

Loistavaa loppukiertuetta!

Ps. Ravitsemuksen ammattilaisena pakko toivoa terveellisempää tarjottavaa. Plussa hedelmistä.

Tiina Jakobsson

Ravintovalmennus Olo

Hei Pasi!
Oikein suuri kiitos aivan mahtavasta koulutuksesta, ehdottomasti paras tähän mennessä jossa olen ollut!
Paljon jäi käteen, ja paljon annoit mietittävää!
Toimin eräänlaisena tapahtumakoordinaattorina, ja mm. metsästän sponsoreita. Tähän sain illasta hyviä vinkkejä. Aika näyttää poikiiko miten tulosta 🙂
Kiitos vielä kerran, ja oikein mukavaa syksyä!

Ilta oli oikein inspiroiva kaiken kaikkiaan. Kivaa oli myös se verkostoitumismahdollisuus. Tällaisia tilaisuuksia pitäisi olla vähintäänkin kerran vuodessa, miksei vaikka puolivuosittainkin .
Mukavaa oli myös se, että kerrankin jaksoi kuunnella joka ainoan sanan, käytännönläheiset kokemuksienjaot pitivät mielenkiintoa yllä.
Käytäntöön vien ainakin nuo someen liittyvät asiat, eri kanaviin on liityttävä ollakseen olemassa.
Kiertue sopii kaikenlaisille yrittäjille, isoista pieniin, koska varmaankin samat kysymykset pyörivät kaikkien mielessä, isojen ja pienten yrittäjien.
Kenties ihan pien- ja mikroyrittäjillekin voisi suunnitella jonkin oman markkinoinnin startti-illan..?
Ehkäpä vaikka pienimuotoisemman, jossa voisi esittää omaa mieltä askarruttavia kysymyksiä, joita ei ehkä noin suuressa joukossa kehtaa esittää.

Tiia Laurila

Fafenenne.fi

OIin paikalla yrityselämään tutustujana, omaa ideaa opiskelijana yritykseksi kehittämässä.Rennossa tunnelmassa ideat lähtivätkin lentämään tai pikemminkin täsmentymään. Seuraavalla kerralla koulutuksessa, johon varmasti tulen, olenkin jo yrittäjä ja voin paremmin myös verkostoitua: johanna24/h NY tänä lukuvuonna ja sitten ilman nuorta liitettä, olenhan jo vanhakin vaikken yrittänyt ikinä kun vaan teheny – vaan pakko alkaa yrittään, tekemisestä maksa kukaan….

Johanna Raivio

uva- ja mediataiteen opiskelija, ammatillinen opettaja (kuva- ja kulttuuri, yhteisötoiminta) ja tuleva yrittäjä

WoW! Kiitos upeasta illasta! Ensin ajattelin, et ei jumankekka, tää on näitä “verkostomarkkinointiajansuuvaahdossajaaivotnarikassa puhujia”. Tuli nähtyä niitä ihan liikaa. Puhuit asiaa. Se asia jäi mieleen. Olet sopivasti hullunerikoinen jotta kuuloelimet rekisteröivät puheesi ja aivot ymmärtävät tuotoksen. Ja kyllä, tuhatmiljuunaa ajatusta sinkoilee pään sisässä. Ne ovat hyviä ja positiivisia ajatuksia. Se on nyt niin, et kääritään hihat ja lopetetaan se agressiivinen odottelu!! Kiiitos 🙂

Hyvä ja sopivan mittainen kokonaisuus. Aika paljon olen sisällön juttuja jo omassa yrityksessäni käyttänytkin – kiitos Tuplaamolive-koulutuksen, mutta kertaus on opintojen äiti. Suosittelisin tätä kaikille yksinyrittäjille, sillä monta vinkkiä on sellaisia, joita voi toteuttaa ilman suuria kustannuksia. Pasi on loistava ja innostava puhuja/kouluttaja, jota voi käydä kuuntelemassa useammankin kerran!

Minna Hänninen

GreenDreams

Erittäin hyvin vedetty. Yleisöllä hyvä henki, avoin asenne. Jaksoi olla mukana. Ei pitkästynyt. Pitää opiskella tietotekniikkaa. Pitää testata saadut opit. Suositella voi kaikille. Jokaisessa asiassa vetäjän/ puhujan/ esiintyjän jne oma saenne, innostus, avoimmuus, ystävällisyys, rakkaus aiheeseen ja kuulijoihin on ydinasia. Se saa ihmiset mukaan. Se vie viestin perille. Tässä illassa olivat nua asiat kohdallaan.

Pekka nuutinen, Raahe

Hei,
ja kiitos todella mielenkiintoisesta illasta! Erittäin vauhdikkaalla ja mukaansa tempaavalla tavalla tuli herätys miettiä ja todellakin uudistaa yrityksen markkinointia ja viestintää. Voin suositella ihan jokaiselle yrittäjälle ja / tai yrityksen markkinoinnissa työskentelevälle!
kiitos, kannatti osallistua.

Esityksessä oli selkeä materiaali ja viihdyttävä esitys. Asiat kerrottiin arki kielellä ja selkeästi. Esimerkit hyviä. Sain uusia ajatuksia ja tietoa eri sosiaalisen media kanavista. Uutta oli Yhdeksän sanan sähköposti ja muutama somen kanavista. Suosittelen niin yrittäjille kuin yrittäjäksi aikoville sekä opiskelijoille.

Markkinointi-iltamat oli BUENO! Hyvää päähän ja persuksille potkimista näin aloittevallekin yrittäjälle. Antoi paljon ajateltavaa, hyviä vinkkejä ja paljon energiaa myynnin kehittämiselle. YES!!
Suosittelen lämpimästi kaikille yrittäjille, aina on jotain parennettavaa markkinoinnissa 🙂

Minna

Turun Silmänilo Oy

Eipä ole tullu aikasemmin tämmösissä tapahtumissa käytyä, nyt kävin ja kyllä kannatti! Kullan arvoisia vinkkejä kaikille sellasille, ketkä lykkää asioita eteenpäin ja nysvää jotain epämäärästä ihan väärissä paikoissa ja väärillä menetelmillä mikä ei kyllä saa kenenkään huomioo. Se kun on niin kiva sählätä ja söheltää… Niin kun minä… Kyse on loppupelissä ihan pikkujutuista ja pienistä muutoksista. Ihan varmasti aion näitä vinkkejä käyttää hyödykseni tulevaisuudessa! Aina on niin kiire mukamas, vaikka eiköhän se kiire ole korvien välissä, tekosyitä, ettei tarvis tehdä mitään. Tää asia pitää vaan ihan ekana myöntää itelleen, ennenkä pystyy ottamaan palautetta ja neuvoja vastaan ja oppimaan virheistään.

Eeva-Liisa Märkjärvi

Sisustuspalvelu EeKulta

Hei!

Ennakkoluuloistani huolimatta osallistuin iltaanne, suositusten perusteella. En löytänyt illastasi parjattua amerikkalaisuutta mutta tärkeää tietoa uusista välineistä edistää markkinointia ja ottaa some haltuun; niitä löysin.

Monista asioista (liittyen juuri sosiaaliseen mediaan) olin jo etukäteen samaa mieltä. Mielipiteeni saivat vahvistusta. Kiitos.

Lohivoileivät olivat erityisen hyviä 🙂

Heikki Syrjänen

hallituksen puheenjohtaja, Pilkku-Tuotanto Oy

Pasille oikein paljon ruusuja, ei yhtään risua 😉 Ajattelin, kun näin tuon mainoksen mitä veetä ? , että mihinkähän sitä taas tuli lähdettyä. Tilanteessa, että juuri oli yt:t tuonut vakityöpaikasta potkut, ja hoitolaa osa-aikaisesti pyörittänyt vähän pattitilanteessa, miten nyt lähtis markkinoimaan. Tämä tuli kun tilauksesta. Olen haaveillut esim. värikkäistä teipeistä autossa ja muutenkin erottautumisesta. ( suomalaiset on vaan niin “ujoa ja varovaista kansaa, että on mietittävä. summa summaarum; En olekkaan hullu, kun olen ajatellut ihan samoin ,kun esitit, Kiitos piiskaamisesta !! Suosittelen kyllä!

Hyvän olon hoitola T.mi Leila Kirra

Ilta meni nopeasti ja paljon tuli ideoita mieleen, piti hartaasti kirjoittaa vielä illalla ylös. Tykkäsin konstailemattomista selkeistä kannanotoista, ei mitään hymistelyä. Suosittelen ilman muuta media-alan kollegoille, ja aion referoida lähipiirille. Tämmöisen illan voisi kohdentaa yrittäjille ja heidän puolisoilleen – voisi lisätä ymmärrystä puolin ja toisin kotona. Tärkeimpien taustajoukkojen on oltava hengessä mukana.

MORO MARKKINAMIES,

Jos sinulla on 40-kympin kriisi, niin itselläni on DIGIRIISI.
Joka tapauksessa ilta oli silmiä avaava, toki jo pitkän aikaa on ollut hakusessa lisätietoa. Ja tulihan sitä, nyt tämä kysyy itseltä niitä perslihaksia, samoja joita tarvin muutoinkin työnteossani.
18- vuotta yrittäjänä, on muutosta tullut, itse en katsele videoita , mutta se asia pitää ottaa haltuun ja ruveta siitä päästä purkamaan tätä “some soppaa”.
Tässä tapauksessa, jotai tapahtui korvien välissä.
Puhelahjasi on voittamaton, ihan parasta

Tiina, Savisiivestä

Kiitos, sain vahvistuksen siitä että olen oikealla polulla ja tulen tulevaisuudessa toteuttamaan ne pöhköimmätkin ideat markkinointisuunnitelmastani!

P.S. Toivoisin että iltamien organisoinnissa otettaisiin huomioon julkisen liikenteen mahdollisuus eli myös autottomat yrittäjät. – Kiitos yrittäjäkollegan löytyi tällä kertaa kyyti kotiin päin 🙂

Heidi Lindroos

adelheid design

Mukavan vauhdikas esitys- ja tosi tärkeää asiaa. Tuttujakin juttuja mutta hyvä muistutus että skarppina pitää olla. Avasin illalla kotiin tullessani elämäni ensimmäisen Twitter – tilini 🙂

Suosittelen kyllä mielelläni muillekin yrittäjille!

Minna Ruohonen

www.kelovee.fi

Hei. Ilta oli huikea! Asia tuotiin esille juuri oikealla tavalla joka herättää ja sai meidät miettimään. Suosittelisin ihan kaikille, koska tuli paljon asiaa ja taitaa koskea valtaosaa meistä. Ja pieni kertaus ei ole pahitteeksi koskaan vaikka kuin olisi homma hanskassa 😉 seuraava projekti on saattaa kotisivut mobiililaitteelle sopivaksi! Siitä sitten jatketaan somessa jne. Iso kiitos!

Sanna ja Ritva Sonkajärveltä,

Eukonkannon pitäjästä,, Ravintola Palomestarista

Markkinointi-iltamat olivat huikean hieno ja toimiva tapahtuma. Sain todella paljon tärkeää tietoa ja varsinkin mielettömästi motivaatiota. Jälkimmäinen tuli todella tarpeeseen ja nyt taas jaksaa porskuttaa. Parannettavaa iltamissa varmasti aina on mutta jotenkin en vain nyt keksi yhtään mitä se voisi olla..:D Käytäntöön aion ottaa ison osan opitusta ihan pienimpiä juttuja myöten. Eli sosiaalisen median laajempi haltuunotto, sähköpostimarkkinointi, annan omat kasvot yritykselle, livevideot (sitten joskus;), jne.

Suosittelen kyllä ihan kaikille yrittäjille ja asiakaspalvelussa työskenteleville.

Iso kiitos..:)

Susanna Aspelund

Sunikorut - Kaikkee kivaa

Vauhdikas, innostava ja hyvin suunniteltu ilta. Oikeasti konkreettisia neuvoja, Erinomainen tilaisuus tavata muita yrittäjiä. Sokerina pohjalla hyvät tarjoilut. Suosittelen sekä iltaa että Suomen Yrittäjiin liittymistä hiljattain yritystoiminnan aloittaneelle tutulleni.

Liisa Kevo

Mioko Oy

Kiitos upeasta illasta, Pasin energia saa pakosti miettimään omia mahdollisuuksia aivan uudesta kulmasta! Kolme tuntia on kuitenkin koulutukselle pitkä aika, varsinkin kun asiaa on niin paljon ja yritys on aivan alkukuopissaan markkinoinnin suhteen. Toimivampi rakenne voisi olla heittää kehään muutama työkalu kerrallaan ja antaa osallistujien keskustella keskenään ja herättää esimerkeillä keskustelua. Tätä kautta olisi ehkä helpompi omaksua työkalut myös omaan toimintaan ja ymmärtää tarkemmin mitä kaikkea itse voisi lähteä tekemään. Ennen koulutusta voisikin pyytää osallistujia miettimään oman yrityksen asiakaskuntaa ja tekemään vähän pohjatyötä. Näin koulutuksen hedelmät kantaisivat mahdollisesti pidempään.

Mukava ilta kaiken kaikkiaan. Paljon tuli uutta, osan olin jo kuullut ja vaikken ole kuin 36v. niin myönnän, että välillä atk jutut meni yli hilseen. Mutta jäi jotain mietittävää ja pohdittavaa tulevaan kunhan ne vaan saa toteutettua. Eli ihan hyvä idea, mut ei toimi meillä 😉

Tsemppiä teillekkin oli mukava tutustua 🙂

Janne Nissinen

Kauppias, Fresto Pattijoki

Hyvin olette ajan hermolla ja arvostin sitä, että olitte käyneet meidän paikallisten yrittäjien kotisivuilla etukäteen tutustumassa.
Oikeasta elämästä kertovat tarinat jäivät mieleen rakentavasti.
Suosittelen oikeastaan ihan kaikille, ei vain ja ainostaan yrittäjille.

Niina Rytkönen

Puustjärven Viehe Oy Iisalmi

Kiitos hyvästä illasta! Sopivaa ravistelua! Uusia ideoita tuli ja olemassa olevia asioita parannetaan. www sivut nyt ekaksi kuntoon, suht pienillä muutoksilla korjautuu. Seuraavaksi markkinointia sos.mediassa aktivoidaan! Jee! Suosittelen kaikille yrittäjille.

Liisa Leskinen

Hiushoitola Saksetti ky

Moi,

Kiitos! Hyvä herätyskokous. Suosittelen KAIKILLE yrittäjille. Paikalleen ei voi jäädä, muutos on pysyvä olotila. Esiintyminen oli mukaansa tempaavaa ja esimerkeissä elämän maku. Kaikki lähtee omasta asenteesta.

Jouni Leinonen

Lametek nosto-ovet

Aika ei tapahtumassa madellut! Kaikki, jotka tarvitsevat draivia tekemiseensä tai vahvistusta omiin touhuihinsa, soisin saapuvan paikalle. Kantavaa & kattavaa kattausta on turha alkaa vatkaamaan sen enempää. Taikuutta kaikki tyynnin, ja itsestä on paljon kiinni katteet myynnin!

Kirsi Kivioja

MainosDraivi

Ensimmäistä kertaa Yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa ja täytyy sanoa että aivan mahtavia ideoita sain. Oma yritykseni perustettu,lupia ja remonttia vaille valmis joten kaikki markkinointiin liittyvä juuri nyt on enempi kuin tervetullutta. Ja onnekseni Raahessa on mahtavia ihmisiä joilta tukea ja apua saa.Suosittelen kyllä tilaisuutta ihan kaikille. Nykyisen työpaikkani markkinointiin sai taas uutta potkua ja sähköpostiosoitteet on kaivettu jo esiin. Pieni näpäkkä viesti yrityksestä ja odotteleen yhteydenottoja. Kiitos erittäin positiivisesta tapahtumasta. Hymyssä suin mukavaa syksyn jatkoa 🙂

Mitä voi sanoa; tällaista persauksille potkimista tarvitsee jokainen pienyrittäjä tässä maassa. Erittäin hienona pidin sitä, että mennään niille pienemmille paikkakunnille eikä aina vaan Helsinki, Turku, Tampere jne.
Pienyrittäjät, yksin yrittäjät, ovat markkinoinninkin suhteen aika yksin eikä monikaan siitä mitään ymmärrä. Hieno tilaisuus ja ihan ilmaiseksi! Pointsit kaikille kiertueen mahdollistajille.

Hei Pasi
Kiitos, että halusit viettää iltasi kanssani -teit minuun lähtemättömän vaikutuksen -voisin jopa sanoa, että en ‘vain tykkää’ sinusta, vaan olen suorastaan ensirakkauden huumassa!
Pasi, aivan loistavaa sparrausta ja uskonvahvistusta niille jossain piilossa muutaman vuoden olleille ajatuksilleni siitä, miten asioita voi hoitaa tai miten elämäänsä elää positiivinen edellä ja yhteisön kanssa yhdessä. Heti tänä aamuna konttorin muille työntekijöille kajautettu ‘hymyilevä huomenta’ sai loistavan tartunnan tässä omassa organisaatiossa.
Jees!! Tämä on loistava päivä!
Kynä sauhuten kirjoitin yöhön saakka ajatuksenvirtana päässä liikkuvia asioita ylös, ettei vaan mikään pääse unohtumaan. Syntyneen listan hommat on priorisoitu, ja pian alkavalla aamukahvitauolla aloitan ‘istutuksen’ työkavereiden mieliin, jotta asiat saadaan vietyä toteutukseen saakka sitoutuneina.

Ajatuksia antava ja rohkeutta peräänkuuluttava ilta joka antoi lisäpotkua omaan yrittämiseen.
Satakuntalaisittain: ei huono;=)

Sain SoMe-herätyksen – toteutan osittain!
Rohkenen suositella kaikille yrittäjille.

Johanna Santanen

Torin Kenkä

Esitys oli erinomainen ja antoi paljon ajattelemisen aihetta. Aiomme yrityksessämme siirtyä markkinoinnissa sanoista tekoihin: kehittää ja uudistaa olemassa olevia kanavia sekä miettiä uusia, meidän näköisiä, juttuja.

Suosittelen kaikille niille yrittäjille, jotka haluavat kehittää oman yrityksen toimintaa sekä parantaa kannattavuutta. (Ei ole pahitteeksi myös henkilökunnallekaan….)

Hienot iltamat ja huippu sparraaja Pasi Rautio. Tärkeää tietoa tuli hauskalla tavalla, eikä todellakaan aika tullut pitkäksi, vaikka ilta olikin pitkä.

Uudet responsiiviset verkkosivuni ovat onneksi melkein valmiit ja FB:ssä hääräilen aika kiitettävästi. Myös muiden blogeja käytän kanavina, mutta paljon on vielä tehtävää. Suosittelen kaikille yrittäjille Pasin iltamia.

Maarit Naakka

Ideakoru

Moi,
Hyvä meininki lavalla.
Ensin ajattelin että parasta on että nyt on lupa pitää naisten pikkareita väärinpäin.
Mutta paras oli Whatsapp asiakasryhmän perustaminen. Olen varma että tämä toimii uudesssa lounaspaikassamme. KIITOS.

Mika Lavonius Kokemäki

Kavalton tilalla meistä vieraista pidettiin todella hyvää huolta. Kyllä sitä oli hetken hämmentyneenä hiljaa, kun tuli ILMAISEEN (sillä yleensähän yrittäjille suunnatuissa jutuissa on ylimääräinen nolla perässä, eikä tällaisilla köyhillä yksinyrittäjillä, jotka miettivät Tokmannin alelaatikolla, voiko ostaa 2€ paidan, ole varaa sellaisiin osallistua…) tapahtumaan ja odotin kahvia (sillä sitä oli luvattu) ja kuivaa keksiä, niin täällähän notkuivat oikeat pitopöydät itse tehtyjä herkkuja, mutta myös niitä terveellisiä vaihtoehtoja – vaikka ei sitä jogurttia 🙂

Koulutus itsessään oli vauhdikas ja idearikas, ajattelemisen aihetta tuli paljon. Ihanaa oli, kun tullessani minua luultiin paljon nuoremmaksi kuin olen (suositeltiin nuoriin yrittäjiin liittymistä), masentavaa on huomata, että sosiaalinen media ja nettimaailma kiitää ohi oikealta ja vasemmalta, kun itse seisoo huuli pyöreänä keskellä… Mutta siihen aion nyt iskeä kiinni ja ottaa entistä paremmin haltuun. Myös “mainosta siellä missä asiakkaasi ovat” jäi mieleen ja sen aion toteuttaa.

Plaseerausta suosittelen jatkoon. Voisiko yrittäjät jaotella maantieteellisen sijainnin mukaan? Itse en tuntenut paikalta ketään ja lähellä istui ihmisiä, jotka eivät ihan osuneet kohdalle joko alan tai sijaintinsa suhteen (tiedän, tiedän, aina joku voi tuntea jonkun joka on potentiaalinen asiakas, yksikään ihminen ei ole turha). Sattumalta löysin kuitenkin muutaman ihan hoodeilla olevan yrittäjän – heidän kanssan voi ehkä jopa suunnitella jotain yhteistä, Verkostoituminen on suomalaiselle vaikeaa ja plaseeraus auttaisi tässä niitä jurompiakin 😉

Kiertuetta olen jo suositellut muillekin. Jos näitä järjestetään edelleen, voisiko olla 1, 2 tai vaikka kolmosluokka? Antaisi uusille lisäpaikkoja, kun vanhan kertaajat (tai muuten vain ilmaisesta jutusta tykkäävät) eivät vie paikkoja ja tämä antaisi myös kouluttajalle mahdollisuuden pilkkoa ja/tai syventää (esim. lyhyempi setti, 2 ryhmää illan aikana. Kun eka porukka kuuntelee, toinen porukka tulee verkostoitumaan ja kun eka porukka jää verkostoitumaan, toinen porukka kuuntelee. Eli esim. eka porukka klo 15-19 ja toinen klo 17-21. Suurin osa yrittäjistä kyllä pystyy järjestämään aamu/päiväaikaakin koulutusta varten.

Aivan mahtava ilta, kiitos illan annista ja järjestämisestä!

Hyvä ilta oli.
Omissa yrityksissämme hyödynnämme antia ihan ensiksi siten, etä nettisivut laitamme uusiksi ja somessa otamme ainakin yhden lisäkanavan käyttöön.
Luulen, että usean alan yrittäjille on hyötyä tästä.

Sanna Hukkanen

Peltolan maatila

Mahtavan piristävä ja konkreettinen setti infoa ja tulevaa tekemistä sopivan tiiviissä paketissa, mutta ei kuitenkaan tiukkapipoisesti. Aion terävöittää, lisätä ja muuttaa asioita verkkokaupassani mm. yhteystietojen, videoiden sekä somen osalta Suosittelen lämpimästi yrittäjäystävilleni sekä yrittäjäkumppaneilleni.

Kiitokset hyvästä ja asiapitoisesta setistä. Sun juttu toimii kuin junan vessa. Yhtä varmasti.

Super ihana ilta, vedet silmissä sai sinulle nauraa 😉
Sain paljon ideoita. Osasit tsempata porukkaa, ajattelemaan onko kaikki markkinointi kunnossa. omalta osalta oli korjattavaa, mutta laitetaan kuntoon.

Soili Vanhatalo

Kenkä-Casa Ky, Laivurinkatu 15 92100 Raahe

KIITOS! Inspiroiva ilta… juu kyllähän sitä on tienyt kaikenlaista… mut nyt lähdetään mukavuus rajoja rikkomaan – #AlkkaritNurinperin #SuuPieletYlös

Minna Paulin

#Markiisitar

Oli mahtava!

