Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Maria Pettersson, Ville Pernaa ja Taneli Heikka keskustelivat tänään Sakari Sirkkasen johdolla tulevista eduskuntavaaleista Ylen politiikkaradiossa. Vaikka olikin politiikasta, nousi esiin loistava markkinointikysymys.

Kuvitellaanpa, että kymmenkunta juustovalmistajaa kilpailee pienellä alueella asiakkaiden huomiosta. Kaikki valmistavat homejuustoa, mutta koska he kuvittelevat asiakkaiden kammoavan hometta ja tietävät heidän pitävän makeasta, he lisäävät juustoonsa sokeria ja suklaakuorrutusta.

Jokainen firma toimii täsmälleen samoin. Ne suorastaan kilpailevat siitä, kuka onnistuu peittämään juustonsa paksuimpaan suklaakerrokseen.

Samalla juustoa ostava kansa ihmettelee, että mistähän sitä saisi oikein kunnon homejuustoa.

Mitä tapahtuisi, jos yksi näistä juustovalmistajista päättäisi irrotella kunnolla ja erottautua kilpailijoistaan jättämällä suklaan ja sokerin pois? Niinpä, osapuilleen jokainen homejuuston ystävä ryntäisi ostamaan tämän putkan juustoa.

Jokainen ymmärtää, ettei yksikään, ei edes pienimmän juustonarikan omistaja, ole niin tillin tallin, että ryhtyisi kuorrutuspuuhiin. Tähän typeryyteen ovat kuitenkin päätyneet kaikki merkittävät puolueet.

Kun jokainen vähänkään asioita seuraava kansalainen tietää, että valtion täytyy säästää ja tuoreen kyselyn mukaan yli puolet kansasta asettaa säästämisen lainanoton edelle, miksi ihmeessä kaikki puolueet välttelevät aihetta kuin teinityttö kouluruokalaa?

Me arvostamme rehellistä puhetta ja etenkin rehellistä puhujaa. Rehellisyyttä ei ole aina helppo tunnistaa, mutta jos puhuja laukoo omaa asemaansa ainakin näennäisesti horjuttavia asioita, hänenhän täytyy olla rehellinen.

Jos myyjä sanoo asiakasehdokkaalle, että ehkä tämä minun tuotteeni ei nyt sinun tarkoitukseesi sovi, asiakas tulee aivan taatusti seuraavalla kerralla saman myyjän juttusille. Hän oli umpirehellinen, hänen sanaansa voi taatusti luottaa.

Juuri nyt luulisi olevan tilausta ainakin rehelliseltä vaikuttavalle puolueelle ja ehdokkaille. Etenkin perinteisten puolueiden haastajilla olisi tässä iskun paikka, mutta iskua ei näy.

Siellä sitä Perussuomalaisetkin seisovat samalla myyntitiskillä kehumassa juustonsa suklaakuorrutuksen paksuutta.

Lisää asiaa

« | »

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!