Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Kunnallisvaalimetakka vaimenee kohta. Ensi maanantaina ja tiistaina mediasta löytyy vielä analyysia, mutta ehdokkaat tukkivat suunsa jo sunnuntaina. Hyvistä neuvoista huolimatta näissäkin vaaleissa kovin moni ehdokas sortui hätäratkaisuun.

Mielipidekirjoittelu on politiikan kovaa ydintä. Vähemmänkin poliittisesta järjestelmästämme tietävä ymmärtää, että villalapasen äänestäminen päättäviin elimiin ei edistä minkään valtakunnan asiaa.

Edustajan täytyy uskaltaa olla mieltä ja sanoa se ääneen. Mielipidekirjoitukset osoittavat tämän ja antavat samalla viitteitä mahdollisista samankaltaisuuksista lukijan ja kirjoittajan ajattelussa.

Siksi ehdokkaat heräävät muutama viikko ennen vaaleja syytämään ajatuksiaan mihin tahansa aviisiin, joka vaalipiirin alueella edes muutamaan postilaatikkoon jaetaan.

Seuraus on se, että toimittajat saavat ottaa hetken hieman kevyemmin, kun lukijalta-osasto paisuu yli äyräidensä. Samalla lukijat kyllästyvät kahlaamaan pelkkää kampanjajargonia ja yksittäinen ehdokas hukkuu massaan.

Ei, valitettavasti mitään ei ole enää tehtävissä. Uinuit onnesi ohi ja nyt sinun on vain toivottava tarpeeksi ääniä sukulaisilta ja naapureilta. Mitä olisit voinut tehdä? Sen paljastin huhtikuussa 2011. Vuodessa mikään ei ole muuttunut.

Tiivistän tähän prosessin pääkohdat:

  1. Etsi kaksi tai kolme teemaa, joista tiedät ja joiden tiedät liikuttavan ihmisiä
  2. Ryhdy kirjoittamaan noista asioista viimeistään kaksi vuotta ennen vaaleja. Älä tunge joka nurkkaa täyteen mielipiteitäsi. Pidä ääntä tasaisen aktiivisesti. Kirjoita painettuihin ja netissä julkaistaviin lehtiin, järjestöjen ja muiden nettisivuille sekä ETENKIN omaan blogiisi
  3. Aja samoja teemoja myös puolueen, järjestöjen ynnä muiden mahdollisten tahojen kautta

Näin yksinkertaista se on. Nyt tarvitaan vain päätös siitä, että aiot ryhtyä ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa.

PS. Tammikuussa julkaistavasta kirjastamme löytyy ehdokkaan ohjeen lisäksi 50 muuta markkinointitaktiikkaa sekä rutkasti muita markkinoinnin ja myynnin vinkkejä.

Lisää asiaa

« | »
tuplausopas-mockup

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

tuplausopas-mockup

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!