Koulutus ja stand-up -ilta samassa. Mikäs sen mukavampaa?

Ilta oli hyvä, mutta minun asiakassryhmäni ei kaytä tietokoneita.Joten ei välttämättä vielä minua koske kaikki asiat mitkä illassa tulivat esille. Mutta ehkä ajan myötä kun päästään asiakaskunnassa iän alaspäin. Nyt ovat suurin osa 85-90v välillä.

Oli erittäin mielenkiintoiset “iltamat”, kiitos Pasille. Olen vasta perustamassa yritystä, joten koin sisällön todella tarpeelliseksi ja on varmasti apua markkinoinnissa. En ole edes osannut ajatella mitä kaikkea minun tarvitsee/voin tehdä. Aion suositella kaikille yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville.

Monipuolisesti käytiin markkinoita läpi.Osa asioista oli minulla jo kunnossa,mutta joihinkin ehkä jo omiinkin ideoihin sain hyvän vahvistuksen.Sopiva kestoltaan,ehkä jotain käyttäjäkokemuksia olisi voinut kuulla.

Kiitos, oli hauska ilta. Asiat kävi selväksi ja jäivät mieleen tarinoiden kautta. Hyvä että yhteistyökumppanit olivat myös aktiivisessa roolissa, eikä niin kun yleensä, pelkkinä logoina slaideissa.

Asiallinen tapahtuma, kyllä. Olin aikonut muuttaa nettisivuja, mutta nyt en sitä teekkään siinä laajuudessa mitä oli aikomus. Saa nähdä miten käy.
Kiitos

Kyllähän Pasi on energinen, positiivinen ja sympaattinen sälli. Ei ollut ylimielinen. Tosi mukaansa tempaava ja joitakin uusiakin juttuja tuli. Suosittelen.

Aiheellista persiille potkimista, sopivasti huumorilla höystettynä ja supliikisti esitettynä. Siis kiitos illan annista.

Aivan upea tilaisuus. Aika meni siivillä ja Pasin esiintymistä katsoi ja kuunteli mielenkiinnolla (tosin posket kipeänä nauramisesta )
Koska olen tuleva uusi yrittäjä, tänään nimittäin lähti paperit postissa niin tämä tilaisuus antoi minulle vinkkejä ja rohkeutta toteuttaa erillaisia markkinointikeinoja tulevaan yritykseeni.
Lisäksi sain paljon uutta tietoa sekä vinkkejä tulevaan ja ehkä jo tulevia yhteistyökumppaneitakin.

Oli hyvä ilta ja asiaa oli paljon! Kiitos!

Ilta oli suorastaa päräyttävä! Oli vaikea saada illalla unta tuli niin paljon ideoita ja ajatuksia mieleen. Miehelle pulputin ihan hulluna ajatuksia, no eihän se niistä kiinni saanut, taisi olla hieman jäsentämätöntä ideointia ilmassa. Kiitos!

Tiina

Tiinan Treenipalvelut

Hei! Hyvät iltamat kyllä oli! Suosittelinkin jos sitä yhdelle muusikotutulle. Varmasti apuja ja hyviä vinkkejä sieltä suunnalta tulee kuten havaittua.

Hanuri on mustelmilla vieläkii… silleen hyvällä tavalla 🙂 Nyt vaan soveltamaan opit omille aloille ja toimeksi. Kiitos!

Kiitos mielenkiintoisesta illasta. Oli asiaa mikä oli osittain jo tuttuakin ja oli hyvä virkistää muistia niiden osalta ja teit sen mieleen painuvalla tavalla.
Uuttakin asiaa tuli ja verkostoitumis osiot olivat oikein hyviä myös. Sain uutta innostusta ja rohkeutta lähteä toteuttamaan jo mielessä pyörineitä asioita. Nyt vain kääritään hihat ja toimitaan.

Todellakin herättelevä, kannustava ja mukavalla tavalla eteenpäin potkiva ilta! 🙂 Markkinoinnin kehittämiseksi aimo annos työkaluja ja itselle rohkeutta toimia. Suosittelen jokaiselle yrittäjälle ja yrittäjyydestä kiinnostuneelle. Illasta saa varmasti jokainen jotakin. Kiitos! 🙂

Markkina iltamat koulutus oli herätys SoMe – maailmaan ja markkinointiin ! Sopivasti tiivistetty kokonaisuus joka sai “vanhankin´” yrittäjän heräämään !
Kiitos herätyksestä ja potkusta persuuksille!

Eero Paakki

P-Flagon Oy,Raahe

Pasilla on rautainen ammattitaito myynnin edistämiseen ja markkinointiin! Koulutus oli show, eikä tylsä luento. Tulen todellakin uudestaan!

Rantala Agency

Kiitos illasta joka antoi paljon :D. Oli todella hyvä ilta. Iso kiitos!

Loistava koulutus. Minulle on useampi eri paikkakunnilla käynyt tuttavani kehunut samoin.

Tsemppiä eteenpäin ! Teet hyvää työtä. 🙂

Ilta oli innostava ja informatiivinen. Pidin todella paljon Pasin tavasta esiintyä ja kouluttaa. Kaikesta näkee, että Pasi myös elää kuten kouluttaa: erottuu massasta. Ja tekee sen tyylillä.

Saija Hakonen

Suomen Kiinteistölämpö Oy

KIITOS, ihan mahtavat markkinointi-iltamat! Sain juuri sitä tietoa ja rohkaisua, jota aloittelevan yrittäjän polullani olen ollut vailla. Nauruhermotkin saivat hierontaa.

Jenni Tanski

www.honeymoonhunaja.fi

Kiitos!
Tuli paljon uusia eväitä etenemiseen ja tällä hetkellä lievästä ahdistuksesta huolimatta tuntuu että täältä markkinoinnin suosta voisi päästä vielä ylös!
Tänä aamuna jo tehty tarjouspyyntö ammattivalokuvaajalle ja tsekattu erilaisia sähköpostimarkkinoinnin mahdolisuuksia! Suosittelen kaikille!

Marjo

Matruska Ky

Ilta oli innostava ja todellakin kannatti tulla. Myös yleisön joukossa oli paljon iloisia ja energisiä tyyppejä ja verkostoitumista tapahtui paljon.Paluumatkalla oli yhtiökumppanin kanssa todella paljon keskusteltavaa. Suosittelen!

Virpi Limatius-Pitkänen

Suomen VEP-Palvelut Oy

Oli tuttua juttua mutta paljon myös uutta. Kaipasin tsemppiä ja potkimista ja sitä sain. Innostava esitys, onneksi lähdin! Huomenna tilaan autotarroja tekstillä ‘vaikea olla vaatimaton kun tulee Camping Sysmästä’ ja varaan itselleni kaikki domainit, myös omalla nimellä. Googlenäkyvyys kuntoon ja kotisivuremontti alkuun. Joka tiistaiaamu aion miettiä vain markinointia ja tehdä suunnitelman miten se hoidetaan. Kiitos!!

Mia Kärkkäinen

yrittäjä, Camping Sysmä

Aivan käsittämättömän mukaansatempaava, markkinoinnin silmiä ja sydämiä avaava ilta!

9 sanan avoin tilitys ja huutomerkki kaupan päälle 🙂
Kiitos!

Carita

UULATUOTE Oy

Suosittelen kaikille yrittäjille.
Osa oli tuttua. Osa uutta.
Loistava esitys.
Tarkastelemme markkinointiamme.

Mahtava ilta ja konkreettisia vinkkejä. Illan pitäjä kokonaisuudessaan valloittava.

Hieno shöw. Pisti ajattelemaan miten sitä itse erottuu tuolla internetissä. Nettisivut alkavat nyt uudistumaan ja sloganin keksiminen tyyliin “kaupungin syvimmät kuopat” on ideariihessä. Loistavaa kaiken kaikkiaan.

Ring Ring Oy

Huippuhyvä puhuja / esiintyjä, paljon tuli päivitystä omiin tietoihin ja taitoihin.

Heidi Leinonen

Savon laaturakennus Oy / Iisalmen Yrittäjät ry

Mahtava ilta ,paljon ajettelemista ja tietoa.Kiitos!

Maire Halonen

Halosen Kotineule ja Kotipalvelu

Hieno ilta. Paljon uutta minulle ja sopivasti kysymys merkkejä ilmassa. Hyvää läppää sopivasti.

Huikeen hauska ja hyödyllinen ilta. Suosittelen lämmöllä kaikille yrittäjille & freelancereille käymään Pasi Raution luennoilla. Paljon tärkeää asiaa markkinoinnista, myynnistä ja kaikesta huumorilla höystettynä. Kiitos!

Pirjo Isorinne

Onnellinen.fi

Teen markkinoinnin suunnittelua ja valokuvausta B2B ja B2C. Aina oppi jotain uutta ja markkinointi-iltamista jäi käteen aimo annos mahtavia vinkkejä ja sometärppejä. Iso kiitos!! Pasin lavaveto oli jotain ihan muuta kuin mihin ollaan totuttu. Mukavan rento ja vauhdikas.

Jaakko Mylly

Jäljen Jättiläinen

Ilta oli todella hyvä ja antoi ajattelemisen aihetta varmaan muillekin, kuin minulle.
Pasin esitystyyli on ei jätä ketään kylmäksi.

Asko Salminen

Satakunnan Palvelutaksi Oy

Siis kaikillahan on teknisesti ottaen käytettävissä tismalleen samat markkinoinnin keinot. Mutta vain osalla on tarpeeksi m*naa tehdä se erottuvalla tavalla. Oikeesti: mitä pahimmillaan voisi tapahtua? Antaa palaa vaan! Sparraaja sparraa itseään 🙂

Elina Arasola

SmartUp Oy

Hei,
Ilta oli erittäin mielenkiintoinen ja viihdyttävä. Pasi on hyvä tarinankertoja, innostava ja osaava.
Aioin ottaa somea vahvemmin haltuun, kiitos rohkaisusta.
Taide ja kulttuurin tuottaminen “yrityksenä” luo omat haasteensa, mutta tästä on hyvä jatkaa.
Kiitos

Suosittelen Pasi Raution Markkinointi-iltamia kaikille liike-elämässä toimiville. Mahtava esitystapa ja uusia näkökulmia. Kiitos! Hieno tilaisuus!

Katriina Ekholm

Fennia

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. Hyvä lisä jo keväällä alkaneisiin toimenpiteisiin.

Kiitos paljon, ihana tavata näin positiivi sta ihmistä, inspiroit, sytytät, sisältö oli tuttua, jäi hyvä mieli(niistä 99%)

Kiitos. Marilta oli Hyvä ilta. Sain uskoa omaan tekemiseen.

Jani Viitasaari

Klacon Oy

Olen nyt paljon varustautuneempi tulevaan kuin mitä ikinä uskoinkaan eli ylitit odotukseni, yltiöhumanistikin pysyi kärryillä ja ymmärsi mistä puhuit! Tulta vaan nyt roihuttamaan tästä eteenpäin! Suurkiitos!

Kaarina Valtanen

Tuurintupa Turku

Ilta oli hyvä, asiapitoinen, aika käytettiin tehokkaasti, asiat esitettiin mehukkaasti huumorilla höystäen. Olin YLLÄTTYNYT. Konkarina sadat markkinointikurssit käyneenä tämä toi raikkaan piristyksen.

Simo Puustelli

Satmatic Oy

Ihan huikea ilta. Vaikka kuinka yritän en löydä mitään negatiivista:)
Yritän nyt kiinnittää huomioni omaan käyttäytymiseen sekä enemmän hakeutumaan paikkoihin, tilaisuuksiin missä mahdollinen asiakaskunta viihtyy. Iäkkäät ihmiset.

Alina/Anne Lindström

Hoiva- ja Kotipalvelu Oy

Aivan loistava ilta! Tuhannet kiitokset! Miljoona ideaa ja visiota sinkoili päässä niin, että unikaan ei meinannut tulla – aamulla sitten ryhdyin heti toimintaan!

Petra Pikkanen

Ilo ja onnekas

Moro, olipa antoisa ilta! Tilannekomiikka piti virkeänä ja sisältö oli asiaa. Yleisöllä ei ollut (?) tarvetta kysymyksille, koska esitys osui osallistujien kokemuksiin. Persoonallinen esitystapa oli myös viesti, esimerkki erottumisesta, joka oli myös se viesti.
Verkostoitumisaktiivisuus oli parasta, mitä olen vastaavissa tapahtumissa koskaan kokenut.

Esitys oli innostava, ehkä liian nopeasti selvitetty.
Suosittelen nuorille yrittäjille.

Mahtava tilaisuus, energinen ja energiaa antava, perustyökalut markinoinnille ja erityisesti verkossa toimimiselle. Hyvä rakenne: perusta, täytyy huomioda, hyvä huomioida ja sekaan älä missään nimessä tee tätä…
Vien käyttöön siten, että käyn läpi omat prosessit ja otan aikaa 15 min päivässä tekemällä sitten niitä asioita.

Jukka Mäensivu

Strang Company Oy

Hei
Minä olen jo eläkkeelläoleva pienyrittäjä ja tiedän miten tärkeää on itsensä myyminen. Ei ole mitään väliä sillä miten taitava olet ja miten hyvä sun tuote on jos sitä ei kukaan muu tiedä.
Siksi patistin tyttäreni ,joka on aloitteleva yrittäjä mukaan iltamiin. Vähä pitkinhampain se lähti, mutta kyllä sillä oli pää sauhunnut niin, ettei saanut seuraavan yönä nukuttua. Erittäin hyvä juttu.
Tytöllä on hyvät asetelmat kunhan saa vähän rohkeutta, itseluottamusta, tietoa ja potkimista pyllylle. Siitä tulee hyvä
Maailma muuttuu. Uusi sukupolvi – uudet kujeet

Hyvä, suora ja informatiivinen ilta. Kerrankin sai ihan konkreettisen työlistan, jolla lähteä liikkeelle. Sama pätee printtimateriaaliin: konkretiaa oli riittävästi jotta oma-aloitteinen voi lähteä työstämään jo tältä pohjalta.

Hyvä setti Pasilta! Muutenkin loistava ilta ja paikka verkostoitua muiden yrittäjien kanssa. Olin illan jälkeen niin liekeissä, ettei meinannu tulla unikaan silmään seuraavana yönä! 😉

Pasi on huikean hyvä esiintyjä: tehnyt nöyrän valmistautumistyön, mutta lopputulos vaikuttaa silti spontaanilta ja hauskalta – ja todennäköisesti juuri siksi.
Sisällössä parasta on se, että ei tutustuta markkinoinnin teorioihin, vaan käydään läpi konkreettisia asioita, joita moni yrittäjä voi viedä illasta mukanaan suoraan arkeensa toteutettavaksi.

Oili Valkila

Viestintä- ja vuorovaikutuskouluttaja, Will & Way

Loistava ilta! Viestisi meni perille, jota koko kokonaisuus tuki hienosti.
Asiaa olisi ollut varmasti enemmänkin, kuulijana ei vain olisi kyennyt enempää yhtenä iltana vastaan ottamaan. Väki näytti tyytyväiseltä ja muutamia fanejakin bongasin.

Mahtavan energinen ja mukaansa tempaava esitys. Illan antimista varmasti jokainen löysi jotakin itselleen, uusia ideoita, ahaa-elämyksiä ja syyn vilkaista peiliin, jos kauppa ei käy. Kiitos Pasi, toivottavasti kunto kestää turneen loppuun saakka !

Suomalaiseen tapaan pitää todeta ensin että muuten hyvä juttu mutta kinkkupiirakat olivat vielä jäässä kun niitä tarjottiin…

Mutta jos oikein asiaa niin; Kiitos että sain osallistua.
Esitys kaikkineen oli erittäin silmiä ja mieltä avaava. Paljon asiaa erittäin hyvään ja viihdyttävään kehykseen istutettuna. Tykkäsin!
Asioita joita on jo itse pyöritellyt käsissään mutta ei oikein ole tiennyt mitä niillä tehdään… Herätti ajattelemaan…. Suoranaisista työkaluista puhumattakaan.

Erinomainen piristys yrittäjän arkeen!
Olen jo suositellut Facebookissa kiertuetta.

Tuskallista on kuitenkin se, että tarpeelliset välineet, kuten kotisivun luominen, ovat pienyrittäjille liian hintavia (min 1200€ paikalla ollut mainostoimisto).
Siihen lisäksi ammattikuvaajan ottamat tuotekuvat yms.
Ei ihme että omat kotisivuni uinuvat kunnostusta kaivaten.
Hunajapurkkeja myymällä summa kertyy tosi hitaasti etenkin tällaisena katovuonna.

Maaret Virtanen

Katajanokan Preset Oy/ PROMESI

Mahtava ja inspiroiva ilta. Minä toimin yrittäjänä ja tarjoan markkinoinnin palveluja. Vaikkakin illassa tuli paljon samoja asoita esiin, joista puhun omille asiakkaille, sain sekä vahvistusta omiin ajatuksiini että uutta näkökulmaa. Asiakkaitani oli myös paikalla ja oli hyvä, että he kuulevat markkinoinnista ulkopuoliselta. Saimme asiakkaideni kanssa heti ideoita, joita lähdemme yhdessä toteuttamaan. Hienoa, että tällaisia kiertueita järjestetään! Yrittäjät hoi, kannattaa osallistua!

Liisa Gartz

Markkinointi Liisa Gartz

Kiitos vauhdikkaasta esityksestä!
Pidin tyylistäsi tuoda asioita esille.
Ehkä itse olisin kaivannut vähän lisää käytännön apua muuhunkin kuin pelkkään some-elämään ja sähköisiin palveluihin. Eli käytännön vinkkejä ihan myyntitekniikkaan, mutta siitä toivottavasti kuulemme toisen kerran 🙂
Mukavaa syksyä Sinulle!

Pasi Rautio on puhujana motivoiva. Yrittäjillä on työssä paine, jota ainoastaan yrittäjät ymmärtävät. Sosiaalisen median vinkit olivat hyviä.

Toisaalta luentoa olisi voinut tiivistää. Porukka olisi ehkä voitu jakaa eri sisältöisiin ryhmiin. Ehkä vähän liikaa diipa daapa juttua.

Ihmisten herättely lakritsipusseilla oli virkistävää.

Suosittelen!
Esitys ravistelee sopivasti kuulijaa ja antaa käytännön miettimisen aiheita sopivan mukavalla tavalla. Tämän illan aikana kukaan ei nukkunut!

Kiitos Pasi & kumppanit!

Olipa ajatuksia herättävä ilta!

Ankeuttaja kahvikoneella on taklattu, kääritty hihat ja alettu jo toteuttaa ensimmäisiä steppejä. 9 – sanan sähköposteja lähti maailmalle, ehdotettiin tj:lle, että mennään firmana tinderiin, linkedin on täynnä “kaveri” pyyntöjä ja yhteistyökuvio virityksiä, ja uudistettujen käyntikorttien tilaus lähetetty.

Sain mieletöntä energiaa ja iski inspiraatio. Sain heti paljon tietoa siitä mitä olen tehnyt väärin ja kuinka teen asian oikein. Pasin positiivinen asenne tarttui ja teen kaikkeni jotta positiivius ei sammu ja pyrin viemään sitä eteenpäin. Kirjat ovat hyvä apu mutta kun joku vielä lisäksi sanoo sen ääneen niin menee paremmin jakeluun, kiitos siitä Pasi. Verkostoitumista ei koskaan ole liikaa meille yrittäjille. Pasi sai minut ajattelemaan asiaa perinpohjaisesti ja monesta eri näkökulmasta. Hyviä vinkkejä joita voin jakaa myös asiakkailleni.

Salla Vehkakoski

Provero Oy

Oli mahtava ilta sain paljon uutta tietoa markkinoinnista ja uusia ideoita.

Kiitos illasta.
#pasionkingi

Leo Martikainen

Iltamat oli aivan mahtavat. Paljon hyödyllistä tietoa ja neuvoja herätellä firmaa kehittymään. Tuun suosittelemaan tutuille pienyrityksille. Toivon että käytännössä toteutuisi perustan kunnostaminen. Siitä meidän on lähdettävä.
Kiitos Pasi, tykkään sinusta ☺

Kiitoksia Markkinointi-iltamasta kaikille järjestäjille.
Paljon oli hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin liittyen.
Suosittelin iltamaa heti muille verhoilijoille.Kannattaa mennä paikalle.
Syksynodotusta

Terhi Strengell

Akaan Verhoomo

Kiitos uusista näkövinkkeleistä. Suosittelen #marilta kaikille yrittäjille.

Kurssin anti oli hyvä ja ajatuksia herättävä, peiliin katsomisen paikka, kuten sanoit. Voin suositella!

Hieno ilta, tuli paljon hyvää piiskausta! Kiitos kovasti!

Marja Pönni

yrittäjä, www.mainiotliikelahjat.fi

Hei,
Kiitän tapahtumasta, ylitti sen mitä odotin ja odotinkin paljon otsikon perusteella. Työkirja on loistava muistuttaja mistä kaikessa on kyse. Se jää näkyville työpöydälle. Sosiaalinen markkinointi videoineen, blogeineen menee meillä käytäntöön. Keskitymme enemmän yhden paikan profilointiin ja sen markkinointiin.

Mainio ilta, jossa ei aika käynyt pitkäksi työpäivän jälkeenkään. Dynaamista ja asiakasta arvostavaa tietoa klassisen kauniissa ympäristössä. Kunniamaininta hyvin tehdystä Power point- työstä. Ei kalvosulkeistunnelmaa

Erittäin inspiroiva ilta. Esityksessä oli juuri sopivasti “Amerikan tyyliä” mukana. Markkinoinnissa löytyy aina kehitettävää ja tämä ilta antoi taas lisäpuhtia ja työkaluja omaan tekemiseen.

Tuomas Jaakkola

Kuutiomedia Oy

Kiitos antoisasta markkinointi-iltamasta. Uutta virtaa tekemiseen ja monia ajattelemisen arvoisia asioita.

Petri Eriksson

Juhlapesu Lohja

Inspiroiva ja positiivinen ilta.

Ilta oli virkistävä muistutus: mikään ei ole itsestään selvää eikä mahdotonta.
Iloinen mieli vie eteenpäin!

Hyvää asiaa viihdyttävässä muodossa. Kiitos 🙂

Liisa Karling

Studio Karling Oy

Ilta oli jälleen todella innostava! Vaikkakin mentiin melkein samalla materiaalilla kuin viime vuonna, niin hyvänä muistutuksena ne asiat oli, moni kun taas unohtunut.. Hupsis! Kiitos huikeasta illasta!

Suosittelen kaikille henkilöille jotka tekevät asiakas palvelua.
Ilta on mielestäni onnistunut sisältää asiatietoa ja viihde arvoa sopivasti.
jo toimivien markkinointi toimenpiteiden yhdistäminen tukemaan toisiaan.

Harri Ojala

Kuntokeskus Kanava

-Kuulijalle jää mieleen esimerkit elävästä elämästä – jatka sillä mallilla :o) !
-Aion kokeilla omassa työssäni annettuja vinkkejä esim. 9 sanan sähköposti jne.

Markkinointi-iltamat herätti paljon ajatuksia mihin pitäisi markkinoinnissa kiinnittää enemmän huomiota. Kuinka hyödyntää sosiaalista mediaa ja kuinka kohdistaa ja ajoittaa omaa mainontaa oikein. Toteutus oli mielestäni hyvin onnistunut, missään kohtaa ei tullut tunnetta, että milloin tämä loppuu. Humoristinen ja hauska tapahtuma. Kiitos ajatusten herättämisessä.

