Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!

[bctt tweet=”Näin lisäät yrityksesi Googlen karttoihin”]

Pasi on kiertänyt Suomen ympäri kolme kertaa saarnaten Markkinointi-iltamissa muun muassa siitä, ettei yritystä ole olemassa, jollei sitä löydä Googlesta. Nettisivujen Google-näkyvyys on asia erikseen, mutta löydettävyydessä auttaa ainakin se, että yritys löytyisi edes Googlen kartoista.

Vaan miten sen oman merkin sinne Googlen kartoille saa? Homma käy varsin helposti, kun seuraat vaan näitä ohjeita. Esimerkkinä toimii Huoneistostudio, jonka lisäsin kartalle viime viikolla.

Ensin voit tarkastaa, miten yrityksesi tällä hetkellä näkyy Googlessa. Kirjoita siis yrityksesi nimi Googlen hakukenttään ja katso, mitä saat tulokseksi. Katso hakutulokset kohdissa ”Kaikki” ja ”Kartat”. Alla olevissa kuvissa näkyvät tulokset, joita Googlen hakutulos ja kartat yrityksestä näyttivät hakusanalla “huoneistostudio” ennen tietojen korjaamista. (Klikkaa kuvista nähdäksesi ne suurempana.)

Sijainniksi Google ehdotti Huoneistostudion nettisivujen tekijän osoitetta. Hyvä arvaus, mutta meni muutamalla kilometrillä pieleen.
Jotta tiedot saadaan korjattua, pitää ensin kirjautua Google MyBusiness -sivulle osoitteessa https://www.google.fi/business/. Klikkaa sivulla ”Aloita nyt”, jonka jälkeen kirjaudu sisään Googlen tililläsi (esim. Gmail) tai jos sellaista ei ole, luo uusi tili. Google-tilin ei tarvitse olla ns. yritystili. Tili tai tiedot, jolla Business-tiliä päivität, eivät näy kuin Business-tilin ylläpitäjille.


Kun olet kirjautunut sisään, pääset syöttämään yrityksen tietoja. Päästessäsi tiedoissa osoitekenttiin, karttanäkymä päivittyy ja pääset tarkastamaan, että piste kartalla on oikeassa paikassa. Muista täyttää myös yrityksen puhelinnumero – ellet sitten jostain kumman syystä halua, että asiakkaat eivät ota sinuun yhteyttä.

Arvot-kohdassa sinun täytyy valita jokin valmis luokka, johon yrityksesi toiminta istuu. Kun aloitat kirjoittamaan kenttään, Google ehdottaa sopivaa luokkaa. Kun alat kirjoittamaan esimerkiksi ”sii”, voit valita pudotusvalikosta ”Siivouspalvelu”.

Huoneistostudion kanssa tässä oli ongelmana se, että vastaavaa palvelua tarjoavaa yritystä ei ole olemassa. Ei siis löytynyt valmista luokkaakaan. Joku luokka on kuitenkin valittava, joten tässä voi yrittää päästä mahdollisimman lähelle omaa liiketoimintaa. Koska ”virtuaaliesittely”-haulla ei löytynyt luokkaa, valitsin tähän kohtaan ”Model Portfolio Studio”.

Jos yrityksesi toimittaa palveluja asiakkaiden luo, muista klikata viimeiseen kohtaan vielä ”Kyllä”. Kun tiedot on tälle sivulle päivitetty, klikkaa ”Jatka”.


Seuraavassa ikkunassa vahvistat aiemmin täyttämäsi tiedot ja varmistat Googlelle, että sinulla on oikeus hallinnoida yritystä. Samalla yrityksellesi luodaan Google+ -sivu. Tiedot eivät kuitenkaan pelkästään tällä päivity Googleen.

Google haluaa nimittäin vielä vahvistuksen, että todella edustat kyseistä yritystä. Siksi se lähettää yrityksesi osoitteeseen postikortin, jossa on vahvistuskoodi Business-tilin aktivoimiseksi. Seuraavassa ikkunassa voit vielä lisätä, kenelle yrityksessä kortti osoitetaan.

Klikattuasi ”Lähetä postikortti” ei auta muuta kuin odotella postikorttia. Google lupaa sivuillaan, että postikortti lähetetään 14 päivän kuluessa ja aktivointikoodi on voimassa 30 päivää. Huoneistostudiolle postikortti tuli alle viikossa.


Vaikka MyBusiness-tiliä ei ole vielä vahvistettu, voit jatkaa sen tietojen täyttämistä. Voit lisätä yrityksellesi profiilikuvan, kansikuvan sekä kuvia otsikolla sisältä/ulkoa/töissä/tiimi. Voit myös päivittää yrityksesi aukioloajat.

Klikkaamalla oikeasta yläkulmasta ympyräkuvakkeesta ja sen jälkeen ”Hallinnoi tiliä”, pääset muokkaamaan tilin tietoja ja MyBusiness-tilin käyttöoikeuksia. Tässäkin tapauksessa loin Huoneistostudion MyBusiness-tilin henkilökohtaisella Google-tililläni ja lisäsin toimitusjohtaja Atte Miikkulaisen tilin ylläpitäjäksi.


Kun postikortti saapuu, pääset vahvistamaan MyBusiness-tilisi. Syötä saamasi koodi MyBusiness-sivulle, ja tili on vahvistettu. Vahvistuksen jälkeen voit vielä testata tietojen päivittymisen googlaamalla jälleen yrityksesi nimellä. Nyt pitäisi hakutuloksissa näkyä myös yrityksesi kartalla.

 

« | »

Yksinyrittäjäkin voi tehdä mukavan tilin inhimillisellä työmäärällä!

Yrittäjänä sinun pitäisi joko

  1. Tienata paremmin kuin työntekijänä.
  2. Tehdä vähemmän töitä samalla tulotasolla.
  3. Saada päättää vapaasti milloin, missä ja kuinka paljon teet töitä ja silti tulla toimeen mukavasti.

Jos yksikään noista kohdista ei toteudu, yrittäjyyden riskien ottaminen on järjetöntä. Kun hoidat asiat oikein, voit saavuttaa tilanteen, jossa tienaat paremmin, teet vähemmän töitä ja nautit yrittäjän vapaudesta. Tämän koulutuksen ainoa tavoite on viedä sinut sinne.