Oletko yrittäjä ja mietit markkinointia? Olet perillä!
0 kohdetta

Kohta syödään sikaa niin että roikuu. Kinkun voi valmistaa tänä vuonna skandaalinkäryssä ja lihajalostajat kärsivät, kun eläinaktivistit taas iskivät. Mutta miksi ihmeessä Atria, HK ja kumppanit eivät käännä tilannetta voitokseen?

Sikatilojen karmeat kuvat ajoitettiin tietenkin joulunalusaikaan, jotta polemiikki olisi mahdollisimman iso. Jälleen nousi meteli siitä, miksei Elintarviketurvallisuusvirasto ole hoitanut hommaansa ja valvonut tiloja.

Ylen radiouutisissa viraston edustaja puolusteli sitä erikoista käytäntöä, että tarkastuksista ilmoitetaan tiloille etukäteen. Varoaikaa on yleensä päivä. Perusteena ennakkoilmoitukselle on resurssien puute.

Toimittajalta jäi kysymättä tarkemmin, miten tarkastajien vähäisyys asiaan vaikuttaa. Luultavasti kyse on kuitenkin siitä, että jos tilalla ei ole vastuullista paikalla, kuluu tarkastajan aikaa hukkaan tätä etsiessä ja muita tiloja jää tarkastamatta.

Ratkaisu asiaan olisi hyvin yksinkertainen ja sen toteutumisen voisivat varmistaa liha-alan yritykset. Samalla ne saisivat erinomaisen markkinointihyödyn. Ratkaisumallin tarjoaa toinen luontokappaleiden jalostukseen keskittyvä ala – huippu-urheilu.

Urheiluväki pyrkii kaikin keinoin eroon dopingista. Siksi jokainen urheilija, joka haluaa tavoitella menestystä arvokilpailuista joutuu ilmoittamaan dopingvalvojille etukäteen ja tarkasti, missä oleilee milloinkin.

Tämä siksi, että tarkastajat voivat koska tahansa rynnätä karmit kaulassa vaatimaan kierrätettyä keltanestettä purkkiin.

Myös lihantuottajat voisi velvoittaa samaan. Jos vastuullinen henkilö on poissa koko päivän, hänen tulisi ilmoittaa asiasta valvojalle. Viimeistään edellisenä päivänä.

Valvonnan hoitaisi vanhaan tapaan Evira, mutta lihajalostajat eivät ostaisi lihaa tuottajilta, jotka eivät ole mukana järjestelmässä.

Tietenkään järjestelmä ei olisi aukoton, mutta ainakin isot ja pelottavat yhtiöt voisivat osoittaa, että he edes yrittävät kitkeä epäeettistä tuotantoa.

Tällä hetkellä ne keskittyvät vain pitämään suunsa kiinni ja katsomaan sivusta, kun viranomaiset ja poliitikot ottavat iskuja.

Lisää asiaa

« | »

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!

Aloita tuplaus tästä!

Tuplausoppaasta saat eväät, joilla tehostat markkinointiasi nopeasti. Anna vain nimesi ja sähköpostisi, niin opas on sinun.

Tilaus onnistui!