Erja Heinonen

Tmi Villapöllön

Loistava tilaisuus – Pasi on oikeassa työssä, jatka tuolla linjalla! Uskon, että moni yrittäjä sai KÄYTÄNNÖN eväitä markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen. Ennen kaikkea perssulkien ravistaminen aika ajoin on tärkeää, ja sitä iltamissa myös tehdään. Koko Suomi tarvitsee tällaista!

Itse sain lisäantia somen työkaluihin ja henkistä varmennusta eri kanavissa toimimiseen.

Tosi onnistunut ilta, niin järjestäjänä kuin osallistujanakin, kiitos. Itselle tullut vain hyvää palautetta osallistujilta. Olen suositellut yrittäjäkollegoille osallistumista tuleviin iltamiin. Kuunneltu mm. Kuusamon matkan aikana vlogejasi.
Omia kotisivuja olen tarkastellut kriittisesti!! 9 sanan meilejä lähtenyt jo useita.
Paljon hyötyä ja työkirja mahtava työkalu. Tsemppiä tuleviin.

Inspiroiva ilta! Oli kiva kuulla, että oman yrityksen markkinoinnissa moni asia on jo kunnossa, mutta petrattavaakin löytyy.. Heti lähti pari “yhdeksän sanan sähköpostia” asiakkaille 😀

Taina Hiltunen

SisustusTaina

Mielestäni Pasi osasi tiivistää hyvin mielenkiintoisella tavalla mitä tämän hetken myynniltä ja markkinoinnilta vaaditaan. Ala menee hurjaa vauhtia eteenpäin ja siksi tämäntyyppisiä kickoff-iltoja tarvitaan – kiitos!

Kun etsii wordpress webhotelli -palveluita niin toi mainostettu xetnet tulee esiin. Mutta niiden sivulla on vain 150 sanaa.

Meinasit että google ei lue alle 358 sanan sivustoja. Mitä tuo sitten meinaa xetnetin tapauksessa?

Esitys oli mainio muuten kaikin puolin.

Ja tykkäsin että slidet nettisivulla ei sisällä animaatioita.

Henri Tuhola

Edumo Oy

Moi,

Kiitos hyvästä illasta Valkeakoskella. Tulemme kokeilemaan useampia juttuja joista puhuttiin tapahtumassa. Suosittelisin tätä kaikille ja varsinkin
niille jotka ovat pitkään tehneet myyntitöitä.

Rane Suomio

varipalvelu@gmail.com, Tampereen Väripalvelu

Hei Pasi.

Kiitos mahtavasta illasta, en muista olisinko koskaa jaksanut istua luennolla korvat höröllä alusta loppuun asti 😉
Upeeta työtä Pasi + apujoukot!!
Jos joskus voisin auttaa sinua Valaisin ja sähkö asioissa niin elä epäröi, autan mielellään.

Jukka Pesonen

Parkkivalo Oy

Moi Pasi,
Sain vinkkiä aiemmin iltamissa olleilta että kannattaa osallistua, joten järjestin aikaa ja voin sanoa KANNATTI HERÄTÄ! Todella hyvää oli konkreettiset vinkit, jotka varmistivat että oikeita asioita on tehty ja niitä kannattaa puurtaa eteenpäin vaikka jossain hieman vastatuuli puhaltaisikin.

Jari Ahola

Myynti- ja markkinointipäällikkö, Nuorisokeskus Marttinen, Kokous- ja Juhlatalo Marttinen

Yksi parhaista koulutustilaisuuksista, johon olen osallistunut. Tarjolla oli täyttä asiaa viihdyttävässä muodossa. Esitetyt ideat ja ajatukset olivat hyviä ja toteuttamiskelpoisia niin pienessä kuin suuremmassakin yrityksessä. Olen omalla vajaat kolme vuotta kestäneellä yrittäjän taipaleellani tullut pisteeseen, jossa perusasiat yrityksen sisällä alkavat olla kohtuullisen hyvällä tolalla, mutta nyt pitäisi saada se näkymään paremmin myös ulospäin. Iltamat antoivat siihen runsaasti eväitä.

Jari Lampila

Apteekkari, Uuraisten apteekki

-ajatuksia herättelevä setti
-vihkonen hyvä
-kannustavat musiikit
-kisat herättelivät porukkaa horroksesta jos niin oli päässyt käymään
-verkostoituminen ei alussa niin hyvin temmannut itseäni mukaan, verkostoituminen tapahtuman välissä toimii itselleni paremmin
-hyvä äänentoisto
-innostava aihe
-asiapitoista sisältöä hauskasti ilmaistuna
-hienoa että osallistujissa oli myös “vanhoja jääriä”, jotka tarvitsevat tämän tyyppistä suuresti

Sopivan innostava! Ideat olivat riittävän maanläheisiä pienellekin yritykselle, jossa ei erityistä markkinoinnin osaamista. Tarinoita saisi olla enemmänkin – innostavia ja hauskoja tarinoita lisää! Kiitos illasta!

Jaana Wiik

Wiik Solution Oy

Voe taivas ku Pasi tykitti kovaa ja positiivisesti. Tai kyllä sitä sai myös hieman kylmääkin kyytiä, kun omat perusasiat eivät vielä ole oikein kunnossa. Esityksen ja koulutuksen rytmi oli hyvä. Verkostoitumiseen oli varattu juuri riittävästi aikaa ilman turhia pakkoverkostoitumisohjauksia.

Vien käytäntöön ainakin yhden kalenterimerkinnän jokaiselle päivälle. Kalenterimerkinnässä lukee jatkossa, ” Miten minä voisin auttaa vielä enemmän asiakkaitani? Miten voisin erottautua massasta?”

Markus Pellikka

myynninvalmentaja, mielenvalmentaja, innovaattori, itse@markuspellikka.fi 0405932461

Esitys oli suora ja puhutteleva niin kuin pitääkin. Kansankielellä kaikki sanottuna menee paremmin viestikin perille. Aika kului nopeasti eikä sen kulua huomannut. Se on hyvä merkki. Sisällössä voisi ehkä mennä syvemmälle konkreettisten esimerkkien myötä referenssejä käyttäen ja kertoa lyhyesti sen kuinka matala kynnys oikeasti on mennä esimerkiksi yrityksen someen. Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on kautta Suomen ongelmana se, että he ajattelevat “me ollaan niin pieni, että emme tarvitse liiketoimintasuunnitelmaa, myyntibudjettia, ydinviestiä tai strategiaa”. Minun mielestäni kaikki sen tarvitsevat jollakin tasolla. Tästä olisi hyvä kertoa myös. Eli älä ammu haulikolla vaan tähtää kiväärillä. Pasi taisikin tykin mainita 😉 Suosittelen, tottakai!

Paljon tuli hyvää asiaa, ja mihin kannattaa paneutua, laittaa tietoja. Ihan kaikkea en ymmärtänyt, vaatii perehtymistä. Luento oli mukavaa ja joustavaa kuunneltavaa, aika mennä hurahti nopeasti..
Verkostoitumista olen vähän arka ja huono tekemään, mutta varmaankin aikaa myöten sekin luontuu. Kaiken kaikkiaan hyvä ilta, vaikka vähän epäröin sinne tullakin. Kiitos loistavasta esityksestä!

Loistavaa settiä taas! Kiitos! Yhteistyökumppaneista vaikea somettaa kun ei löydä kaikkien tilejä. Mut muuten #marilta sai taas muutaman twiitin ja snapin ja facebn ja instankin 😉
Some on ihmisen parasta markkinointia!

Sanna Jylänki

Redesan Oy

Ilta oli käytännönläheinen ja sopivan tiivis. Asia oli itselleni osittain tuttua, mutta aina sitä jotain uuttakin oppii. Itselleni sosiaalinen myynti ja tulirinki herätti ajatuksia, jotka ovat siirrettävissä omaan liiketoimintaan. En keksi juurikaan mitään parannettavaa. Suosittelen tapahtumaa kaikille yrittäjille tai yrittäjäksi aikoville. Itse olen ollut yrittäjänä 22 vuotta ja käynyt lukuisissa vastaavan tyyppisissä tilaisuuksissa mutta kun yrittäjä/yritys ei ole koskaan valmis ja maailma muuttuu koko ajan, niin tästä on ehdottomasti hyötyä.

Juha Peltoniemi

Peltoniemi kalusteet

Markkinointi-iltamat oli “napakymppi” minulle!
Olen alkava yrittäjä ja markkinointi on uutta, vaikka olisi varmasti iltamista ollut “vanhoille konkareillekin” päivittämistä.
Ja ei siinä vielä kaikki, kyllä sai nauraa. Olisi kaikki luennot saman tyylisiä 🙂
Seuraavat päivät mennytkin hymyssä suin Super energisenä oman yrityksen markkinointia kehitellen.
KIITOS Teille!

Viihdyttävällä tavalla innostava ja erittäin arvokkaan asian keskeisiin osiin tarttuva mukaansa tempaava esitys. Vuorovaikutusta oli vähän, mutta riittävästi. Olen saanut runsaasti kiitosta tilaisuudesta ja sitä on pidetty erittäin onnistuneena ja ajatuksia takovana. Minä mielistyin sanaan Tulirinki.

Mahtavaa, ravisuttavaa! Muistutus siitä, että myös pienet asiat ja asennoituminen ovat supertärkeitä. Aina ei tarvita valtavaa rahapottia markkinointiin, jotta asiat saadaan kuntoon. Tai toisaalta valtava satsaus markkinointiin ei takaa tuloksia, jos palveluasenne on vinksallaan.

Iso kiitos. Sytyin. Tulin täyteen ideoita. Kotivut pesivät kasvonsa heti seuraavana aamuna. Olet oivaltanut Pasi oikeastaan ikivanhan menetelmän, jonka Jeesus toi “markkinoille”, Hän ei tyrkyttänyt itseään vaan kysyi “Mitä tahdot, että Minä tekisin sinulle?” Tämän moni meistä uskovista on unohtanut. Olet ansainnut tietotaidostasi ablodit ja siitä kuinka oivaltavasti käytät sitä. Kiitos jo nyt lämpimistä sähköposteistasi. Suosittelen kaikille tässä ajassa yrittäville. Tarvitsemme tätä tietoa ollaksemme olemassa 🙂

Nina Siekkinen

ninamissio.fi

Osaava, herättävä, hieno ja todella ajankohtainen esitys. Suosittelen!

Mielenkiintoisella tavalla toteutettu, melkein kuin hyvä stand up -esitys 🙂
Ajattelin kateellisena, että miten joku voi olla noin sujuvasanainen ja hyvä esiintyjä! Ehkäpä sieltä jotain voi ottaa omaan käyttöön. Olen käytännön työssä pyrkinyt erottumaan joukosta – pitäisi vielä osata tuoda se markkinointiin. Kiitokset Pasi!

Mielenkiintoista sisältöä markkinoinnista, tekee markkinointityön teräväksi. Lisäsin heti viestintää somessa. Suosittelen tilaisuutta kaikille yrittäjille ja järjestöille.

Riikka

Virkistävä, aito, hauska. Mitä sitä yrittäjä muuta toivoo.

Hieno markkinointipläjäys ajankohtaisista markkinointimalleista!

Pasilla mainio tyyli lähestyä juroa suomalaista yrittäjää asiantuntevin huumorin keinoin. Pitkään aikaan ei ole hymyilyttänyt noin paljon!

Tommi Hinno

Toimitusjohtaja, Ranua Zoo

Ilta oli loistava. Opin pajon uutta ja tuli myös vahvistusta omille ajatuksille.
Oli niin hyvä että en osaa sanoa mitä pitäisi parantaa.
Tuota voi suositella kenelle tahansa.

Aarno Korpikannel

Korpikannel 1957 ky

Markkinointi-iltamat oli kuin pieni loma! Repäisi irti arjesta huolella. Perusasioiden äärellä, reilusti suoraan sanottuna ja reippaalla annoksella “amerikkaa” höystettynä. Kiitos!

Sanna Toijala

visualisti ja kouluttaja, VAAO

Markkina iltamat Kemijärvellä 7.8 oli antoisa ja informatiivinen. Illan esiintyjä ei jättänyt ketään kylmäksi eikä kenelläkään näyttänyt silmä luppasevan, suosittelen lämpimästi.

www.silmalasikauppa.fi

Energinen, ajatuksia herättävä ja puhutteleva ilta, joka jää mieleen!
“Aina kannattaa lähteä” – ajatuksin!

Kiitollisena

Toiminimi S. Toikka

TO, NLP Coach, Reiki-Master, IPH

Voe hyvänen aeka että oli hauska ja erilainen markkinointitapahtuma, joissa olen aikaisemmin ollut. Ei tullut aika pitkäksi ja tietoa ja ideoita upposi tähänkin “puupäähän” Kiitos järjestäjille ja erityisesti sinulle Pasi Rautio, olet mainio tyyppi!

Eeva Happonen

EFG Toimistokalusteet, Jyväskylä

Hyvin tietoa aloittavalle yritykselle. Myös vanhojen yritysten on syytä käydä vaikka olisi asiakaskunta olemassa, koska ihmiset vaihtuvat maailmassa kokoajan. Monia asioita sain tehtäväkseni(esim. itselleni vieraat somekanavat), joita en ole edes osannut ajatella näin uuden yrityksen johtajana.

Niko Huhtanen

Tmi Keski-Suomen Tuotekehitys

Ilta antoi uskoa tekemiseen, paljon uusia ideoita ja näkökulmia. Tulen käyttämään vinkkejä jatkossa. Kiitos!

Olen toimijana ns. seudullisissa yrityspalveluissa ja koin, että ilta antoi minulle paljon eväitä toimiessani yrittäjien kanssa. Vien siis ilosanomaa (ja linkkejä) mukanani heille. Loppuarviona voisin mainita, että työni yrittäjien apulaisena, sparraajana, tiedon tuojana ja tukena ei vielä lopu. Vielä on tehtävää. Kiitokset antoisasta ja ajatuksia herättävästä illasta.

Tehokas, asiassa pysyvä ja mielenkiintoinen .

No kyllähän sitä inspistä on taas saanut lisää, sillä ilta oli erittäin energisoiva, etten sanoisi.
Lisäksi oli mukava kuulla että ollaan me tehty jo aika monta asiaa oikeinkin ihan huomaamatta, vaikka monta kuoppaakin ollaan kaivettu…
Varmasti tätä karkkia on saatava lisää, kun on makkuun piästy.
Jälkimaku tuntuu muuten vaihtelevan päivien myötä, mutta ei pahaksi ollenkaan:). Kiitos ja näkemiin!

Marjo Kuitunen

Muutosvalmentaja, MentalMove Finland

Hyvä setti. Annoit konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä siitä, mitä vähintään pitää tehdä ja vastaavasti missä mennään metsään.
Mukana paljon pieniä yrittäjiä, joilla ei välttämättä ole kettä herättelemässä…eikä monella ole mitään mainostoimistoa käytössä.

Tsemppiä tuleviin!

Todella hyvä koulutus,vain liikaa asiaa pienessä ajassa eli tuntimäärää voisi lisätä niin muistuisi asiat paremmin mieleen koulutuksen jälkeen:)

Kertakaikkiaan hieno tilaisuus, sai väkeä liikkeellä.
Ei ole ennen Vääräjokisalissa noin paljon yrittäjiä kerralla ollutkaan.
Suosittelen Raahen tilaisuutta tutuille ja muutama on tulossakin.
Muutama A-standi opasteiksi.

Kari Niemi

vohvelisankari, Louekeskus

Rentoa ja hyvää koulutusta tärkeistä tämän päivän markkinoinnin haasteista.

Hyviä vinkkejä nettisivujen tekemiseen, joita aion toteuttaa omilla yritykseni sivuilla.

Paljon asiaa, ehkä liiankin lyhyessä ajassa.

Matti Ojala

Rauteks Ky

Iltamat oli todella antoisat – en löydä parannettavaa. Antoi paljon ajateltavaa sekä tietysti toteutettavaa. Suosittelisin kaikille!
Pasi oli aivan huikea!!!

Giehtta Dáidu/Marjo Liikala-Guttorm

Hyvä tilaisuus joka tuli selvästi tarpeeseen! Uskon että kaikki saivat hyviä vinkkejä ja uutta energiaa markkinointiinsa!

Ilta oli mielestäni viihdyttävä, jopa turhankin. Muistutti enemmänkin Stand-Up keikkaa, kuin rahantekemiseen keskittyvää asiaa. Ilta oli suunnattu enemmän B to C kuin B to B. Varmastikin monelle epäröivälle nettikaupan aloittajalle ja palvelualan toimijalle hyödyllinen.

Pidin tyylistäsi tuoda asiat esille. Ei mitään uutta, mutta hyvä silloin tällöin potkia persuksille yrittäjiä ja muistuttaa mitä kaikkea markkinoinnissa voi tehdä. Kun yksin puurtaa, niin tälläiset illat tuo taas eloa tähän toimintaan. Kiitos

Katja Valkola

Wanha Pappila Saarijärvi

Hei!

Ilta oli mahtava!! Olen tehnyt jo nyt oikeita asioita, ja ne mitä en ole tehnyt saivat kyllä pontta tästä. Aloin heti hommiin ja eka video on jo Instassa ja Facessa!! Ja tällä tiellä aion jatkaa!! Kiitos, teette hyvää työtä!!

Johanna Laakso

Nooti

Viihdyttävä Markkinointi-iltama! Tykkäsin innostavasta & reippaasta tyylistä. Suosittelen kaikille, tutuille ja tuntemattomille.

Marjut Mäkinen

Delta Pavonis Oy

Terve
Kyllähän se niin on, että positiivisuudella sitä eteenpäin jyllätään. Hyvä mieli tuli koulutuksesta ja paljon hyviä vinkkejä saatiin.
Kiitos!

Aurolahti 3D Suunnittelutoimisto Oy

Mahtavan innostava sekä ajatuksia herättävä ilta. Tarina on aina hyvä höyste faktan rinnalle, koska se tuppaa jäämään mieleen. Katson kriittisellä silmällä nettisivuja ja huolehdin siitä, että ne ovat riittävän informatiivisia ja että yhteystiedot on helppoa löytää. Suosittelen Markkinointi-iltamia kaikille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville. Vaikka asiat olisivat hyvälläkin mallilla on hyvä välillä tuulettaa omia ajatuksiaan. Verkostoitumiseen oli tässä tilaisuudessa myös loistava mahdollisuus.

Olihan erilainen ja ihanan eloisa luento 🙂 Jäi hyvä fiilis!
Juttua oli niin paljon, että aikakin meni kuin siivellä.
Paljon tuli ideoita. Nyt kun vaan pääsis toteuttamaan niitä omassa toiminnassaan.

Kiitos ja mukavaa syksyä!

Eijukka

Personal trainer ja ravintovalmentaja

Sait Pasi ilmapiirin rennoksi ja jopa pohojalaaset innostumaan verkostumisesta, sen verran oli pöhinää tilaisuuden jälkeen.
Konkreettiset esimerkit onnistumisista eri aloilla varmasti luo uskoa jokaiseen yrittäjään.

Kari Perälä

Peka Trading

Hauska paketti hauskassa muodossa. Paljon oli itselle vanhaa tuttua asiaa, mutta tuli myös pientä päivitystä tietoihin. Kaikkein tärkein taisi olla, että sivuilla pitäisi olla enemmän sanoja. Se tuntuu joskus unohtuvan.
Suosittelisin iltaa kaikille, jotka haluavat muutosta omaan yritykseensä tai haaveilee omasta yrityksestä.
Kiitos kaikista vinkeistä!

Hanna Siltamäki

http://kirjoittaminen.fi/, Inspiraation Maa

Oikein kivasti herättelevä tilaisuus, joka oli vielä esitetty mielenkiintoisella tavalla . Ei tullut tunnetta että koskahan tämä oikein loppuu, vaan pikemminkin että toivottavasti ei nyt vielä lopu 🙂
Markkinointiin tuli paljon vahvistusta, että oikeilla jäljillä ollaan, mutta parannettavaakin löytyy. Ei muuta kuin videoita filmaamaan ja oma pärstä esille vielä nettisivuillekkin, facesta kun se jo löytyy.
KIITOS kaikille illan yhteistyökumppaneille jotka illan mahdollistivat!!

Minna Asiala

Kauppias, Kalustehalli Asiala Oy, Seinäjoki

Kiitos aivan upeasta illasta 🙂 Sain paljon uutta tietoa, jota voin kehittää/hyödyntää mieheni yrityksessä. Aika meni todella nopeasti ja iltaa olisi voinut jatkaa vaikka pitempäänkin.
Suosittelen kaikille yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville 🙂

Eija Aro

Edustus H. Aro

Voi olla oma asio enemmän somessa pyöriville ja sit meille jotka ei juurikaan käytä somea, ennemmän ruohonjuuri käytännön asioita. Ilta oli kyllä hyvä

Hei Pasi
Kiitos aivan mahtavasta Kauhavalla pidetystä illasta, aika meni nopeasti ja tuli paljoan hyvää tietoa, tälläiset illat olis hyviä monille asiakkaillekkin , ei yksistään yrittäjille…
Voin..ja varmasti suosittelen kaikille kavereille tätä tilaisuutta.

Innostava, haastava, ajatuksia herättävä…
Oot lähes rokkistara

Positiivista potkimista on mukava kuunnella!

Päivi Kultalahti

Aisapari ry

Tosi, tosi inspiroiva ilta! Lisäksi erinomainen anti: sain konkreettiset askelmerkit, joiden mukaan lähden omaa palvelutarjontaani kehittämään. Parhaat kiitokset!

Sari Kujala

Kraatteri Consulting

Esitys oli kerrassaan mainio. Ei sallinut herpaantumista hetkeksikään. Antoi paljon eväitä tekemiseen . Peiliin katsomisen paikka!
Tila sinänsä vähän pieni vapaaseen verkottumiseen. Kova hälinä vaikeutti keskusteluja ja kontaktoitumista.

Ismo Litva

Kuokkaipo oy

Moikka,
Vaikea näin yht’äkkiä keksiä mitään parannettavaa. Pitkään aikaan sellainen “koulutus”, että oikeasti jaksoi kuunnella ja oikeastaan kokoajan odotti vielä lisää…tietoa ja kehittämis ideoita tuli paljon, silti loppuun asti kiinnostavasti. Ajattelin kokeilla uuden tyyppistä lehtimainontaa. Pienillä askeleilla myöskin sitä perustaa kuntoon. Suosittelen täällä Kalajoella useammalle, kuin yhdelle yrittäjälle, että kannattaa lähteä Raahen iltamiin. Tässä minun ilmoittautumis sähköpostissa vain sattunut jokin sekaannus tai osoite on oikein, mutta nimi väärä eli olen Saija Paalimäki tämä Alja oli työharjoittelijani, jonka olisi pitänyt tulla mukaan, mutta ei sitten päässytkään. Pyytäisin myöskin uudestaa kuitin tilaamastani kirjasta ( maksoin käteisellä ) ei tullut perille. Mukavaa syksyn jatkoa teidän koko tiimille , MINÄ PIDÄN SINUSTA !

Saija Paalimäki

SP-Lahjat

Iltama oli aikansa väärti!

Tällaisiin lähtiessä aina vähän pelottaa, kuinka perusasioista esimerkiksi somessa lähdetään liikkeelle, mutta nyt oli ilo huomata että esimerkiksi Facebookin markkinointikäytänteisiin ei pureuduttu liian tarkasti.

Itse ehkä olisin jäänyt kaipaamaan vielä vähän laajempaa ja strategisempaa kotiinviemistä, mutta pikkutäskejä kertyi mukavasti TO DO -listalle.

Pasi veti illan innostuneesti ja perseellepotkivasti, isot peukut sulle Pasi! Kiitos!

Lähdenpä tästä tekemään markkinointia! 😉

Emmi Kärnä

Mysteeri Experience Oy

Jokaisen yrittäjän (mitä pienempi yritys, sen parempi) pitäisi käydä kuuntelemassa tämä! Ja jos tekosyynä on se, että ei ehdi, kun pitää tehdä töitä, niin sitä suuremmalla syyllä! Sillä täältä saat ideat kasvuun ja sitä kautta taloudellinentilanne paranee, voit palkata uusia tekijöitä yritykseen ja vapautat itsellesi aikaa! Konkreettisia juttuja, ei mitään huuhaata strategioista vaan tekoja! Jes!

Suvi Widgren

Stylehunter Oy / VILA

Esitys oli innostava ja tietotaitoon perustuva.
Kuitenkaan kovin paljon uutta en kuullut luennolla, joskin kertaus ei ole pahitteeksi.
Itselleni ei ehkä iskenyt siitä syystä, kun yritykselläni ei ole juuri nyt mitään erikoisempaa myytävää.
Jos kuitenkin jossain vaiheessa aion lisätä yrityksen toimintaa, otan tämän koulutuksen annin käyttöön.
Olen vakituisesti palkkatyössä ja teen toiminimellä keikkaa kun ehdin. Vielä ei ole edes uskaltanut markkinoida uusia palveluita. ( järjestyksenvalvontaa ja jatkossa vartiointipalvelua)

Pasi Vierelä

Puupasi T:mi

Puoliaikaan asti kiinnostavaa, esitystapa hauska ja mukaansatempaava, elävät esimerkit markkinoinnista hyviä.

Puoliajan jälkeen eri “medioiden” esittelyä. Pitkästyttävää!! Olisin toivonut enemmän konkreettisia esimerkkejä tähänkin. Ja oliko niitä pakko kahlata kaikkia läpi!

Yleisöä olisi voinut ottaa enemmän mukaan. Ottaa esimerkkejä paikallsisesti, kysellä miten meillä hoidetaan mainontaa ja kommentoida sitä, avata näitä solmuja puolileikillisesti. Meissä oli kuitenkin paljon yksinyrittäjiä, joiden toiminta ja sitä myötä tulos syntyy kokonaan omien käsien kautta ja toiminta tapahtuu paikallisesti.

Entäpä sitten yhteistyökumppanit. Heidät kyllä esiteltiin, mutta eivätkö he olisi voineet edes muutaman sanan sanoa edustamansa yritysen puolesta. Nyt mukana, mutta näkymättömiä. Halusivatko he sitä?! Heillähän olisi samalla ollut oiva tilaisuus MARKKINOIDA! (oppien mukaan)

Hienosti käsikirjoitettu tapahtuma – ääni, kuvat, arpajaiset ja itse esitys hyvin synkassa. Asiasisällössä ei ollut kovin paljon uutta (oli toki jotain), mutta aion itse soveltaa ainakin arpajaisia, joilla saadaan porukka iloisesti mukaan ja kurkistamaan materiaalia ainakin sen verran! Hauska tilaisuus ja kävijöiden jutustelu tapahtuman jälkeen hyvin positiivista.

Esiintyjä oli mainio! Juttua tuli ja täyttä asiaa. Ja vielä Kauhavan poikia 🙂

Jos jotain voi ehdottaa, niin ehkä somekanavien esittely voisi olla vähän lyhyempi. Tai kaikkia ei tarvitsisi käydä läpi. Suurimmalle osalle varmasti fb, LinkedIn ja YoutTube olis olleet tarpeeksi.

Ja oli mielenkiintoista, että puhuja oli tutustunut paikallisten yrittäjien nettisivuihin, Tietysti joku esimerkki sieltä, hyvä tai huono, olis ollut kiva kuulla!

Kiitos koulutuksesta!
Ylitti odotukseni!
Lehdestä oli hyvä seurata luennon etenemistä ja tehdä muistiinpanoja (voisi mainita , millä sivulla mennään).

Sosiaalinen media on minulle “vieras”, mutta aion opetella sen käyttöä 72v. eläkeläinen.

www.rhteam.lr-partner.com

Kiitos virkistävästä illasta. Esitys oli mainio, ajankulua ei huomannut lainkaan. Tälläisiähän me yrittäjät tarvitaan. Meillä onkin parasta aikaa uudet nettisivut tilauksessa, ja siinäkin mielessä aihe natsasi juuri kohdalleen. Nyt tiedetään mitä siellä sivuilla pitää olla ja mitä ei. Facebook-sivu firmalla on jo olemassa, Instagramia lähdetään opettelemaan seuraavaksi. Lämpimästi voin suositella kaikille yrittäjille, jotka haluavat pysyä muuttuneessa kaupankäyntiympäristössä mukana.

Satu Saarikoski

Satuvintti.fi

Hei, kiitos mahtavasta markkinointi-iltamasta!

Suosittelen iltaa kaikille yritttäjätutuille. Jokainen saa tästä koulutuksesta jotain, vähintään motivaatiota. Parasta oli erittäin hyvä ja inspiroiva tunnelma.

Maria Muurinen

ASKON GROUP

Palautteet Markkinointi-iltamien 1. kiertueelta.

Kiertue järjestettiin tammi-helmikuussa 2016.

Tilaisuus oli hyvä, otamme käyttöön ja osa onkin jo. Suosittelen kaikille .

Jouko Toivonen

Loistava luento, omatunnon pistos tuli kaikesta tekemättömästä työstä ja nyt on tietokone savunnut kun laitetaan verkkokauppa kuntoon, mehän halutaan olla googlen hakutuloksena ensimmäisten joukossa!
Kaikkea hyvää teille ja näitä lisää kiitos!

Hieno tilaisuus ja laittoi ajattelemaan että myös yhden miehen firma tarvitsee markkinointia ja mainosta. Viidakkorumpu ei yksin riitä…
Suosittelen kaikenlaisille ja – kokoisille yrityksille.

Harri Alatalo

T:mi H.Alatalo

Piristävä iltama surkean satokauden kolhimana. Yrittäjä, onko siipi maassa, mee ny v…tu edes Pasilta hakee vauhtia

Vetävä ja viihteellinen esitys – meni perille hyvin. Yksinkertaiset ja konkreettiset neuvot. Suosittelen kaikille yksinyrittäjille ja pienille yrityksille, jotka tekevät itse markkinointiaan.

Heräsin aamusta vatsakipuun ja ajattelin mitä kumma söin eilen. Sitten muistin että mä nauroin pitkästä aikaa ja paljon. Aivan mahtavaa, nyt tiedän oon oikeeseen suuntaan menossa. Kiitos valaisevasta hallelujaa kokemuksesta 😉

Tmi Pirjo Kelloperä ( ja nimi meni vaihtoon)

Ilta oli virkistävä muistutus: mikään ei ole itsestään selvää eikä mahdotonta.
Iloinen mieli vie eteenpäin!

Suositeltu on jo kolleegoille 🙂 Joten suuret kiitokset !!! No nyt sitten aletaan niitä insta sivuja sitten ekaks 😉 Positiivista kevättä 🙂

Jaana Rännäri

Keittiömaailma Kotka

Mieletön ilta. Pasi taas herätteli yrittäjät itseni mukaanlukien tekemään useisiin asioihin muutoksia. Kiitokset hienosta illasta, tästä on hyvä jatkaa!

Henrik

Mister Fitmaker

Moi,

Pasilla hyvä rempseä ja herättelevä esiintymistyyli, joka upposi hyvin. Tylsiä luentoja on kuultu jo tarpeeksi. Työvihko selkeä ja tiivis paketti. Verkostoitumishetket myös erittäin tervetulleita ja mukavia.

Sponsorit ja paikalla olleet esittelijät (mainoststo, kuvaaja jne.) olisivat voineet olla paikallisia.

Kokonaisuutena erittäin hyvä ilta.

Pisti markkinointi-ajattelun uusiksi. Aloin ajattelemaan enemmän asiakkaan silmin kuin myyjän silmin, keneltä itse ostan ja miksi juuri sieltä? Keneltä en osta, miksi en?

Piia Mäkelä

PTM-Wellness

Kiitos Pasi Rautio mahtavasta illasta Hyvinkäällä – sinä olet hauska, mutta “tolkun mies”! Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka osaavat sujuvasti yhdistää asian ja huumorin – nautin esityksestäsi suunnattomasti! Sait meidät nauramaan lukemattomia kertoja ja homma soljui kuitenkin koko ajan eteenpäin. Ne kertomukset elävästä elämästä piristivät todella paljon!
En osaa sanoa mitään kriittistä tai mitä pitäsi parantaa – hommahan toimi kuin junan vessa! Suosittelen sinua mielelläni ihan kaikille!

Harry Koski

musiikkituottaja, Oriflame-myyjä, Lyconet Premium Marketer - HaNi PR & PROMOTIONS

Ilta oli yhteen sanaan kiteytettynä LOISTAVA. Kokeilin aamulla 9 sanan sähköpostia. Asiakas vastasi kuudessa minuutissa ja kaupat ovat lähellä.
Saimme yrityksellemme paljon hyviä ja tehokkaita vinkkejä parantaa omaa markkinointiamme

Karita

DEKOrento

Illan sisältö ja anti oli hyvä tai jopa erinomainen. Vaikka kaikki asiat olivat itselleni kyllä tuttua, niin niiden kertaaminen inspiroivan esiintyjän kertomana tekee hyvää aina silloin sun tällöin.

Jani Nieminen

NES Media

Ihan mahtava aloitus Elastisen Eteen ja ylös !! Tsemppibiisi joka toimii . Todella kannustava ja hauska koulutus . Uutta intoa viedä asioita eteenpäin näin kun yritys on vasta suunnitteilla. En keksi miten täydelliseen voisi lisätä jotain parempaa ?! En jäänyt kaipaamaan mitään vaan oli hyvä näin . Jatkakaa samaan malliin !

Olihan osa näistä jutuissa tiedossa, kyllä. Mutta pieni herätys ja muistutus markkinointikeinoista oli tarpeen.
Uuttakin tietoa sain, mm. someanalyysi ja asiakkaan auttamis -näkökulma (juu kaikkihan me asiakasta autetaan, mutta että tuolla tavalla).
Tämä päivä onkin sitten mennyt markkinoinnin merkeissä, on tullut lähetettyä mm. 9 sanan sähköposteja.
Tärkeä osa iltaa oli tutustuminen uusiin ihmisiin, ikinä ei tiedä mitä noista kontakteista poikii..

Heidi Karhula

Heidin Verhoomoverstas

Huippu ilta! Innostava luento, joka oikeasti saa tuumasta tekoihin. Inspiroivaa, innovatiivistä! Nostetta nuorelle aloittelevalle yrittäjälle. Kyllä sydän sykkii yrittyjyydelle vielä entistä enemmän tämän illan jälkeen. Kiitos!

Tanja Hakala

Omppupolku

Kuten kiertueen nimikin jo antoi ymmärtää, tämä ei ollut puutapin kanssa kyhätty monologinen takakireä luento – tämä oli pilkkeellä toteutettu osuva tietopläjäys, propsit sille!

Markkinointi illasta jäi positiivinen fiilis ja tuli todella paljon hyviä vinkkejä, joita voi sitten itse kehitellä eteenpäin. Kiitos paljon!

Tmi Marita Nevalainen Ki chi

Suosittelen tätä kaikille ja olen 110 lasissa suositellutkin (sääli niitä, jotka olivat influenssassa). Hyvä perseelle potku ja muistutus siitä, että pitää pysyä kehityksessä mukana. Kyllä aion ottaa uusia kanavia käyttööni ja rohkeasti kokeilla jos vaikka jotakuta kiinnostaisi minun tekemiseni 😉
Kiitos ja kumarrus Pasi!

Kati Koski

Kati Koski Tmi

Innostava esitys! Ja asioista jotka de facto eivät ole uutta, mutta yhteen laitettu kokonaisuus ja tapa nähdä se uudesta perspektiivistä oli kannustava ja ajatuksia herättävä. Ajattelemisen aihetta tuli evääksi joka alkoi heti muotoutua käytäntöön.

Kiitos illasta. Positiiveilla asenteellasi annoit paljon ajattelemisen aihetta. Asioiden käytäntöön vienti on vain itsestä kiinni.

Hyvä paketti, positiivinen ja selkeä! Työvihkoa ja muistiinpanoja juuri lukemassa, vinkit muokataan itselle sopivaksi ja sitten tosi toimiin.
Suosittelen kaikille yrittäjille!
Uudelle yrittäjälle oli mieluista myös verkostoituminen tapahtuman aikana.
Kiitos, kiitos, kiitos!

Sari Mella-Aho

Olokeidas

Iltamat oli mahtava arvoisensa tapahtuma. Antoi paljon uutta, vahvisti vanhaa ja motivoi uudistumaan, jaksamaan. Että, ei se niin vaikeeta ole, pitää vain tehdä oikeita asioita.

Jorma Kotro

Markkinointi 2011 Oy www.julkisivut.fi

Ilta oli aivan huikea. Tavoitteena oli saada lisää virtaa ja siinä onnistuttiin 100 %:sti. Suosittelen kaikille. Mahtava persoona tuo Pasi!

Timo Heikkinen

Kymen KTK

Tapahtumassa oli sekä enegriaa, että viihdearvoa ja energiaa tuli vastaanotettua niin paljon, että koneisto kävi kierroksilla yömyöhään. Markkinoini-iltamasta sai paljon hyviä ja käytännön läheisiä vinkkejä sekä uusia näkökulmia myyntiin ja markkinointiin.

Niko Vierikko

Camoline IT

Verkossa näkymisen palvelutarjoaijlta tulee nykyään aivan tolkuttoman paljon yhteydenottoja, kaikki haluavat kehittää meidän verkkonäkyvyyttämme ja kaikilla on juuri ne parhaat tekijät palkkalistallaan. Viedäänkö asiakasta kuin pässiä narusta, ellei ole ehtinyt paneutua tähän aihepiiriin?
Pasin kooste oli erittäin hyvä tiivistelmä, sai aikaan paljon omaa ajatustoimintaa ja myös keskusteluja niin iltamatilaisuudessa kuin sen jälkeenkin.
Eli ehdottomasti suosittelen osallistumaan jos vähänkään on sellainen tutina, että omassa yrityksessä verkkonäkyvyys ja verkossa tapahtuva markkinointi voisivat olla paremmalla tolalla.

Kiitos!
Monta hyvää ideaa tuli. Twitter ja Instagram otettu käyttöön ja nyt harjoittelemaan niitä.

Terja Wahlberg

Villilän Kartano Nakkila

Kiitos virrasta, ideoista, tarinoista ja rohkaisusta.
Vien viestiä eteenpäin – annan hyvän kiertää.
Blogin perustan ja sen jälkeen myös verkkokaupan

Ilta oli todella antoisa ja antoi uusia ajatuksia ja ulottuvuuksia harrasteyrittäjälle mökkivuokrauksen parissa. Päätin, että kokeilen blokikirjoituksia vaikken mikään kova kirjoittaja olekaan. Mutta kovasti innostunutta ja hullun optimistista blondia ei hevillä lannisteta!!
Nyt on pakko uusia oman yritykseni (päivätyö) nettisivujen etusivun tekstiä eritoten ja ihan kaikkea muutakin jo suunniteltua. Meillä on uudet sivut parhaillaan työn alla ja niihin ajatellut tekstit meni nyt kertaheitolla uusiksi. Pasin otteet nettisivujen teksteistä oli kuin suoraan lainauksia meidän kotisivuiltamme. Viikonloppuna alan kirjoittamaan aivan uudenlaista tekstiä!!
Kiitos Pasi energisestä innostuksestasi, se tarttui ihan väkisin!!

Ihan huippuilta! Täyttä asiaa hauskasti kerrottuna, oli ilo olla mukana.
Suosittelen kaikille, sekä yrittäjille että myyjille. Kaikessa ei tarvitse olla pro, riittää kun aloittaa jostain ja on edes yhdessä kanavassa hyvä kun kaikissa huono. Itsensä likoon laittaminen olematta tyrkky.

Kiitos mielenkiintoisesta ja ajatuksia herättävästä koulutuksesta.

Ari Puuri

Hyvä esitys, täyttä ajankohtaista asiaa markkinoinnista.
Olen jo informoinut myyjiämme tulevista painopisteistä markkinoinnissamme.
Kaikille yrittäjäkumppaneille.
AJANKOHTAISTA MARKKINAVIESTIÄ, MIELENKIINTOISESTI TOTEUTETTU JA ESITETTY.

Pasi, pääsit yllättämään positiivisesti Iltamien läpiviennillä ja verbaalisuudellasi:). Tilaisuus oli kaikin puolin erittäin onnistunut. Pieni miinuksen pätkä on annettava tekniikasta, joka aiheutti ensimmäisellä “puoliajalla” paukkumista saliin.

Olen vasta perustamassa yritystä ja olin jo menettämässä innostustani, mutta jostain syystä esityksesi sai minut syttymään liiketoiminta-ajatukselleni uudelleen.

Sait yrittäjän taimen vakuutettua luottamaan ammattilaisiin mm. markkinoinnin ja tekniikan osalta enkä usko yrittäväni omin pikku kätösin esim. laatia yrityksen kotisivuja. Minä myyn omaa osaamistani ja muut myyköön minulle omaansa!

Voin vilpittömästi suositella tilaisuutta akselilla aloittelevasta yrittäjästä pitkän uran tehneeseen yrittäjään sekä heidän henkilökunnalleen.

Kiitos hyvästä luennosta, näin tietotekniikan ihmelapsena jäi paljon kysymysmerkillä olevia asioita mieleen miten nämä kaikki luennolla olevat asiat saisi sitten toteututettua käytännössä. Siihen saan kyllä varmasti ammattilaisilta apua, yhteydenottoa odotellen värikkäästä 🙂 Avasi paljon silmiä että tehtävää on ja paljon vielä edessä monessa asiassa yritykseni markkinoinnissa.

Kokonaisarvioksi annan luennolle 5 tähteä 5:stä 🙂

Heidi

Talsoontassuttelijat

Kiitokset hyvästä ja innostavasta illasta. Paljon oli sellaista, minkä jo tiesi ja minkä käytäntöön viemiseen sai nyt uutta pontta. Erityisen kiitollinen olin siitä, että loit taas uskoa siihen, että kun itse jaat hyvää reilulla kädellä niin saat sitä takaisin kahmalokaupalla. Entistä positiivisemmalla vireellä siis tästä eteenpäin. Tässä sinulle ja kaikille yrittäjille vinkki oman jaksamisen ja työkunnon ylläpitämiseksi: tutustu ja ota käyttöön BEMER-verisuoniterapia www.bemernordic.com

Riitta Hassinen

Oih Pasi! Oot niin iiihanaa! Nyt on tämä myyntitykki taas ladattu ihan uutta virtaa täyteen. Ja jos ei mainostoimistoni uusia ideoitani syö, niin vaihdan mainostoimistoa. Tulipa myös parit hyvät kontaktit illan aikana. Tämä oli sellainen “win – win” juttu! Oiva pläjäys tietoa ja energiaa!

Isot kiitokset illasta, suosittelin Pasin kutsumista sosiaalisen kampuksen tilaisuuteen ensi syksynä.

1. 10min aikana mietin että ehkä olisi pitänyt ajaa suoraan töistä kotiin muksujen kanssa mutta onneksi mieli muuttui. Hieno esiintyjä, selkeä ja miellyttävä artigulointi, suosittelen varmasti eteenpäin!

Innostava, ajatuksia herättävä Kiiiiiiiitos

Loistava iltama, jossa Pasi puki tiukan asian mukavan viihdyttävään pakettiin. Sain paljon hyvää tietoa, josta ammentaa omalle yritykselle. Suuret kiitokset tapahtumasta, toivottavasti vastaavia tehdään myös jatkossa!

Hyvä,positiivinen ja sopivasti omaperäinen pläjäys

Todella hyvä esitys ja anti, kiitos.
Vauhti oli ajoittain liiankin kova. Vähän jos saisit tauotettua välillä, niin jäisi paremmin tilaa kuulijan ajatuksille. 🙂

Inspiroiva ja mukaansatempaava ilta, kiitos!
Moni asia jo entuudestaan “tuttu” mutta nyt sai avaimia käteen miksi =D
Näitä lisää!

Liisa Kekarainen

Ihan mahtava ilta! Tällaista asennetta ja innostusta sitä kaipaakin! Tärkeää tietoa tuli paljon mukavalla rennolla tavalla. Nauraakin sai paljon. Kuinka sitä niin yhdistikin itsensä ja toimintatapansa monessa kohtaa ja huomasi virheensä.

Innostava puhuja!
Herätti ajatuksia.
Suosittelen kaikille!

Käytännönläheinen koulutus, asiat asioina ja mukava ilmapiiri. Perusasioita, muttei kuivasti!

Kiitos mielenkiintoisesta illasta. Mukaan lähti innostusta ja kasa konkreettisia toimenpiteitä, joihin ryhtyä.

Risto Häkli

Stelon Oy

Hei,

Ja kiitos innostavasta illasta! Pasin tyyli puhua oli innostava ja mukaansa tempaava. Osallistun vastaavan tyyppisiin tilaisuuksiin jonkin verran niin työn kuin opiskelujenkin puolesta ja AINA oppii uutta.

Konkreettisina toimenpiteinä tehty viikon aikana seuraavat: tarjouspyyntö nettisivujen käännöstä kieliversioksi sekä responsiiviseksi. Blogin nimen tiukka mietintä =)

Tykkäsin tavastasi kertoa kokemuksiasi. Aika kului, kuin siivillä.
Valitettavasti jouduin poistumaan puoliajalla, työt kutsuivat. Toivon pääseväni joskus uudelleen kuulemaan maailman muuttumisesta, kaupallisuuden kehityksestä.
Toivon kaikkea hyvää tulevaisuuteesi.

Mahtava tsemppi-ilta! Kyllä kaikki suomalaiset sais tulla ulos jörön kuorensa alta ja laittaa enemmän iloa elämään ja hymyä huulille! Koulutuksessa tajusi, kuinka pihalla sitä onkaan kaikesta somemaailmasta, enemmän ja enemmän siellä vaan pitäisi olla. Vaan missäs välissä se oikea elämä eletään jos vaan sometetaan 😉

Hyvä, ajankohtainen sisältö. Sopivasti huumoria, jossakin kohtaa liikaakin sitä “omaa kehua” mutta yksi parhaimmista esityksistä missä olen ollut muutamaan vuoteen.
Kaikille yrittäjille hyödyllinen tapahtuma, suosittelen!

Kiitos Markkinointi-iltamista! Illasta sai hyvät tsempit jatkaa omaa työskentelyä. Tuli ryhdistäydyttä ja tehtyä jo samana iltana muutama asia ja loput kirjasin heti to do-listaani. Kiitos!

Kirsi Orpana

Laaksoset Oy

Huippuilta! Niin hyvä herättäjä ja innostaja, että seuraava yö meni valvoessa ja ideoita pyörittäessä 🙂

Voin suositella ja suosittelenkin Markkinointi-iltamaan osallistumista kenelle tahansa yrittäjäkollegalle, joka haluaa saada ajatuksia yrityksensä markkinointiin ja tilaisuuden verkostoitua.

Sanna Löfgren

Kirjanpitopalvelu Laakso & Löfgren Oy

Tilaisuus valoi mikroyritäjään kaivattua itsevarmuutta ja avasi silmiä markkinoinnin maailmaan. (“Että sitä omaa tuotetta pitäisi oikein kehuskella? Onhan se paras, mutta silti…”)
Käytäntöön aion viedä tiettyä aggressiivisuutta (tai sivistyneemmin “aktiivisuutta”), jota tähän asti on puuttunut.
Suosittelen tilaisuutta kaikille yrittäjille, ja varsinkin sellaisille, joilla on tuote kunnossa, mutta markkinointi tuurin varassa.

Kiitos!

Ilta oli todella mahtava ja olen sitä mieltä, että hyvällä huumorilla saadaan tällaisesta iltamasta erittäin antoisia ja yrittäjät tarvitsevat välillä irtiottoa arjesta saaden samalla arvokasta tietoa ja opastusta mahdollisesti oman yrityksen kehittämiseen.

Jari-Pekka Stenroos

CAP Valmennus Oy

Loistava tilaisuus – mukaansa tempaava tarina. Oivalluksia ja ahaa-elämyksiä asioista joiden on tiennyt olevan olemassa, mutta luullut ettei ne ole niin tärkeitä. Tietotekniikan osalta selkeitä hyviä vinkkejä ja neuvoja. Hyvä pöhinä ja positiivisuus kaikilla joiden kanssa juttelin illan aikana. Puhelimen muistiin olen pitkin yötä kirjoittanut ylös ajatuksia ja ideoita joita aivoni on suoltanut. Tavallista pidempi yö? Haluaisin jo päästä toteuttamaan syntyneitä ideoita.

Kiitokset Hyvinkään Markkinointi-iltamien esityksestäsi!
Esitys oli niin mielenkiintoinen että aika meni kuin siivillä.
Yhdeksän sanan sähköpostia piti tietysti heti testata:
asiakkaan vastaus ja tarjouspyyntö tuli KOLMEN MINUUTIN PÄÄSTÄ !
Tätä tulemme käyttämään jatkossakin, ihan varmasti!
Suosittelen kaikille yrittäjille, jotka haluavat pysyä ajan tasalla nykyajan
markkinointikanavista.

Anja Säe

kauppias, Noblessa-keittiöt Hämeenlinna

Good. Hyvä kokonaisuus. Kuulijoita ja kiinnostuneita 300 yrittäjää ja muita kiinnostuneita.
Mielenkiintoisinta oli nähdä se, että porukka kirjoitti kokoajan muistiinpanoja ,joka kertoo siitä, että nyt yrittäjät oli aidosti tulleet hakemaan tietoa ja oppia.
Konkreettinen ja käytäntöön vietäviä ideoita tuli heti välittömästi.

Hyvää asiaa ihmiselle joka on hieman tippunut somemaailmasta facebookin jälkeen.

Vielä enemmän voisi olla käytännön esimerkkejä palvelualoille. Nyt oli aika paljon tuotteiden myynnistä.

Huippu esiintyjä ja loistava materiaali

Innostava ja positiivinen potku persiille. Mainio vuodenaloitus yrittäjälle. Iltamien siivittämänä nettisivut uusiksi, linkedin käyttöön ja uutta energiaa työhön. Liidimagneetti jäi takaraivoon kummittelemaan, mutta pikkuhiljaa…
Olen suositellut markkinointi-iltamia kaikille yrittäjäkollegoilleni. Iso kiitos Pasi&co.

Marjo Tallqvist

Kauneushoitola Me Time

Kampaajayrittäjänä ei ole ihan helppoa: Kilpailu on kovaa, eikä aina riitä, että tekee itse ammattityönsä taitavasti. Maagisen asiakaspalvelukokemuksen tuottamiseksi on hyvä olla asiakkaan odotusten mukaisesti mm. vero- ja politiikka-asiantuntija, tietää sen yhen nba-pelaajan afrokampaus, x-filesin uusin jakso, hanhien metsästyskausi ja desigualin syysmallisto. Kiitos Pasin, illasta jäi käteen, että näiden taitojen lisäksi on pienyrittäjän hyvä olla myös somekuningatar, markkinointikingi ja erottua muista! Huomenna laitetaankin hymy huulilla heti ensitöikseen kampaamon nettisivut uuteen uskoon ja selvät sävelet sekä facejulkaisuiden että suusta päästettyjen julkaisuiden laatuun ja määrään, ja heitetään Chimpmailiin, vai mikä se oli, 9 sanan banaani. Kiitos hauskasta ja inspiroivasta illasta.

Anni Parkkinen

LookLike Tampere

Olen pari kertaa nähnyt Pasin lyhyen esityksen ja saanut henkilökohtaisia viestejä jo jonkin aikaa. Selvää oli siis paikalle saapuessa että kyseessä on esiintymistaitoinen, tehokas ja energinen markkinoinnin tekijä ja sen puolesta puhuja. (Ainakin tällä hetkellä henkilökohtaiset viestit eivät ole oikein omia suosikkejani koska minusta ne tuntuvat enemmän tekniseltä markkinoinnilta. )

Eilinen ilta toi paitsi paljon asiallisia ja hyviä pointteja niin myös energisen tunnekokemuksen siitä että Pasi ei ainoastaan jaa tietotaitoa vaan todella sydämestään toivoo että me yrittäjät rohkaistuisimme, poistaisimme -joskus niin ilmeiset- esteet ja menestyisimme.
Oli loistava heittäytymisen kyky luentotilanteeseen, ei ihme että ihmiset nousi taputtamaan seisaalleen.
Kiitos 😀

Satu

SunHeart Rentoutushoidot

Huikea, mukaansa tempaava ja kautta linjan otteessaan pitävä iltama! Inspiroiva ja innostava Pasi, joka todella antaa kaikkensa yleisölleen! …ja juuri siksi myös yleisön on helppo hypätä mukaan sekä illan haasteisiin että myös haastaa oman yrityksensä markkinoinnin kehityskohdat rohkeasti. Onnistuminen on kiinni vain toimeentarttumisesta!
Suosittelen iltamaa erityisesti niille kaikille, joille myynti ja markkinointi tuntuvat kaukaisilta ja ikäviltä asioilta. Itselleni ne ovat nimittäin osittain juuri sitä – tiedän että niitä pitää tehdä, jotta yritystoimintaa voi jatkua, mutta en voi mitenkään sydämestäni sanoa että niihin liittyvät asiat olisivat minun intohimoni! Iltamasta saakin mainioita vinkkejä myös siihen miten toimia, jos oikeasti nämä aiheet eivät kiinnosta.
Illan aikana käydään läpi selkeästi ja perustellusti nykyajan markkinoinnin perusteita, jonka vuoksi iltaan voi huoletta osallistua myös ilman valtavaa ennakkotietomäärää aiheesta. Vaikka sinulla olisikin jo enemmän ennakkotietoja, niin illasta saa ideoita ja inspiraatioita toteutettavaksi sekä ennen kaikkea rohkeutta TOTEUTTAA. Ja onhan Pasin show vaan nähtävä!

ps. Vaikka kiertue vierailisikin vain naapuripaikkakunnalla, niin suosittelen lämpimästi osallistumaan – et tule katumaan! Jos matka on toisaalta liian pitkä (60km ei ollut läheskään!), niin voithan aina kutsua kiertueen myös omalle paikkakunnallesi! 😉

Kaisa Aaltonen

Maalausliike Mika Aaltonen Oy, Turku

Sain illasta todella paljon lisää virtaa! Olen luonnostani iloinen asiakaspalvelija, mutta tästä lähtien yritän olla vielä vähän iloisempi 🙂
Oli myös huippua olla siellä toisen yrittäjä kollegan kanssa, jonka kanssa lyömme usein viisaat päämme yhteen ideoiden kehittelemiseksi – nyt voimme tehdä sen kaksinverroin viisaampana markkinointi-iltaman jälkeen!
Parantamisen varaa: Musiikki oli tosi kovalla! Biisi oikein sopiva.
Ensimmäinen askeleeni markkinoinnissa on tehdä hyvät ja toimivat nettisivut, ja myös parantaa yrityksen facebook-sivujen sisältöä. Alan laittamaan sinne tietoiskuja jalkojen rakennevirheistä ja jalkojen omahoidosta jne, sillä opiskelen niitä tällä hetkellä myös koulussa, ja toivoisin, että jos yksikin facebook-tykkääjäni saa sieltä apua ongelmiin tai kysymyksiin, olen onnistunut. Alan jakaa myös käyntikorttejani enemmän, sekä pitämään isompaa ääntä yrityksestäni. Olen tähän mennessä vähän “hissutellut” että “tässä vähän yritellään”, mutta se loppui nyt.
Suosittelen iltamaa varmasti kaikille yrittäjä-tutuilleni. Jos en missannut jotain, niin katsoin että iltamaa ei taidettu järjestää ollenkaan Joensuussa?? Se on harmi!! Haluaisin Joensuuhun samankaltaisen tapahtuman, jossa voisin verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Kiitos, suosittelen niin yksin kuin yhdessä yrittävillekin ja erityisesti kaltaisilleni yrittäjille, jotka keskittyvät mieluusti vain omaan tekemiseen ja siihen ns. omaan alaan ja sen kehittelyyn omissa ympyröissä ja samalla oman työn esittely, kehuskelu, näkyvyyteen korostaminen ym. markkinointiin satsaaminen sitten jää tekemättä… koska se on vieras alue. Koulutusillan seurauksesta/ansiosta tulen panostamaan näkyvyyteen ja tavoitettavuuteen ja varsinkin nämä vähän pakkopullaksi ja rasitteeksi kokemani ” somet” ja hakemistosatsaukset tulee nyt todennäköisesti huomioitua. Kaiken kaikkiaan illan anti oli positiivista asenteiden tuuletusta.

Hanna Kossila

Kiskon fysikaalinen hoitolaitos

Kiitos rohkaisevasta ja mukaansatempaavasta illasta! Yrittäjähenkisyyteni sai aimoannoksen lisäbuustia ja torstaihin hyppäsin tasajalkaa sekä hymyssäsuin. Torstaina sain kolme kauppaa ja perjantaina vauhti kiihtyy. Sain jaettua onnistumisen iloa myös tiimilleni ja sain paljon työkaluja myös esimiestyöhön.

Kiitos!

T: Tuuli Lamminmäki

ManpowerGroupilta

Kiitos Pasi! Kiva iltama, asiat esitit mieleenpainuvalla tavalla. Iltaman jälkeen sain jo yhtiökumppanin hymyilemään ja tsempattua seuraavaan haastavaan päivään sinun opeilla (alushousut nurinpäin aamuun, hymy pyllyyn jne… :D)
Sait ajattelemaan asioita, potkittua pyllyyn. Paljon on tehty jo oikein, mutta paljon on vielä opittavaakin.

Ihan mahtava ilta! En muista milloin olisin nauranut niin paljon yhden illan aikana. Ja hyviä vinkkejä markkinointiin. Varmasti toimii, kun vaan ryhtyy toimiin. Kiitos!

Sanna Lanki

Itsenäinen Magnetix-Wellness jälleenmyyjä

Kiitos aivan mielettömän energisoivasta illasta! Tämä oli juuri sitä, mitä kaipasin saadakseni potkua! Etukäteen mietin, saanko mitään konkreettista infoa ja neuvoa illasta, mutta sitäkin tuli. Suurin kiitos kuitenkin innostuksesta ja kannustuksesta 🙂

Jessica Polat

Sisustusliike Dreams

Illasta jäi fiilis, että oli tarkoitettu ennemmin vanhemmille yrittäjille, jotka eivät vielä käytää somea hyväkseen. Paljon tuli asiaa, uutta ja jo tuttua. Kotiin päästyäni tärisin innostuksesta vielä pitkään ja posket oli punaisina illan päättäneen verkostoitumisosion jäljiltä. Tapahtuma sujui varsin mallikkaasti ja Pasi oli inspiroiva ja esimerkillinen esiintyjä.

Loistava tilaisuus. Koko illan jaksoi kuunnella, eikä missään vaiheessa tullut kyllästymistä. En ole itse yrittäjä, mutta teen töitä yrittäjien kanssa ja omaan työhön sain myös vinkkejä esim. yhdeksän sanan sähköposti. Suosittelen kaikille!

Tunnistin pelon, josta puhuttiin illassa. Inspiroiva ja tietopitoinen ilta.
Ajatuksen virtaa Markkinointi-iltamien jälkeen..
markkinointi-pelko-musiikki-tanssi-pelosta irtipäästäminen
Oppiminenhan tapahtuu linkittämällä uusia asioita entiseen tietoon tai positiivisiin kokemuksiin. Minulle ahaa-elämys Siilinjärvellä tuli tanssimusiikista, joka soi Kunnonpaikassa lähtöä tehdessä. Tanssi-ihmisenä koin aina haasteena odottaa, että joku hakisi tanssimaan, olla “tyrkyllä”, jäädä seinäruusuksi. Rohkaistuin viimein naistentansseihin. Eka haku, toiset haki, minä jäin ilman, koska en ollut tarpeeksi nopea.. No, opin siitä ja olin sitten nopeampi, läsnä hetkessä, reagoin. Opin, että aktiivisena hakijana saa tanssia paljon enemmän kuin agressiivisesti odottamalla, tuleeko joku vai menikö ohi..aivan kuin yrittäjänä.. Näihin kokemuksiin rohkeasti toistoja 🙂 Aamu oli tosi positiivinen ja täynnä unia, joita voisi alkaa syvemmin tulkitsemaan jopa..

Tällaista positiivista boostia tarvitsisi yrittäjien lisäksi myös Suomen nuoriso! Ehdotetaan Markkinointi-iltamia liitettäväksi pakolliseksi osaksi tulevia uusia opetussuunnitelmia! Kiitos!

Leena Ståhlberg

SUUNTA-palvelut Leena Ståhlberg Ky

Kiitos herättävästä illasta. Sain energisiä ajatuksia ja selkeyttä some-maailmassa toimimiseen sekä konkreettisia ideoita heti toteutettavaksi.

Tarja Toivonen

Terveyskauppa Misteli

Ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä, toinen oikeastaan ensimmäisen kertausta. Materiaali oli hyvä, mutta sisältöä olisi varmasti saanut tiiviimmäksikin.

Kiitos mukavasta ja ajatuksia herättävästä illasta.. Paljon asiaa minkä tietää,kun vain saisi itsensä vähitellen liikkeelle. Pinta raapaisu some-maailmaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin Somen puolella.

Kiitos Pasi, ajatuksia herättävä ilta! Itsekin viestinnän parissa pitkään pakertaneena meinaa nuo perusasiat välillä jäädä heitteille. Nyt siis vain tarinoita, verkostoja – ja ripaus taikuutta. Ja sitten tulosta tuplaamaan.

Hei Pasi,
Ilta oli erittäin hyvä. Tuttuja asioita, mutta osasit esittää ne kuulijoille taidokkaasti . Kiertue on sinulle varmasti raskas. Muista myös levätä ja samalla iloita tekemästäsi hienosta työstä! Tärkeää, että muistutit meitä siitä, että aina kannattaa olla avulias ja auttavainen ja hymyillä 🙂

Hyvä ja innostava! Tehdään varmasti muutoksia toimintatapoihin.

Hei! Kiitos antoisasta illasta! Tuli painavaa asiaa sellaisessa muodossa, että se oli helppo ottaa vastaan raskaan työpäivän päälle. Pääkopan sisältö sai sopivasti ravistelua ja uusia vinkkeleitä tuli. Hienoa, että Pasi huomioit myös NY-yrittäjät.

Kiitos Pasi ja kumppanit, mahtava ilta. Paljon kullanarvoista tietoa alueen toimiville ja aloittaville yrittäjille. Ideoita ja käytännön ohjeita, näitä tarvitaan :). Voin suositella :).
Kiitos järjestäjille ja kaikille yhteistyötahoille.

Tekemisen meininki oli illassa! Verkostoituminen ja sitä kautta markkinointi täytyy kyllä pistää paremmaksi. Hyviä ideoita tuli paljon! Nyt rupeamme verkkokaupan suunnitteluun. Kiitos!

Kiitos erinomaisesta illasta “työkalupakista” , jonka sain . Nyt laitan aivot työhön ja valmistelmaan perustusta nettimyyntiyritykseeni.

Pasi on huippu- todellista asiaa mielenkiintoisesti kerrottuna. Herättävä. Luonnonlahjakkuus. Suosittelen.

Sirpa Läntinen

Restel Hotel Group

Todella inspiroiva ilta. Pasi on kyllä todella huippu työssään ja karismaattinen esiintyjä! Paljon tuli ideoita! Kiitos paljon.

Moi!
Erittäin hieno esitys. Täyttä asiaa koko ilta. Kiitos.

Jouko Kinnunen

Toimitusjohtaja, Ideatutka Oy

Pitkästä aikaa hyödyllinen koulutustilaisuus, tuttuja juttuja, mutta Pasi osasi vakuuttaa meidät kuulijat siitä, että uusiin asioihin pitää nyt viimeistään kiinnittää huomiota, netissä ja somessa pitää jokaisen “näkyä ja kuulua”.

Loistava ilta. Ei ollut liikaa amerikkaa vaan juuri sopivasti 🙂 Suomalainen vaatii hieman heilautusta oikeaan suuntaan.

Jukka Ryhänen

Mainosjuliste.fi

Kotiintuliaisina tuli pitkä lista toteutettavia kehitysideoita. Innostava, hauska, ja herättävä ilta! Iso kiitos!

Marja Jokela

Dagaz Ky

Kiitos Pasi, 🙂
Oli oikein mukava olla markkinointi-illassasi. Suosittelin ystävällilleni myös ja ovat tulossa Hyvinkäälle? iltaasi. Mahdottoman mukava ja hyvä energia sinulla, toivottavasti sain siitä edes jotakin mukaani.

Paljon tuli hyvää tietoa. Aika meni kuin siivillä, kiitos innostavan ja mukaansa tempaavan luennoitsijan 🙂

Ismo

IS-Nahkatuote

Iltamat antoivat paljon ajattelemisen aihetta ja tajusin, että muutoksia pitää tehdä. Verkostoituminen ja uusien ideoiden tulva olivat parasta antia. Kiitos!

Emma Heinonen

DEKOrento osk

Tulin tapahtumaan melko tyhjin mielin. Ajattelin, että nämä nyt vain ovat tälläisiä, katotaan nyt mitä täällä taas tapahtuu..
Lähdin tapahtumasta kuitenkin virkistyneiden ajatusten kanssa. Ymmärrän ehkä nyt hieman paremmin mitä pitää tehdä että tehostamme markkinointiamme. Koen kuitenkin, että tapahtuman sisältö oli enemmän tarkoitettu B2C-kentälle, mutta kyllä sieltä hyviä vinkkejä myös B2B-toimitakin sai.
Lyhyesti sanottuna: Ilta ei missään nimessä mennyt hukkaan, suosittelen tapahtumaan osallistumista kaikille yrittäjille/toimihenkilöille jotka ovat tekemissä suoraan tai epäsuoraan markkinoinnin / myynnin kanssa.

Teemu Salonen

Myyntipäällikkö, Safety Builder Oy

Todella mahtava ilta, iso kiitos! Meininki oli rentoa ja letkeää, vaikka sisältö oli tiukkaa tavaraa. Ei tullut tylsiä hetkiä. Oli uutta asiaa, mutta myös vanhan kertausta. Aion kokeilla jotakin somekanavaa/kanavia, sekä tutustua tarkemmin sähköpostimarkkinoinnin eri työkaluihin. Suosittelen kaikille, jotka ovat jämähtäneet rutiineihinsa ja haluavat uutta buustia työhönsä. Keep on rollin’ 🙂

Eloisaa ja rehellistä esiintymistä. Ohjelma pysyi hyvin oleellisessa asiassa ja tosielämän tarinat elävöittivät luennointia. Toisen kerran olin nyt Pasi Raution tilasuudessa ja molemmilta kerroilta on jäänyt positiivinen vire ja on tarttunut jotain hyvää omaan arkitekemiseen.

Kiitos inspiroivasta illasta!
Päästiin hitusen perinteistä konkreettisempiin vinkkeihin, mikä oli tosi hyvä. Olinhan minä teorian kuullut, mutta mikä on sen sovelluksen ja mittarin nimi… Nyt tiedän!
Käteenkin jäi kerrankin jotain konkreettista. Monen muun koulutuksen kompastuskivi onkin, että ne opit ei tahdo pysyä mielessä ja menee sitten sen vuoksi ihan taivaan tuuliin. Tällä kertaa sain jotain, mistä palautella mieleen vinkit ja pitää itsellä seurantaa, mitä olen jo tehnyt ja mikä voisi olla seuraava vaihe. Tästä nimittäin seuraa ainakin vuoden kehitysprojekti!

Ja mikä parasta – niitä sopivia yhteistyökumppaneita tämän kehityksen toteutukseen löytyi jo tilaisuudesta muista yrittäjistä.

…no muutama osallistuja tais nyt hukata opit myynnistä heti kärkeen ja missasivat diilejä. Järjestäjille siis huippu kiitos ja yrittäjäkollegoille vähän satikutia: eihän sitä nyt jumal***ta lähdetä kotiin, kun mahdollinen ostaja töröttää käsi ojossa sun käyntikorttia odotellessa! Huikeet 165 osallistujaa, joista sain kampattua vain 5. No, ne viisi saattaa saada multa palvelua tai rahaa, joten onpa onni, että osa luikki karkuun – olis pian varat loppunut.

Lopputiivistys: kannatti ajella ne kaikki 420 km tän vuoksi! =)

Sini Laulumaa

Talouspalvelu RIIHI Oy

Tätä voi suositella ihan kaikille yrittäjille , mutta ennen kaikkea pienille ja yksinyrittäjille. Pasi on hyvä herättäjä, asia on paketoitu hienosti huumorin kääreeseen jolloin viesti kyllä menee mukavalla tavalla perille.

Tuula Hautamäki

Hius- ja kauneushuone Taikapiiri

Kiitos mahtavasta iltamasta! Paljon tuli asiaa ja uusia ideoita. Lähdemme kehittämään ainakin yrityksemme kotisivuja ja nettikauppaa. Mielenkiintoista oli myös huomata, että 9 sanan sähköposti todella toimii!

Näillä kannustavilla markkinointivinkeillä hymyssä suin eteenpäin 🙂

Terveisin,

Taina Juhola

DEKOrento osk.

Hyvä lista tärkeistä ja konkreettisista asioista yrittäjille, mutta olisi ollut mukava kuulla esimerkkejä enemmänkin muilta aloilta kuin Pasin omasta konsulttibisneksestä. Suurin osa asioista oli ennestään tuttuja, mutta muutamia uusia tuli kyllä esille. Eivät nämä kaikille varmaan ole tuttuja. Tilaisuus piti kyllä hyvin otteessaan ja oli hyvinkin viihdyttävä 🙂 Tarjoilut ja paikka ok!

Aivan huippu puhuja! Jos opettajat olisivat tuollaisia, jokainen jaksaisi istua koulussa ja oppisivatkin jotain! 🙂 Suomella olisi tällöin myös ylikapasiteettia ja talouden kanssa ei varmasti olisi ongelmia 😉
Konkreettisia neuvoja, jotka laittoivat miettimään. Iltamien jälkeen yritykseemme “palkattiin” YouTube- vastaava = yrittäjän 11v tyttö, jolta puhuminen ja esitteleminen sujuu luonnostaan! Materiaalista tuskin tulee olemaan pulaa 😉

Markkinointi-iltamat oli kaiken kaikkiaan huikea kokemus!
Sain tiiviissä paketissa selkeästi kerrottuna paljon asiaa sisältömarkkinoinnista ja somettamisesta. Pasin kerronta oli elävää ja hauskaa. Verkostoitumismahdollisuuksia oli jopa kolme kertaa illan aikana!
Ja käyntikortteja. Niitä lähti iso pino kotiin vietäväksi.
Erittäin onnistunut ilta. Jäi hyvä mieli, Kiitos!

Sari Oittinen

IncomeTili

Kiitokset mukavista iltamista Nurmeksessa. Pasi olet mainio esiintyjä ja pursuat positiivista energiaa! Tulin paikalle todella väsyneenä ja vetämättömänä, mutta lähdin virtaa ja positiivisia ajatuksia täynnä.

Sari Kiiskinen

Pielisen Pojat Oy

Mukava tapahtuma. Paljon tärkeitä yksinkertaisia / ymmärrettäviä arjen asioita. Pienillä asioilla isot merkitykset.

Veikko Oljakka

Rönkä Oy

Pasi keskittyi jokaista yrittäjää koskeviin tärkeimpiin asioihin, eikä iltamissa ollut ylimääräisiä rönsyjä. Viihteellisen tarinallisesti vedetty setti. Tosi hyvä!

Tommi Kivimäki

Caravan Studio Oy

Tilaisuus tarjosi paljon markkinointialan kovan ammattilaisen käytännön vinkkejä, mutta vähintäänkin yhtä tärkeänä pidän tilaisuuden punaisena lankana viestittämää positiivisuuden ja ihmisläheisyyden filosofiaa!!

Liian usein törmää kaupallisissa(kin) palveluissa välinpitämättömään, jopa asiakaskielteiseen, asenteeseen. Siihen viitanneet vitsisikin ovat valitettavan usein todellisuutta!

Ensinnäkin ISO kiitos Markkinointi-iltamista! Ilta oli todella inspiroiva ja antoi juuri sellaista tarvittavaa potkua persuksille hauskasti ilman saarnaamista, syyllistämistä tai tylsiä luentokalvoja. Pasille pisteet siis persoonallisuudesta ja positiivisesta lähestymisestä monille ehkä hieman arkaankin aiheeseen. Myönnän, että tunsin piston sydämessäni, kun lueteltiin monia “emmä osaa, emmä pysty, emmä uskalla” -syitä miksi yrittäjä voi itse olla oman liiketoimintansa pahin jarru. Ehkä suurin illasta mieleen jäänyt sanoma olikin se, ettei ihan aikuisten oikeasti haittaa, vaikkei yrittäjänäkään aina onnistu tai ole täydellinen, vaan tärkeintä on mennä tulta päin ja yrittää. Tapahtuma oli kaikin puolin todella hyvin järjestetty ja osallistujilla tuntui olevan poikkeuksetta hyvä fiilis!

Priska Autio

Priska Autio Creations

Kiitos mahtavasta, innostavasta illasta! Aion suositella kaikille. Aloittavana yrittäjänä sain erityisen paljon tsemppausta, rohkeutta ja hyviä vinkkejä. Pidin tarinallisuudesta.
Asiasisällössä ei toimialastani (markkinointi ja viestintä) johtuen ollut sinänsä uutta, niin ei haitannut. Ja kertaushan on opintojen äiti. 😉

Kokonaisuus hyvä; puututtiin vain pariin asiakokonaisuuteen, joissa meillä kaikilla on oppimista ja parannettavaa. Tilaisuus sopii yksinyrittäjälle ja kaikille sitä suuremmille yrityksille.
Käytännöt toimet iltamien jälkeen : vahvisti oman yrityksen osalta tehtyjä ratkaisuja kotisivujen uudistuksessa 2015 ja antoi hyvän pohjan viedä asiaa seuraavalle käytännön tasolle
Kaiken tämän päälle Pasin “lavashow” oli vielä erinomaisen viiihdyttävä.

Markku Suominen

SK-Metalli Oy

Oli loistava ilta. Vaikka osa asioista oli täysin tuttuja, niin kyllä tämä taas herätti, että niitä asioita PITÄÄ myöskin tehdä ja jaksaa tehdä usein. Ei riitä, että näkyy joskus jossain vaan pitäisi olla näkyvillä koko ajan.
Kalenteriin on nyt merkattuna joka viikosta 1 päivä, jolloin aion tehdä tarvittavia toimenpiteitä. Ja alustavasti olen jo suunnitellut näitä ja kirjoittanut kalenteriin mitä tehdään milloinkin.
Seuraavaksi pitää vielä mennä tutustumaan niihin kaikkiin vinkkeihin, joita Pasi antoi koulutuksen aikana.

Hyvät kahvitarjoilut. Iloinen, reipas show ohjelma. Yrittäjyys stand up :).

Tuttuja juttuja, koska olen kuunnellut lähes 100% teidän kaikki jutut netissä :). Joitain on vielä tekemättä (niistä teidän idiksistä) vanhassa ja nyt uudessa firmassa sitten uudella innolla.

Kaipaisin, että “meille konkareille” teillä olisi jotain uutta. Tiedän, että 90% (vai onko jopa 99%) perusyrittäjistä on perustakin tekemättä.

Krtitisoin sitä, että kuinka monessa mediassa pitäisi olla mukana. Kyllähän tekin sitä toitotatte, että valitkaa itse medianne 🙂 . Ei ihan kaikkeen tulekkaan mennä mukaan.

Raha tuo rahaa ja mainostus asiakkaita. Pienellä yrittäjällä (meitäkin on monenlaiaia) ei vaan rahat riitä kaikkeen.

Tuotteen hinta pitää olla kohdallaan, mutta myös mietitty mikä on se elämäntaso jota haluan. Itse ihmettelen “käyhyysraja” yrittäjyyttä. No onhan siinä varmaan se oma yrittäjyyden viehätyskin.
Toisaalta taas ääripää “korkea kulutus” voi haksahtaa omaan nilkkaan.

Puhuitte tv -mainosten edullisuudesta. Mikä on hintataso?

Yksi asia josta voisitte puhua on yrittäjän jaksaminen. Omaa aikaa arkenakin pitää olla ja “koululaisten lomat” – syys-joulu- hiihtoloma ja sitten kesällä pari kolme viikkoa.

Kouvola 27.1.2016: Olen juuri aloittava yrittäjä ja Markkinointi-iltamat olivat kuin “nenä päähän”, minulle juuri oikeaan kohtaan ajoitettu tietopaketti. Sain valtavasti konkreettista uutta tietoa sekä tukea suunnitelmilleni.

Minna Poutanen

sisustussuunnittelija

Innostava ilta. Toki tuttuakin asiaa, mutta senhän tiesi jo etukäteen. Innostusta ja inspiraatiota lähdin hakemaankin- “potkua päähän ja persuuksiin”. Ja sain. Olen kehittämässä yritykseni toimintaa ja tuotteistamassa palvelutarjontaani siihen suuntaan, että tarjoan sitä myös suoraan yrityksille. Sain siihen ajatuksia ja vuorossa on to do-lista ja toteutus.

Riitta Vaittinen

Koulutus- ja Yrityspalvelu Riitta Vaittinen

Kiitos !!
Ilta oli mukaansatempaava, hyväntuulinen ja vallaton.
Edelleen vaikea on pienyrittäjän esitellä itseään ja tehdä itseään tykö, vaikka on samanhenkisten seurassa.Siihen tuskin enempää rohkaisua ,ilman viiniä,saa missään muussakaan tilaisuudessa.
Yritän saada tsempattua itseni positiiviseen , iloiseen myyntiin ja enemmän asenteella “kerran täällä eletään – nautin joka päivästä “. Voin suositella markkinointi-iltamia kaikille yrittäjille.

Marja Peura

Arioso-ohjelmat

Ilta oli loistava. Viimeisen vuoden aikana olen hankkinut eri lähteistä tietoa nettimarkkinoinnista, ja pisteenä i:n päälle sait minut vakuuttumaan siitä, että myös tilitoimisto tarvitsee näkyvyyttä netissä. Olemme juuri aloittelemassa digimarkkinointiprojektia paikallisen kehitysyhtiön kanssa. Työympäristömme on hektinen ja aikatauluihin sidottu, uskon markkinoinnin ammattilaisten apuun, ja tavoitteemme on saada oma nettinäkyvyytemme hyvälle tasolle tämän vuoden aikana. Ilman ammattilaista uppoaisimme eri palveluntarjoajien suohon. Suosittelen kaikille yrittäjille. Verkkokauppa ei ole kirosana!
Kiitokset ryhmälle ja tsemppiä jatkoon.

Pia Mård

toimitusjohtaja, Sydän-Suomen Taloushallinta Oy

Aivan täydellinen ilta oli!

Hei!

Pikemminkin jäi kysymättä tutkitteko jälkeen päin, että moniko toteutti Iltamissa saatuja ideoita.

Hienoa työskentelyä sinulta, todella innostava esitystapa. Tilaisuuden jälkeen oleva flow-tila tulisi saada siirrettyä suurimpaan osaan Suomalaisia yrityksiä niin saisimme viennin ja Suomen nousuun:)

Suuri kiitos sinulle ja kaikkea hyvää jatkoon

Hei,

Pirteä ilta raskaan työpäivän päätteeksi.
Monta juttua omassa elämässä jo käytössä mm. negatiivisten asioiden poisjättäminen ja hymy onkin kuulunut aina elämääni. Myös tuo taikuus ollut käytössä, sain vaan sille nyt ihanan nimen.
Sain monta pientä uutta juttua ja herättelyä, sitähän me tässä kiireen keskellä tarvitaan.
Kiitos!

Kiitos loistavasta illasta! Kiitos hyvästä & positiivisesta ravistelusta, selkeistä keinoista ja osaavasta innostuksesta! Ajankohtana tammikuu mainio – ei mitään tekosyitä lykätä hyvien juttujen toteuttamista 🙂
terkuin Kotkasta

Hanna Nieminen

Cursor Oy

Oli todella rento ja mukava tunnelmainen ilta. Tärkeää asiaa naurun lomassa ketään syyllistämättä. Punainen rusetti oli aivan ihku 🙂 Erinlaista oppimista.
Kehitettävää.. Älä katso kelloa joka kerta kun joku kysyy tai kertoo jotain. Tulee vähän syyllinen olo kun vie aikaasi.
Voin suositella tätä markkinointi-iltamaa kaikille. Aloitteleville ja jo kaiken osaaville( tietäville) yrittäjille. Kiitos. <3<3

Birgit Nurmela

Tmi Fyrrypiste Vähäkyrö

Kiitos Pasi oli hyvä ilta ja positiivista huomata, että olinkin jo ajatellut monia asioita ennestään ja ne olivatkin jo kohtuullisella mallilla, mutta myös uusia näkökulmia avautui ja asenne ja usko kasvoivat ennestään, sekä parantamisen varaahan on aina 😉

Keijo Pitkänen

Viitasaaren PC-Palvelu

Kiitokset inspiroivasta illasta! Erittäin hyvä koulutus ilman kapulakieltä ja tällainen istumiseen tottumatonkin jaksoi kuunnella koko illan alusta loppuun asti. Hyviä konkreettisia ideoita ja saitte todellakin innostuksen tarttumaan!

Sanna Hujanen

Sisanna

Hei! Oli hieno ilta. Aion viedä käytäntöön hyvät neuvot nettimarkkinoinnista eli vetolähtöisestä markkinoinnista. Kiitos hyvistä neuvoista!

Niina Finne-Hyttinen

Wau! Aivan huikea ilta! Tuli itselleni juuri sopivaan rakoon, koska nettisivut vasta suunnittelu vaiheessa. Asiat esitetty hauskalla, innostavalla sekä mieleenpainuvalla tavalla. Tällaista suomi ja sen yrittäjät tarvitsevat lisää. Jatkakaa samaan malliin!

Pirjo Heinonen

Love2Live Oy

Aivan loistava ilta! Menomatkalla vieressäni istunut yrittäjä haukotteli koko matkan ja pelkäsin etukäteen hänen nukahtavan esityksen aikana . Mutta miten kävi? Hän oli myös todella innoissaan eikä paluumatkalla haukotuksille ollut enää sijaa, kun pohdimme yhdessä, mistä työt seuraavana aamuna aloitetaan! Iso kiitos!

Erittäin hyvä! Pasi Raution tyyli ja ote käsittelemiinsä asioihin on valoisaa ja mainiota! Vaikka oli tuttujakin juttuja, niin ei yhtään asiaa, etteikö hän saa varmasti kaikille kuulijoille inspiroivaa potkua omiin tekemisiin. Paljon yksityiskohtaisen tarkkoja käytännön ohjeitakin satelee. Iltamien aikataulutuskin on hyvin suunniteltu, jotta ihmiset tulee ajoissa ja vielä jää verkostoitumaankin. Ilman muuta isojen kehujen arvoiset iltamat. Rautiolla on tavoite saada kaikki hymyilemään, ja siihen hänellä on luontainen kyky! Suunnattoman suuresti suosittelen. Näitä lisää

Riitta Bergman

sisustussuunnittelija/ design manager, www.idyllicum.fi

Antoisa ja viihdyttävä ilta. Asiat voi kertoa monella tavalla ja tämä oli sellainen tapa, jolla yleisö jaksoi kuunnella.

Ihana ilta. Tykkäsin kovasti. Pasi veti hyvin porukan mukaan ja tänään on vähän ollut vatsalihakset kipeinä… Paljon oli tuttua juttua, mutta paljon oli uuttakin ja hyviä esimerkkejä, joita voi hyvin soveltaa omalle alalle. Kyllä sitä nyt lähden kehittämään markkinointia vielä erottuvammaksi ja panostan enemmän myös verkkokauppaan. Suosittelen muillekin Pasin vetämää iltamaa! Iso kiitos ja halaus =)

Teija

Ruokosuon Torppa

Markkinointi-iltamat oli aktivoiva ja innostava tapahtuma, josta jäi mielen sopukoihin monta hyvää ideaa – ja myös uutta tietoa. Myös verkostoitumisosuus oli hyvä ajatus, koska taukojen aikana saattoi vaihtaa ajatuksia myös aivan uusien ihmisten kanssa. Tapahtumaa voin suositella kaikille yrittäjille ja yrityksissä toimiville avainhenkilöille. Ainoa miinuspuoli oli se, että käytössä ollut aika meni liian nopeasti eli jatko-osaa tapahtumalle jään kaipaamaan!

Heli Kuvaja

Kirjakauppa Sananhelinä Nurmes

Hei vaan,
Hyvä oli iltama. Asia oli kiinnostava ja jutut hyviä 🙂
Kaikkien yrittäjien pitäisi käydä kuuntelemassa sua.
Iso Kiitos!

Jiri Holpainen

Painatus Äxä Oy

Kiitos! paljon oli noista perusasioista meillä jo hoidettu. Täytyy vielä roimasti kuitenkin parantaa. Mutta veer is te käts? laittaa kaikki vimpanpäälle kuntoon? mihin on jäänyt 20/80 ajattelu? Itse “roiskaisin” pakurental.fi sivuston käyntiin ei mitään seurantaa, ei sen kummallisempia säätöjä, vaivaa pari tuntia ja kauppa käy. Jos nyt rupeen häsläämään monta tuntia saati sitten päivää siihen töitä päälle, niin en usko että kauheesti kuitenkaan saadaan lisää kauppaa. Mutta kuumin kusymys kuitenkin kuuluu mistä on peräisin Pasin punaset stiflat?

Kiitos herättelystä..

Markkinointi-iltamat Ylöjärvellä oli kaikkeudessaan erittäin inspiroiva ja innostustaherättävä tapahtuma. Nyt kelpaa panostaa yrityksen markkinointiin aivan uudella motivaatiolla. Sain illasta hyvin paljon irti. Kiitos!

Molemmat tilaisuudet Kouvola & Imatra olivat erittäin onnistuneita. Moni yrittäjä teki muistiinpanoja mikä on hyvä merkki. Käyntikortit vaihtoivat omistajaa ja tapaamisia saatiin sovittua normi tilaisuutta enemmän. Kiitos myös esiintyjän energisyydestä (2 päivää putkeen meni hyvin kuunnellessa – kolmas olisi jo liikaa =))

Jouni Ukkonen

aluejohtaja, Fennia

Kiitos hienosta illasta Nurmeksessa Hyvärilässä eilen! Uusia ideoita tuli roppakaupalla yrityksemme kehittämiseksi ja markkinoimiseksi. Suosittelen kaikkia yrittäjiä menemään Markkinointi-iltamiin saamaan uutta intoa yrittämiseen.

Sinikka Mustonen

Paavolan Loma-asunnot

Todella piristävä Ilta, antoi mietittävää…ja aikeessa on toteuttaa ideoita!
Olen jo suositellut ystävilleni jotka ovat yrittäjiä, tai aikovat tulevaisuudessa
EHKÄ olla.
Jälkeenpäin olen kuullut kommentteja , olisin halunnut osallistua…en tiennyt,
eli näkyvyyttä lisää!
Kiitos teille ja heille jotka mahdollistivat illan!

Irma Neitiniemi

Hölläämö

Äärimmäisen hyvä, ei moitittavaa mistään. Hyvä että näitä on pienillä paikkakunnillakin!
Parasta on se, että kerrankin asiat sanotaan suoraan nikottelematta. Näin se toimii! Kiitos Pasi ja kiitos kaikki yhteistyökumppanit.

Sanna Jylänki

Sparraaja, Redesan Oy

Olipas piristyspiikki ja potku persauksille! Suosittelen kaikille yrittäjille, pienille yksinyrittäjille sekä useita henkilöitä työllistävälle. Asioita kannattaa aina ajatella toisin ja uudella tavalla ja miettiä miten markkinointia sekä myyntiä hoitaa. Muutama hyvä koppi tuli otettua (esim lakupussi) ja #huoneentaulu tehtyä seuraavana aamuna aamunavaukseksi. Muista motivointi ja motivoinnin keinot!

@huhkatja (tsekkaa instagramin #marilta ja nappaa huoneentalu mukaan)

Katja

Aivan loistava ilta! Paljon oli tuttua asiaa, mutta uudella positiivisella ja energisellä näkökulmalla kerrottuna. Juuri tuollaista asennetta markkinointiin ja myyntiin tarvitaan. Tuli todella hyvä ja luottavainen fiilis! Toivottavasti kiertuetta jatketaan uudestaan joskus myöhemminkin, koska olen ehdottomasti mukana. Suosittelen tätä kaikille yrittäjille ja markkinointi- & myyntialasta kiinnostuneille ihmisille, jotka haluavat oikeasti positiivista ja rohkeaa tsemppiä tekemiseen ja oppia samalla uusia juttuja. Aion kokeilla rohkeasti monia markkinointiin liittyviä persoonallisia, laadullisia ja sisällöllisiä asioita.

Mervi Huhtinen

Doorway Games

Ilta oli kokonaisuudessaan hyvä. Sopivasti asiaa ja jaksoi kuunnella. Mitään uuttahan ei illan aikana käytännössä tullut. Ilta oli enemmän kertausta ja antamassa lisäpotkua. Ja tietenkin muistuttamassa, että ne rempallaan olevat asiat pitäisi korjata!

Seuraavana aamuna aloin katsastamaan markkinointisuunnitelmaa uusiksi sekä miettimään nettisivuja sekä somekanavia. Alkuvuosi ajankohtana oli hyvä, sillä nyt on hiljaisempaa ja aikaa pistellä markkinointijutut kondikseen.

Luento oli hauska, sitä jaksoi seurata koska asia oli kiinnostavasti esitetty. Aihe oli itselleni tuttu, olen käynyt some-markkinointikoulutuksen aikaisemmin, mutta asiaan perehtymättömälle oli varmasti tarpeeksi yksinkertaisesti selitetty. Itse tulin paikalle neljän naisyrittäjän porukassa ja yhdelle meistä luento oli todella silmiä avaava koska hänellä ei ole nettisivuja eikä ole somessa. Mukavaa luentokiertuetta sulle Pasi!

Iltamien sisältä oli asiaa. Minulle asiat olivat tuttuja, kun olen opiskellut somemarkkinointia, silti jotain uutta sain siltikin. Kiitos !

Negatiivinen juttu tämä kahvituksen järjestäminen. Eikös siihenkin olisi voinut markkinoida? Kyselyssä kyseltiin ruokavalioallergiat. Pöydässä ei ollut kuitenkaan mitään gluteenitonta. Eihän sitä tietenkään pakko ole tarjota, mutta kuitenkin.. Kysäisinkin että kuka/mikä kahvituksen on järjestänyt, en saanut vastausta. Siis oikein huonoa markkinointia.
No lopulta pöydässä oli glut. pippereitä ja myöhemmin jotain pullan tapaista, anteeksi vain, sain viimeisen sellaisen ja se oli kyllä erittäin pahaa. Leipoja ei varmaan ole sitä itse maistanut, arvelen.
Olen keliaakikko ja sen tähden puolesta puhuja myös meille.

Kiitos motivoivasta illasta ja tilaisuudesta, jossa aika kului kuin siivillä ja koulutuksen sisältö oli inspiroivaa ja ajatuksia herättävää!
Oli mukava huomata, että paljon teemme jo oikein, mutta kiva oli myös avata silmiä täysin uusille ideoille ja samalla miettiä, miten ideat parhaiten olisivat sovellettavissa juuri meidän yrityksessämme.
Suosittelen tapahtumaa lämpimästi ihan jokaiselle yritykselle, erityisesti niille, jotka ovat henkisesti valmiita karistamaan vanhat kaavat harteiltaan ja asennoitumaan avoimesti uusiin ajatuksiin ja osin hulluttelemaankin!
Hyvää, tärkeää asiaa höystettynä toimivalla huumorilla ja käytännön kokemuksella! Kiitos järjestäneille tahoille! 🙂

Laura Helasjoki-Ristimäki ja Jenni Väisänen

Valtti Henkilöstöratkaisut Ky

Ei muuta kuin ISO KIITOS vain! 🙂

Ihan kaameta, jos kaikki tekis miten Pasi läksyttää… Loppuisivat kaupat meillä ainakin…

Henri Lundell

Suomen Vesirakenne

Oli oikesti mahtava Ilta, ja olen oppinut paljon asioita. Kiitoksia

Fabio

Oikein raikas kokonaisuus josta huokui asiantuntemus – kiitos!

Työniloa!

www.leastore.fi

Lisää vielä yhteistyötä, esim joku some firma samaan koska se on tän hetken markkinoinnin kuumin peruna ja toisaalta pienille yrityksille hankalin kyn eivät pääse sen ekan kynnyksen yli.

Hyvää settiä kaikkinensa ja oma innostus aiheeseen näkyy Pasi takariviin asti!

Oli todella inspiroivaa kuunnella. Hyvin suunniteltu ilta. Vaikka tidän osan siitä ja yritän jotain näistä jutuista, voin aina tehdä parempi töitä! =) Silloin tällöin pienyriittäjänä pitää vaan saada laskeutua omaan itseään, istua rennosti, katse eteenpäin ja ottaa kaikki vastaan mitä tarjotaan. Ei ole pakko suorittaa juuri siellä. Päinvastoin, jos on niin kuin oli nyt, energian täyttämisen tilaisuus se antaa innostumista ja halu tehdä asioita vielä paremmin!

Sara Bondegård

valokuvaaja, Studio-Sara

Erityisesti pidin freesistä otteesta asioihin, Pasi Raution omakohtaisista kokemuksista ja illan aikana esitetyistä konkreettisista vinkeistä. Vaikka itsellä moni perusasia onkin kunnossa, niin aina on hyvä miettiä voisiko jotain tehdä paremmin, tehokkaammin, selkeämmin. Puhuttiin asiasta eikä asian vierestä. Itse sain intoa päivitysten aktivointiin, ehkäpä jopa rohkaistusta blogiin sekä hyvän muistutuksen systemaattisuudeen tarpeellisuudesta myös markkinoinnissa. Kiitos!

Johanna Kölli

Satakieli koulutus Oy

Olen lokakuussa 2015 aloittanut toiminimellä yhden naisen yrityksen. Kaikki informaatio, puhuttelevakin on tervetullutta. Sanot hyvin suoraan ja rohkeasti, siksi tuo sanomasi tarttuu “iholle”. Olen viimeksi tänään puhunut tiimiläiseni ja ohjaajani kanssa myyntitilanteen yhteydessä HYMYSTÄ ja asiakkaan aidosta kohtaamisesta.

Tmi S. Toikka

Loistava herätys uudelleen aktivoituvalle yrittäjälle, painotus vahvasti perusasioihin ja tekemiseen joka on ehdottomasti tärkeää ennenkuin alkaa keksimään mitään uutta ja ihmeellistä. Ensimmäinen markkinointi ihmisen show joka oikeasti kolahti ja aiheuttaa käytännön toimenpiteitä. Selvästi oli aitoa tekemisen meininkiä ja iloa puheessa joka tuntuu ja tarttuu! Suosittelen kaikille, myös niille jotka luulevat osaavansa nämä asiat. Uusille yrittäjille etenkin kultaakin arvokkaampia neuvoja.

hei Pasi!
kiitos loistavasta Kouvolan illasta. Harmi vaan etten pyytänyt poikaani avuksi kuuntelemaan sun juttuja, moni asia meni minulta 56vee ohi suun!!
Kerroit paljon myös asiaa… nyt olen lopulta tekemässä omia kotisivuja, mitä sanoitkaan niiden tekemisestä, miten saan hyvät tehtyä??? Kommentteja kiitos!
Ihmettelin miten olet välttynyt, ettei tv ole sinusta ole vielä tehnyt suurta julkkista? Olet seuraava Sarasvuo!!

Kiitokset mahtavasta illasta! Ilta antoi todella paljon ideoita ja tsemppiä tulevaan, sain paljon ajattelemisen aihetta yrityksen markkinoinnin suhteen. Tänään työpäivä alkoi iloisella fiiliksellä ja päässä pyörii monia ideoita, kiitos sinun. Mukavaa kevään odotusta

Teija Laakso

Mark Art Ky mainosteipit.fi

Todella hyvä ja rempseän hauska tapa tuoda asioita esille. Erinlainen kuin muut aikaisemmin käymäni myynti/markkinointi koulutukset. Sopivan mittainen ja tauot kohillaan. Tulin hyvälle tuulelle ja väsymykseni kaikkosi heti alkumetreillä. Voin suositella, niille jotka ovat myyntityössä tai asiakaspalvelussa sekä johtotehtävissä. Jos vain tulee mahollisuus niin tulen aivan varmasti kuulolle uudestaan. Huikeeta, mahtavaa…jatka vaan näitä kiertuita.

Leena Tähti

Kolme Tähteä Oy

Eri aiheita voisi olla vähemmän ja niihin sitten keskittyä syvällisemmin. Asiat käsiteltiin mielenkiintoisesti ja rakentavasti.

Olen ennenkin nähnyt “hauskoja” myynnin nostatuksia, mutta tämä oli oikeasti hauska ja uusi. Tehostan tulirinkiäni sekä käyn aktiivisemmin asiakkaiden kimppuun. Suosittelen kaikille lyhytnäköisille oman navan tuijottajille.

Juha Paasonen

HunajaHuone

Markkinointi-iltamat oli todella innostavat ja hyviä vikkejä sai tulevaisuutta varten,joten ei muutakuin katseylös ja eteen päin , HYMYILLEN 🙂

Jaana Puolamaa

Sf-cliniken

Huikea ilta, täyttä asiaa helposti ymmärrettävässä muodossa – – markkinointi ei ole rakettitiedettä! Kiitos Pasi!

Kannatti ajella Porista kuuntelemaan Pasin innostavaa esitystä ja saamaan rohkaisua omiin toimintatapoihin. Pasi konsultoi jo edellistä yritystäni ja tiesin että laatuilta on tulossa. Suosittelen kaikille, ainakin pienille yrityksille ja yksin puurtaville!

Marjaleena

Aarreboxi.fi

Kiitos upeasta illasta! Tapahtuma oli täynnä boostia ja Pasi tartutti onnistuneesti positiivista ajattelua yleisöön. Nyt on taas yrittäjällä energiaa tarttua markkinointihaasteisiin.

Jukka Tefke

Sähköasennus Juterion Oy

Todella inspiroiva ja innostava koulutus! Asiantunteva luennoitsija, joka on täysillä sanojensa takana. Paljon käytännön esimerkkejä, joista sai hyvän pohjan omalle ideoinnille. Kiitos 🙂

Mira Huhta

Hevostoiminta Laukki

jep hyvää oli se että aion jakaa enemmän käyntikortteja,muutenkin sai tsemppiä ja kannustavia ideoita….suosittelen kaikille jotka tekee paljon ja markkinoi vähän.makentaide.wordpress.com kiitos….

Oli mahtavan energisoiva ilta, ja monet Pasin vinkit laitoin suoraan kalenteriin toteutettavaksi pikimmiten

Tuula Ulkuniemi

Leipomokauppa.com

Hei Pasi,
Hyvä veto ja hyvät jutut! Ei alkanut nukuttaa… =)

Antti Koskinen

Salon Silmälasikeskus Oy

Oikein piristävä, huumorilla maustettu ja selkeä tapahtuma. Pidin kovasti.

Olipas paljon asiaa ja juuri minua varten. Esitystapasi erittäin mukaansatempaava ja kiinnostava.
Sen verran aktivoiduin heti seuraavana päivänä, että hankin domainin sefotec.fi ja käytin tarjouksen webhotellista. Nyt toimii jo. Sivujakin on päivitetty ja lisää tulossa.

Seppo Forssell

Sefotec Tmi

Tilaisuus oli hyvin toteutettu alusta loppuun. Virkistävä ja ajatuksia herättävä Pasin esitys piti “otteessa” koko ajan. Keskusteluni ennen ja jälkeen esityksen olivat melko lyhyitä, käyntikortteja tuli vaihdettua neljän henkilön kanssa. Tuli mieleen ajatus ns käyntikorttien vaihdosta: ovella jokainen jättää “hattuun” yhden kortin ja ensimmäisen puoliajan aikana Pasin “apukäsi” laittaa ne 5 kimppoihin jotka sitten toisen puoliajan jälkeen kuulutetaan koolle. Voi alkaa 5 henkilön hypetys 🙂 ja käyntikortit vaihtuvat luonnikkaasti.

Ilta oli mukaansatempaava ja innostava :blush:Mulla on pelkkä Fb , mut vakavasti harkitsen ny nettisivuston tekoa ja alottaisin blogin (muutenkin kun höpötän Sallysin sekä hlö.kohtaselle facebookkiseinälle) Tänään koitin 9 sanan sähköpostia kanta-asiakkaille ja 70% VASTASI TAKAISIN. 10% kävi putiikissa ja huomasin myös et oli useita kenen sähköposti herjasi. Tuli nyt nekin reeraattuu kuntoon :blush: Kiitos. TÄSTÄ ON HYVÄ JATKAA!

Kiitos Pasi & co. Ylöjärven markkinointi-iltamista! Todella hyvää ja tärkeää asiaa hauskaan ja inspiroivaan pakettiin käärittynä. Kiitos myös verkostoitumismahdollisuuksista. Suosittelen lämpimästi!
Jos jotain kehitettävää pitää hakemalla hakea, niin ens rundille joku ihana catering-yritys mukaan herkullisine ja energisoivine eväineen – jaksaa paremmin keskittyä illan antiin.

Miia Huitti

stressivalmentaja, VMH Konsultointi

Loistavaa!!! Kaikkea oli sopivassa suhteessa, asiaa, huumoria, vuorovaikutusta. Kannattaa jatkaa tätä tietä, kuten itsekin huomasit. Kiitos. Hyviä vinkkejä mainostamiseen. Some otetaan jatkuvaan käyttöön, kun saa päätöksen mihin kanavaan panostaa.

Huikeaa tykitystä muuttuneesta markkinoinnista! Vauhdikas esitys ja todella paljon painavaa asiaa. Suosittelen jokaiselle alkavalle yrittäjälle! Kokeneet yrittäjät, joilla markkinointi on ennestään tuttua, saavat aivan uutta potkua ja näkökulmaa.

Eila Repo

Kapita

Kiitos! Ajo Kaarinasta Saloon kannatti. Tuli roppakaupalla konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä myynnin kasvattamiseen, joita voi kuka tahansa toteuttaa omassa yrityksessä. Pasi pitää yleisön mielenkiinnon yllä alusta loppuun. Janoamme lisää!

Odotusarvoa ei ollut paljoa, kun en tuntenut miestä paremmin, mutta ne ylittyivät täydellisesti. Asia sinällään suurelta osin tuttua, koska olen käynyt paljon vastaavissa tilaisuuksissa ja opiskellut ko.asioita, mutta herätyksiä ja uutta uskon vahvistusta tuli, jota sovellan tekemisiini nyt varmemmin. “Persuksille potkiminen” siis onnistui!
Homma eteni sujuvasti ja sellaista tyhjäkäyntiä ei ollut, kuten monen muun koulutuksissa.
Suosittelen ja harkitsen tulevia juttujanne. KIITOS.

Jukka-Pekka Vuorinen

Yrittäjä, mentori, PJ Team Oy

Rautio on loistava esiintyjä, puhui asiasta niin, että yleisö oli joka hetki mukana. Ja eipä tullut sitä perinteistä luentoväsymystä, vaan mielenkiinto säilyi hyvin alusta loppuun. Sopii hyvin yrittäjille ja miksei muillekkin. Suosittelen.

Meidän yrittäjien täytyy vaan uskaltaa hypätä ulos omalta mukavuusalueeltamme ja etsiä uusia markkinointikeinoja. Pasi osaa kertoa hyviä vinkkejä omalla, innostavalla tavallaan – Suosittelen!
Kiitos onnistuneista iltamista – hymy lämmitti pakkasella!

Timo Lahnalampi

DiMPro Consulting

Aivan loistava markkinointi-iltama, kiitos Pasi! Heräsin jopa tähän aamuun hymy huulilla, vaikka aamu alkoi koirani oksenteluun (joka yleensä on positiivisesta kaukana):) Iltama vahvisti käsitystäni siitä miten markkinointiin vaaditaan ripaus hulluutta ja rohkeutta! Kirjoitan seuraavan blogini iltamista ja laitan sinulle linkin tulemaan!

Nina Palmu

Ekox Finland Oy

Mahtava ilta! Hymy huulessa KOKO ajan. Tiukkaa asiaa puettuna helposti ymmärrettäviin aakkoskokonaisuuksiin. Arvostan suunnattomasti.

Kehittämiskohteena voisi ruokailun järjestää kokkareina (seisova ruokailu, koulutuksessahan istutaan 3h). Jotta tästä saa hyödyn irti kaikkien osallistujien firma ja toimiala ylös, viereen muutama muistiinpanorivi. Koulutuksen aikana, voi etsiä itselle kiinnostavia yrityksiä ja henkilöitä >> tauolla tai kokkareilla voikin sitten itsensä esitellä helpommin. Ja voilá, meillä on yrityssenssit päällä.

Itsellä ainakin tuli olo, kun puhuttiin mainostoimistoista (vaikkakin mainiot Värikkään pojat paikalla olivatkin), että kukahan tästä porukasta tekee mainoksia tai nettisivuja. Vihosta ne olisivat löytyneet. Istuessa alkoi selkä väsymään ja Pasi alkoi puhua venyttelystä. Teki mieli kysyä, kuka on fysioterapeutti. Ei varmaan ajatuksenjuoksua tarvitse enempää avata? Nämä neuvot ja kehitysideat olivat ilmaisia, seuraavat osoitteesta heikki.kaplas@yrittajat.fi tai rollingtoneaudio@gmail.com

Heikki Kaplas

Yrittäjä, tapahtumasuunnittelua ja -toteutuksia, Satakunnan Yrittäjät / Rolling Tone Audio

Olin Markkinointi-iltamissa Kankaanpäässä tammikuussa 2016. Mietin ensin viitsinkö lähteä ollenkaan, mutta viime hetkellä ilmoittauduin mukaan.

Ilta oli postiivinen yllätys. Tupa oli täynnä yrittäjiä. Tulihan tapahtumassa tavattua muutamia asiakkaitammekin. Paljon erilaisia koulutuksia käyneenä tämä ilta tarjosi enemmän. Ilta oli hyvin antoisa ja Pasin puhuessa markkinoinnista ilta hurahti siivillä.

Koulutuksen sisältö käsitteli juuri sitä tärkeää nykyajan markkinointia mistä useimmilla yrittäjillä ei ole hajuakaan. Hyviä vinkkjä mitä pitää tehdä ja mitä ei ehkä tarvitse tehdä. Koulutus oli hyvää asennekoulutusta yrittäjille millä tavoin asiakkaan tarpeet tulisi ottaa huomioon ja millä tavoin asiakkaat tavoittaa parhaiten tietoa pursuavassa maailmassa.

Suosittelen lämpimästi Markkinointi-iltamia.

Raimo Junnila

Printvisio

Pasi on puhujana hyvin sanavalmis, rempseä ja kannustava. Hänestä huokuu into tehdä ja auttaa muita. Itse sain ainakin hurjan määrän energiaa ja ideoita, joita toteuttaa oman yritykseni kohdalla. Mulla on ollut markkinointipuoli aika huonossa jamassa ja nyt siihen tulee muutos! Eilen illalla kun saavuin iltamista kotiin (kello taisi olla jotain 23.00 kieppeillä), lähti saman tien meili mainostoimistolle että nyt tehdään uusia juttuja, mie sain uutta puhtia tähän touhuun:)
Monta ideaa lähtee siis hyvin pian toteutukseen. En voi kuin suositella, sekä kiertuetta että Pasin palveluita, ja näitä siis ihan kaikille – sekä uusille että vanhoille konkareille yrittäjämaailmassa.
Kiitos – mie sain tästä PALJON!

Netta

Studio Pepita

Tilaisuus oli huippu hyvä, joten kannattaa matkustaa naapurikaupungeistakin tapahtumapaikalle.

Juuri siinä, että pistetään hihat ylös ja tehdään oikeasti töitä uudella tavalla, alkaa business kehittymään. Uskaliaat ja rohkeatkin puheet upposivat minuun hyvin.

Ja sain todella monta markkinointiin liittyvää vinkkiä matkaevääksi, kirjallinen materiaalikin oli hyvä.

Ennakkotiedotus, facebook mainonta, meilit ja ohjeet osallistujille ennen tilaisuutta kertoi hyvin organisoidusta tilaisuudesta. Asiat oli siis tuotteistettu ja hoidettu hyvin, mutta silti tehokkaasti !!!

Sähköpostittamisen automatisoinnilla lähden kehittämään omaa markkinointiani ja muutan myös kotisivut responsiiviseksi lähiaikoina.

Kiitos opeista.

Henri Koskinen

Peltisepänliike Koskinen Oy, www.peltikoskinen.fi

Kiitos innostavasta esityksestä.
Paljon oli uutta mutta paljon myös sellaista jonka oikeastaan on tiennytkin mutta ei ole edennyt käytäntöön asti. Hyvää oli myös se että selkeästi esimerkkien avulla kerroit mikä on ihan turhaa ja mikä ehkä kannattaa jne. Jokainen voi omassa toiminnassaan miettiä miten hyödyntää. Olet innostava esiintyjä, ja luot positiivista ilmapiiriä. Mutta tiedostat myös ettei kumipallokaan jaksa koko ajan pomppia:)
Kiitoksin

Leena Meriläinen

Nurmeksen Optiikka

Aivan mahtava mukaansa tempaava ja rohkaiseva esiintyminen. Olen itse jo eläkkeellä ja harjoitan majoitustoimintaa (mökit ja huoneet, kahvila ja ruokailut tilauksesta) enää pienimuotoisesti ja harrastuksena,koska ei löydy jatkajaa yritykselleni eikä mene kaupaksi.
Silti innostuin uudestaan ja aion voimieni ja varojeni mukaan “siistiä” (ulkomaalaukset) yritykseni ilmettä ja pitää yhteyttä uskollisiin asiakkaisiini( jo yli 40 vuotta ja kolmannessa polvessa) lähettämällä kortteja, sähköposteja jne, edelleenkin.
Voisit tosiaan rohkaista myös eläköityviä yrittäjiä jatkamaan arvokasta työtään, tietysti voimiensa mukaan.
Minä en voi ylpeillä hienoilla rakennuksilla, mutta luonto, tunnelma ja kodinomainen ja tuttavallinen ilmapiiri saa asiakkaani viihtymään.
Elämänmyönteisyys ja kiitollisuus antavat hyvän pohjan kaikelle yrittämiselle. Sulkavan Soudut aina heinäkuun toinen viikonloppu ovat hyvä osoitus pienenkin kunnan mahdollisuuksista järjestää kymmeniä tuhansia ihmisiä kiinnostava tapahtuma jo lähes 50 vuoden ajan.
Talkoohenkeä , yhteen hiileen puhaltamista ja “samalla veneellä ja vielä samaan suuntaan soutamalla” pysyy kaunis kotikuntanikin maailman kartalla. Kerkeät vielä harjoittelemaan tämän kesän soutuihin, tervetuloa!!
Asun itse saaressa, jota ympäri kierretään.
partalansaarenlomakoti@gmail.com
Suosittelen kannustavaa “ohjelmistoasi” ihan kaikenikäisille yrittäjille.
Voimia ja siunausta työhösi.

Arja Schenkwein

Hieno esitys. Ydinkohdat erottuivat selvästi. Sisältö, sisältö, sisältö, sinäänsä tuttu juttu, mutta mitä sellaista minä voin tarjota, joka saa kiinnostuneen ihmisen “luovuttamaan” sähköpostiosoitteensa on itsestäänselvyys jota en ollut ajatellut. Tämä oli minulle illan merkittävin oivallus. Enköhän jotakin keksi.

Toki paljon muutakin hyvää pikkuvinkkiä tuli, mutta tuo edellisessä kappaleessa mainittu homma jäi päälimmäiseksi mieleen.

Hyvä rento ja sujuva tilaisuus. Paljon ajattelemisen aihetta, vaikka itse ei tarvitse nettisivustoja luoda, hyvä osata kertoa esim. asiakkaille.
Hyvä vinkki tavoitettavuudesta, käyntikortin jakelusta ja jälkihoidosta.

Markkinointi-iltamilla kuulin paljon uutta asiaa, Nyt vasta todella ymmärrän, miten tärkeää markkinointi on. Vanhat asiakkaat kyllä osaavat tilata, mutta tarvitaan koko ajan uusia asiakkaista. Iltamat antoivat rohkeutta kokeilla uusia markkinointitapoja. Suosittelen kaikille yrittäjille.

Tarja Lehikoinen

Honkavaaran Perinnepiha

Moi! Kiitokset minun sekä Kemin, Keminmaan ja Tornion Yrittäjien puolesta eilisen Markkinointi-iltamista! Onnistunut tapahtuma, mielenkiintoinen aihe ja huippu kouluttaja!

Anu Grönlund

VMP Group, Kemin Yrittäjät ry

Kiitos paljon illasta! Tykkäsin erityisesti Pasin positiivisista viboista ja energiasta. Tarinat ja esimerkit toimii ainakin muhun hyvin ja niistä sai taas lisää vinkkejä omaan tekemiseen.

Johanna Sormunen

Happy Diamonds Oy

Olin työnantajan vinkkaamana markkinointi-illassa. Sain uutta boostia työhöni ja potkun perseelle videomateriaalin tekoon.
Aloitan heti tänään ja katsotaan, miten käy!

Suvi

Veljekset Mattila Oy

Tulin koulutukseen vetävän nimen houkuttelevana, vaikka en odottanut sieltä hirmuisesti uutta saavani. Markkinointini sosiaalisessa mediassa toimii sen verran hyvin, että työkalenteri on täynnä useaksi vuodeksi. Ongelma on se, etten ehdi tehdä niitä töitä tarpeeksi, koska hoitelen tätä markkinointia. Useimmiten kertauskin pistää miettimään, olenko varmasti hoitanut hommat oikein ja joskus joku uusi näkökulmakin jää. Ehkä juuri se svengaava nimi ja lupaava video hissipuheesta, jonka olin katsonut, aiheuttivat sen, että olin vähän pettynyt. Koska suuri osa porukasta tuntui olevan ihan messissä ja koska olen törmännyt moniin yrittäjiin, jotka ovat ihan hukassa markkinoinnin ja sosiaalisen median kanssa, ei vika ilmeisesti ollut koulutuksessa, vaan siinä, että olin väärässä paikassa. Koska meitä jotka v**ttu tekevät jo aika paljon, on varmaan muillakin keikoilla, kerron tässä mitkä jutut harmittivat. 1. Kesti 45 minuuttia päästä asiaan. Siihen asti kuultiin minä-minä-minä -puhetta. Jos tarkoitus oli markkinoida Pasi Rautiota, niin hyvä. Mie odotin, että alettaisiin. 2. Kuulijoiden aliarviointi ja ylimielisyys. Vaikka koko juttu on tehty rempseäksi ja otsikko sisältää sanan “edes”, niin siellä oli takuulla muitakin, jotka tekevät jo v**ttu edes yhtä markkinoinnin lajia. Sitähän voisi kysyä. Että kuka käyttää Facebookia markkinointiin. Kuka laittaa sinne tarinoita. Ja jos kaikki viittaavat, niin keskitytään sitten seuraavaan juttuun. Oletus siitä, että kaikki vain seisovat aggressiivisesti odottelemassa asiakasta, on hyvin ylimielinen, eikä jätä oikein mitään käteen sille, joka ei. Sen sijaan, että toistellaan, miten me emme tee, jäin odottamaan sitä perseellepotkimista. 3. Mitä uutta? Totesin vieruskaverille tauolla, että kun tämä alkuosa on nyt ensin yritetty päästä asiaan ja sitten esitetty kooste siitä, mitä muut ovat aiheesta sanoneet, niin varmasti tauon jälkeen saadaan sitten kuulla jotain Pasi Raution omaa ja nähdä toimivia esimerkkejä hyvistä markkinointitempauksista, somepäivityksistä jne. Saatiin kai kaksi esimerkkiä. Kun piirit ovat Suomessa tooooosi pienet, olisin aika varovainen niiden esimerkkien kanssa. Aina joku tuntee jonkun. Että vaikka se olisi hyvä juttu, niin sen on oltava myös tapahtunut. Saimme listan markkinointikanavista, mutta emme juurikaan niitä oikeita, käytännön esimerkkejä, miten niitä eri aloilla voi hyödyntää. Toki se, joka on oikeasti odotellut sitä potkukelkkamummoa, saattoi tästä jotain saadakin ja sillehän tämä koulutus oli suunnattu. 4. Vitsit. Paskaa standuppia on kivempi kuunnella baarissa. Anteeksi, se oli rumasti sanottu. Lennokas ja vitsaileva tyyli kuului tilaisuuden luonteeseen. Ilman sitä oikeaa asiaa siellä alla, en jaksanut myöskään paljoa nauraa kuluneille vitseille. Ne sentään olisivat voineet olla Pasi Raution omia. No, kuten sanoin, suuri osa jengistä oli ihan messissä ja intona. Mie toivoin tältä kultahelmeä, enkä sitä nyt saanut (enkä edes lakua!), siksi olen pettynyt. Ehkä eilen oli vähän huono päivä, kisaväsymystä, ehkä juuri se juttu unohtui sanoa, mikä olisi ollut miulle SE. Hukkaan iltani ei siinä mielessä mennyt, että tämä saihan tämä ajattelemaan tätä markkinointitouhua. Nyt vain täytyy löytää se koulutus, josta saan jotain uusia ajatuksia ja vastauksia niihin ongelmiin, joita tulee, kun tekee v**ttu aika paljon. Jos nyt alkoi kiinnostaa, että kuka tämä takakireä ämmä on ja miten kuvittelee olevansa niin pro, niin en kuvittele, sillä teen markkinointia hyvin vahvasti hetkessä ja intuitiolla. Nettisivuni ja verkkokauppani ovat ihan paskat ja suurin osa julkaisuista menee ihan harakoille. Silti on tuota työjonoa kolmeksi vuodeksi. Jos haluat katsoa, miten, niin tässä kanaviani: http://www.kansallispuku.com/index.html https://www.facebook.com/Kansallispuku-Soja-Murto-Tmi-160829954004326/ Ylläpitämäni Kansallispuku-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/kansallispuku/ https://www.instagram.com/kansallispuku_soja/ http://sukkulallajaneulalla.blogspot.fi/ Ja YouTube-kanava, jonka kanssa olen nyt eniten pihalla ja käytännön neuvoja vailla: https://www.youtube.com/channel/UCQMXOO8OHbmYXJUH-HKxB_A

Soja Murto

Hei Pasi!

Ilta oli ihan huippu! Sinulla on kyllä erittäin mukaansa tempaava tapa esitellä asioita. Ja tarinan kerrontasi vei mukanaan, ajan kulua ei edes huomannut!

Mitään uuttahan illassa ei sinällään tullut, mutta tämä ilta sai silmäni jälleen avautumaan ja jäsenteli kaikki jo tietämäni asiat järkeväksi kokonaisuudeksi. Tuo työvihko on hyvä idea! Aloitin heti illalla jo työstämään omia ideoitani ja aion jatkaa nyt heti aamulla. Untakaan ei heti saanut kun pää kävi niin kierroksilla! 😀

Laitoin muuten klo 12 aikaan yöllä heti ensimmäisille 15 “hävinneelle asiakkaalle” sen 9-sanan sähköpostisi ja klo 5.30 olin saanut jo ensimmäisen vastauksen! Saapa nähä tullooko tännään vielä lisää. 🙂 täytyy kaivella kaikki loputkin kadonneet asiakkaat tuolta postilootan syöveristä.

Kiitos muuten myös ideasta tuohon liidikerääjään! Pöllin sen teiltä jo pari vuotta sitten kun eksyin jotenkin nettisivuillenne. Jostain ihmeen syystä olen vain ottanut linkin pois nettisivuiltani mutta nyt se menee takaisin ja aion kirjoittaa myös jatko osan! 🙂

Kiitos siis vielä ja mahtavaa kiertueen jatkoa!

Paula Valta

Sisustuskorjaamo

Hei
Kiitos, hyvin viihdyin. Pasi on ammattitaitoinen esiintyjä. Asiat olivat pitkälti tuttuja ja tiedossa. Yhdestä olen eri mieltä; jos joku on kukkatyyppi ja haluaa www-sivuilleen/sähköpostin liitteeksi kukkia, niin saa niitä myös sinne laittaa (vaikka myisi punaisia vessanpyttyjä ). Yrittäjän persoona pitää näkyä – turha on mainostoimiston tyrkyttää mustaa jos yrittäjän sielu on punainen… tai sitten pitää vaihtaa mainostoimistoa…. Vein jo tapahtumasta pöllityn ylimääräisen kirjasen paikalliselle yrittäjälle. Terveisin Suvi Komsa Mainoselme ( Se jonka raaputtamaton Casinoarpa ei kelvannut maksuvälineeksi)

Mielenkiintoisella tavalla esitettyä asiaa. Sai yrittäjät hereille ja positiivisella mielellä verkostoitumaan.

Kylläpä avasi silmiä ja vielä viihdyttävästi, sopii jokaiselle myyntiä työkseen tekevälle, erityisen hyvää oli tuo SoMe -jargon joka on meille elämää jo nähneille ihan umpiviidakkoa. Ei ole enää. Suosittelen tätä juuri sinulle, jätä Salkkarit yhtenä iltana katsomatta ja osallistu tähän ilonpitoon!

Pekka Seppänen

myyntiveijari, Eleplus Oy

Kiitokset aivan huikeasta illasta! Itse sisältöhän oli varsin tuttua juttua, mutta tapa, jolla se kerrottiin, oli erinomaisen kutkuttava. Vaikka itse – mainostoimistoyrittäjänä – ajattelin, että markkinointi on kunnossa, niin kylläpä vain löytyi vielä petrattavaa.

Sami Karjalainen

Vehree mainostoimisto

Ilta oli hyvä, olet mahtava sekoitus standup-koomikkoa ja oman alasi asiantuntijaa. Monta potkua tuntui persauksissa, onneksi myös jotakin onnistumisen tunteita, hyvä niin kun menossa on 25. vuosi yrittäjänä.

Hieman jossain kohdassa häiritsi eturivin eukko, joka veti rinnakkaisshowta, mahtavaa, ku hää sai lakuja.

Rinnasta puristi, kun kerroit isäsi yrittäjätarinaa ja sen mukana tuomia pelkoja. Ylä- ja alamäkiä välillä jyrkempiä ja joskus loivempia.

Kiitos!

Tuija Voutilainen

Mikrotuki Hellman Oy

Kotisivumme on paraikaa tekeillä ja toivoin saavani siihen vinkkejä, ja niitä tuli paljon ja selkeästi esitettynä. Asiaa tuli paljon ja mikä tärkeintä sait pidettyä ainakin minut koko ajan tarkkaavaisena, usein seminaareissa ajatus karkailee muille maille ja odottaa koska se seuraava kahvitauko alkaa.
Parantaa? aika vaikeaa, koko homma oli hyvin suunniteltu ja toteutettu, ehkä pari vitsiä lisää. Suosittelen kaikille pienyrittäjille.

Juha Joensuu

ES-Lora

Mielenkiintoinen ja poikkeava koulutus/ideointi-ilta. Rohkeutta omaan tekemiseen ja uuden kokeilemiseen. Soveltuu kaikille yrittäjähenkisille ketkä haluavat tehdä businesta vielä 2020-luvullakin.

Petri Hulkkonen

PT-Link Oy

Aivan mahtava ilta, kiitos Pasi ja koko taustaorganisaatio suntiota unohtamatta! 😉

Odotin illalta hyvän ennakkomarkkinoinnin myötä paljon, mutta sain vielä enemmän. Päätin illan aikana, että uudet tuulet yrityksessäni markkinoinnin osalta alkaa heti eikä huomenna.

Tutustuin moniin uusiin ihmisiin ja poistuin paikalta vasta viimeisten joukossa (en ensimmäisten niinkuin monissa muissa tilaisuuksissa aiemmin). Uusien oppien sisäistäminen alkoi heti välittömästi ja nyt noin 17 tuntia myöhemmin elämäni ensimmäinen videotervehdys on tallennettuna kännykkään todisteeksi päätöksestäni kääntää uusi sivu.
Jaan tervehdyksen vielä varmasti teidänkin nähtäväksi, kunhan saan sen oikeilla “hästägeillä” oikeisiin kanaviin julkaistua! 😉

Lyhyesti sanottuna “osu ja uppos!”

KIITOS! <3

Marika Kumpulainen

LuWia Oy, Touhon Valinta

Onneksi olin huomannut ilmoituksen Markkinointi-iltamat -tilaisuudesta ja ilmoittautunut sekä tullut paikallekin. Todella mukava ja mieleenpainuva ilta ja sain uusia kontakteja. Vaikka asiat olivatkin teoriassa ja osittain käytännössäkin tuttuja asioita, sain uusia ideoita ja kertauksen. Nyt en jää “aavikolle makaamaan”. Uutta puhtia markkinointiin.

Arja Oinas-Pellikka

Merinowoolshop Oy

Viihdyttävä ilta ja jotain jäi takataskuun 😉 Videoklipit on viel kokeilematta. Joku päivä otan käyttöön. Tekniikka otettava haltuun itselläin 😉 Iloa kiertueelle ja menestystä jatkoonkin 🙂 Terveisin yrittäjä jol takana 27 kivistä ja antoisaa tietä 🙂

parturi-kampaamo Tuija ja Lime hair salon shop

Markkinointiluentoja on yleensä hauska kuunnella. Onhan ne jonkun verran yliampuvia ja provosoivia, mutta niiden varmaan pitää ollakin, että niistä edes jonkun verran otettaisiin asioita käytäntöön. Markkinointi-ihmiset on niitä jotka leijuu jonkun verran maasta irti, ja talouspuoli ja käytännonporukat on se joka vetää niitä takaisin maan pinnalle.
Oli hyödyllistä kuulla nettisivujen alustoista ja näkyvyyysjutuista. Jos jää vaan pelkkien puhelinmarkkinoijien varaan, on ihan pulassa. Nyt tietää mitä kysellä, kun uusii nettisivujaan.

Lähdin hakemaan konkreettisia vinkkejä markkinoinnintiin, ja niitä kyllä sain! Pasilla on loistava tyyli kertoa asiat käytännönläheisesti ja innostavalla tavalla. Tarinnoiden kautta hän avaa hienosti markkinoinnin tärkeyttä, ja pilke silmäkulmassa saa varmasti jokaisen kuulijan kiinnostumaan aiheesta.

Jonna Saarela

Ilonväläys

Hei! Ilta oli todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Valitettavasti suurin osa materiaalista löytyy tänäpäivänä sähköisessä muodossa joka tuo paljon haasteita näkövammaiselle yrittäjälle. Kaikkeen sosiaalisen median kanssakäymiseen täytyy pyytää perheen tai jonkun muun ulkopuolisen apua joten olin enemmän kiinnostunut näistä face to face mainostuksista ja suosituksista ym. Suosittelen iltamia kyllä lämpimästi kaikille jotka haluavat itsensä näkyville ja verkostoitua! Loimme itsekin uusia tuttavuussuhteita reissulla.

Jaana Ratilainen

Jaanan Jalkine

Kiitos inspiroivasta illasta. I like your style, eli pidä toi! Nyt lähtee nettisivut päivitykseen ja blogi työn alle. Aloitin jo kirjan lukemisen ja olen löytänyt uusia näkökulmia ja draivia tekemiseen. Olen ollut oikeilla jäljillä, mutta nyt löytyi suunnannäyttäjä. Suosittelen ihan jokaiselle yrittäjälle, koska monet meistä juoksee laput silmillä. 😉

Enni Leväinen

sisustussuunnittelu, Stemma Pieksämäki-Varkaus

Lähdin hakemaan vain tsemppiä/innostusta/energiaa ja sitä ilta tarjosi. Itse kun olen kouluttuja, niin esityksen tempo, pieni sekavuus ja tarinat sopivat minulle. En jaksa kovinkaan kauan istua “asiaseminaareissa”, ne asiat mieluummin luen itse. Sain vahvistusta sille, että olemme oikealla tiellä. Ilmoittauduin hyvän olon purjeen -nimellä (muistaakseni) ja siellä asiat on pahasti kesken. Sain vahvistuksen sille, että asiakaspuute ei johdu huonosta tuotteesta, vaan tosi keskeneräisestä markkinoinnista. BigBag Oy:n osalta asiat on kunnossa, kunhan kotisivupäivityksemme valmistuu. Eli ei muuta kuin lisää blogiin tekstiä.

Tilaisuus veti vähän erilaisia yrittäjiä, kuin mitä on esim. pankin tilaisuuksissa ja siitä olen erityisen iloinen. Ihana nähdä innostuneita nuoria yrittäjiä, jotka tekevät työtä suurella sydämellä. Aiemminkin kun olen juuri törmännyt niihin ankeuttajiin. On niin kiire että ei ehdi. Toisaalta jos on niin kiire, että ei ehdi, niin sehän on hyvä, sillä eikö silloin asiakkaita ole tarpeeksi 🙂

Koulutuksen otsikko oli muuten se mikä sain minut ajamaan Kempeleeseen.

Olin tyväinen iltaan. Asia oli tuttua, mutta tuli uudelta kantilta, jotenkin. Ilta oli asiapitoinen, mutta Pasin tyyli on niin viihdyttävä, että olisi saanut vaikka jatkua pidempään. Oli mahtava nähdä, miten ihmiset oikeasti verkottuivat, eivätkä vaan istuneet persauksillaan. Suosittelen kaikille yrittäjille tai sellaiseksi aikovalle. Käytäntöön vien montakin asiaa. Twitteriin jo kirjauduttu, ihan en vielä järkevästi sitä osaa käyttää… Yhdeksän sanan säpo, blogi, suositusten rohkea kalastelu… Niin, ja omakohtainen hyvä vinkki oli tuo pitkäsäärille teettämieni housujen “sovittelukiertue”…. Että kiitosta vaan monista käytännöllisistä vinkeistä. Tulen seuraavaankin tapahtumaan LOL.

Anne Salmikangas

Studio Ardanne

Huippuesitys! Kiitos siitä! Tosi tiivis tietopaketti muuttuneesta markkinoinnista ja lisäksi vielä todella hauska esitys. Aihe on todella tärkeä ja käsitteli juuri sitä, mistä niin monet yrittäjät ovat tällä hetkellä ihan pihalla. Asennekoulutustakin tarvitaan kipeästi ja tämä oli nyt juuri sitä. Suosittelen kaikille yrittäjille, niin aloittaville kuin kokeneillekin.

Paula Sandelin

Versa Finland

Kierrätystuotteiden( farkuista) valmistajana hyvin herätelty tilaisuus myynnin edistämiseksi ja mietintämyssy päässä verkkokaupan suhteen. 1.Miten myydä mittatilaustuotteen imagolla? 2. Jokainen tuote erilainen, johtuen muuttuvasta materiaalista 3. Pitkä, tarkkaanharkittu valmistusprosessi, ollaanko siitä valmiita maksamaan? 4. Toimitusaika hektisessä ajassa. Siinäpä minulla pohdittavaa. Kiitos!

Heli Kosonen

Ompelimo HeliKo

Ilta oli lievästi sanottuna loistava. Viihdettä ja asiaa samassa paketissa. Esiintyjän puolesta ei tarvinnut jännittää, vaan sain nojata taaksepäin ja heittäytyä matkaan täysillä.

Kiitos kaikille tämän illan yrittäjille mahdollistaneille tahoille!

Merja Hammar

Mainostoimisto Idea Illuusia

Kiitoksia potkuista persauksille! Hyviä, helposti toteutettavia neuvoja. Toteutus on nyt itsestä kiinni. Muistakaa ihimiset hymyillä!

Anssi Kotanen

PureWarm OY

Ilta oli aivan loistava, sanoisin todellinen show! Sain paljon ajateltavaa. Parannettavaa… eipä juurikaan, mutta kaipasin välillä vähän rauhallisempaa tahtia, keskustelua. Asiakaspalvelua on ajateltava laajemmin, meillä on Facebook, jota et enää kovasti suosittellut 🙂 ja WhatsApp sekä minulla Twitter käytössä. Blogia on mietitty, olisiko nyt sen aika. Suosittelen kaikille yrittäjille, ja tottakai kollegoilleni ehdottomasti.

Leena Koljonen

apteekkari , Tohmajärven apteekista

Ei helvetti pitäisi osallistua mihinkään tällaisiin juttuihin! Kävikö tässä nyt niin, että joudun sanomaan itseni irti vakituisesta, tylsästä työstäni ja lähden tekemään sitä mitä oikeasti haluan tehdä. Onko tässä nyt mitään järkeä? Ei perkele sentää, mikä työmaa odottaa kaikenmaailman hästäkkien, risuaitojen, vittereiden ja videoiden kanssa. Eilen tuli kyllä hyvä tarjous puolipäivätöistä, niin siinä olisi tietysti mahdollisuus viritellä omat yritykset eloon, joita jo kaksi on. Toisen nimeä olen kyllä vaihtamassa, kun poikani alkaa sen nimissä töitä tehdä, mutta “Aistihärö” on se minun juttu. Pakko kai aikaa Aville ilmoitusta vääntämään…KIITOS PASI <3

Olipa mukava ja hyödyllinen koulutus. Tuli paljon ajateltavaa ja tietysti muutettavaa yrityksen toimintatapoihin. Oli myös mieltänostattavaa huomata myös tehneensä joitakin asioita oikein:)

Kimmo Nissinen

KKT Group Oy Käherrystarvike

Oikein hyvä oli kokonaisuudessaan. Aikaahan oli vähän joten asia jäi ehkä vähän “pintapuoleiseksi”. Herätti kuitenkin hyvin miettimään asioita ja tiettyä varmistusta omille ajatuksillekin tuli. Tietysti uusia näkökulmia myös.
Tuo some ja digitalisuus on niin isoa joten siitä olisin toivonut hieman konkreettisempaa tavaraa.
Meillä on ollut ajatuksena päivittää verkkosivujamme ja siihen saimme nyt eväitä. Meidän some-markkinointi on jäänyt Facebook-vaiheeseen koska sitä kautta pystymme hyvin kertomaan yrityksemme tarinaa kiinnostuneille. Ja saada heidät osallistumaan ja tuntemaan itsensä osaksi perhettämme. Nyt olemme aloittaneet Instagram-kokeilun. Koulutuksen someosioon olisin kaivannut konkreettisia käytännön toimenpiteitä. Esim. miten saada tykkääjästä asiakas. Ja kuinka automaatiopäivitykset ja -sähköpostit “asennetaan” ja laitetaan rullaamaan.
Kaikenkaikkiaan hyvä pläjäys joka todentotta herätti miettimään! Oli ilman muuta tarpeen!
Lisäksi Pasille mahtavat kiitokset positiividuudesta ja positiivisen asenteen esille tuomisesta. Positiivisuudella on äärimmäisen suuri merkitys kaikkeen!
Kiitos!

Henrik Brehmer

Bombus Oy

Lämmin kiitos Ylöjärven Markkinointi-iltamista! Ilta oli sekä tiedontäyteinen että viihdyttävä. Kotitehtäviä tuli iso repullinen, onneksi mukaan ladattiin samalla iso annos innostusta ja tekemisen kipinää. Pidin erityisesti Pasi Raution inhimillisestä esiintymistavasta.

Voisin jatkaa kiitoksia vielä pidempäänkin, mutta nyt täytyy mennä toteuttamaan uusia ideoita…

Päivi Nummi

Lemmikkipalvelu Koiranpäiviä

Kiitoksia innostavasta illasta. Hehkutin työpaikallani illan antia jo heti aamusta. Toivottavasti yrittäjät tästä innostuvat ja lähtevät kehittämään yrityksensä markkinointia. Oman hankkeemmekin markkinointi sai uusia idoita.

ps. sähköpostisi löytyi roskapostista, mutta onneksi kävin roskalaatikon tutkimassa ennen tyhjentämistä 🙂

Tuija Kokkonen

Yritys oppii ja menestyy -hanke, Ylä-Savon ammattiopisto

Vanhalle konkarillekin oli vielä uutta mm. “laita verkko työskentelemään puolestasi automaattisesti”, vaikka tullessani arvelin, että kaikki on jo nähty ja kuultu. Ilta oli virkistävä ja paljon uusia ajatuksia heräsi.
“Esitys” ja asia olivat niin hyvät etten keksi mitä voisi parantaa – mieleen jäi sopivasti kysymyksiä, joihin voi etsiä vastauksia itse.
Oli mukava nähdä paikalla paljon nuoria yrittäjiä ja suositella voin ihan jokaiselle.

Riitta Leppälä

Hoitola Iho

Kiitos reippaasta esityksestä, joka hauskuutti, mutta antoi myös tietoa. Yhtään en jäänyt “henkkahyppösiä” haikaileman, kyllä niin taitavasti ja ammattilaisen ottein osasi hoidit. TV:stä tuttu ei välttämättä anna mitään lisäarvoa asiaan. Ajoitus on tärkeä ja se sattui minun yrityksen kannalta nappiin, sillä kotisivujen tekeminen on juuri nyt käsillä 27 toimintavuoden jälkeen. Kiitos monista käytännönläheisistä perustamiseen liittyvistä vinkeistä.
Loistavaa kevättalven jatkoa!

Mirja Korhonen

Tilitoimisto Abaton Oy

Hei Pasi!

Kiitos mahtavast illasta! Paljon oli tuttua asiaa, mutta paljon myös opin uutta. Toivottavasti mahdollisimman moni yrittäjä heräsi tai rupeaa edes ajattelemaan digitalisaation suomia mahdollisuuksia myynnissään.

Yksi oleellinen rakennuspalikka jäi mielestäni esityksestä pois. Toivoisin, että voisit jatkossa nostaa esille myös verkkoasiakaspalvelun tärkeyden, niin kotisivuilla sekä erityisesti verkkokaupassa. Kun kaupankäynti siirtyy verkkoon, tulee myös asiakaspalvelun siirtyä sinne. Näihin on loistava työkalu esim. chatpalvelut jne. Annan mielelläni lisätietoa näistä ja autan myös!

Onnea ja menestystä kiertueellesi!

Samuli Voutila

Kauppias, Tabletmarket Oy

Markkinointi-iltamat oli mielestäni hyvä ja piristävä ilta.
Asiat tulivat selkeästi esille ja sain paljon ajateltavaa.
Mielestäni olisi voinut luentojen välillä olla pidempi tauko,
jotta olisi voinut kontaktoitua silloin muiden kanssa.
Suurin osa kuitenkin poistui heti luentojen jälkeen.
Oikein mukava ilta

Mirja-Liisa Myöhänen

SaSuTe

Kiitos Pasi!

Setti oli huikea katsaus markkinointiin ja siihen, miten markkinointi tukee myyntiä, ja toisin päin. Moni asia setissäsi oli samoja, mitä itsekin alan kouluttajana paasaan, mutta kyllä paljon ajateltavaakin tuli. Eikä suutarin lapsella aina ole kenkiä…

Allekirjoitan niin tuon auttamisnäkökulman ja tulirinkimeiningin!

Oskari Uotinen

Partneri, konsultti, Intosome Oy

Hienoa tarinointia, sitä on aina mukava kuunnella ja vetävästi esitettynä.
Pieniä vinkkejä sain ja aihetta jatkoon mm. ostamisen polku ja blogi…
Huvitti tuo filosofinen lause mistä on myös eri variaatioita…
“Negatiivisella ihmisellä on ongelma jokaiseen ratkaisuun”

Hannu Karppinen

Muikkumedia Oy

Hyvä ilta, ei liikaa amerikkaa ;).

Hyvä ja selkeä tsekkauslista oman viestinnän tarkistamiseen. Erityiskiitos ytimekkäästi perustelluista syistä olla kovin kiinnostunut verkkoviestinnän laadusta – helpottaa myyntimiestä mäessä, kun keskustellaan markkinoinnista mainostoimiston propellihattujen ja johtoportaan setien kanssa.

Tänks!